فرزند

درخواست ازدواج موقت جلوی فرزند پسر

سلام یکی از دوستان من با خانم مطلقه ای علاقمند شده و قصد دارد که به او پیشنهاد ازدواج موقت دهد... اما آن زن همیشه کنار فرزند پسر 4-5 ساله اش هست و هیچوقت تنها نیست آیا پیشنهاد دادن به آن خانم جلوی فرزند پسر (4-5) ساله اش _ از نظر اخلاقی یا روانشناسی _ اشکالی دارد؟ یا کار درست و خوبی است؟ با تشکر

آیا می توانم فرزندم را مجبور به انجام کار در منزل کنم؟

سلام علیکم

آیا شرعا حق دارم فرزندم را به انجام کارهای منزل مجبور کنم ( مثلا با قهر و تنبیه و ...) درحالی که او جوان است و مادرش سن بیشتری دارد و خیلی کمک نمی کند، البته کمک می کند ولی بیشتر از اینها لازم است، مثلا پخت غذا ، شستن ظروف و تمیز کردن منزل و ...، در صورتی که با بهانه هایی مثل نداشتن توانایی جسمی لازم و بی حوصلگی و تبعیض بین دختر و پسر در انجام کارهای منزل از انجام آنها طفره میرود.
در صورت مجبور کردن و اکراه شدید او از این کار آیا اشکالی به وجود می اید؟ چون فقط با فشار زیاد بر او و کمی دعوا می توان این کار را انجام داد .

مرجع : رهبر

می خواهم برای بهتر شدن فرزندم دوباره بچه دار شوم

width: 700 align: center

[TD="align: center"]با نام و یاد دوست

[/TD]

[TD="align: center"]
[/TD]


کارشناس بحث: استاد امید

[TD][/TD]

نهی از نامگذاری فرزند به «یاسین» در روایات شیعه و سنی

سلام علیکم

یکی از اسامی زیبای قرآنی اسم یاسین است. اخیرا شنیدم که از این اسم در اخبار شیعه و سنی نهی شده؛ چون اسم مختص به پیامبر (ص) هست. می خواستم صحت و سقم این مطلب رو از جهت دیدگاه اسلامی و فریقین جویا شوم که آیا از اسم گذاری به این اسم نهی شدیم یا خیر؟ و آیا در فتاوای علما نیز از این کار نهی شده یا خیر؟

متشکرم

خطرات بی فرزندی و کم فرزندی برای ایران و ایرانی؟

انجمن: 

[="Arial"][="Navy"]بنام خدا.

باسلام.

الان شبکه 1 سیما در اخبار نیمروزی خود برنامه ای داشت در رابطه با خانواده ایرانی و علت فرزندان کمتر.

طبق اعلام این شبکه و به نقل از کارشناسان مربوطه ، حدود 34 درصد خانوارهای ایرانی یا تک فرزند هستند یا اصلا فرزند ندارند و فاقد فرزند میباشند.
واقعا چرا؟

چرا مردم ما یا در واقع خود ما ایرانی ها اینهمه بطرف بی فرزندی یا فرزند کمتر گرایش پیدا نموده ایم؟
ا

{البته ابتدا قصد داشتم این مطلب و سوال را در قسمت مربوط به شیعه شناسی از زیرمجموعه بخش دین شناسی مطرح نمایم چون بهرحال در کشوری زندگی میکنیم که حاکمیت آن کاملا مذهبی عمل میکند{یعنی هم مذهبی فکر میکند و هم مذهبی هم عمل میکند} و یک حکومت چه مذهبی چه غیر مذهبی {و البته دراینجا کاملا مذهبی} هم باید همه کاستی ها را بعهده گرفته و پاسخگو باشد که در واقع تحقیق نماید ببیند مشکل و ایراد کارش کجا بوده که با داشتن اینهمه ثروت و امکانات مالی و معنوی و در اختیار داشتن رسانه و تبلیغات 24 ساعته روحانیتش و کارشناسان دینی اش و حتی بزرگانی که تبلیغ و تاکید به فرزنداوری زیاد نموده اند ، بازهم مردم و شهروندانش گویی بر خلاف آب شنا میکنند و اصلا علاقه ای به تداوم نسل و فرزند بیشتر ندارند ، اما بعد تصمیم گرفتم آنرا در بخش کلام و عقاید مطرح نمایم و بعد این قسمت ها را هم مطرح و اضافه نمایم و اگر کارشناس محترم خودشان مایل بودند هر تصمیمی که درست تر بود بگیرند}

