بدن

آیا روح از نطفه مرد، و جسم از نطفه زن تولید می‌شود؟

باسلام طاعات و عبادات قبول

یه متنی تو یکی از تایپکها دیدم اگه امکانش هست لطفا بررسی بشه آیا از نظر منابع دینی هم این موضوع سندیت دارد؟

نقل قول:
ابو علی سینا: سازنده خونی که از او منی و از منی فرزند تولید می‌شود، کبد یا قلب است و سازنده منی جایگاه و ظروف آن می‌باشند؛ پس منی مرد، نطفه زن را به حرکت در می‌آورد که ابتدا به سوی ساختن مبدأ و سپس از عضو اول قوه‌ای بر می‌خیزد که مبدأ برای ساخت بقیه اعضا به ترتیب می‌باشد و نطفه بسته شده با نفوذ نیروی مذکر در آن صاحب نفس می‌شود و چنین به نظر می‌آید که روح از نطفه مرد، و بدن از نطفه زن تولید می‌شود.

باتشکر
یاحق

پیوند قلب و روح

بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام خدمت اساتید
من یک سوالی دارم لطفا هرچه سریعتر پاسخ دهید .
چندسال پیش در جایی خواندم که دانشمندان استرالیایی قلبی را که 20 دقیقه بود مرده بود را احیا و اونو پیوند زدن ....دقت فرمایید این قلب مربوط به یک اسان مرگ مغزی نبود و 20 دقیقه بوده که از تپش افتاده بوده ....
آیا این مورد با روح تناقضی ندارد ؟
چطور وقتی خداوند روح رو میگیره با یه دستگاه قلب رو زنده میکنن ؟

چگونه برخی عرفا از طریق خلع بدن از مسایل آینده با خبر می شوند؟

انجمن: 

هوالنور

سلام و عرض ادب

میخواستم بدونم که در کتب عرفانی که نوشته برخی عرفا از طریق خلع بدن از مسایل اینده با خبر میشدن
خلع بدن چگونه صورت میگیره؟ما هم میتونیم انجام بدیم؟

متشکرم

نظر آیة الله جوادی املی درباره معاد؛ جسمانی ، یا بدنی؟

[="Tahoma"]

سلام و احترام و ارادت خدمت کارشناس محترم و کاربران گرامی

در قیامت بدن موضوعیت دارد یا جسم؟
لطف کرده بفرمایید نظر علامه جوادی آملی حفظه الله تعالی درباره معاد جسمانی چیست؟
آیا ایشان همانند جناب ابن سینا آنرا تعبدی می پذیرند یا بر نظر جناب ملاصدرا هستند و یا خود جدا ، براهینی برای آن اقامه کرده اند؟

تشکر
[/]

نقش روح در بدن

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام و خسته نباشید، زمانی بعضی از مردم فکر میکردند روح نقش مغز را در بدن دارد، بعد ها با پیشرفت علم روانپزشکی و عصب شناسی و ... معلوم شد که روان و ذهن و مغز و ... هر کدام نقش خود را در بدن دارند و در عالم ماده میتوان روی آنها تاثیر گذاشت، امروزه کمتر صفت اخلاقی یا مادی در انسان یافت میشود که روانشناسان برای آن توجیه علمی نداشته باشند اگر جه هنوز بسیاری مسائل بر ما پوشیده است، امروزه اندیشه، ادراک، حافظه، احساسات، امیال، تخیل و انفعالاتى مانند ترس، غم و شادى با معیارهای مادی سنجیده و بررسی میشوند و علم پرده از اسرار آنها بر میدارد، در این میان سر روح بی کلاه مانده است، میخواستم بدانم نقش روح در بدن چیست ؟ چطور عمل میکند ؟ کدام فعالیت انسان تحت تاثیرش قرار دارد و ...

