حقوق زن

آیا وابستگی مالی زن به شوهر یک ارزش است؟

انجمن: 
برداشت کنونی و غالب ما از اسلام این است ک می‌گوید زن بهتر است شاغل نباشد، مهریه کم داشته باشد و کلا امور مالی را به همسر واگذار کند، بعد ارث زن از شوهر و حتی پدر بسیار کم است ب خصوص از شوهر بنده موارد متعدد دیدم ک زنهایی با همین ایدآل های اسلام بعد از فوت شوهر به اصطلاح زیر دست بچه ها افتادند و آخر عمری با منت آنها زندگی میکنن. حتی موردی بود ک دختر از مادر شکایت کرد و با گرفتن سهم الارثش از خانه ی پدری مادرش رو آواره کرد! بله چنین بچه ای در آخرت پاسخگوی اعمالش خواهد بود ووو... ولی اینها چ ب درد مادر در این دنیا می‌خورد؟قانون برای زندگی بهتر در همین دنیاست.. وقتی کاربرد خود رو از دست بدهد قانون مشکل داری است...  این احکام و توصیه های اسلام زن را از نظر مالی به شدت وابسته ب همسر بار می آورد ب شکلی ک مجبور ب تحمل هر ظلمی از طرف او می‌شود چرا؟!   حتی اگر اشتباه نکنم مردی ک بچه این نداشته باشد فقط یک چهارم اموالش ب همسر او می‌رسد و باقی برای دولت است چرا؟!!! 

احساس میکنم به عنوان یک زن به من ظلم شده!

سلام علیکم مدتی هست که عضو گروههای احکام و اعتقادی شدم  ولی متاسفانه هر چه بیشتر از اینها بدونم احساس میکنم یه احساس خشم و .. می کنم احساس می کنم از اینکه زن افریده شده ام خدا بهم استغفرالله ظلم کرده  چون بیشتر احکام دین طرف اقایونه من حتی رفتم علت تک تک حکم ها رو تا جایی که در دسترس بودن خوندم و سوال کردم ولی متاسفانه انگار یه حالت خشم و .. در من هست که هنوز لاینحل مونده اینکه اقایون حدی و حدودی براشون در ازدواج موقت وجود نداره لابد میگید که این میل در اقایون متفاوت و .. ولی خب خدا چرا اونا رو انقد شهوتی  افرید  نمی شود جوری خلق می شدن که اینطور نبودن تا خانمها احساس نکنن مورد ظلم قرار گرفتن لطفا در این مورد توضیح بدین ایا من گناه میکنم بخاطر این طرز تفکرم؟؟  

چرا هنوز در جامعه ما دخترها جدی گرفته نمی شوند؟

سلام ووقت بخیر
در سوال زیر کاربر مطلبی مطرح کرده اند ومسائلی در مورد حقوق زنان بیان کرده اند که برای بنده هم سوال ایجاد شده است
ولی سوال بنده از جنبه اخلاقی نیست بلکه درخواست دارم که مطالب زیر از جنبه نظر اسلام در مورد حقوق زن بررسی وپاسخگوئی شود
با سپاس

سپیده دم;1009110 نوشت:
با سلام خدمت همه

دختران در جامعه ما در بسیاری از تصمیمات مهم زندگیشان هدف روشن و مشخص و قاطعی ندارند.
مثلاً:
۱-برای دانشگاه بدون هدف انتخاب رشته می کنند و درس می خوانند.( البته نه همه آنها).
۲-وقتی سر کار می روند به آن نه به عنوان وظیفه بلکه یک سرگرمی و وقت پرکنی نگاه می کنند ( باز هم معمولاً و نه همه).
۳-حقوقی که می گیرند را نه برای آینده و خرج و مخارج زندگی بلکه به عنوان پول تو جیبی نگاه می کنند.
۴-تا وقتی دنبال درس و کارند که شوهر نکرده اند اما به محض ازدواج ناگهان همه چیز را فراموش می کنند...

