اختیار
غیبت امام و گمراه شدن مردم
ارسال شده توسط رسانه در شنبه, ۱۳۹۸/۰۳/۲۵ - ۰۶:۳۴سلام
یکی از مزایای دوران غیبت این است که معلوم شود چه کسی طرف دین است و چه کسی طرف دین نیست.
چرا خداوند خواسته است دوران غیبت این شکلی باشد تا مردم گمراه شوند . خداوند دوست ندارد کسی گمراه شود
پس چرا به خاطر این که معلوم شود چه کسی پشت دین است ، مردم گمراه شوند؟
مرگ با دانستن سرنوشت
ارسال شده توسط دلسوخته در یکشنبه, ۱۳۹۸/۰۱/۱۱ - ۱۶:۰۹سلام.
فرضا این درست باشد پرسیدن برای خلق شدن قبل از به دنیا آمدن غیرمنطقی است ، اما حالا به دنیا آمدن اتفاق افتاده است، [="#FF0000"]چرا افرادی که در آینده شکست سنگین می خورند یا در شر می افتند یا شر ایجاد می کنند یا کلا شقاوتمند اند در کودکی یا نوجوانی نمی میرند تا گرفتار نشوند و زجر نکشند؟[/]
این نمردن می تواند بهترین گزینه ی جبر و نقشی از پیش تعیین شده باشد که این افراد در راستای خواست خداوند برای اهدافی [="#FF0000"]استفاده ابزاری[/] شده اند ؟
علم به آینده و اختیار
ارسال شده توسط پارسا مهر در دوشنبه, ۱۳۹۸/۰۱/۲۶ - ۰۱:۳۳سلام.
راستش هرچقدر بیشتر در باب موضوع جبر و اختیار فکر می کنم.می بینیم که چقدر حرف ناگفته در این باره زیاد هست.چقدر سوالات اساسی که قرنها نا جواب مونده بودند و خیلی ها انگشت به دهان و متحیر دنبال جواب ها یشان بوده و هستند و به جوب نرسیده از دنیا رفتند.اینجا جواب پیدا می کنند.بنده هم خودم دست گذاشتم اساسی روی مساله جبر و اختیار و مدام و مدام و مدام به آن فکر می کنم و فکر می کنم.تا بالاخره برسه روزی که بگم... یافتم!!!!!!
خوب بریم سر اصل سوال...
توی این سایت به ویژه کارشناسان سایت به دفعات ادعا کرده اند که، ما با شناخت از خصویات فردی شخص به خصوصی و اوضاع و احوال و شرایط می توانیم پیش گویی کنیم که فلانی چه انتخابی خواهد داشت.به کدام راه خواهد رفت.و این مساله را در تعارض با اختیار نمی بینن.
چون به دفعات تکرار شده این مساله من دیگه از کارشناسان نقل قول نمیگیرم.اگر لازم می دونید من نقل قول کنم....
سوالم در این تاپیک اینه، ما بدون آنکه لازمانی باشیم.یعنی بدون آنکه در زمان سفر کنیم.مثل این فیلم های تلویزیونی که مثلا طرف سوار ماشین زمان میشه می ره آینده و آینده رو میبینه و بر می گرده، آیا راهی داریم که انتخاب های آینده یک شخص یا در کل آینده را پیش بینی کنیم؟؟پیش بینی های قطعی؟؟
آینده ای که به انتخاب های مختارانه ی ما گره خورده اند.نه هر آینده ای، مثلا اینکه در آینده قراره یک سیلی بیاد در فلان روستا که اصلا بود و نبود انسان در اون سیل نقشی نداره منظور نیست.
آینده ای که به انتخاب های مختارانه ی انسان گره خورده.که البته نه انتخاب مختارانه ی سابق که ما به اونها علم داریم.نه بلکه به انتخاب های مختارانه ی پیش رو.
مثلا برخورد هواپیماها به برج های دو قلو که بهانه بده دس آمریکا که به عراق حمله کنن... آیا راهی بود که ما بتونیم بدون آنکه لازمانی باشیم این دست رخداد ها را پیش گویی قطعی کنیم.تکرار می کنم.قطعی؟؟پیش گویی کنیم که قطعا مثلا بوش، رئیس جمهور آمریکا دستور می ده که این صحنه سازی اجرا و عملیاتی بشه؟
خوب همونطور که گفتم.کارشناسان ادعا می کنند که البته شدنیست!!(اگر اشتباه می کنم تذکر بدید)!
مثال هم می زنند.مثلا یک معلمی هست با شناختی که نسبت به یک دانش آموز دارد می داند که این با اختیارش درس نمی خواند و مردود میشود!!!!!!
اما من می گویم البته که در این مثال دانش آموز، این پیش گویی قطعی، در تعارض است با اختیار دانش آموز.
اما من به طور کلی اینجا ازکارشناس سوال می کنم.
آیا پیش گویی ازآینده بدون آنکه لازمانی باشیم و در آینده سیر کنیم.لزوما با اختیار در تعارض نیست؟؟؟
اگر نه.چگونه و از چه طریق این پیشگویی ها می توانند صورت پذیرند که تضاد و تعارضی با اختیار نداشته باشند.چگونه این پیشگویی ها می تواند صورت پذیرد؟ از چه راهی و روشی؟؟ می توانید نام ببرید؟؟؟ آیا ما هم می توانیم پیشگویی کنیم؟؟تکرار می کنم پیشگویی قطعی؟مثلا یک معلم می تواند آینده ی دانش آموزش را پیش گویی کند؟نوعی از آینده که توضیحش رفت؟؟
با تشکر.
