بشر

تاریخ حیات در زمین

انجمن: 

به نام خدا
سلام
یک سوالی داشتم خدمت اساتید .
همنطور که میدونیم عمر انسان از نظر دین مبین اسلام به حدود فهت هزار سال پیش برمیگرده و در بعضی روایات هم هست که نسناس قبل از انسان در زمین بوده اند همچنین در یک روایت از امام علی ع امده که ادم هفت هزار سال بعد از خلقت جن و نسناس خلق شده است با جمع دو مورد بالا میشه گفت نسناس و انسان روی هم 14 هزار سال پیش روی زمین بوده اند . در حالی که فسیل های کشف شده یه چیز دیگه رو میگن و تا 3 میلیون سال هم برای موجودی مثل انسان فسل کشف شده .

پاسخ چیست /

انما انا بشر مثلکم!

اينكه در احاديث داريم

در مدینه شخصی به نام «ثابت بن قیس» بود که گوشش سنگین بود؛ لذا خیلى بلند حرف می‌زد و گاهى که نزد پیامبر(ص) سخن می‌گفت نیز صدایش بلند بود؛ لذا حضرت از صداى او آزرده می‌شد. آیه نازل شد که «صداى خود را از صداى پیامبر(ص) بلندتر نکنید...»

واحدی نیشابوری، اسباب النزول، ترجمه، ذکاوتی قراگزلو، علیرضا، ص 402، تهران، نشر نی، چاپ اول، 1383ش.

http://islamquest.net/fa/archive/question/fa41622

يعني اگر گوش من هم از صدايي آزرده ميشد خداوند آيه نازل ميكرد ؟ آنهم براي يك امر عادي زندگي ؟ آنهم در كتابي كه قراره قانون زندگي بشر باشه ؟ فقط همين صدايتان را بالاتر از صداي پيامبر قرار ندهيد چون گوشش آزرده ميشه ؟ اين موضوع چه گره اي از گرههاي زندگي بشر باز كرده ؟
بله ، اگر با حالت عاشق و معشوق به موضوع نگاه كنيم اين موضوع بدون خللي براي عاشق پذيرفتني است ولي براي يك مسلمان عادي چي ؟

يا بايد قرآن ويرايش بشه و آياتي كه حالت قانونگذاري داره در آن باقي بمونه و كتاب مقدس حساب بشه و جملات بدون بار قانونگذاري از اون خارج بشه و جزء مكالمات شخصي پيامبر حساب بشه
يا بايد اونو بعنوان كتاب داستاني كه بعضي وقايع و حالات بپامبر و جملات منصوب به ايشون رو ثبت و ضبط كرده محسوب كنيم
يا شما بفرمائيد كه چه كنيم

اين موضوع با جمله من هم بشري هستم مثل شما ، كاملا" منافات داره

ایجاد میل به گناه، پس از خلقت آدم، از منظر عقل

سلام. آیا از منظر عقل(و نه نقل)، ایرادی دارد که گفته شود: «پس از خورده شدن از درخت ممنوعه،(که ناشی از میل به گناه نبود، بلکه حاصل فریبکاری شیطان و فریب خوردن آدم و همسرش بود)، میل به گناه در آنها و نسلشان ایجاد شد»؟

نمی خواهم در مورد اساس نقلی این بحث، سؤال کنم. سؤالم در مورد این است که به طور اساسی، آیا این نگرش به لحاظ عقلی «ممکن» هست یا خیر.

اولین چیز هایی که خلق شد

انجمن: 

با سلام به همه دوستان عزیز
احادیث و روایات زیادی شنیدم در مورد اینکه چه چیز هایی اول خلق شده
------------------------------------------------------------------------------------------------------
مثلا:
مرحوم صدوق (ره ) در کتاب خصال ( ج2_ ص 652 ) در حدیثی از امام باقر (ع) روایت کرده است خدای عزوجل از روزی که زمین را آفرید، هفت عالم را در آن خلق و سپس منقرض کرده است که هیچ یک از آن عوالم از نسل آدم ابوالبشر (ع) نبوده است و خدای متعال همه آنها را از پوسته روی زمین آفرید و نسلش را بعد از نسل دیگر ایجاد کرد و برای هر یک عالمی بعد از عالم دیگر پدید آورد تا در آخر، آدم ابوالبشر (ع) را بیافرید و ذریه اش را از او منشعب ساخت.