با تشکر

**** انجام شناسی ( = معاد شناسی ) در سه مرحله . ب : برزخ ؟ *****

انجمن: 

جنس عالم برزخ چیست ؟

سطح اطلاعات و آگاهی های ما از عالم برزخ بسیار محدود است.جزییات در مورد این عالم چندان برای ما روشن نیست ؛ منبع اصلی ما در ادراک ویژگی های عالم برزخ منایع نقلی و روایات است که آن هم خالی از اجمال و ابهام و اختصار نیست .به علاوه برخی کلیات و اصول در خصوص عالم برزخ نیز از علوم عقلی به دست می آید ، در هر صورت نباید توقع داشت که نظرات دقیق و قطعی در خصوص جزییات این عالم داده شود .
در مورد جنس عالم باید گفت، عالم برزخ عالمی بین عالم ماده و آخرت است . در آن خصوصیات مادی آن گونه که در این عالم می بینیم وجود ندارد ، از این جهت عالم برزخ را همان عالم مثال دانسته اند ؛ بنا براین گفته می شود که در عالم برزخ نه تجرد محض از ماده وجود دارد و نه ویژگی های عالم ماده به طور کامل جریان دارد .
درباره حقیقت عالم مثال گفته شده: عالم مثال عالم روحانی و از جوهر نورانی است . از این نظر که محسوس مقداری است ، شبیه جوهر جسمانی است؛ از این لحاظ که نورانی است، شبیه جوهر مجرد عقلی است، ولی نه مرکب مادی است و نه جوهر عقلی ،بلکه برزخ و حد فاصل بین آن دو عالم است.(1)
درک تفاوت صورت اشیا در عالم مثال و ماده بدین صورت خواهد بود که شیء در عالم مثال صورت مقداری دارد و از ماده منزه است، ولی همان شیء وقتی در عالم ماده ایجاد شود ، غیر از مقدار ماده نیز دارد. صورت شیء در عالم مثال مثل صورت آدمی در آینه است که مقدار و شکل دارد، ولی ماده ندارد، اما صورت انسان در عالم جسمانی غیر از مقدار و شکل ، ماده نیز دارد.
روح انسان پس از مرگ و بریدن از بدن مادی، خود را با بدن برزخی و یا «قالب مثالی» می‏یابد و می‏بیند، بدنی که متناسب با نظام برزخی بوده، اتحادش با روح، قوی‏تر از اتحاد آن با بدن مادی در زندگی دنیوی است.
بدن برزخی از آن جا که از بدن مادی بالاتر است، از سنخ ماده و جسم طبیعی نیست که احکام ماده بر آن غالب باشد، ولی از آن جا که از بدن قیامتی پایین‏تر است، دارای برخی لوازم ماده چون، شکل، اندازه و مقدار می‏باشد.
روایات نیز به صراحت بیانگر این حقیقتند که بدن برزخی شبیه بدن دنیوی است. امام صادق(ع) می‏فرماید: «ارواح مؤمنان (در برزخ) در بدن‏هایی شبیه بدن‏های دنیوی آنان است»(2)

پی‌نوشت‌:
1. عبدالرحمن جامی، نقد النصوص فی شرح نقش الفصوص الحکم، ص 55، نشر مؤسسه مطالعات و تحقیقات فرهنگی، تهران 1370ش.
2. بحارالانوار، ج 6، ص 268، روایت 119.

تطهیر یک قسمت کوچکی از بدن

سلام
وقتتون بخیر.

می خواستم بپرسم اگه یه ناحیه خیلی کوچیکی از بدنمون خونی شده باشه (یا دز اثر کندن زخم یا ...) برای رفع نجاست و تطهیر اون قسمت نیازه که حتما زیر شیر آب بگیریم؟
چون ناحیه ش کوجیکه می تونیم انگشتمون رو خیس کنیم و روش بکشیم و بعد از شستن انگشتمون این کار رو چند بار دیگه تکرار کنیم تا تطهیر بشه؟

با تشکر
یا علی.
مرجع تقلید: آیت الله مکارم

اهداء اعضا پس از مرگ

انجمن: 

سلام من یه سوال در مورد اهداء اعضاء دارم
اگر من مردم و اعضای بدنم به چند نفر اهدا شد بعد یکی از اون اشخاص که عضو منو دریافت کرده مرتکب گناه بشه، منافق بشه و هزار تا مورد دیگه، آیا عضو من و من هم در گناهش شریکم؟