جبران

جبران کاستی ها توسط ولایت در قبر

حدیثی که فکر می کنم از امام باقر علیه السلام بود یا امام صادق علیه السلام ، درباره قبر است که ولایت در گوشه ی قبر به نماز و روزه و حج و زکات نگاه می کند و می گوید هر چی کاستی داری با من و به این سبب کاستی های آن را جبران می کند، منظور از کسری نماز چیست مگر این نیست که نماز باید کامل باشد؟ البته این را همین امروز دیدم شاید جوابش این باشد: "اما اگر کسي از روي کسالت و سهو گاهي نمازي از او فوت شد مي تواند با توبه و برگشت اهل بهشت شود." ولی این بخش چیز دیگری می گوید و لذا در روايت‌ صحيحه‌ از حضرت‌ باقر (عليه‌ السّلام‌) از حضرت‌ رسول‌ (صلّی‌ الله‌ عليه‌ واله‌ وسلّم‌) وارد است‌ كه‌:«مَا بَيْنَ الْمُسْلِمِ وَ بَيْنَ أَن‌ يَكْفُرَ إلَّا أَنْ يَتْرُكَ الصَّلَوةَ الْفَرِيضَةَ مُتَعَمِّدًا أَوْيَتَهَاوَنَ بِهَا فَلَا يُصَلِّيهَا»  «بين‌ مسلمان‌ و بين‌ اينكه‌ كافر شود هيچ‌ فاصله‌اي‌ نيست‌ كوتاهتر و نزديكتر از اينكه‌ نماز واجب‌ خود را عمداً ترك‌ نمايد و يا دربارۀ‌ آن‌ سستي‌ و تكاهل‌ ورزد و بجاي‌ نياورد.»(2)   2- بحارالانوار، اسلامیه ،تهران، 1412، ج 82، ص 216 .   منبع از همین سایت: http://askdin.com/thread/%D8%B3%D8%B1%D9%86%D9%88%D8%B4%D8%AA-%DA%A9%D8%B3%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D8%AE%D8%AF%D8%A7-%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D9%82%D8%A7%D8%AF-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D8%A7%D9%85%D8%A7-%D9%86%D9%85%D8%A7%D8%B2-%D9%86%D9%85%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%AF

چگونه این حق الناس را جبران کنم؟

سلام و درود

میخواستم بگم من دو الی سه سالی میشد که از اینترنت همسایم استفاده میکردم و چندین گیگ ازش گرفتم تا به حال و خیلی شدید ناراحتم الان که چه طوری حقش رو بهش برگردونم ....نمیتونم برم دم درشون بگم و پولشو بدم و بگم این پول گیگ هایی که ازت گرفتم روم نمیشه اصلا....حتی یکبارم متوجه شد ولی کاری نکرد اما حرف زد و ترسیدم و ناراحت شدم(درواقع منم یکجورایی گفتم که من نتت رو نمیگیرم)....چند وقته تو دلم مونده تا رفع نکنم خیالم راحت نمیشه...بالاخره برای اون حجم ها پول میداده..(البته خودم هم اینترنت داشتم ولی بیشتر از ...میگرفتم)..ممنون میشم بگین چیکار کنم به نظرتون....حق نگهدارتونhappy@};-