1 - اعتراض فرشتگان که با خلقت آدم در زمین ، فساد و خونریزی خواهد شد. (1) احتمال دارد سخن فرشتگان از قتل و خونریزی هایی که موجودات مختار و شبیه آدمی که قبل از خلقت انسان در زمین وجود داشتند، ناشی شده بود.
2 - روایاتی که از اهل بیت پیامبر (ص) به ما رسیده بدین مضمون که خداوند هزار هزار آدم خلق کرد و حضرت آدم و حوا یا نسل کنونی بشر آخرین آن ها است. (2)
3 - برخی احتمال داده اند که عنوان "خلیفه" برای آدمی شاید بدین معنا باشد که حضرت آدم ابوالبشر، جانشین گذشتگان است؛ یعنی آدم ابوالبشر نخستین انسانی نیست که در پهنة گیتی گام نهاده ، بلکه بیش از او جانداران مسؤول و مکلفی در زمین زندگی می کردند و به عللی منقرض شدند. بنابراین مقصود از خلافت آدم، جانشینی وی از گروه پیشینیان است.(3)
1 - بقره (2) ، آیة 30.
2 - خصال ، شیخ صدوق، ج2، ص 652؛ بحارالانوار، ج54، ص 336.
3 - جعفر سبحانی، منشور جاوید، ص 11، ص 40.

امام باقر(ع) به جابر بن يزيد مي گويد: گويا تو گمان مي کني که خداوند فقط اين عالم را آفريد و بس و همچنين گمان مي کني که خداوند بشري غير از شما نيافريده است؟
آري به خدا قسم خداوند هزار هزار عالم و هزار هزار آدم آفريد و تو در آخر اين عالم ها و آدم ها هستی (خصال، ج 2، ص 450 و نيز بحارالانوار، ج 63، ص 82 - 83)

روزی فردی سوالی از پیامبر داشتند، ایشان فرمودند از حسین(ع) بپرس
حسین (ع) دو سال بیش نداشت
حسین(ع) فرمود آیا می خواهی بپرسی که پدرم علی(ع) چند سال دارد؟
اعرابی عرض کرد بله
حسین(ع) فرمودند:
خداوند قبل از اینکه آدم را بیافریند، پنجاه هزار آدم خلق فرمودند که عمر هر یک پنجاه هزار سال بود و هر یک را بعد از اتمام عمر قبلی آفرید و پدرم پنجاه هزار سال قبل از اولین آدم خلق شد

خلق عقل قبل از همه چیز

خلق نور پنج تن آل عبا قبل از هر چیزی

و ...

------------------------------------------------------------------------------------------------------

دوستان اگر ممکنه راهنمایی بفرمایید و لیستی به ترتیب از مواردی که خلق شده را به ترتیب زمان خلق شدن بفرمایید

با تشکر:Gol:

بر خداشناسی چه فوایدی مترتب است؟

باسلام



در پاسخ به این پرسش كه بر شناخت خداوند و ایمان به او چه فوایدی مترتب است باید گفت:

اولاً: وقتی كه یك بحث در قلمرو كاوشهای عقلانی و فطری بشر قرار گرفت، پرسش از فایده درباره آن روا نیست، زیرا چنین بحثی، خود فایده است، بشر در جهانی زندگی میكند كه نه از ابتدای آن آگاه است و نه از انتهای آن و نه از منشأ آن. طبعاً مایل است از ابتدا و انتها و منشأ آن آگاه گردد، خود این آگاهی قطع نظر از هر فایده دیگر برای او مطلوب است. لزومی ندارد كه هر مسئله علمی و نظری یك فائده علمی داشته باشد.

