پاداش

انگشتر زمرد در احادیث

هوالنور

سلام و عرض ادب

میخواستم بدونم ایا در احادیث سخن محکمی در رابطه با فضیلت داشتن انگشتر زمرد هست یا خیر؟

یاقوت چطور؟ و اینکه یاقوت خوبست یا زمرد؟

اختیار چیست؟

با عرض سلام و خسته نباشید . مدتیست درگیر موضوع این بودم که ایا ما اختیار داریم یا خیر ؟ هر چه تلاش کردم پاسخی نیافتم زیرا از طرفی من حس میکنم اختیار دارم و از طرفی زنجیره علت و معلول به من میگوید که من اختیار ندارم و هر کاری که من میکنم وابسته به علت های پیشین است و این علت ها تا جایی ادامه پیدا میکند که از بدن من خارج میشود . با جست و جو در اینترنت متوجه شدم که این یک باور موسوم به جبرگرایی است . ایا پاسخی در قبال جبر گرایی وجود دارد ؟ پاداش و جزای اخرت چه میشود اگر اختیاری وجود نداشته باشد ؟

اگر کسی اینگونه بیاندیشد؛ جایگاهش در آن دنیا کجاست؟

انجمن: 

با عرض سلام خدمته کارشناس محترم سایت ... امیدوارم که خوب و سلامت باشین ...

کسی رو میشناسم که چنین قوانینی رو برای خودش انتخاب کرده .... میخواستم بدونم اگر کسی چنین قوانینی رو برای خودش گذاشته باشه ... جایگاهش در اون دنیا کجا میشه و چه بلایی سرش در میاد ؟؟؟

رابطه با خداوند

1- اصول دین را قبول خواهم داشت ( توحید . نبوت . معاد . عدالت . امامت ) گیر نخواهم داد و به عدالت خداوند دیگر فکر نمیکنم .... این قوانین رو انتخاب کردم که فکر نکنم ....
2- فروع دین را رعایت خواهم کرد .
3- خداوند را دوست ندارم . به او عشق نمیورزم . چون خداوند به من .... یا ........ را نداد تا بتوانم زندگی خوب و خوشی را آغاز کنم ... هیچ عشقی به من نداد ... همچنین کاری که خواستم راه بیاندازم را بهم کمک نکرد . من را زیبا خلق نکرد . پسری متناسب با من به من نداد . افسردگی سراغ من آمد و نتیجه تمام کارهای من را از بین برد ... هیچ انسانی انتگرال 10000 گانه نمیگیرد ... همه شرایط رو نمیتونه دو دو تا چهار تا کنه .... چطور من میتوانستم بگیرم ؟؟؟
4- تمام وظایفی که انجام میدهم وظایفی دینی بوده و هیچ بعد روحانی برای آنها در نظر نمیگیرم . مانند طوطی که میگوید ( سبحان الله . الحمد الله . الرحمن الرحیم و ... ) و به هیچ عنوان اجازه عمق پیدا کردن ... یا تفکر در معنای آن را نخواهم داشت .
5- نمازهایم را سره وقت خواهم خواند ... هیچ کدام از نمازهایم قنوت نخواهند داشت . هیچ کاره مستحبی نخواهم داشت . هیچ دعایی نخواهم کرد .
6- تمام روزه هایم را میگیرم .
7- خمس را باید حساب کرده و آن را پرداخت نمایم .
8- .1 درصد از درآمدم را به عنوان صدقه پرداخت خواهم کرد ...
9- 10 فرمان را رعایت خواهم کرد .
10- مهربانی هایی که انجام میدهم برای ارتقای ذات و دلم هست نه برای رضای الهی .
11- هیچ وقت و هیچ زمان از خدا چیزی نمیخواهم ... توکل نمیکنم .... امید نمیبندم .... اعتماد نمیکنم ....
12- تمام اعمال مذهبی که میخواهم انجام دهم باید نهایتا روزانه در حدود 30 دقیقه از من وقت بگیرند و اجازه بسط پیدا کردن آن را نخواهم داشت .
13- تنها چیزی که از خداوند میخواهم این است که پس از مرگم مرا زنده نکند چون ...
14- به هیچ دستور ... حدیث ... آیه ای ... دیگری پایبند نخواهم بود .

کارهایی که خود را موظف به انجامشان میدانم : ( 10 فرمان ) + ( فروع دین )
1- نماز
2- روزه
3- خمس
4- زکات
5- دروغ نگفتن
6- تهمت نزدن
7- غیبت نکردن
8- دزدی نکردن
9- زنا نکردن
10- طمع نورزیدن به دارایی های دیگران .
11- شهادت دروغ ندادن .
12- قتل نکردن .

