آفرینش انسان

علت زمینی شدن انسان ها

سلام،وقت بخیر. دلیل زمینی شدن انسان چی هست؟ آیا دلیلش فقط خوردن میوه ممنوعه توسط حضرت آدم بود؟یا این کار بهانه بود!؟ کلا یه جواب قانع کننده و جامع بدید چون برای همه اینجور جا افتاده که چون حضرت آدم از میوه ممنوعه خورد،دیگه ما هم بخاطر خطای ایشون از اونموقع روی زمین زندگی میکنیم... آیا در هنگام خلقت حضرت آدم،کره زمین و... تشکیل شده بودند؟

بود و نبود انسان چه فرقی دارد؟

انجمن: 
سلام و عرض ادب احترام از روزی اولی که مطالب این انجمن را خواندم یا حتی ثبت نام کردم دنبال جواب این سوالم بودم : ایا بود و نبود انسان ها فرقی هم دارد ؟   سوالم شامل دو بخش میشود : 2- بخش اول : ما ممکن الوجود هستیم ، هیچ نیازی و ضرورتی برای وجود ما نیست ! ما هم همه تلاشمان را میکنیم تا فقط خودمان لذت ببریم ! خودمان هم میدانیم که خدا یا موجودات دیگر به ما ذره ای نیاز ندارند . در این دنیا که میتوانیم فایده داشته باشیم این دنیا نابود خواهد شد و کار های نیک ما به ان دنیا فرستاده میشود در ان دنیا که بی فایده هستیم ! در اینجاست که میگویند فرشتگان بودند و حیوانات ، خداوند دید که جای موجود دیگری خالیست که با اختیار پیشرفت کند : مورد بعدی به ان اشاره دارد.   1- بخش دوم : تعداد کمی کار فایده وجودی انسان ها را انجام میدهد. قبول ! خدا هر موجودی که قابلیت وجود داره را  باید بوجود بیاره ! (فیاض و خالق بودن خداوند) ولی شما 5تن رو از اول خلقت نگاه کنید ، تمام دلیل هایی که میتوان خلقت انسان ها داشته باشند را دارند.  خب با این حال که یک انسان هم کافی بود ! مثلا پیامبر اکرم (ص) کافی بود دیگه ، نه ؟ مگه غیر اینه که بهشتیانی که درجه بالایی دارند غیر خدا چیزی را نمیخواهند  شما الان امامان را نگاه کنید ، همگی در یک درجه هستند و فرقی بین انها نیست . دیگر چه دلیلی دارد که چندین میلیارد انسان وجود داشته باشد ؟ خدا همین طوری هم هیچ نیازی به تمام موجوداتش نداره ، دیگه وقتی بهترین موجودش هست واقعا بقیه موجودات پوچ هستند .     * خدا این کار ها را میکند تا ما فیض ببریم ؟ اینقدر مهمه ؟ * ایا به خدا رسیدن مارا واجب الوجود میکند ؟ مفید چطور ؟ امیدوارم خوب منظورم را بیان کرده باشم ، با تشکر

عدالت خداوند و نامساوی بودن توانایی افراد در آیه 32 سوره زخرف

سلام.
از کل دوران تحصیلم قبل دانشگاه در درس دینی یک جمله خیلی خوب یادم مونده : دنیا مزرعه آخرت است.
لطفا در مورد بی عدالتی خداوند در دنیا و نامساوی بودن توانایی افراد که یه سری ذلیل و علیل فقط روز می گذرونند و مسخره عام و خاصند و ثانیه ثانیه زجر می کشند و افرادی در مقابل قوی و خوب هستند و حال دنیا رو می برند و حسرت به دل دیگران می گذارند توضیح دهید.
لطفا در مورد آیه ۳۲ زخرف توضیح دهید .

اجازه در عالم ذر

انجمن: 

سلام.
خداوند می توانست در عالم ذر از انسان برای به دنیا آمدن سوال کند و خواست او را بشنود یا نمی خواست و تمایلی به این کار نداشت؟

علت آفرینش و اجبار انسان

انجمن: 

علت افرینش انسان؟
کمال.پرستش خدا.
اگه انسانی نخواد به کمال برسه
اگه انسانی نخواد خدا را بپرسته.
در نهایت به این می رسیم که خدا خواسته وانسان مجبور است که در این دنیا زندگی کند
وحالا باید انتخاب کند که خداییباشد یا ....
مثل این که مادری کودک خود را به اجبار به مدرسه ببرد وبه کودک خود بگوید یا باید سر کلاس درس بروی یا اینکه تو حیاط بازی کنی .در حالی که کودک را به زور به مدرسه اورده.

