علم خدا

لذت نیستی و علم خداوند

انجمن: 

سلام.
من علاقه ای به خلق شدن نداشتم و از این که خلق شدم شدیدا ناراحتم.
چندبار بهم گفتند تو کجا بودی اون زمانی که خلق نشده بودی تا ازت سوال کنن و اصلا در شان خداوند نیست و ...
و جبر و اختیار به چالش کشیده می شود ، ولی چیزی که من می دونم خداوند با علم به آینده و اینکه در فلان تاریخ از خلقت خودم ناراضی ام خبر داشت اقدام به خلق کردن من کرد ؟ چرا ؟

علم خداوند و فلسفه خلقت انسان ها

دیروز در جمع خانوادگی مباحثه مذهبی داشتیم و یکی از انها از من این سوال را کرد و من پاسخ کامل و قانع کننده ای برای او نداشتم.گفتم اینجا مطرحش کنم:

خداوند با این که از آینده ما خبر دارد و با اینکه به ما قدرت اختیار داده اما باز هم از انتخاب ما و اینکه میخواهیم چه عملی انجام دهیم و از فرجام عمل ما خبر دارد و حتی میداند که ما به بهشت میرویم یا به جهنم؛ پس چرا ما را خلق نموده است؟

خداوندی که میداند بفرض مثال من قرار است به خودم یا دیگران ظلم کنم و جهنمی باشم پس چرا مرا خلق کرده یا چرا حال که خلق کرده جلوی مرا نگرفته که من به جهنم نروم؟

علم خدا به اعداد گنگ

انجمن: 

سلام
همه با اعداد گویا و گنگ آشنا هستید.عددی که بتوان آنرا بصورت کسری که صورت و مخرج آن اعداد درست (صحیح)باشند.را گویا می نامیم.مثلا عدد 2.5
گویا است چون بصورت کسر 5/2 (پنج دوم)نوشته می شود که هم 5و هم 2 اعداد صحیح هستن.
بعضی اعداد گویا هستن که صورت اعشاری آنها بی نهایت رقم دارد.مثلا 1/3 (یک سوم) را می توان بصورت اعشاری ...1.333 نوشت که رقم 3 بی نهایت تکرار می شود.(نقطه چین به معنای این است که تعداد ارقام تمامی ندارد)در اینجا ما علم داریم که عدد فوق برابر یک سوم است چون می دانیم که بعد ممیز همه ارقام 3 هستند.اگرچه بی نهایت تکرار می شوند.اما خارج از علم ما نیستند.

اعدادی هم هستن که نمی شود انها را بصورت کسری که صورت و مخرج هردو صحیح باشند را نوشت.مثلا عدد رادیکال 2 را می توان بصورت ...1.414213 نوشت. اما در اینجا ارقام بعد ممیز هیچ نظمی ندارند.در نتیجه اگر ارقام را تا هزاران رقم بعد از ممیز هم حساب کنیم بازم ارقام تمومی ندارند و هیچ نظمی هم بر تکرار انها حاکم نیست.در نتیجه ما به همه ارقام هیچ علمی نداریم چون علم ما محدود است.و در نتیجه نمی توان این عدد را بصورت کسری نوشت این عدد را واسه ما گنگ است و ما انها را اعداد گنگ مینامیم.
حال با این توضیحات سوال این است که:
آیا این عدد و اعداد گنگ دیگر واسه خدای عالم مطلق و نامحدود هم گنگ هستند؟ آیا خدا تمامی ارقامی که بعد ممیز رادیکال 2 وجود دارند را می داند؟
با تشکر

آیا توانایی آفرینش این جهان دلیل بر توانایی آفرینش آخرت هم هست؟

کسی که می تواند تا عدد 100 بشمارد،قطعا می تواند تا 90 بشمارد.ولی نمی توان گفت که همان شخص می تواند تا 110 نیز بشمارد.
آفرینش آخرت به قدرت بیشتری نیاز دارد.بنابراین ما نمی توانیم با استدلال بر اینکه خداوند چون توانسته است این دنیا را خلق کند،پس قادر خواهد بود جهان آخرت را نیز خلق کند.البته زمانی چنین چیزی ممکن است،که قدرت خداوند نامحدود باشد.
لطفا اثبات کنید که قدرت خدا نا محدود است.و یا دلیل دیگری بر توانایی خدا بر آفرینش جهان آخرت بیاورید.
با تشکر.