چرا یک دختر تکلیفش با خودش معلوم نیست. چرا منتظر می نشیند تا یک نفر ( همسرآینده) از راه برسد و به او بگوید چه کار بکن چه کار نکن؟
در حالیکه یک پسر از همان اول میداند دنبال چه چیزیست. اگر درس به دردش نخورد اصلا دنبالش نمی رود. نه اینکه وقتش را در دانشگاه تلف کند بعد بیاید ببیند هیچ خبری نیست.
چرا دخترها برای سرنوشتشان خودشان تصمیم نمی گیرند؟
یا اگر تصمیم می گیرند متزلزلند؟
دختران بیشتر به دنبال ازدواج و بچه دارشدن هستند یا به دنبال موفقیت تحصیلی و شغلی؟
اگر فکر ازدواجند پس چرا تا خواستگار میاید سریع بحث تحصیل و کار را پیش می کشند و جواب سربالا می دهند؟
اگر هم فکر کار و پیشرفتند پس چرا در کارکردن به جدیت مردان نیستند؟(معمولاً نه همه)

می گویند وظیفه زن انسان سازیست. این جمله این باور را القا می کند که یک زن وظیفه اش ساختن زندگی دیگران و به موفقیت رساندن آنهاست و خودش دیگر فرقی نمی کند به جایی برسد یا نرسد انسان بشود یا نشود. یعنی خودش را وقف خوشبختی و موفقیت دیگران ( همسر و فرزندان) کند و خودش دیگر اهمیتی ندارد. همین صفت فداکاری را برای همین روی مادرها گذاشته اند یعنی کسی که خودش را فدای خانواده کرده خودش را نادیده گرفته.
من فکر می کنم زنان در زمانهای قدیم با وجود اجحاف هایی که در حقشان می شده تکلیفشان با خودشان روشن تر بوده و می دانستند از زندگی چی می خواهند اما الان در زمانه ما با وجود رفع بسیاری از تبعیض ها و وجود امکانات برای رشد و پیشرفت خانمها آنها بیشتر دچار سردرگمی و بلاتکلیفی هستند.
مثلا در زمانهای قدیم کسی از زنان توقع کارکردن نداشت اما در زمان ما بعضی مردها تمایل دارند همسرشان سر کار برود. یا خانواده ها همانطور که از پسرشان انتظار کار دارند از دخترها هم دارند.
اما یک زن گاهی با ازدواج، ثمره سالها تلاش و زحمت خودش را کنار می گذارد. ( من پزشک متخصص خانم یا خانم دکتر داروساز می شناسم که سر کار نمی روند). البته که حفظ کانون خانواده اهمیت بسیار دارد اما چرا یک زن اول همه این راه های پرفراز و نشیب درس و کار را پشت سر گذاشته و بعد همه را به یکباره رها می کند؟ یعنی وقت و پول و انرژی و بودجه مملکت و ... که این خانم در دانشگاه و محل کار هزینه کرده همه باید بر باد برود؟

برعکس این قضیه را هم در جامعه می بینیم: زنانی که سر کار می روند و گله و شکایت می کنند و حسرت زنان خانه دار را می خورند.

ریشه این دوگانگی کجاست و راه حل آن چیست؟
دخترها و زنان بالاخره در زندگی دنبال چه چیزی هستند ( و بهتر بگویم دنبال چه چیزی باید باشند)؟

و یک نکته قابل تامل اینکه با وجود تلاش زن در کار و تحصیل هنوز باور عمومی جامعه در مورد کار زنان منفی است حتی خود خانمها هم در بسیاری موارد خودشان را قبول ندارند و ترجیح می دهند یک مرد کارشان را حل کند. ( مثلا مراجعه به پزشک مرد یا ترجیح دادن تدریس دبیر یا اساتید مرد)
من منکر وظایف و مسئولیتهای زن در خانه نیستم و نمی خواهم ارزش خانه داری و مهم تر از آن همسرداری و بچه داری را پایین بیاورم اما می خواهم بدانم آیا همین ها برای مفیدبودن کافیست؟ وقت باقیمانده ای که برای یک زن می ماند چگونه میگذرد؟
آیا حاصل یک عمر زندگی یک زن باید پختن غذا و ظرف شستن باشد اگر هم در جواب بگویید نخیر حاصل عمر زن اینها نیست بلکه فرزندان صالح و مفیدی است که به جامعه داده من می گویم پس خود آن زن چه فایده مستقیمی داشته برای جامعه؟ اصلا شاید یک زن هیچ وقت بچه ای نداشت یا ازدواج نکرد حاصل عمر این زنی که بچه ندارد چیست؟
من می خواهم تکلیف خودم را بدانم. چون تا الان تکلیف مرا اجبار خانواده و جامعه معلوم کرده در حالیکه من می خواهم خودم برای خودم تصمیم بگیرم.

