اهل بیت

معانی اهل البیت در قرآن کریم

انجمن: 
سلام در آیه تطهیر، کلمه اهل البیت آمده است. در مورد خانواده حضرت ابراهیم از این کلمه استفاده شده است. در مورد خانواده حضرت موسی و مادرشان هم از این کلمه استفاده شده است. در دو مورد اخیر ، کلمه اهل بیت بی معناست اگر آن خانواده را بدون فرزند بدانیم. زیرا شیر دادن در صورتی فرض میشود که فرزندی در کار باشد. مژده دادن به ابراهیم و ساره و استفاده از عنوان اهل البیت، بابت فرزند است. به همین جهت این کلمه برای اهل بیتی به کار می رود که فرزند در آن لحاظ شده باشد. برداشت من از این دو استعمال در قرآن، اختصاص این کلمه برای خانواده با فرض فرزند است.  در آیه تطهیر : ما با اهل بیتی کار داریم که فرزندی در آن باشد. اما می دانیم که در زمان نزول آیه، زنان پیامبر صاحب فرزند نبودند  و فقط حضرت فاطمه و فرزندان ایشان که از خدیجه بودند، مصداق بارز این لغت خواهند بود. به همین جهت و با این فرض که استعمال این لغت اختصاص به اهل بیت فرزند دار است یا حداقل بیشتر برای چنین جایی استفاده میشود، میتوان چنین تفسیری از آیه را رجحان و برتری داد که مقصود خانه فاطمه فرزند خدیجه است ... نه خانه زنان پیامبر که بدون فرزند بودند. اکنون سوالم این است : آیا واژه اهل بیت در قرآن یا سایر اسناد ادبی یا روایی، در جایی به کار رفته است که فقط برای زن باشد ؟ نکته : مقصودم فقط واژه اهل بیت است نه اهل با ضمیر مقصودم ترکیب اهل با بیت است. نه اهل با ضمایر مثل اهله یا اهلک یا اهلنا...    
موضوعات مشابه: 

اثبات عقلی وجود معصومین(علیهم السلام)

انجمن: 
با سلام و عرض ادب و احترام... ببخشید من یک سوالی داشتم در رابطه با معصومین و اهل بیت و پیامبر «علیهم السلام و صلوات» میخواستم بدونم آیا راهی برای اثبات وجود ائمه هست؟ یعنی یقین پیدا کنم که وجود داشتند. چون یک زمانی این شک ایجاد شده بود در من که ممکنه کتب تاریخی خیلی مستند نباشند چون احتمال جعل و داستان سازیم و اینا هست. از طرفی هم یک چیزی شنیده بودم که داستان ها و وقایع اهل بیت از اون زمان همینطور دست به دست شده تا رسیده به ما . خوب اولا که چطور از اون همه سال پیش این ها به ما رسیده دوما مگه اتفاقات دیگری نیز در تاریخ نیفتاده که چرا فقط از ائمه و اینها به ما رسیده.... در کل منظورم اینه که یعنی الان به یک آدمی که چیزی هم نمیدونه از دین و اهل بیت و اینا که اصلا بذارید فرض کنیم خارجیه و تازه مسلمون شده اثبات کنیم که وجود داشتند چجوری اثبات کنیم.؟

نحوه ی رفتار و تعامل با اهل سنت در سیره معصومین (علیهم السلام)

انجمن: 
سلام علیکم سوالم این است که در مجموع روایات اهل بیت (علیهم السلام) چه توصیه ای به شیعیان در برخورد و معاشرت با اهل سنت داده شده است. آیا می بایست حسن معاشرت داشت یا خیر؟ چون هر دو روش الان در جامعه شیعه مشاهده می شه. ابعاد توصیه امامان به شیعیان خود چیست؟ متشکرم.

علم ائمه (ع) و احادیث ایشان

انجمن: 

احادیث پیامبران ازکدام علم است اگرعلم الهی است چرابندگان نمی توانندازقرآن استخراج کنند
مثلا چراخون نجس است خوردن روزه راباطل می کندو...

مدتی است در قبول برخی از فضائل شک دارم!