کارشناس بحث : صالح

بر خداشناسی چه فوایدی مترتب است؟

باسلام



در پاسخ به این پرسش كه بر شناخت خداوند و ایمان به او چه فوایدی مترتب است باید گفت:

اولاً: وقتی كه یك بحث در قلمرو كاوشهای عقلانی و فطری بشر قرار گرفت، پرسش از فایده درباره آن روا نیست، زیرا چنین بحثی، خود فایده است، بشر در جهانی زندگی میكند كه نه از ابتدای آن آگاه است و نه از انتهای آن و نه از منشأ آن. طبعاً مایل است از ابتدا و انتها و منشأ آن آگاه گردد، خود این آگاهی قطع نظر از هر فایده دیگر برای او مطلوب است. لزومی ندارد كه هر مسئله علمی و نظری یك فائده علمی داشته باشد.

ثانیاً: اعتقاد و ایمان به خدا از مفیدترین و لازمترین معتقدات بشر در زندگی است. اعتقاد و ایمان به خدا از نظر فردی آرامش دهنده روح و روان و پشتوانه فضایل اخلاقی است، و از نظر اجتماعی ضامن قدرت قانون و عدالت و حقوق افراد در برابر یكدیگر است.[1]

خداشناسی سرآمد همه معرفتهاست
در پایان، گفتارهایی از پیشوایان معصوم را یادآور میشویم كه خداشناسی را سرآمد همه معرفتها دانستهاند.
1. روزی فردی نزد پیامبر اكرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ آمد و از او خواست تا از شگفتیهای دانش (غرائب العلم) برای او بگوید. پیامبر اكرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ از او پرسید درباره آنچه سر آمد دانشهاست (رأس العلم) چه میدانی، كه از شگفتیهای آن میپرسی. آن فرد گفت: سرآمد علم چیست؟ (ما رأس العلم؟) پیامبر اكرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ پاسخ داد:
شناخت خداوند آن گونه كه سزاوار اوست.[2]
2. امام علی ـ علیه السلام ـ درباره جایگاه خداشناسی فرموده است:
«معرفه الله اعلی المعارف»:[3] خداشناسی برترین معرفتهاست.
3. امام صادق ـ علیه السلام ـ فرموده است:
«إن أفضل الفرائض و أوجبها علی الإنسان معرفه الرب و الإقرار له بالعبودیه»: برترین فرائض، و واجبترین آنها شناخت پروردگار و اقرار به بندگی اوست.

اگر فواید دیگری از خداشناسی و ایمان به او به ذهن دوستان می رسد در بحث مشارکت کنند؟


خصوصاً تجربه های شخصی افراد از فواید ایمان به خدا و حضور خدا در زندگی فردی و اجتماعی، غنای بحث را دو چندان می کند. :aks:



موفق باشید ...:roz:

پاورقی________________________
[1] . اصول فلسفه و روش رئالیسم ، ص 8 (پاورقی).
[2] . شیخ صدوق، التوحید، باب 40، حدیث 5.
[3] . غرر و دُرر، ص 81، بنقل از عقاید استدلالی، علی ربانی گلپایگانی.

