قرائت

تلفظ متفاوت «هیت» در سوره یوسف به چه علت است؟

سلام
جدیدا تلاوتی از استاد عبدالباسط شنیدم که ایشان کلمه هیت در ایه 23 سوره مبارکه یوسف را با چهار تلفظ مختلف ادا کردند!
علت این چیست؟
ایا تغییر تلفظ موجب تحریف نمی گردد ، یعنی شک دارند که کدام تلفظ اصیل؟ چرا این طور عمل کردند؟
ایا فقط سنی ها اینگونه تلفظ می کنند یا شیعه هم به این موضوع اعتقاد دارد؟ البته قاری انتخابی بنده که به ایشان گوش می کنم استاد منشاوی هست که ایشان هم تا اونجاییکه اطلاع دارم سنی است گرچه برخی می گویند شیعه بودن و تقیه کردن

منبع روائی آهسته خواندن تسبیحات اربعه در نماز

سلام من از بعضی محدثها شنیدم یواش خواندن ذکر تسبیحات یا حمد در رکعت سوم و چهارم منبع روایی ندارد اگر منبع روایی دارد یا شما از سیره امام که کسی روایت کرده که مثلا اقا در نماز واجبی رکعت سوم و چهارم را اهسته خوانده در نماز مغرب وعشا چون نماز شب را باید بلند خواند سراغ دارید با نام کتاب و ادرس دقیق لطفا به من نشان دهید یا عین حدیث که مثلا اقا امام صادق فرموده رکعت سوم و چهارم را اهسته بخوانید مچکرم

دلیل این همه سفارش به تلاوت و قرائت قرآن چیست؟

سلام. اگر گفته شود در قرآن تدبر کنید، به مفهوم آن توجه کنید و شگفتیهای آنرا درک کنید، دستور قابل درکی است. امّا جالب این است که تأکیدات نقلی زیادی بر تلاوت و قرائت قرآن وجود دارد.

خوانده شدن قرآن بر مردم، مقدّم بر تزکیه و تعلیم است(جمعه:2)

دستور داده شده است که هر چه می توانیم قرآن بخوانیم(مزمل:20)

و از وصایای رسول خدا(ص) به حضرت علی(ع) است که در همه حال، قرآن بخواند.(وسائل الشیعه، ج 4، ص 839)

دلیل این همه تأکید بر روخوانی قرآن چیست؟

تلاوت های دلنشین و معروف قاری نوجوان

انجمن: 

«یوسف کالو» ستاره قرائتی که از خردسالی درخشید!

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «مکه نیوز»، یوسف کالو علیم‌الدین، حافظ و قاری قرآن اهل میانمار و ساکن عربستان است. وی که از سن ۵ سالگی پا به عرصه حفظ و قرائت کلام‌الله مجید گذاشت، در اندک زمانی به شهرت در تلاوت قرآن رسید و همگان را مجذوب صوت دلنشین و قرائت جذاب خود کرد؛ موهبتی که خداوند متعال در صوت به او عطا کرد، باعث شد کودکان بسیاری در عربستان و حتی خارج از این کشور علاقه‌مند به حفظ و قرائت قرآن شوند.

یوسف این توانایی را دارد که قرآن کریم را به مقام‌های متعددی تلاوت کند، تلاوت او شبیه بسیاری از قاریان برجسته و محبوب عربستانی همچون شیخ «عبدالولی الارکانی» است و با اینکه عرب‌زبان نیست اما قرائتی روان و سلیس دارد.


یوسف کالو، قرآن‌آموز مسجد «عثمان بن‌عفان» وابسته به انجمن خیریه حفظ قرآن کریم در جده بود و از پنج‌سالگی با شرکت در جلسات قرآنی این مسجد روزانه دو صفحه از قرآن کریم را حفظ می‌کرد. وی در سن ۱۲ سالگی موفق به حفظ کل قرآن شد.


در ادامه، تلاوت جزء 30 با صدای این قاری نوجوان، برای دانلود قرار داده می شود.