یکی از دلایلی که باعث شد این موضوع را مطرح کنم عدم خودباوری و اعتماد به نفس در خودم هست( که البته فکر می کنم در بسیاری از دختران هم وجود داشته باشد)

در واقع "نتوانستن" یک مساله ایست که دختران جامعه را در دوراهی پیشرفت و درجازدن قرار می دهد. من می خواهم بدانم این نتوانستن ها کجایش حقیقت دارد و کجایش فقط یک باور غلط است.

دو نکته مهم:
۱- من تعصبی روی جنسیتم ندارم نه به آن افتخار می کنم و نه از آن شرمنده هستم‌ . پس از کارشناس محترم و کاربران بزرگوار می خواهم که آن چیزی را که به واقعیت نزدیک تر است بگویند نه مطالبی که به من تسلی بدهد که بله زنها هم توانمندند و چنین اند و چنان. من طالب حقیقتم و می خواهم بدانم دقیقا نقش یک زن در خانواده و جامعه چیست؟ ( غیر از فرزندآوری و بچه داری).

۲- دنبال جواب های کلیشه ای و قالبی نیستم از کارشناس محترم و کاربران گرامی می خواهم روی سوالاتم فکر کنید و جواب بدهید. من حاضرم تا چند هفته هم صبر کنم اما پاسخ تازه و قانع کننده دریافت کنم.

زیرنویس( برای کسانی که سریع بهشان برمیخورد و جبهه میگیرند):
۱- دخترهایی هم هستندکه از درس خواندن و کارکردن هدف دارند .
۲-دخترهایی هم هستند که می دانند از زندگی چی می خواهند و منتظر تصمیم بقیه نیستند.
پس لطفا نیایید اعتراض کنید که چرا دخترها را تحقیر کردید و از این حرفها...
من خودم یک دخترم و فقط دنبال یافتن وظیفه و مسئولیت های واقعی خودم هستم.
با سپاس

در کدام آیه قرآن اطاعت زن از شوهر آمده است؟

سلام و عرض ادب

در کجای قران اطاعت زن از شوهر آمده است؟

ممنون

تفاوت برخورد با زن ناشزه و مرد ناشزه



سلام
چرا در قرآن در سوره نسا بين برخورد با زن ناشزه در آيه 34 و در برخورد با مرد ناشزه تفاوت وجود دارد؟
آيا بر زنان سخت تر گرفته نشده است؟

تحقیر شخصیت زن در اسلام و ادعای اسلام بر دادن شخصیت به زن!!!!

همواره یکی از چیز هایی که از مسلمانان شنیدم این بوده که زن در اسلام ارزش و اعتبار خود را یافته است و هیچ تفکری مثل اسلام به زن ارزش نداده است(:Moteajeb!:)!
اما ببینیم ارزشی که اسلام به زن داده چه بوده!!!!
اما لازم است قبل از شروع یک تذکر بدهم! چون که تاپیک هایی در باره این موضوع را خواندم با نحوه استدلال کارشناسان این سایت آشنا هستم و باید تذکر دهم که قصد من این نیست که بیایم ثابت کنم زن مثلا ناقص العقل و کسی است که توانایی مدیریت ندارد و ... بلکه من خودم قصد دارم این نظرات مسخره را رد کنم! پس برای من استدلال عقلانی و علمی(تجربی) نیاورید که زن با مرد از مثلا این لحاظ تفاوتی ندارد بلکه من هم می خواهم بگویم همینطور است اما اسلام خلاف عقل است! و یک نکته دیگر اینکه خودم مرد هستم!

اما بررسی تحقیر های زن در اسلام:
زن نمی تواند مدیر جامعه و یا حتی مدیر یک نهاد کوچکی مثل خانواده باشد چون قدرت مدیریت طبق ایجاد کننده دین اسلام ندارد (احادیث فراوانی هست اما به قرآن اشاره می کنم):الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاءِ بِمَا فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلَىٰ بَعْضٍ
اما با واقعیت خارجی مقایسه کنیم این ادعای اسلام را:زنانی که مدیریت یک کشور را بر عهده دارند بسیار موفق تر از کشور هایی حتی دینی و اسلامی عمل می کنند که مدیرتش مرد است مثل کشور آلمان و ...

اگر زن نافرمانی کرد او را تنبیه بدنی کنید و بزنید(کاری به کیفیت زدن ندارم)(احادیث فراوانی هست اما به قرآن اشاره می کنم):وَاللَّاتِي تَخَافُونَ نُشُوزَهُنَّ فَعِظُوهُنَّ وَاهْجُرُوهُنَّ فِي الْمَضَاجِعِ وَاضْرِبُوهُنَّ فَإِنْ أَطَعْنَكُمْ فَلَا تَبْغُوا عَلَيْهِنَّ سَبِيلًا إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلِيًّا كَبِيرًا
اما با واقعیت خارجی مقایسه کنیم این ادعای اسلام را:نه تنها زنان با تنبه بدنی که اسلام برایشان در نظر گرفته از لحاظ روانشناسی اصلاح نمی شوند بلکه چه بسا مخالفتشان بیشتر خواهد شد!

فراموشی زنان!!!! زنان در اسلام موجوداتی فراموشکار هستند و احتمالا منظور از شخصیت دادن به زن همین است!! اما فعلا کمبود حافظه زنان طبق قرآن را بررسی کنیم:وَامْرَأَتَانِ مِمَّن تَرْضَوْنَ مِنَ الشُّهَدَاءِ أَن تَضِلَّ إِحْدَاهُمَا فَتُذَكِّرَ إِحْدَاهُمَا الْأُخْرَىٰ
بررسی شواهد بیرونی:سالیان سال تصور می‌شد که تفاوت مغزی زنان و مردان در اثر هورمون‌های جنسی تستوسترون (مردانه) و استروژن (زنانه) است. ولی اکنون دریافته‌اند که بین چهار لوب مغز زنان و مردان از نظر عملکرد، تولید مواد شیمیایی و اندازه، تفاوت هایی وجود دارد مثلا حافظه: زنان به طور متوسط ۷/۵ امتیاز در حافظه بالاتر هستند. زنان دارای دید محیطی بهتری می‌باشند که بـه آن‌ها کمک می‌کند اتفاقات پیرامون مـنـزل خـود را زیـر نـظـر گـرفـتـه و خـطـر در حـال نـزدیـک شدن به خانه را شنـاسایی کنند. مـغـز زنـان قـادر اسـت دامـنـه اطـلاعات وسیع‌تری را رمزگشایی کند.اما همین زن در اسلام در شهادت دادنش با اینکه حافظه اش از مرد بهتر است اما شهادتش نصف یک مرد است!!!!

موارد بسیار دیگری هم هست که به ترتیب بررسی خواهد شد...

حقوق و وظایف زن امروزی

با سلام

یه سوال برام پیش اومده .

الان که خیلی از خانم ها دارن پا به پای مردها کار می کنن و در کنارش به خانه داری و بچه داری هم می رسن خوب این ها هیچ کدوم از لحاظ شرع وظیفه شون نیست ولی عرف جامعه این طوره و با کمال میل هم انجام می دهند پس چرا متقابلا نباید حقوق برابر با مردان داشته باشن ؟ آیا الان که عملا و عرفا وظایف عوض شده نباید حقوق هم عوض بشه ؟

کما آن که همین حقوق فعلی هم در عمل بی معنی است مثلا مهریه رو زن باید ثابت کنه مرد استطاعت داره , نفقه را باید ثابت کنه تمکین کرده , اجرت المثل هم باید ثابت کنه قصد تبرع نداشته که اثبات همش هم سخته و در کل حقوق زن را کی داده و گرفته . در عوص مردان حقوق زیادی دارن که به راحتی در دسترشون هست و علت همشون هم اینه که سرپرست خانواده هستند .
الان که زنان دوشاش و پا به پای مردان در بیرون زحمت میکشن آیا این همه تفاوت و تبعیض ظلم نیست ؟!!

زن ایرانی پرچمدار استقلال هویتی __ ادعایی بنام عدالت جنسیتی

انجمن: 


class: grid width: 500 align: center

ادعایی به نام عدالت جنسیتی
یکی از محورهای مورد اشاره رهبر معظم انقلاب که در دیدار اخیرشان به مناسبت ولادت حضرت زهرا(س) مطرح فرمودند، دروغی به نام عدالت جنسیتی بود که توسط غرب تکرار می‌شود و در ایران نیز برخی ناآگاهانه آن را دنبال می‌کنند. در همین رابطه دکتر مجتبی عطارزاده، عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان نکات جالبی را مطرح کرده است.
«عدالت جنسیتی که این روزها در غرب توسط گروه‌های مختلف مطرح می‌شود به ظاهر با هدف پاسداشت مقام زن است، اما به واقع با طرح ادعای تساوی‌طلبی، بیشترین لطمه را به جامعه انسانی و بویژه خود زنان وارد می‌سازد. چه آن‌که با طرح آزادی مطلق زن از تکالیفی که از جنسیت زنانه او ناشی می‌شود، او را از حوزه انسانیت خارج ساخته و توهینی بزرگ در حق زن روا می‌دارد و به‌این گونه نظم نظام هستی را درهم می‌ریزد. آنها با تأکید بر برابری و به رسمیت نشناختن تفاوت‌ها مانع از آن می‌شوند که زن و مرد یکدیگر را با تفاوت‌های موجود بپذیرند و در نتیجه از توانمندی‌های طبیعی و ذاتی یکدیگر بهره‌مند شوند. آنچه مسلم می‌نماید این است که زن و مرد به لحاظ تکوینی (یعنی از جهت‌زیستی، روانی و احساسات)، کاملا از یکدیگر متمایز هستند و درست به‌دلیل همین تفاوت‌های تکوینی، تشابه حقوقی آنها امکان‌پذیر نیست. من از استاد شهید مطهری در این رابطه جمله‌ای را به‌خاطر دارم که ایشان می‌گوید: «از نظر اسلام زن و مرد هر دو انسانند و از حقوق انسانی مساوی بهره‌مندند. آنچه از نظر اسلام مطرح است، این است که زن و مرد به‌دلیل این‌که یکی زن و دیگری مرد است، در جهات زیادی مشابه یکدیگر نیستند... خلقت و طبیعت آن دو را یکنواخت نخواسته است و همین جهت ایجاب می‌کند که از لحاظ بسیاری از حقـوق، تکالیف و مجازات‌‌ها وضع مشابهی نداشته باشند»

تجاوز شوهر به همسر از نظر اسلام؟

به نام خدا
می دانید اگر مردی با زور حتی همراه با خشونت با جنس مخالفش رابطه جنسی خارج از چهار چوب شرع برقرار کند، این مرد مرتک عمل زشت "تجاوز به عنف" شده است!
عرف او را محکوم می کند
قانون و شرع عم برای این عمل زشت مجازات در نظر گرفته است!
اما همین موضوع در روابط جنسی زن و شوهر چه طور خواهد بود؟
فرض کنید دو نفر با هم عقد ازدواج بسته اند و مشکلی از این بابت وجود ندارد و البته زن و شوهر به حقوق و تکالیف خویش آشنا هستند
حال
(جدای از مسئله عذر شرعی)اگر زن در آن زمان تمایل به رابطه جنسی نداشته باشد
به نحوی باشد که حق همسرش را ضایع نکند
و شوهر هم بتواند تحمل کند
ولی شوهر از زور و قدرت خویش استفاده کند تا با او نزدیکی کند!یا وی را وادار به عمل یا نوعی از انتفاع جنسی کند که مورد تمایل همسرش نیست !

حال با توجه به مطلب فوق به این سوالات پاسخ دهید:

1) آیا تجاوز شوهر به همسر یا Marital Rape که در علم جرم شناسی مطرح است در اسلام مبنایی هم دارد؟
می دانیم پیامبر مهربانی ها هرگونه خشونت علیه همسر را نهی نکرده اند
مگر رسول خدا (ص) نفرمودند : أَ يضْرِبُ أَحَدُكمُ الْمَرْأَةَ ثُمَّ يظَلُّ مُعَانِقَهَا(1) ؟ چگونه شما مردان، همسرانتان را مي‌زنيد. سپس او را در آغوش مي‌گيريد و شرم نمي‌كنيد؟

2)آیا نمی توان با احادیثی چون،نفی خشونت علیه همسر،ملاعبه کردن،توجه به نیاز همسر و ......به این موضوع فکر کرد و آنان را مبنای فقهی برای تجاوز شوهر به همسر یا Marital Rape قرار داد؟

3)در صورت وقوع تجاوز شوهر به زن ، از نظر اسلام زن چه حقوقی دارد؟
آیا صرف آگاهی زن و شوهر نسبت به این احادیث کافی است؟

4)ضمانت اجرای تخلف از این احادیث (به غیر از جزای اخروی)چیست؟

پی نوشت:
1.الکافی،دارالکتب الاسلامیه،ج5،ص509.

استفاده ابزاری از زن در غرب و جوامع در حال تغییر مادی گرا چگونه است؟

استفاده ابزاری از زن در غرب و جوامع در حال تغییر مادیگرا چگونه است؟