بهرحال سوال کلی این بوده و است که چرا مردم چنین کشوری علیرغم برخورداری از یک حکومت خوب و مردمی و دینی و جتی با وجود مشکلات امنیتی و اعتقادی بیشماری که در جهان پیرامون خود دارند،بازهم علاقه چندانی به زاد و ولد و ازدیاد نسل خود ندارند؟ و ایا این رویه ، اینده و امنیت ما را به مخاطره نمی اندازد؟ و آیا این یک نافرمانی مدنی محسوب میشود یا فقط شرایط اقتصادی منفی و بعد از ان ، عدم مسئولیت پذیری میباشد که این مردم را ترسانده که از فرزند اوری توسط خودشان جلوگیری بعمل می آورند؟راههای حل این مشکل در کجا پنهان است؟{و یا هر علت و نظری دیگر که حدس میزنید به واقعیت نزدیک باشد}
باتشکر از کارشناس بجث.@};-[/][/]

نماز خواندن سریع فرزندم

به نام خدا
سلام
فرزندم ، دختر است و کلاس ششم است. اصل نماز خواندن را رعایت می کند. اما نمازش را سریع می خواند. مثلاً وقت گرفتم دیدم نماز عشاء را در دو دقیقه خواند! یعنی هر رکعت 30 ثانیه!

آیا باید به او بگویم نمازش را آهسته تر بخواند؟
با توجه به اینکه برای جا انداختن این نکته ، باید ناچاراً به او فشار بیاورم. ولو اینکه این فشار در قالب اصرار و تأکید و نظارت باشد. و حتی گاهی او را مجبور به دوباره خواندن نماز کنم. زیرا بدیهی است بدون نظارت مستقیم و بالای سرش ایستادن ، آن را درست تر نخواهد خواند.
آیا چنین فشاری یا اصلا چنین اصراری ، بین او و اصل دین ، دافعه ایجاد نخواهد کرد؟

ضمناً تا حالا وقتی می دیدم که رکوع نمازش به 2 ثانیه هم نمیرسه ، مرتب بهش میگفتم رکوعت را درست کن. اما شاید فقط همان نمازی را که در حال خواندنش بود ، رکوعش را بیشتر طول می داد ، ولی نمازهای بعدی را دوباره سریع می خواند.

از نظر شرعی چه؟ آیا وظیفه دارم جهت تصحیح نمازش اقدام کنم؟ و نباید بگذارم نماز نادرست (مثلا سریع) بخواند؟
ضمنا او قسمتهای مستحب نماز مثل اقامه و قنوت را نمی خواند و فقط قسمتهای واجب را می خواند.

لطفاً در صورت امکان علاوه بر کارشناس محترم روانشناسی ، کارشناس محترم مسایل شرعی نیز از جنبه شرعی راهنمایی بفرمایند.

فرزندم درس نمی خواند ولی هوش خوبی دارد؛ چگونه با او رفتار کنم؟

بسیار مهم عرض ادب و احترام خدمت اساتید و دانشمندان عزیز بنده فرزندی دارم پسر که بین 10 الی 11سالش هست دقیقا دو رو ز پیش از مدرسه به بنده تماس گرفتند و گفتند حتما تشریف بیارید مدرسه مشکل بزرگی ایجاد شوده که باید شما در جریان آن قرار بگیرید بنده سریعا خود را به مدرسه رساندم و مدیر مدرسه فرمود که فرزند شما با معلم بحثش شوده ومعلم گفته یا جای من سر کلاس یا جای فرزند شما بنده خدمن معلم رسیدم ومعلم گفتند که من هر سوالی از فرزند شما میپرسم ایشان میفرمایند انجام نمیدم یا با شانه های خود را بالا و پایین می اندازند ومیگویند من اصلا جواب نمیدم و نمیخوام جواب بدم ای همخدمت شما عرض کنم فرزند بنده ان رو سرما خوردگی خفیفی داشته و از مدرس با مادرش تماس میگیره میگه اصلا حالم خوب نیست اجازه من را بگیر تا بیام خانه مادرش زگ میزنهولی کسی پاسخگو نیست ومادرش دیگه پیگر نمیشه ومعلم گفت من بهش میگم بره تو حیاط آبی به صورش بزنه شایدبهتر بشه ولی ایشان تمرود میکند و خیلی بد جواب میدهند ومعلم اسرار داشت که من سر کلاس نمیرم مگر ایشان تشریف ببرن ومدیر مدرسه به بنده گفت بیا اخراج سوری انجام بدیم تا کمی به خودش بیاد ویک پوشه خالی به بنده دادن و گفتند اخراج ومن فرزندم را سوار ماشین کردم وبه سمت خانه راه افتادم وقتی به ردب منزل رسیدم ایشان از ماشین به پایین آمدوفرار کردسر کوچه و من هم تا سرکوچه دنبالش کردم و ایشان فرار کرد وگفتم شاید برگرده ولی شود سه ساعت خبری نشود ولی سه ساعت بعد با شماره بنده تماس حاصل شود وشخصی گفت فرزند شما پیش بنده است تشریف بیارید ببریدش پرسیدم کجایید ایشان پاسخ داد فلان منطقه شهر که حدود 10 لی 15 کیلومتر دور تر از منزل ما بود ومن رفتم آودمش وفقط باایشان قهر کردم و وقتی به خانه آمدیم وقتی خواهر زاده بنده از توان درسی از ایشان پرسید ایشان پاسخ دادن که دوستدارم کار کنم وبعد مادرش باهاش صحب کرد گفت اشتباه کردم قول میدم درس بخونم ومن دیشب سر فرزندم را در آغوش گرفتم وبه ایشان گفتم من هر کاری میکنم به خاطر شماست و من حاظر هستم برای شم جانم را فدا کنم وایشان داشتند گریه میکردند ومن ایشان را بوسیدم وایشان قول دادن که دیگر درس بخوانند ومن هیچ گاه آن را کتک نزدم فقط جریمه درسی کردم مثلا از فلان جای کتاب بنویسید چند بار واین هم بگم هوش پسرم خیلی عالی ولی دقت نمیکند در درس خیلی بازی گوش است از اساتید میخواهم جواب بنده را بدهند باتشکر

