زمان

زمان در برزخ

انجمن: 
با سلام 1. آیا در برزخ زمان به معنای گذشت لحظات و ادراک آن وجود دارد؟ لطفا در صورت اختلاف نظر ادله بیان گردد؟ 2. آیا صبح و شام برزخی که در قرآن آیاتی بر آن دلالت دارد بیانگر وجود زمان در برزخ خواهد بود؟ 3. آیا ادراک چنین امری برای برزخیان یکسان است؟ با توجه به این سوالات سوالی در ذهنم باقی است و آن توجه به زیارت قبور در ساعاتی خاص همچون صبح جمعه است؛‌و یا کراهت ان در شبهاست. زمین به مقتضای گرد بودنش در هر لحظه دارای صبح و شامی است؛ اما آیا حال برزخ نیز اینگونه است که در صورت تطابق آن با لحظه های دنیوی این ملاک (مطلوبیت و عدم مطلوبیت زیارت در ساعاتی خاص) مطرح باشد. لطفا با صبغه ی فلسفی پاسخ دهید. متشکرم.

اهل سنت و تسبیحات حضرت زهرا (س)

سلام علیکم

در خصوص تسبیحات حضرت زهرا (ع) دو سوال داشتم.

اول: آیا در روایات اهل سنت نیز این تسبیحات وارد شده و در نزد آنان نیز این تسبیحات مستحب است؟

دوم: زمان انجام تسبیحات بلافاصله بعد از سلام نماز است یا خیر وقت آن وسعت دارد.

متشکرم.

حادث و قدیم بودن جهان طبیعت

انجمن: 

با توجه به پاسخ کارشناس در تاپیک:

خدا چطور به وجود آمده است؟

دلیل;1009199 نوشت:
خداوند نیاز به چیزی برای وجود داشتن ندارد بلکه خود هستی بخش و مظهر وجود است. واجب الوجود یعنی موجودی که ذاتا وجود برای او لازم و حتمی است.

یک سوال برای من هم پیش امده

چرا نمی توان گفت طبیعت و جهان از قدیم وجود داشته و ابدی و ازلیست؟

با تشکر

خواب دیدن ، رویای صادقه و استناد به آن

انجمن: 

باسلام
ایاخوابی ک پس ازنیت کردن درمورد یک موضوع خاص درباره همان موضوع دیده میشود قابل استنادو رویای صادقه است؟

شب قدر در نقاط مختلف جغرافیایی

با سلام و آرزوی قبولی طاعات،
من در اروپا ساکن هستم و با توجه به تقویم های اسلامی امروز روز نوزدهم رمضان می باشد.
در ایران ظاهرا یک روز اختلاف وجود دارد و فردا مصادف با روز نوزدهم است. سوال من این است که برای به جا آوردن اعمال شب اول از شبهای قدر طبق کدام تاریخ باید عمل کنم؟
با توجه به این که هر شب احیا مقارن با «یک شب» است این اختلاف در زمان چگونه معنا میشود؟ آیا به رسم احتیاط شب زنده داری در هر دو شب صحیح است؟ یعنی اینکه امشب و فردا شب که نمیدانم کدام دقیقا شب نوزدهم است را احیا بدارم و در مورد شبهای بیست و یکم و بیست و سوم هم چنین عمل کنم؟
پیشاپیش از توجه شما سپاسگزارم.

محدودیت خدا با توجه به بهشت و جهنم

سلام.اینکه با توجه به قران بگوییم بهشت و جهنم وجود دارد جای سوال دارد.چون خیلی چیزها هست که جای سوال هست مثلا خدا از اول بوده وتا آخر هست.از اول چی تا آخر چه.با توجه به خود قران میفرماید خداوند هر روزش برابر با هزار سال شماست پس خداوند شامل زمان میشود وچیزی که با زمان احاطه شود شامل محدودیت یا مکان میشود از انطرف نیز هر اولی پایان دارد چون شمارش زمان شامل اول بودن میشود.