آفرینش انسانهای مختلف

مقدمه : من سوال و پاسخی را در سایت مطالعه کردم تحت عنوان :
هدف از آفرینش انسان چیست ؟ چرا ما محکوم به زندگیکردن هستیم؟ و البته پاسخ آن را نیز دیدم .
شما در بخشی از پاسخ خود به بحث مهم اختیارانسانها اشاره داشتید مبنی بر اینکه انسانها با اختیار خود به کارهای بد و خوب رویمی آورند .
حالا سوال من این است:
قبول داریم که انسانها با اختیار خود کار خوب و بدمی کنند اما نکته ای که همواره ذهن من را مشغول می کند مربوط به پراکندگی انسانهادر نقاط مختلف جهان می باشد ، پراکندگی به انحاء مختلف ، به نحوی که عده زیادی درنقاط دور از مرکزیت اسلام ، یا حتی دینهای آسمانی دیگر رشد و نمو می کنند و اینامر سبب می گردد که آنها با تعالیم الهی آشنا نشوند (یا اگر هم با تعالیم دینهای دیگر آشنا می شوند با تعالیمی آشنا می شوند که عمدتاً تحریف شده است) و به همین ترتیب دوران زندگی را سپری نمایند . همچنین از کودکی در خانواده ای مثلا کمونیست بزرگ می شوند و بالطبع کمونیسم و ضد دین پرورش می یابند یا اینکه در خانواده ای ازاهل سنت بدنیا می آیند پس از اهل سنت به شمار می آیند یا اینکه به لحاظ تربیت خانوادگی و فرهنگ محیط خود انسانهای بی تفاوت به دین و مسائل دینی رشد می کنند (حتی درجوامع مسلمان و شیعی) پس می توان گفت جامعه آنها ، محیط و خانواده عامل اصلی درنحوه رشد آنهاست و بالطبع اختیار اولیه ای ندارند تا انتخاب طریق بکنند.
خلاصه کلام : من در خانواده ای مسلمان و شیعی به دنیا می آیم و مسلمان وشیعه هستم و کودکی دیگر در خانواده لائیک یا در خانواده ای از اهل سنت ، من شیعی بزرگ می شوم و آن یکی لائیک یا سنی. (توضیح اینکه نمی خواهم لائیک یا سنی را در یک ردیف قرار دهم و علت عنوان کردن آن این است که همواره شیعه دوازدهامامی را کاملترین و جامعترین مذهب معرفی می کنند. یا حتی برخی بجز شیعه بقیه راعاقبت بخیر نمی شمارند و تنها آنها را نجات یافته می پندارند ؟ که این مسئله نیزخود جای تامل و بحث جداگانه دارد)
همچنین این مسئله را می توان به جوامع اسلامی وشیعی هم تعمیم داد بدین ترتیب که فردی در خانواده ای مذهبی رشد می کند و بالطبع مذهبی بار می آید اما فرد دیگری در خانواده ای که به مسائل دینی اهمیت نمی دهد رشد می کند
خوب سوال اینجاست: این فرد با شرایطی که گفته شدچه اختیاری از خود دارد یا اگر اختیاری در بزرگسالی برای او قائل شویم به لحاظ شرایطی که برایش شمردیم (مانند محیط و خانواده و نحوه رشد او در چنین جوامعی) چه مسئولیتی متوجه اوست؟
ممکن است در پاسخ دلایلی برای این مباحث مطرح گرددمثلا عنوان گردد که در جوامع لائیک نیز انسانهایی هستند که راه سعادت را می یابندو سعادمتند می شوند اما با نظر و دید کلی به جوامع مختلف می بینیم که این آمارپایین است و همین نکته یکی از درگیریهای ذهنی من می باشد.
یا اینکه پاسخی مبنی بر قاصر و مقصر بودن مطرح گردد باز در اینجا می بینیم که اکثریت قاصر خواهند بود خوب اگر اکثریت قاصر باشندسوال دیگری ذهن من را مشغول به خود می کند مبنی بر اینکه خداوند انسانهای زیادی راآفریده که به بسیاری از حقایق قاصر بوده و تقصیری ندارند حال حکمت آفرینش این همه انسانهای قاصر چیست؟ چرا نباید سرنوشت اخروی انسانهای قاصر همسان با سرنوشت نیک اخروی انسانهای خوب باشد یا اگر اینگونه است و هم ردیف در یک جایگاه قرار دارند چرا بایدانسانهای خوب در دنیا با مشقت فراوان برای بدست آوردن عاقبت اخروی نیک باشند وانسانهای قاصر با چنین مشکلاتی روبرو نباشند؟
با تشکر

سوالی در مورد آفرینش انسان

انجمن: 

بسم الله الرحمن الرحیم

مدتیه که یه سوالی ذهن منو خیلی درگیر کرده و اون اینه:

آیا ممکن بود من به جای اینکه به عنوان یک انسان آفریده بشم به عنوان یک حیوان مثل پرنده، ماهی خرس و .... آفریده بشم؟ یعنی به همین حالتی که الان دارم در جسم یک حیوان میبودم؟

با سپاس فراوان

❁◕ ‿ ◕❁ لحظه های تأمل ❁◕ ‿ ◕❁ أَفَلاَ تَتَفَكَّرُونَ





با سلام خدمت همه ی شما بزرگواران گرامی

در این تایپک می خواهیم کمی با تامل بیشتر به اطرافمان نگاه کنیم

ونکاتی را یادآوری کنیم که در اطرافمون هست و ما گاهی از آنها

راحت می گذریم

اما با کمی تامل در آنها شاید اسرار زیادی برامون باز بشه و به فکر فرو بریم

تا شاید راهی بشه برای بیشتر اندیشیدن وبهتر به آفرینش فکر کردن

پس با لحظه های تامل به فکر فرو می رویم

با ما همراه باشید

و شما هم لحظه های تامل پیرامون خود را یاد آور شوید

تا راهی برای دیگران و خودمان باز کنیم به سوی اندیشیدن بهتر


هَلْ يَسْتَوِي الأَعْمَى وَالْبَصِيرُ أَفَلاَ تَتَفَكَّرُونَ




هدف آفرینش انسان

هدف خدا از آفرینش انسان چی بوده؟ من از خیلیا پرسیدم گفتن واسه برگشته !! ولی آخه که چی خدا ما رو خلق کنه که بعدش برگردونه؟؟؟
یه حدیث هم هست ، معلممون گفته ، حالا دیگه راست و دروغش رو نمیدونم ، از حضرت علی : برای فنا حلق نشدید ، برای بقا خلق شدید.
این بقا منظورش چیه ؟
آیا ما که روح خدایی داریم ، اگه خلق نمی شدیم ، روحمون فنا پیدا میکرد که حالا بقا پیدا کنه؟؟
اصلا خدا واسه چی مارو آفرید؟؟؟