برچسب: 

چرا داغدیده را آزار می دهید؟ انتشار تصاویر حوادث دلخراش در شبکه های اجتماعی و ارتباطی!




[B]

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم






[/B]


[B]

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیک یا رسول الله(ص)






[/B]


[B]السلام علیک یا امیرالمومنین (ع)

السلام علیکم یا اهل بیت نبوه (ع)

السلام علیک یا صاحب الزمان (عج)




================================


با سلام
امروزه با نهایت بی شرمی تصاویرو فیلم های دلخراش مربوط به حوادث،تصادف ها،خودکشی ها و....در شبکه های اجتماعی و ارتباطی به راحتی دست به دست می شود و می چرخد!
یکی به بهانه انتشار اخبار! خود را موظف می داند آنها را منتشر کند!
دیگری هم حس روشنفکری اش گل کرده و می خواهد با این فیلم ها و تصاویر به قول خودش مطالبه عمومی ایجاد کند و مسئولان را به چالش بکشد تا از بروز مجدد این حوادث جلوگیری شود!
دوست عزیز!
هم وطن!
آقا
خانم
مسلمان!
انسان
.
.
.
.
.
هر نیتی که داری!
هر حرفه ای که داری!
به قلبت رجوع کن!
به احساست رجوع کن!
فقط یک لحظه خودت رو جای آن خانواده ی عزیز از دست داده بزار!
چه حالی می شی؟
می دونی دیدن صحنه کشته شده بهترین عزیزانت داخل تبلت و موبایل و کامپیوتر دیگران چه حس بدی دارد!

.
.
.
.
قدیم ها می گفتند جلوی داغ دیده مراعات کنید تا اذیت نشود!
#صد_رحمت_به_قدیم

......
...
..
.
متاسفانه در شبکه های اجتماعی و ارتباطی تصاویر حوادث دلخراش اعم از خودکشی،تصادفات رانندگی،حوادث،بلایای طبیعی و .....وقیحانه منتشر می شود.
بدتر از همه زمانی بود که رسانه ملی نیز در شبکه 6 و برنامه ای مخصوص همین شبکه های اجتماعی و مطالب رد و بدل شده در آن داشت ! فیلم سقوط مادر و فرزند را در برازجان نشان داد و به طور ضمنی چنین کار وقیحانه ای را تایید کرد و مدعی شد کاربران برای این که مسئولان به خودشون بیایند و از بروز چنین حوادثی جلوگیری شود دست به انتشار چنین فیلم دلخراشی زده اند!
التماس دعا از کاربران عقل کل و خیر کشورمان داریم که به منظور پیشگیری از بروز مجدد چنین حادثه دردناکی ان تصویر را در ذهن بازمانده ها حک کردند!
برادر و خواهر خدا اجرت بدهد که با انتشار این فیلم و عکس ها داغ عزیزان را تازه می کنید و خون به دلشان می کنید!
با خودت نگفتی با انتشار گسترده صحنه کشته شدن بهترین های زندگی فردی این خاطره تلخ را تا ابد در ذهنشان ثبت می کنی!
چرا باید صرفا با انتشار فیلم های دلخراش کشته شدن عزیزی( که به احتمال قوی به سمع و نظر بستگانش نیز می رسد) چنین مطالبه ای از مسئولان کرد!
چرا به فکر راه های دیگر نمی افتید!
اصلا چه کسی چنین تصمیم مزخرفی را بدوا گرفته است و جماعتی از آن پیروی کردند و فکر می کنند عمل درستی را انجام داده اند؟!
با کدام منطق؟
با کدام دلیل اخلاقی دست به چنین کاری زدید؟
کاش این سرعت عمل را نشر معارف اخلاقی و دینی نیز داشتید!

----------------------

از عزیزان کارشناس تقاضا دارم نظرشان را در مورد چنین معضلی بفرمایند.
تشکر




[/B]

فرزند من سرویس مدرسه اختصاصی می خواهد

به نام خدا
سلام
دخترم کلاس پنجم است. مدرسه اش با خانه مان فاصله زیادی ندارد ولی چون وضع جامعه را مناسب نمی دانم ، نمی خواهم پیاده به مدرسه برود. مشکلی که دارم این است که او چند روز برای مدرسه از مینی بوس به عنوان سرویس ایاب و ذهاب استفاده کرد اما آخرش با چشم گریان به من گفت که بچه ها نمی گذارند من روی صندلی بنشینم و مرا از جایم بلند میکنند و خودشان روی صندلی من می نشینند و می گویند: چون ما اول سال روی این صندلی نشسته ایم ، پس همیشه این صندلی جای ماست. منم زورم به آنهها نمی رسد و ناچارا تا منزلا تمام طول راه را سر پا می ایستم.

از سال دوم دبستان که من برای او سرویس مینی بوس گرفتم ، این مشکل بروز کرد و من با این فکر که او کلاس دوم است و اکثر دانش آموزان از او بزرگترند (کلاسهای سوم تا پنجم) ، برای او سواری گرفتم. با خودم گفتم بگذار بزرگتر شود ، دو سال پایانی دبستان که دیگه او جزء ارشدهای مدرسه است ، برایش مینی بوس می گیرم. آن موقع او بزرگتر است و اکثر بچه ها از او کوچکترند و بنابراین اگر مشکلش حل هم نشود ، لااقل کمتر خواهد شد.

با این فکر ، کلاس دوم تا چهارم را برای او سرویس سواری گرفتم. اما سال پنجم که خواستم برایش مینی بوس بگیرم ، باز هم این مشکل بروز کرد و او با چشم گریان و ناراحتی ، ابتدا به مادرش و نهایتا به من مساله را گفت. جوری بود که گوشه خانه می نشست و زانو به بغل می گرفت و گریه می کرد. باز هم برای او سواری گرفتم.

حالا می خواهم برای کلاس ششم او مینی بوس بگیرم تا او در تماس با همسن و سالهای خود باشدذ و کم کم یاد بگیرد که چگونه از خود دفاع کند. منطقی نیست که همیشه من اسباب راحتی او را فراهم کنم و او را از بقیه جدا نگه دارم تا مشکلی برایش ایجاد نشود.

آیا این کار (مینی بوس گرفتن) کافی است؟
این اقدام من که او را در شرایط واقعی اجتماعی قرار بدهم تا کم کم یاد بگیرد ، باعث می شود که او قطعا سال آینده هم با این مشکلات روبرو شود. آن وقت چه کنم؟ بروم با آن دانش آموزانی که به او زور می گویند صحبت کنم ( چندین نفرند ، نه یکی دو نفر) ؟ یا با مسئولین مدرسه صحبت کنم؟ مسئولین میگویند رفتارهای بچه ها بین خودشان است و به ما ربطی ندارد. اینها بچه اند و .... .

چه کار کنم که او تعامل با همسالان خود و دفاع از حق خود را یاد بگیرد؟

ضمناً او این صفت روحی اش را از خودم به ارث برده است.

آداب فرزند آوری (ویژه متاهلین)

[="Tahoma"]

با عرض سلام ادب و احترام خدمت کارشناس عزیز و کاربران محترم و محترمة
در روایات ما آدابی برای فرزند آوری بیان شده است که شاید خیلی از ماها آن را نه خوانده و نه شنیده باشیم که نمونه آن را می توان حدیث نسبتا طولانی پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به حضرت امیر المومنین علیه السلام دانست و از آنجا که قبل، حین و بعد از انعقاد نطفه نکاتی را باید رعایت کرد تا فرزندی صالح و سالم نصیب جامعه شود از شما می خواهم که توصیه هایی را در این زمینه مرقوم فرمایید.
با تشکر از شما :Gol:
[/]