ثانیاً: اعتقاد و ایمان به خدا از مفیدترین و لازمترین معتقدات بشر در زندگی است. اعتقاد و ایمان به خدا از نظر فردی آرامش دهنده روح و روان و پشتوانه فضایل اخلاقی است، و از نظر اجتماعی ضامن قدرت قانون و عدالت و حقوق افراد در برابر یكدیگر است.[1]

خداشناسی سرآمد همه معرفتهاست
در پایان، گفتارهایی از پیشوایان معصوم را یادآور میشویم كه خداشناسی را سرآمد همه معرفتها دانستهاند.
1. روزی فردی نزد پیامبر اكرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ آمد و از او خواست تا از شگفتیهای دانش (غرائب العلم) برای او بگوید. پیامبر اكرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ از او پرسید درباره آنچه سر آمد دانشهاست (رأس العلم) چه میدانی، كه از شگفتیهای آن میپرسی. آن فرد گفت: سرآمد علم چیست؟ (ما رأس العلم؟) پیامبر اكرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ پاسخ داد:
شناخت خداوند آن گونه كه سزاوار اوست.[2]
2. امام علی ـ علیه السلام ـ درباره جایگاه خداشناسی فرموده است:
«معرفه الله اعلی المعارف»:[3] خداشناسی برترین معرفتهاست.
3. امام صادق ـ علیه السلام ـ فرموده است:
«إن أفضل الفرائض و أوجبها علی الإنسان معرفه الرب و الإقرار له بالعبودیه»: برترین فرائض، و واجبترین آنها شناخت پروردگار و اقرار به بندگی اوست.

اگر فواید دیگری از خداشناسی و ایمان به او به ذهن دوستان می رسد در بحث مشارکت کنند؟


خصوصاً تجربه های شخصی افراد از فواید ایمان به خدا و حضور خدا در زندگی فردی و اجتماعی، غنای بحث را دو چندان می کند. :aks:



موفق باشید ...:roz:

پاورقی________________________
[1] . اصول فلسفه و روش رئالیسم ، ص 8 (پاورقی).
[2] . شیخ صدوق، التوحید، باب 40، حدیث 5.
[3] . غرر و دُرر، ص 81، بنقل از عقاید استدلالی، علی ربانی گلپایگانی.

باروری درختان

درخت میوه، هم نر است و هم ماده، هم گرده دارد که مانند نطفه مرد می باشد، و هم تخمک که نشانه مادگی وی است. اگر گرده این درخت میوه به تخمک آن درخت هم جنس خود نرسد و اگر گرده آن، به تخمک این، نرسد، هیچ کدام بار نمی دهند. درختان که راه نمی روند تا با یکدیگر هم آغوش شوند. باد هم در همه جا نیست، پس این مشکل چگونه بایستی حل شود؟!

او به آسانی این مشکل را حل کرده است. پرندگانی بسیار ریز آفریده که به حشرات موسومند. آنها این وظیفه را با بهترین طرز انجام می دهند. گرده این را به تخمک آن و و گرده آن را به تخمک این می رسانند. شگفتی این جا است که این مأمورین زبردست، اشتباه نمی کنند. گرده سیب را به تخمک هلو و گرده به را به تخمک خربزه نمی رسانند، بلکه، سیب را به سیب و هلو را به هلو، تلقیح می کنند. عجیب تر آنکه، درختان هم به این حشرات مزد می دهند و آن قندی است که در نهاد درختان برای این مأمورین قرار داده شده است! آنها قند شیرین را می خورند و داماد را به عروس می رسانند تا فرزندشان را به بشر، آری به بشر، تحویل دهند. ولی بشر از این مهر و از این لطف قدردانی نمی کند! و نمی خواهد بفهمد که این میوه از کجا آمده و چه جور آمده و که آن را فرستاده است؟!!!