قرآن
مدح اهل کتاب در قرآن و تعارض آن با یگانگی دین حق
ارسال شده توسط دزد بـی مزد در چهارشنبه, ۱۳۹۹/۰۵/۲۹ - ۲۱:۰۴مقایسه قرآن کریم و عهدین
ارسال شده توسط دزد بـی مزد در سهشنبه, ۱۳۹۹/۰۵/۲۸ - ۱۷:۳۱ویژه ماه مبارک رمضان
ارسال شده توسط مدیر سایت در سهشنبه, ۱۳۹۹/۰۲/۰۹ - ۱۰:۲۳معنی کلمه خناس
ارسال شده توسط armandi در یکشنبه, ۱۳۹۸/۰۴/۰۲ - ۱۶:۰۷معنی لغوی و اصطلاحی کلمه خناس در قران چیست؟
نفی حجاب اجباری بر اساس آیه حجاب
ارسال شده توسط رزوه در جمعه, ۱۳۹۸/۰۳/۳۱ - ۱۲:۰۴سلام بر شما دوستان
این متن رو در یکی از کانالها دیدم. نفی حجاب اجباری بر اساس آیه حجاب. از کارشناس محترم در خواست پاسخ به آن را دارم.
متشکرم.
نویسنده: اخوان:
این روزها به شدت بحثهای گوناگونی در خصوص حجاب اجباری و اختیاری رواج پیداکرده. طرح حجاب اجباری، طرحی حکومتی در مقابل طرح حجاب اختیاری با خاستگاه مردمی است.
نگارنده خود در اینکه رعایت حجاب امری پسندیده و خداپسندانه است شکی ندارم، اما از آنجاکه قائل بر داشتن حق انتخاب انسان از سوی پروردگارم، بر آن شدم تا با استناد بر آیات قرآن «حجاب اختیاری» را اثبات کنم، باشد که طرفداران حجاب اختیاری در مواجهه با طرفداران حجاب اجباری، که از جمله طرفداران ولایی و نظام هستند، پاسخی مستدل با منشأ قرآنی داشته باشند.
در کل قرآن در مورد حجاب سه آیه (کمترین آیات) آمده است؛ آیات ۳۳ و ۵۹ در سوره احزاب و آیه ۳۱ در سوره نور، که به جهت عدم اطاله کلام ترجمه این آیات و سپس نظرم را به سمع شما عزیزان میرسانم.
ترجمه آیه ۵۹ سوره احزاب: ای پیامبر! به همسران و دخترانت و زنهای مؤمنان بگو روسریهای خود را بر خویش بیافکنند، نزدیکتر است به (عفاف و عفت) آنکه شناخته شوند تا مورد تعرض و آزار قرار نگیرند و خداوند همواره آمرزنده و مهربان است.
توضیحی در مورد آیه فوق: همانگونه که میبینید در این آیه از کلمه «قُل» به معنای گفتن استفاده شده است. یعنی «بگو»... ای پیامبر به همسران و دخترانت بگو... بگو فعل و حکم امری و دستوری نیست، بلکه به معنای پیامی را رساندن از جانب خداست، مثل اینکه به کسی بگوییم به فلانی بگو چنین کند. دستور و امری در ارتباط با فلانی در کار نیست و اگر چنین هم نکند، جرمی را مرتکب نشده است. مثالی دیگر، به فلانی بگو فلان واکسن را بزند تا از ابتلای به فلان مرض مصون بماند، حال اگر فلانی به آن پیام توجه نکرد در واقع جرمی مرتکب نشده است هم میتواند انجام دهد و هم ندهد، و از اینها که بگذریم در این آیه مخاطبین آن زنان و دختران رسول خدا و زنهای مؤمنه بودهاند و آیه دلالت بر عمومی بودن حجاب ندارد که اگر چنین بود، حتما در این آیه از کلمه «ناس» به معنای مردم (به صورت عام) استفاده میشد؛ «قُل الناس». در این آیه خداوند به پیامبر نفرموده است که زنان و دختران خود و زنهای مؤمنه را اجبار به رعایت حجاب کند و جمله یا کلمهای که نشان از اجبار کردن مخاطبین آیه به حجاب اجباری باشد، در آیه نیامده است.
در سوره نور آیه ۳۱ چنین آمده است (ترجمه: ... و به زنان با ایمان بگو دیدگان خود را فرو بندند و پاکدامنی ورزند و زیورهای خود را آشکار نگردانند، مگر آنچه که طبعا از آن پیداست و باید روسری خود را بر سینه خویش اندازند و زیورهایشان را جز برای شوهرانشان یا پدرانشان یا پدران شوهرانشان یا پسرانشان یا پسران شوهرانشان یا برادرانشان یا پسران برادرانشان یا پسران خواهرانشان یا زنان خود یا کنیزانشان یا خدمتکاران مرد که بینیازند یا کودکانی که بر عورتهای زنان وقوف حاصل نکردهاند، آشکار نکنند و پاهای خود را نکوبند تا آنچه از زینتشان نهفته میدارند، معلوم گردد. ای مؤمنان، همگی به درگاه خدا توبه کنید، امید که رستگار شوید. استاد اخوان:
در آیه باز خطاب خداوند به یک قشر خاص از زنان، یعنی زنان مؤمنه است و در بر گیرندهی عمومیت به معنای مردم نیست و آیه جنبهی عمومی ندارد و هیچ واژهای که بتوان از آن معنای اجبار استخراج کرد، در آیه وجود ندارد و همچنین آیه فاقد مکلف کردن حتی زنان مؤمنه به حجاب اجباری و نهادن تکلیف بر گردن آنان است و آیه در واقع پیامی غیر جبری و غیر دستوری است که در حد توصیه و یا پیشنهاد بیان شده و مخاطب عمومی به معنای ناس «مردم» ندارد.