حدود یک سالی است در باب برتری حضرت ابراهیم و امام علی بر هم دیگر در حال تحقیق هستم و به نتیجه ای نرسیدم! اما نتیجه این تحقیقم صرفا این بوده که جدیدا وقتی حدیثی در باب فضیلت های اهل بیت میشنوم برام غیر قابل باور هستن و دنبال سند ها میرم و به گونه ای سند هارو ضعیف میدونم!!!!
یکم پیچیدست به عنوان مثال تو همین انجمن حدیثی نقل شده بود از امام علی ع که به صعصعه گفتند [من از ابراهیم برترم چون یقینم به خدا بیشترست یا علمم بالاتر است ]به این مضمون یا تعبیر بنده این بود !!!!!! که این خلاف نص صریح قران هست که میگه ملاک برتری مومن ایمان تقوا وعمل صالحه و صرف ادعای چند مورخ هرچند شیعه و سنی و نقلش نمیتونه برای صحت این حدیث و امثالهم سندیت داشته باشه یا در جایی گفته شده خداوند افرینش رو به واسطه وجود امام علی ع خلق کرده !!!! یا اهل بیت قبل از خلق حضرت ادم خلق شده بودند و معراج امام علی و خوردن سیب در اسمان چهارم !!!یا در باب معجزات و وحی به اهل بیت !و.....

احادیث فراوانی شنیدم میدونم که علم رجال و درایه ندارم و در اون حدی از علم نیستم که بتونم تشخیص بدم حدیثی صحیح یا غلطه اما نمیتونم چیزی که بر خلاف اصل و بر خلاف قران و بر خلافه عقله قابل حس هم نیست و صرفا یک یا چند مورخ از یک راوی مطمئن نقلش کرده رو قبول کنم

اعتقاد دارم خداوند متعال ولایتی رو به پیامبر متعال و ائمه همچنین حضرت ابراهیم داده اما به این معنی نیست اعوذو بالله مثل علی اللهی ها که خود امام در صدر اسلام اعدامشون کرد ما امام علی رو صرف ولایتش و داشتن ارادت تا جایگاه خدایی بالا ببریم !!!!! در ضمن در تحقیقاتم متوجه یک نکته شدم که عمده این فضیلت ها مربوط به امام علی و امام حسین نقل شده یعنی حضرت علی رو تا عرش فضیلت دادن در حالی که در مورد بقیه ائمه از جمله امام حسن ع و......کم کاری شاید کوتاهی در نقل شده!شاید هم کمتر اسرائیلیات نقل شدن !این صرفا یک نظر شخصی هست. حالا در صورت امکان انتظار چند جواب روشن دارم!فکر میکنم یکم ادامه پیدا کنه عقاید اصلیم هم در خطر هستن!!!!!!

اولا :تمام فضیلت های ذکر شده پیرامون اهل بیت مخصوصا حضرت علی قابل قبول هستند صرف این که فضیلت هستند!{از یک عالم شنیدم در باب فضیلت ها اصل رو بر صحت میزارن}؟
ثانیا: در باب برتری جایگاه در پیشگاه خداوند برای حضرت ابراهیم و امام علی ع غیر از ایمان تقوا و عمل صالح چیز دیگری قابل ذکر است؟اگر هست ایا خلاف قران نیست؟
ثالثا : ایا وسواس بنده در قبول احادیث فضیلت نوعی ایمان کم یا یقین پایین و رضیلت است یا یک فضیلت و قابل تایید؟

اقوال صحابه و تابعین پیرامون شستن یا مسح نمودن روی پا در وضو

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیکم

بجر مکتب اهل بیت (ع) که در مساله وضو قائل به مسح روی پا بوده؛ می خواستم بدانم در میان صحابه و تابعین مجموعا چند قول وجود داشته؟

آیا در میان صحابه و تابعین کسی قائل به مسح پا بوده است؟

متشکرم.@};-


معنا و مفهوم عزاداری اهل بیت علیهم السلام

حضوردرمجالس عزاداری اهل بیت چه معنا ومفهوم دارد؟

توضیح روایت امام هادی (ع): «من اطاع الله یطاع»

سلام خدا قوت

امروز حدیثی رو از امام هادی علیه السلام میخوندم با این عبارت که "من اطاع الله یطاع"
این روایت برای دوست من ایجاد شبهه کرد که خب مگه ائمه در نهایت درجه اطاعت از خدا نبودن، پس چرا اطاعت نشدن؟

خیلی ممنون میشم راجبه مضمون و منظور امام هادی علیه السلام از این روایت توضیح بدین. البته به چند تا از تفسیر ها هم رجوع کردم ولی برا دوستم چندان قانع کننده نبود.
خیلی ممنونم

ائمه وجه الله ولسان الله و عين الله و يد الله و حجاب الله و نورالله هستند

1- حَدَّثَنَا أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِي نَصْرٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ حُمْرَانَ عَنْ أَسْوَدَ بْنِ سَعِيدٍ قَالَ: كُنْتُ عِنْدَ أَبِي جَعْفَرٍ ع فَأَنْشَأَ يَقُولُ ابْتِدَاءً مِنْ غَيْرِ أَنْ يُسْأَلَ نَحْنُ حُجَّةُ اللَّهِ وَ نَحْنُ بَابُ اللَّهِ وَ نَحْنُ لِسَانُ اللَّهِ وَ نَحْنُ‏ وَجْهُ‏ اللَّهِ‏ وَ نَحْنُ عَيْنُ اللَّهِ فِي خَلْقِهِ وَ نَحْنُ وُلَاةُ أَمْرِ اللَّهِ فِي عِبَادِهِ.

اسوى بن سعيى نقل مي كنى : نزد امام باقر بودم كه شروع كردند به سخن فرمودند بي انكه من سخني بگويم و فرمود : ما ايم حجت هاي خدا و ماايم درهاي خدا و ماايم زبان خدا و ايم صورت خدا و ما ايم دشم خدا در ميان خلقش و ما واليان امر بندگان خدا
بصائر الدرجات في فضائل آل محمد صلى الله عليهم ج‏1 61 3

3- مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ أَبِي سَلَّامٍ النَّخَّاسِ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِنَا عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ: نَحْنُ الْمَثَانِي الَّذِي أَعْطَاهُ اللَّهُ نَبِيَّنَا مُحَمَّداً ص وَ نَحْنُ‏ وَجْهُ‏ اللَّهِ‏ نَتَقَلَّبُ فِي الْأَرْضِ بَيْنَ أَظْهُرِكُمْ وَ نَحْنُ عَيْنُ اللَّهِ فِي خَلْقِهِ وَ يَدُهُ الْمَبْسُوطَةُ بِالرَّحْمَةِ عَلَى عِبَادِهِ عَرَفَنَا مَنْ عَرَفَنَا وَ جَهِلَنَا مَنْ جَهِلَنَا وَ إِمَامَةَ الْمُتَّقِينَ.

امام باقر (ع) فرمود: ما هستيم آن مثانى كه خدا به‏پيغمبر خود محمد (ص) عطا كرد، ما همان وجهه خدائيم كه بين شما هستيم مائيم عين خدا در خلقش و دست رحمتش كه به بندگان دراز كرده، شناسد ما را هر كه شناسد و ناديده گيرد ما را هر كه ناديده گيرد، سوگند به پيشوائى متقيان
الكافي (ط - الإسلامية) ج‏1 143


ما رواه طارق بن شهاب عن أمير المؤمنين عليه السّلام أنه قال: يا طارق، الإمام‏ كلمة اللّه و حجّة اللّه، و وجه اللّه و نور اللّه‏، و حجاب اللّه، و آية اللّه، يختاره اللّه‏
الأصول الستة عشر (ط - دار الشبستري) المتن 17
بحار الأنوار (ط - بيروت) ج‏25 169



مشارق أنوار اليقين في أسرار أمير المؤمنين عليه السلام 177
اين احاديث زياد بودند ما به همين اكتفا مي كنيم


کارشناس بحث :

سمیع


ائمه ی جماعت اموی و عباسی

انجمن: 

سلام علیکم.
در احادیث و روایات معصومین سلام الله علیهم، تاکید و سفارش فراوانی به نماز جماعت شده و ایشان همواره مردم را به حضور در مسجد توصیه کرده اند. می دانیم که عصری که ائمه(ع) در آن می زیسته اند عصر فرمانروایی خلفای ظلم و جور اموی و عباسی بوده و ائمه ی جمعه و جماعت شهر ها نیز امرا و والیان و منصوبان همین خلفا بوده اند. آیا با این وجود، معصومین و شیعیان ایشان در مساجد حضور می یافته اند و در نماز های یومیه به چنین افرادی اقتدا می کرده اند؟ مگر از شروط امام جماعت، عدالت و شیعه بودن نیست؛ پس چطور چنین امری ممکن است؟
با تشکر.