سوالم این هستش که چنین شخصی با چنین قوانینی ... چه بلایی به سرش در میاد ؟؟؟ آیا میتونه مطمین باشه که اون دنیا رو نبینه ؟؟؟ اگر اجبارا مجبور باشه در محشر حاضر باشه ... چه بلایی سرش در میاد ؟؟؟

با تشکر .

دیدن نتیجه تمامی اعمال در آخرت

در قرآن گفته شده که انسان ها نتیجه تمامی اعمالشان را در آخرت خواهند دید اما همینجا یک سوال پیش می آید. به کنار از بحث جبر و اختیار به فرض اینکه اختیار وجود داشته باشد تمامی انسان های بد کردار که اصول دین را قبول داشته باشند حتی اگر به جهنم بروند در نهایت از آنجا بعد از مدتی بیرون خواهند آمد و به بهشت میروند. تا اینجای کار مشکلی نیست و تناقضی پیش نمی آید اما حالت عکس وضعیتی که گفتم تناقض دارد. به فرض اینکه انسانی نیک کردار باشد اما اصول دین را قبول نداشته باشد به جهنم میرود! خب نتیجه اعمال انسان نیک کردار چه میشود؟

یک سوال دیگر: اصلا چرا ملاک خدا باور داشتن اصول دین هست؟ صرف قبول نداشتن اصول دین به معنای خوب یا بد بودن نیست اما چرا خدا روی اصول دین تاکید دارد؟ آیا کردار ملاک بهتری نیست؟

برای رضای خدا کار نمی کنم، آیا پاداش دارم؟

با سلام و احترام

من یک مسلمانم. کارهای خیری انجام میدهم. مثلا به پیرزن کمک میکنم. برای انجام این کارهای خیر قصد جلب رضایت الهی را ندارم. اصلا به ذهنم خطور نکرده که خدا را راضی کنم. صرفا به این خاطر که عقلم میگوید کار خوبی است و احساس خوبی دارم دست به کار خیر میزنم.
آیا خداوند به کارهای خیر من پاداش می دهد؟

من یک ندانم گرا هستم. خداوند برای من اثبات نشده است.
کارهای خیری انجام میدهم چون فکر میکنم کارهای خوبی هستند و با انجام این کارها احساس بهتری دارم و زندگی شادتری دارم.
آیا خداوند اگر باشد به کارهای نیک من پاداش میدهد؟

قبولی یا حبط اعمال خیر گنهکاران

با سلام و عرض خسته نباشید خدمت دوستان عزیز.

جوان 19 ساله ای هستم.حقیقتش بنده از ابتدای زندگی خود گرفتار مشکلات بسیاری از قبیل معیشتی، بیماری و... بودم و هستم.
اما راستش نه نماز میخوندم و نه روزه میگرفتم. راستش چند وقتی میشه که متحول شدم توبه کردم و در تلاشم تا بلکه قضای نماز و روزه ها رو به جا بیارم. منتها چند تا سوال در طی این دوره برام پیش اومده

1_آیا ثواب اون گرفتای ها و مشکلاتی که تحمل کردم و کار های خوبی که انجام دادم به خاطر نماز نخوندن ضایع شده؟؟:Ghamgin:
2_اگر بخوام نماز و روزه های قضا رو به جا بیارم به زمان خیلی زیادی نیاز دارم.(وقتی حساب کردم باید 70 سال روزه بگیرم!!!) به همین خاطر به شدت از مرگ وحشت پیدا کردم. میترسم یه وقت سر برسه و من بمونم و این همه گناه و واجب به جا نیاورده.(به هر حال نه مالی دارم که بخوام انفاقی، چیزی بکنم نه ورثه ای)
3_شاید بشه گفت یکی دو سال از نوجوانیم رو تلف کردم و به اون جایگاهی که میتونستم نرسیدم و الان این مسئله گریبان منو گرفته. چه طور این مسئله رو جبران کنم؟(باید بگم این مورد همش تقصیر من نبوده و شاید والدینم هم کمی در این مسئله مقصر هستند!)
4_حقیقتش اینه که به خیلی از هم دوره ای هام نگاه میکنم میبینم که نه تنها از لحاظ معیشتی، بلکه از لحاظ معنوی(حداقل در ظاهر) و علمی در جایگاه بالاتری از بنده هستند و این مسئله خیلی منو ناراحت و ناامید میکنه. با خودم فکر میکنم خوب به هر حال هر چقدر تلاش کنم به اونا نمیرسم.