خداوند می تواند جلوگیری کند؟
ارسال شده توسط دلسوخته در چهارشنبه, ۱۳۹۷/۱۲/۰۱ - ۱۴:۰۷سلام.
یک کودک را فرض کنید. اینکه چه عاملی باعث این شده است را کاری ندارم:
اگر کودکی در شر بیفتد یا اصلا گناه کند و آینده اش تباه شود ، خداوند اصلا توانایی جلوگیری آن را نداشت؟
جز تقدیرات حتمی اش که این چنین می شود ؟ خواست خود خداوند است ؟
در تاپیک هایی از فرشته محافظ نام بردم و با کلی تبصره آن ها را نادیده گرفتند همه چیز را به اختیار ربط دادند.اصلا فرض کنیم بگویید اختیار انسان هر چی که باشد خیر یا شر باعث نتایج می شود.
خداوند توانایی نجات دادن دارد یا نه ؟ اگر نجات پیدا نکرد دلیلش چیست : شقاوت ؟ قضا الهی ؟ بلا و مصیبت ؟ انتقام ؟ امتحان ؟
حالا جواب هر چی که باشد ، این مسئله آینده کودک تا درصد بسیار زیادی نابود می شود شما چه راهکاری مثلا پیشنهاد می کنید ؟ اصلا دین و خداوند چیزی برای بیان دارد یا فقط دنبال متهم است ؟
علم خدا به آینده و اختیار انسان
ارسال شده توسط به من بیاموز در شنبه, ۱۳۹۷/۱۱/۱۳ - ۱۸:۱۹با سلام و عرض ادب ، برخی میگویند که خداوند علم به آینده دارد و با آیه ی الله عالم الغيب والشهادة برهان می آوردند ، و می گویند که آینده هم نوعی غیب است و خداوند غیب میداند پس آینده را میداند .
پس اول بگویید آیا شما معتقد هستید که :
- خداوند علم یقینی به آینده با تمام جزئیات آن دارد ؟
- انسان اختیار دارد و برخی اعمالش را به میل خود انجام میدهد ؟
زیرا اگر از قبل مشخص شده باشد که انسان در چند ساعت آینده چه کاری انجام خواهد داد ، آیا میتوان انسان را برای انجام آن کارها مختار دانست ؟ چرا که اگر انسان آن کارها را انجام ندهد به نوعی علم خداوند تبدیل به کذب میشود و این هم ممکن نیست پس انسان مجبور است آن کارهایی که در علم خداوند نوشته شده را انجام دهد .
اگر بگویید علم خداوند بعد از اینکه انسان تصمیم به انجام آن کارها گرفت ایجاد میشود در این صورت خداوند معلولِ ، معلولِ خود خواهد بود .
پس چمع بین این دو چگونه ممکن است ؟
علت غایی و اختیار
ارسال شده توسط احمدصابری در سهشنبه, ۱۳۹۷/۱۰/۲۵ - ۲۲:۳۹درود
آیا علت غایی برای وقوع فعل لازم است؟ فلاسفه پاسخ مثبت دادند غافل از این که علت غایی یعنی نفی اختیار. بگذریم از این که بسیاری از کارهای ما به نتیجه نمی رسد و بدون غایت است. در طبیعت هم غایت نداریم. البته نمیدانم این حرف با غایتمندی جهان سازگار هست یا نه.
متمایلم نظر شما را بدانم.
سپاس
ترجیح بدون مرجح؛ فعل بدون علت غایی
ارسال شده توسط احمدصابری در یکشنبه, ۱۳۹۷/۱۰/۳۰ - ۰۹:۱۷درود
یک بحثی با جناب سدید داشتم درباره علت غایی و اختیار و این که بعضی معتقدند که علت غایی لازم نیست تا فعل انجام شود. حرف قابل تاملی است.
اما یک سوال برام پیش اومده که در این صورت با ترجیح بدون مرجح چه میکنند؟!! یعنی این که فاعل خودش علت اراده است بدون این که علتی برای ترجیحش باشد؟ این خلاف اصل علیت نیست که ترجیح بدون مرجح را محال می داند؟!
سپاس
تفسیر آیه «لا اکراه فی الدین»
ارسال شده توسط به من بیاموز در جمعه, ۱۳۹۷/۱۰/۰۷ - ۰۳:۵۳بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و عرض ادب ، اگر بخواهیم آیه ی «لا اکراه فی الدین» را اینگونه معنا کنیم که : در اجبار دین پذیرفته نیست ، بدین معنا که اگر شما با اجبار دین آورده اید از شما قبول نمیشود ، اصولا آیه باید به چه شکلی نوشته میشد ؟ و آیا چنین تفسیری از این آیه قابل قبول است ؟
با تشکر .
رابطه وحدت وجود و اختیار
ارسال شده توسط جبریل در دوشنبه, ۱۳۹۷/۰۹/۰۵ - ۱۵:۵۱سلام
رابطه وحدت وجود و اختیار چیست؟
آیا اعتقاد به وحدت وجود اختیار را نفی نمیکند؟
لطفا شسته رفته فارغ از اطناب ادبیات حوزوی و فلسفی و لغات غریب پاسخ دهید
از ادبیات سنتی هم استفاده نکنید مثل بدان و آگاه باش و چون که این را دانستی و ازاین قبیل
اگر استناد به آیات هم بکنید که خیلی بهتر خواهد بود.
با تشکر از زحمات کارشناسان سایت
اجرتان با امیرالمومنین ع