ابزار دفاعی حیوانات


هیچ تاکنون توجه کرده اید که جانوران زهرآگین از نظر قدرت و توانائی ضعیف هستند، هیچ یک از آنها در زمره جانوران قوی و نیرومند قرار ندارند. عقربها، رطیلها، مارهای زهری و سمی نیروی شیر ژیان را ندارند، قدرت پیل دمان را ندارند، زورمندی ببر بیان را ندارند. رطیل قدرت پیل دمان را ندارد، زورمندی ببر بیان را ندارد. رطیل قدرت بر پرواز ندارد، جست و خیز آهوی صحرا را هم ندارد. نیش رطیل، زور خرطوم فیل را ندارد. کژدم، جنگجوئی گربه وحشی را ندارد، بال و پر کبوتر را نیز ندارد.

چرا جانوران زهرآگین چنین شدند؟ چرا فاقد قدرتهای جانوران دیگر گردیدند؟ اگر گزندگان، واجد قدرتهای جانوران دیگر بودند، چه می شد؟ اگر عقرب قدرت پیل را داشت، اگر پرواز شاهین را داشت، اگر جست و خیز سگ شکاری را داشت، چه می شد؟ اگر مارهای سمی، چارپا بودند و مانند رخش می دویدند، چه می شد؟ اگر بال و پر عقاب را داشتند، چه می شد؟ بالاتر برویم. اگر پرندگان نیرومند زهرآگین بودند، چه می شد؟ در میان پرندگان، تنها زنبور است که زهر دارد، آنهم در قدرت و در پرواز بسیار ضعیف و ناتوان است. حتی قدرت بر پرواز مگس هم، ندارد. می خواهید بدانید چه می شد؟ جانداری، روی زمین، زنده نمی ماند. همگی جانداران مسموم می شدند و می مردند و اگر می ماندند تلخترین زندگیها را داشتند و آسایش برای ایشان، خواب و خیال بود. چرا؟ چون انسانها و حیوانها، در برابر حمله گزندگان نیرومند، قدرت مقاومت نداشتند. در آن صورت، انسان بدبخت، جز گریز از چنگ گزندگان، و محفوظ نگاهداشتن خود از این خطر عظیم، کاری نداشت.

پس ناتوانی جانوران زهر آگین، در دستگاه آفرینش، مهری است بر جانداران. آیا آن قدرت را به آن گروه دادن و به این گروه ندادن، نشانه حکومت عقل و علم دستگاه آفرینش نمی باشد؟ آری. دستگاهی که همه چیز آن، حساب شده می باشد، پدیده هایش همگی مطالعه شده می باشد. غفلت در این دستگاه راه ندارد. فرزانه ای بزرگ، توانا، بینا، مهربان، پدید آورنده آن و نگهبان آن است. به جانوران سمی که زهر داده شده، برای دفاع آنها از خویش می باشد. پدید آمدن سم، برای آن است که وجود سم در جهان طبیعت مورد نیاز است. فرزانه بزرگ، این دو نکته و صدها نکته دیگر را در نظر گرفته و به اندازه احتیاج جانور برای دفاع، به وی ارزانی داشته، به اندازه نیاز جهان طبیعت به مواد سمی، جانوران زهر آگین را آفریده است، نه بیشتر و نه کمتر. کوچکترین دقت و مطالعه در کتاب آفرینش، می رساند که دقیقترین کنترلها، در این دستگاه برقرار است. کنترلی که خالی از خشونت و آکنده از مهربانی می باشد و این خود از معجزات دستگاه آفرینش است که کنترل آن، سرتاپا مهر است، سرتاپا لطف است، هرگز با خشونت، با زمختی سروکار ندارد. زهی بزرگی! زهی غفلت! زهی جلالت!

آیا عالم ماده بینهایت است؟

چند روز پیش با دوستان بحث این بود که آیا عالم ماده بینهایت است؟ یهنی این دنیا که زمین بعد مریخ بعد... بینهایت است یا نه؟
یک سوال دیگه که آیا تفاوتی میان علم خدا و 14 معصوم است میدونم که او خالق و اینها مخلوق است و بدون او اینها هیچند ولی با این شرایط آیا علم آنها یکیست اگه میشه مطلب رو باز پاسخ دهید که خوب جا بیافتد

اجرتون با شهدا