در سوره احزاب آیه ۳۳ نیز چنین آمده است و باید توجه داشت که این آیه کاملا اختصاصی و اختصاص به اهل بیت رسول خدا دارد. (ترجمه آیه ۳۳ سوره احزاب: و در خانههایتان قرار گیرید و مانند روزگار عهد جاهلیت قدیم زینتهای خود را آشکار مکنید و نماز برپا دارید و زکات بدهید و خدا و فرستادهاش را فرمان ببرید، خدا فقط میخواهد آلودگی را از شما اهل خانه (اهل البیت رسول خدا) پاک کند و شما را از هر رجس و پلیدی پاکیزه گرداند.) در این آیه کلا مخاطب خداوند، خانواده رسول اکرم هستند نه جامعه و مردم. چنانچه در دو آیه قبلی همسران و دختران رسول خدا و سایر زنان مؤمنه بودهاند و هیچ نشانهای از جبری بودن حجاب در آیه وجود ندارد، هر چند برای اهل بیت رسول خدا و زنان مؤمنه گفته رسول حتی اگر به صورت توصیه و سفارش هم باشد، امری واجب و حکمی نافذ است.
خداوند عذاب و پاداش زنان بدحجاب و با حجاب و مؤمنه را در هیچ کجای قرآن به احدی جز خود محول نکرده است و در هیچ کجای قران، حدود مجازات و... تعیین نشده است. و رسول خدا نیز چنین نکرده است. در حالیکه در سایر موارد مثل قتل و زنا و سرقت، احکام جزایی به خوبی بیان شده است. لذا حتی اگر حجاب را واجبی الهی بدانیم، این واجب الهی نیز اختیاری است و با داشتن حق انتخاب، حق همه حتی همسران و دختران پیامبر بوده است. اصلا پذیرش رسالت از سوی پیامبر نیز اختیاری بوده و نه اجباری، از روی جبر و اجبار. رسالتی را تبلیغ کردن و رنج بسیار بردن در راه تبلیغ رسالت، فاقد ارزش است.
بر طبق آیه ۳ سوره رعد ، شب روز را می پوشاند یا روز شب را ؟
ارسال شده توسط mohammadmsp9113 در پنجشنبه, ۱۳۹۸/۰۳/۳۰ - ۱۹:۱۸سلام خسته نباشید
در آیه ۳ رعد یُغشی الّیل النّهار ؛ در ترجمه ، شب روز را می پوشاند یا روز شب را می پوشاند ؟ چرا هر دو منصوبند و فتحه گرفتند و نقششون چی هست ؟ کدام فاعل و کدام مفعول است ؟
ریشه و وزن رواسی در آیه ۳ رعد چی هست ؟
جمع نهار ( روز ) چی هست ؛ ( عربی روزها با ریشه نهار ) ( آیه سه رعد )
ولایت حضرت علی(ع) حمل بار بر دوش انسان
ارسال شده توسط Mhassani در پنجشنبه, ۱۳۹۸/۰۳/۳۰ - ۱۲:۵۱با توجه به آیه ای که در آن به حمل شدن باری برو بابا دوش انسان اشاره شده و گفتهذاست که آسمان ها وز مین از حمل این بار سرباز زده اند، بسیاری از مفسرین آن را ولایت حضرت علی اشاره کردند. در صورتیکه همه ما قبول داریم ولایت حضرت علی بر همه ابلاغ شده و تقریبا همه قبول کردند؟! این موضوع سوال بنده است.
شیعه و تحریف قرآن
ارسال شده توسط رسانه در سهشنبه, ۱۳۹۸/۰۳/۲۱ - ۱۰:۲۹سلام
به نظر شما و علمای شیعه آیا قران تحریف شده است یا خیر؟
تمام علوم و اتفاقات مهم جهان در قرآن
ارسال شده توسط علی پارساپور(a.p) در شنبه, ۱۳۹۸/۰۳/۱۸ - ۰۸:۲۱با سلام
آیا تمام علوم و اتفاقات مهم جهان در قرآن آمده است
مثلاً فرمول های مهم علمی، و وقایع مهمی که در گذشته اتفاق افتاده و یا در آینده اتفاق خواهد افتاد
منشأ این اعتقاد از کجاست
و چرا در قرآن به جای برخی از داستان های تکراری که در تورات و انجیل آمده بوده، چند فرمول پیچیده و اساسی علمی به صراحت قرار نگرفت و گفته نشد این را آیندگان خواهند فهمید تا نشانه ای برای عظمت این کتاب باشد