گرفتار حق الناس

باسلام، خواهشاً راه نجاتی برای بنده سرشار از گناه نشان بدید- چند ماه میباشد که از تمامی گناهانم توبه نمودم ، مسئله حق الناس کل ذهن و زندگیمو درگیر خودش کرده.:
موضوع اول:
بنده 30 ساله و متاهل میباشم-در سال های گذشته با چندین دختر دوست و رابطه نامشروع داشته ام -در یکی از موارد با دختری به کوه رفتیم و در آنجا با کمی صحبت از او خواستم که با هم عمل ناشایست انجام بدیم و ایشان هم بعد از چند دقیقه "نمیدونم شایدم با اکراه" بالاخره پذیرفتند "البته بنده هیچ آسیبی به دوشیزگی ایشان نرساندم"، بعد از این عمل دوستیمان چند ماهی ادامه داشت و بالاخره از هم جدا شدیم. الان بنده با تمام وجود از تمامی گناهانم توبه نصوح نموده ام بطوری که الان که به یاد گدشته می افتم از خودم بدم میاد و افسوس میخورم برای گناهانی که انجام دادم.
چند سوال داشتم:
1- در مورد این دختر خانم بنده حق الناس به گردن دارم؟
2- چکار کنم گناه این عملم مربوط به این دختر خانم بخشیده شود؟
3-زمانی که متاهل بودم با دخترانی که دوست میشدم نمیگفتم متاهل هستم،ولی بعد از اینکه میفهمیدند که متاهل هستم آنها با ناراحتی میگفتند که نمیتوانیم باهم ازدواج کنیم و رابطه شان را با من قطع میکردند ، آیا حق الناس آنها را به گردن دارم؟
قابل توجه اینکه الان آدرس و نشونی از هیچ کدام ندارم.
راه نجاتم از عقویت این گناهانم چیست؟
موضوع دوم:
بنده در یکسال اخیر بدلیل بیکار بودن به فروش اینترنتی قرص سقط جنین رو آوردم، قرص را از ناصر خسرو به قیمت 20 هزارتومان میخریدم و در اینترنت به قیمت 150-200 هزار تومان بفروش میرساندم،در طی این مدت تقریبا به 200 نفر قرص فروخته ام، در ضمن اکثر مراجعه کنندگان طریقه مصرف را از خود بنده می پرسیدند، همچنین آدرس و تلفن نیز از اکثر خریداران ندارم،با توجه به موارد بالا: 1- آیا بنده مباشر سقط بجساب می آیم و مکلف پرداخت دیه به ولی جنین می باشم؟
2-با توجه به توافق طرفین در معامله آیا عمل بنده گرانفروشی بحساب می آید ،اگر پاسخ بلی هست چگونه باید جبران کنم؟
3- با توجه به اینکه وضعیت مالی بنده ضعیف می باشد، چگونه از عقوبت این عملم و حق الناس های مادی رهایی بیابم؟

روش های معذرت خواهی و دلجویی از دیگران

سلام دوستان
اگر از یک اشتباه که خیلی رومون تاثیر گذار بوده، از یک کاری که نباید میکردیم و کردیم.
و فردی از ما خیلی دلخور شده باشه چطور میشه اون رو جبران کرد؟
روش های معذرت خواهی و دلجویی برای اینکه از دل کسی بیرون بیاد وقتی خیلی سخت شده و دلسرد
و راهی برای ابراز پشیمونی منطقی و صحیح
خیلی ممنون میشم راهنمایی کنید
سپاس

مهارتهای تصمیم گیری

انجمن: 

یکی از مهارت های مهم و ضروری در زندگی همین مهارت تصمیم گیری است، اگر توجه کنیم ریشه برخی از مشکلات ما به همین اصل برمی گردد، تصمیم اشتباه باعث انتخاب مسیر اشتباه خواهد شد، در نتیجه سختی ها و مشکلات طاقت فرسا گریبان گیر ما می شود.
اگر بتوانیم با اصول و مهارت تصمیم گیری بهتر و خوب آشنا شده و در مقام عمل رعایت کنیم، در آن صورت رسیدن به موفقیتهای بزرگ برای ما سهل خواهد شد.

قبولی یا حبط اعمال خیر گنهکاران

با سلام و عرض خسته نباشید خدمت دوستان عزیز.