پیشاپیش از پاسخ گوییتون ممنونم.

حکم استحباب تعدد زوجات!

[="Tahoma"]سلام
مطلبی در مورد استحباب تعدد زوجات شنیده بودم می خواستم از صحت آن آگاهی پیدا کنم ، آیا از نظر فقهی تعدد زوجات مستحب است؟
نظر مرحوم امام و آیت الله سیستانی
[/]

شبهه در عدالت خداوند و متعاقب آن شبهه در وجود خدا

انجمن: 

با سلام و ادب
مسئله اي که مدت طولانیست ذهن مرا درگیر کرده عدالت خداوندی است. بگذارید برایتان مفصل توضیح دهم همچنان که میدانید دستگاه قضایی بشر اکثر موارد تلاشش اجرای عدالت است و در این راه قوانین مختلفی وضع کرده است کاری به نوع قوانین ندارم ولی در خیلی از موارد موفق به این کار نمیشودمثلا کودکی که پدر او به قتل رسیده است شما هرچه بکنید و قاتل را هر مجازاتی کنید رنج بی پدری او ممکن است هیچ التیامی نیابد.حال من سوالم این است خداوند چگونه میتواند در دنیای دیگر ستمی را که غرضا به فردی در این دنیا رفته است جبران کند حال هرچقدر پاداش دهد یا مجازات کند چون بعد وجودی دو دنیا متفاوت است طبعا نوع جزا و پاداش هم عینا نمیتواند از یک جنس باشد و این با عدالت متناقض است خواهشمند است در این مورد راهنمایی فرمایید.

علاقه‌های خارج از عرف!!

انجمن: 

با سلام
من فردی هستم که مذهب رو خیلی دوست دارم. آقا خامنه ای رو دوست دارم. نظام جمهوری اسلامی رو قبول دارم.
متاهل هستم. همسرم رو دوست دارم. به پدر مادرم هم نهایت احترام رو میگذارم در صورتی که اونها به من احترام نمی‌ذارن.
من خدا رو خیلی دوست دارم و بهم اثبات شده که خدا هم من رو خیلی دوست داره. هر وقت چیزی ازش بخوام سه سوت بهم میده.
من هم چون بنده خوبی براش نبودم و اون هم خیلی هوام رو داره چیز زیادی ازش نمی خوام جز سلامتی عزیزانم.
الآن هم چند وقتی هست که زدم توی کار حفظ قرآن و نزدیک شدن به امام زمان تا اگه بشه ان شاء الله از یاران حضرا باشم.
فقط این وسط مواردی هست که سخت برام سوال میشه... گاهی اوقات متوجه میشم که یک سری از همکاران خانم بهم ن علاقه دارن.
دروغ چرا من هم توی دلم دارم اما اصلاً بروز نمیدیم. نه من. نه اونها... یعنی اصلاً نمی‌شه و اگر هم شدنی باشه در حد یه حرف زدن ساده من
نمی‌ذارم که شیطان در من نفوذ کنه...
فقط سوالی برای من مطرح شده... من از ته قلبم دوست دارم که با اون خانم(ها) رابطه برقرار کنم و به دلایل اخلاقی، عرفی و رضایت خدا سمتش نمی‌رم
و نگاهم رو می‌پوشونم. می‌دونم که اون خانم(ها) هم دوست دارن. حالا ممکنه این ارتباط از کلام و هم صحبتی بودم شروع بشه و به جاهای دیگه:hamdel: هم کشیده بشه...:Moteajeb!:
می‌خوام بدونم خدا با این برنامه چطور برخورد میکنه. آیا بعد از مرگم این‌ها پاسخ مثبت یا منفی‌ای داره؟
اگر هر کدام از این‌ها هست چطور؟!!
آیا اون خانم(ها) به من می‌رسند؟
یا این علاقه ها در همین دنیا خاک میشه.
یا زلیخایی میشه و در همین دنیا پاسخ داده میشه...!!؟؟
ممنون میشم به من پاسخ بدید

ثواب و پاداش اعمال ✿✿✿✿✿ ثواب اهل قرآن

[="seagreen"][="courier new"]پاداش و ثواب اعمال

(گزيده اى از كتاب : ثواب الاعمال و عقاب الاعمال )

به قلم شيخ صدوق[/]

[/]