سفر در زمان از نظر اسلام

سلام.
سوالی در مورد سفر در زمان دارم که جای خیلی مناسبی واسه پرسیدنش تو این انجمن پیدا نکردم ولی حالا دیگه اینجا میگم. آره سفر در زمان شاید شما هم تا به حال شنیده باشد دیگه که بعضی از دانشمندان نجوم شناس معتقد هستند که میشود در زمان سفر کرد به گزشته یا آینده رفت. در قرآن هم اشاره شده مردان آنجلس که توی غاربودند در حقیقت زمان اونجا متوقف شده بود نمیدونم در تخصصش نیستم منم توی اینترنت سرچ کردم و دیدم و نظریه هایی با تکیه به دلایل علمی هست که در مورد سفر در زمان هست همین!
حالا میخوام نظر اسلام رو در این باره بدونم که آیا ممکنه یا خیر؟ یا معلوم نیست. اگر نمیشود که این همه دلیل دانشمندان دارند حتی تو اینترنت کلیپش رو هم دیدم که چندید نفر رفتند آیده و اومدن مثلا یکیش میگفت که در سال 2019 آمریکا و کره شمالی جنگ میکنند و آمریکا پیروز میشه و اگه در ست یادم باشه در سال 2020 یا 2030 جنگ جهانی سوم اتفاق میوفته خوب ببینیم میشه یا نه ولی اگه بازم نشد که بالاخره شاید دلیل بر این نمیشه که نمیتوان در زمان سفر کرد این همه دانشمند مثل انیشتن ...؟ اگر هم میشه، پس اونوقت میشه که آدم بره به زمان امام حسین و با دشمن بجنگه؟ یا اینکه آدم برگرده عقب و هیچ گاه واسش قیامت نیاد. یا بره گذشته و اعمال خوب انجام بده
میشه یا نمیشه؟

آیا خدا «لا زمان» است؟

انجمن: 

سلام.
به نظر میرسه فلاسفه اسلامی اعتقاد به لازمانی دارن.ولی من دقیقا منظورشون رو نفهمیدم.اونا حرف از ماده و غیر ماده هم میزن که باز مادشون گنگه و آدم میمونه بعضی از اکتشافات علم رو مادی بدونه یا غیر مادی.به هر حال...خوب طبیعیه که از نظر این فلاسفه خدا بالاتر از همه موجودات فرا ماده و لا زمانیست.حالا سوالم اینه آیا خدا به خودش آگاهه؟همونطور که ما خود آگاهی داریم و احساس اختیار و اراده داریم؟.خدا هم داره؟اگر داره چطور لازمانی حساب میشه.آیا پذیرفتنیه کسی خود آگاه باشه و احساس اختیار و اراده اش رو داشته باشه ولی گذر زمان برایش معنی و مفهوم نداشته باشه و موجودی لا زمانی باشه؟به چه معنی لا زمانبه؟خود ما می تونیم به نحوی آگاهانه لا زمانی باشیم،یعنی در عین اینکه لا زمانی هستیم.آگاه هم هستیم که لا زمانی هستیم؟

قائل شدن به زمان آغاز آفرینش عالم ماده نه کل عالم؛ آری یا خیر؟

انجمن: 

قائل شدن به زمان آغاز آفرینش عالم ماده نه کل عالم مادی و مجرد . آری یا خیر؟ - با عرض سلام و تشکر فراوان – زمان مقدار حرکت است و حرکت از عوارض ماده . چرا نمی توان برای آفرینش کل جهان زمانی مشخص کرد؟ اینکه زمان هم یک مخلوق است. و بخشی از جهان آفرینش است . گفته می شود به همین دلیل نمی توان زمان آغاز برای کل جهان قائل شد. صدرا قائل است که برای تک تک پدیده ها که از حدوث ذاتی برخوردارند می شود زمان آفرینش قائل شد ولی برای کل جهان خیر. موضوع این است که کل عالم ماده (نه جهان آفرینش که شامل مجردات هم می شود) آفریده شده و از آن لحظه حرکت بوجود آمده و همان لحظه زمان آغاز شده است . آیا می توان گفت کل عالم که عالم مجردات و عالم ماده را شامل می شود را نمی توان برایش زمان آغاز قائل شد ولی عالم ماده آغاز زمانی دارد ؟ - پیشاپیش از پاسخ شما سپاسگذارم.