جوان 19 ساله ای هستم.حقیقتش بنده از ابتدای زندگی خود گرفتار مشکلات بسیاری از قبیل معیشتی، بیماری و... بودم و هستم.
اما راستش نه نماز میخوندم و نه روزه میگرفتم. راستش چند وقتی میشه که متحول شدم توبه کردم و در تلاشم تا بلکه قضای نماز و روزه ها رو به جا بیارم. منتها چند تا سوال در طی این دوره برام پیش اومده

1_آیا ثواب اون گرفتای ها و مشکلاتی که تحمل کردم و کار های خوبی که انجام دادم به خاطر نماز نخوندن ضایع شده؟؟:Ghamgin:
2_اگر بخوام نماز و روزه های قضا رو به جا بیارم به زمان خیلی زیادی نیاز دارم.(وقتی حساب کردم باید 70 سال روزه بگیرم!!!) به همین خاطر به شدت از مرگ وحشت پیدا کردم. میترسم یه وقت سر برسه و من بمونم و این همه گناه و واجب به جا نیاورده.(به هر حال نه مالی دارم که بخوام انفاقی، چیزی بکنم نه ورثه ای)
3_شاید بشه گفت یکی دو سال از نوجوانیم رو تلف کردم و به اون جایگاهی که میتونستم نرسیدم و الان این مسئله گریبان منو گرفته. چه طور این مسئله رو جبران کنم؟(باید بگم این مورد همش تقصیر من نبوده و شاید والدینم هم کمی در این مسئله مقصر هستند!)
4_حقیقتش اینه که به خیلی از هم دوره ای هام نگاه میکنم میبینم که نه تنها از لحاظ معیشتی، بلکه از لحاظ معنوی(حداقل در ظاهر) و علمی در جایگاه بالاتری از بنده هستند و این مسئله خیلی منو ناراحت و ناامید میکنه. با خودم فکر میکنم خوب به هر حال هر چقدر تلاش کنم به اونا نمیرسم.

پیشاپیش از پاسخ گوییتون ممنونم.

سوالات كارمندی

با سلام و خدا قوت خدمت اساتيد بزرگوار:Gol:

4 سوال از خدمتتان داشتم.
مرجع تقليد: آيت الله مكارم شيرازي

1. من در يك اداره دولتي كار مي كنم. بعضي روزها از نظر جسمي آنقدر خسته يا بي حوصله ام كه نمي توانم از همه وفت اداري استفاده كنم و كار اداره رو انجام بدم. بعضي روزها هم كار مفيدي انجام نمي دم. بخاطر اينكه كار ما ارباب رجوعي نيست و معمولا محدوديت زماني آنچناني نداره. البته اين موضوع از ديد خودم اين طوريه و گرنه مديرم ازم راضيه. مي خواستم ببينم چطور ميشه اين مساله رو جبران كنم تا حقوقم حلال باشه. شنيدم اگه كسي به بيت المال مديون باشه مي تونه به حساب خزانه واريز كنه؟ من هم مي تونم اين كار را بكنم؟

2. بعضي اوقات مديران به كارمندان دفتر خودشون هدايايي ميدن كه از پول اداره تهيه شده. مثل فلش يا هارد اكسترنال كه قيمتش زياده و به نظر من كار درستي نيست. آيا مي تونيم براي خودمون استفاده كنيم يا بايد پولش رو به حساب دولت واريز كنيم؟

3.استفاده از تلفن اداره براي تماسهاي شخصي معمولي و نه بيش از اندازه يا سوء استفاده چه حكمي داره؟ من خودم از مبايلم استفاده مي كنم. ولي بقيه اينطور نيستند. مي خوام ببينم آيا اشكال داره براي تماس با خونه يا تماسهاي كوتاه از تلفن اداره استفاده كرد؟

4. استفاده از اينترنت اداره براي كارهاي شخصي چه حكمي داره (در مواقع بيكاري) با توجه به اينكه اينترنت اداره هميشه وصله و استفاده يا عدم استفاده ما، تاثيري در هزينه اش نداره

از صبر و حوصله تون سپاسگزارم
با تشكر فراوان و آرزوي سلامتي و توفيق الهي
:Gol: