ذات
آیا انسان ها با ذات خوب و بد خلق شده اند؟
ارسال شده توسط Error404 در شنبه, ۱۳۹۸/۰۸/۱۸ - ۱۲:۴۵اگر در مرتبه اول، فقط ذات خداست، پس چگونه صفات عین ذات هستند؟
ارسال شده توسط rejection در سهشنبه, ۱۳۹۴/۱۱/۲۷ - ۱۰:۱۵سلام. گفته می شود که در تبیین ابن عربی، در مراتب هستی، در مرتبه اول فقط ذات خدا حضور دارد و حتی صفات او نیز حضور ندارند و در مرتبه دوم است که علم و قدرت خدا نیز حضور دارند. آیا این به معنای تمایز بین ذات و صفات نیست؟ اگر صفات عین ذات هستند، چگونه در مرتبه اول، به همراه ذات وجود ندارند؟
تفاوت «من» با «دیگر»ی
ارسال شده توسط baharbostan در دوشنبه, ۱۳۹۷/۰۶/۱۲ - ۱۲:۰۸سلام.وقت به خیر.
تفاوت منی که هستم با اینکه دیگری نیستم در چیست؟؟
این من ،نفس من است با روح یا ذاتم؟
تفاوت این ها در چیست؟
قبل اینکه خدا همه انسان ها را بیافریند و ذره ای بیش نبودند،نعوذبالله آیا این من بود و روح نداشت یا کلا خدا از هیچ آدم را آفرید؟
مفهوم ذات ، کمال و صفات و رابطه آنها با یکدیگر در موجودات
ارسال شده توسط no0thing در چهارشنبه, ۱۳۹۷/۰۵/۲۴ - ۱۵:۵۰با سلام
مفهوم ذات چیست ؟ و رابطه آن با کمال و صفات چیست ؟
لذت بردن از تفکر درباره خدا
ارسال شده توسط Mehran71 در جمعه, ۱۳۹۷/۰۵/۰۵ - ۱۹:۴۲با سلام و خسته نباشید خدمت اساتید عزیز دوستان بنده شبانه روز همیشه به خداوند متعال فکر می کنم آیا از نظر علم روانپزشکی بنده بیمار نیستم؟؟؟؟ چون بنده وقتی که به خداوند متعال فکر می کنم وقتی که به عظمت خداوند پی میبرم بسیار برام لذت بخش هست و اینکه در روایات اسلامی در مورد فکر کردن به خداوند مطالبی ذکر شده و یا اینکه روایاتی ذکر شده که از فکر کردن زیاد به خداوند نهی شده باشه؟؟؟؟ ممنون
آیا اراده خدا همان خواست خداست ؟
ارسال شده توسط بی نظیر در پنجشنبه, ۱۳۹۲/۱۱/۰۳ - ۰۲:۲۱سلام
ایا اراده خدا همان خواست خداست ؟ و چه تفاوتی بین انهاست ؟
متشکرم
قدرت خدا
ارسال شده توسط tazkie در یکشنبه, ۱۳۹۲/۰۶/۱۰ - ۰۸:۲۰سلام. آیا اینکه قدرت خدا شامل امور ممکن می شود و نه امور محال، نشانگر نقص در قدرت خدا نیست؟
مخلوق یا تجلی؟
ارسال شده توسط sorush در یکشنبه, ۱۳۹۲/۰۸/۱۹ - ۱۸:۲۳بِاسْمِ رَبِّكَ الْعَلِیُّ اعظم یا الله
سلام.
سوالی دارم و به دنبال اون هستم این هست که عالم مخلوق است و از مرتیه فعل خداوند یا تجلی و در مرتیه ذات؟
طبق مطالعاتی که کردم گویا متکلمین بر این باورند که خدا قدیم هست . عالم حادث .یعنی در مرتیه اول ذات خدا بوده و بعد حق اراده کرده و به علت فیاض بودن فعل انجام داده و خلق صورت گرفته.
و فلاسفه میگوییند هم خدا و هم عالم قدیم هستند بطوری نمیشود خدا را بدون فیضش فرض کردن همانجور که نمیشود خورشید را بدون نورش فرض کرد.با این فرق که عالم نیازمند خدا هست
اگر گفته متکلمین درست باشد و عالم حادث باشد و در مرتیه بعد از ذات قرار گیرد.در نتیجه ما مخلوق خدا هستیم .چراکه در مرتیه فعل خدا صورت گرفته ایم . پس همانجور که جیر و اختیار در مقام فعل تعریف میشود باید سوال کرد که ایا خداوند در انجام این فعل مختار بوده یا نه؟
اختیار یعنی توانایی در انجام یا عدم انجام فعلی
از انجا که خدا جمیع الکمالات است فیاض است . بر طیق این صفت درخواست ممکن الوجود مبنی بر بوجود امدن را رد نمیکند و به او وجود میخشد. حال اگر خدا در این امر مختار باشد میتواند و باید بتواند به هیچ ممکن الوجودی وجود نیخشد.که در این صورت خداوند به ممکن الوجود بخل ورزیده چرا که او را خلق نمیکند.پس او بخیل است
از انجا که نمیتواند بخیل باشد چرا که بخل متضاد tفیض است در نتیجه نمیتواند خلقی نداشته باشد .پس او باید و باید خالق باشد و اختیاری در انجام فعل خلق ندارد .
اما اگر گفته فلاسفه رو در نظر بگیریم .که عالم و خدا هر دو قدیم هستند .باید گفت در این صورت عالم در مرتیه فعل خدا صورت نگرفته بلکه از ازل و در مرتیه ذات خدا با او بوده همانند نور خورشید با خورشید.پس در این صورت فعلی صورت نگرفته .(البته فلاسفه میگویند برخی چیزها قدیم هستن و برخی حادث)پس ان چیز که قدیم هست (جز خدا) با این که نیازمند خدا هست اما به اراده خدا متصل نیست.چرا که اراده در مرتیه فعل تعریف میشود.وجود چیزی که قدیم هست دست خدا نیست و خدا در معدوم کردن ان عاجز.همانجور که نمیشود خورشید را بدونه نورش فرض کرد خدا را هم نمیشود بدون تجلی خود فرض کرد.در نتیجه وقایع و حقایقی هستند که وجودشان تحت اختیار خداوند نیست .
از پاسخگو درخواست دارم مطلی رو یرام روشن کنه.ممنون
ایا خدا نیازمنده؟
ارسال شده توسط ღღ پــریــســا ღღ در شنبه, ۱۳۹۲/۰۸/۱۸ - ۱۷:۰۱ایا خدا برای اینکه صفت روزی دهنده رو داشته باشه نیازمند موجوداتی غیر از خودشه؟