قرائت کربلائی کاظم ساروقی چیزی را ثابت نمی کند

انجمن: 


با سلام و احترام

قرائت کربلائی کاظم ساروقی چیزی را ثابت نمی کند

اول اینکه طبق تعریف معجزه، این کار معجزه نیست. دوم اینکه اگر کرامت باشد، کرامتش چیزی را اثبات نمی کند و حجت شرعی محسوب نمیشود.
وقتی قرآن به تواتر به ما رسیده است پس نیازی به قرائت کربلایی کاظم نیست مگر اینکه قبول کنیم قرآن متواتر نیست یا هنوز برای ما تواتر قرآن اثبات نشده باشد که با این فرض هم معلوم نیست با این کرامت چیزی ثابت شود یا خیر ؟
می گویند قرائات قرآن تواتر ندارد از طرفی می گویند کربلایی کاظم بر طبق روایت حفص از عاصم قران می خواند
اگر کرامت کربلایی کاظم واقعا چیزی را اثبات می کند باید قرائات دیگر قرآن را کنار گذاشته و باطل بدانیم اما کسی چنین کاری نکرده است بنابراین این کرامت چیزی را ثابت نمی کند.
اگر قبول کنیم که این کرامت قرائت درست و واقعی پیامبر را ثابت می کند پس باید قرائات دیگر را درست ندانیم اما کسی چنین نتیجه ای نگرفته است.
همچنین اگر کربلایی کاظم به روایت حفص، قرآن خوانده است پس اختلاف روایت حفص با سایر قرائات، خصوصا اختلاف روایت حفص با قرائت متواتر را چه کنیم ؟ در موارد اندکی ، قرائت حفص از عاصم مخالف قرائت متواتر است.
آیا تواتر را قبول کنیم یا قرائت کربلایی کاظم ساروقی را ؟
اگر فرض کنیم کربلائی کاظم تنها یک قرائت را اثبات کرده است پس نمی توان قرائات دیگر را باطل خواند.
پس چرا برخی علما و برخی دین داران بیخودی این قرائت را دستاویز بطلان سایر قرائات می دانند ؟ و بزرگش می کنند ؟

هم چنین به نظر شما کرامت کربلائی کاظم حجت شرعی بر درستی قرائت قرآن است ؟ یعنی اگر کربلائی کاظم ساروقی با قرائتی قرآن می خواند که در هیچ قرآنی وجود نداشت ، شما قبول می کردید ؟ و کرامت او را دلیل و حجت شرعی می دانستید ؟
من دو نتیجه می گیریم ( تا تقابل در تاپیک شکل گیرد و بحث جریان پیدا کند )
کرامت کربلایی کاظم ساروقی، درستی قرآن و قرائت او را ثابت نمی کند. و حجت شرعی محسوب نمی شود.
کرامت کربلائی کاظم ساروقی، نادرستی قرائات دیگر را ثابت نمی کند و حجت شرعی محسوب نمی شود.

علت رفع ضمیر «علیه» در آیه 10 سوره فتح

علت ضمه ها درکلمه علیه درسوره فتح ایه10چیست بااینکه طبق قانون جارومجروربایدمکسورباشد

برچسب: 

قرائت صحيح نماز

با سلام

ايا در قرائت نماز بايد مخارج صحيح حروف (تجويد) رعايت شود ؟يا خواندن معمولي كافي است ؟

با تشكر

فایل صوتی:قرائت وصیتنامه شهید آشوری توسط امام خامنه‌ای

انجمن: 

لازم است براى اين‌كه روحيه‌ى برادران ما را در جبهه‌ى جنگ بدانيد من وصيتنامه‌ى يك افسر جوان را كه چند روز قبل شهيد شده است براى شما بخوانم. كوتاه، پرمغز، حاكى از بصيرت. شهيد ما، سروان آشورى است، مستقر در پادگان دشت‌آزادگان. وصيتنامه‌اش اين است

«به نام حىّ قيوم مهربان لايزال. آفتاب عمر چه زود غروب مى‌كند. آن گاه تقدير اين چنين باشد و خدا خواهد كه انسانى دنيا را وداع گويد. اما چه زيباست كه اين تقدير به نظافت قلب مهربان مادرى باشد كه فرزند دلبندش را در آغوش گيرد و اين تناسب ميسّر نباشد مگر با شهادت در راه اللَّه و مكتب و وطن، كاش تقديرم چنين باشد» و اين آرزو برآورده شد. «كاش تقديرم چنين باشد، مرگ با افتخارى را كه بارها به آن نزديك شده‌ام ولى نصيبم نشده است، شايد لايق شهيد بودن نيستم زيرا كه شهيد مقامى بالا و والا را دارد و من فردى گناهكار و خوارم. اينك كه با ياد خدا به جبهه مى‌روم، نه براى انتقام، بلكه به منظور احياى دينم و تداوم انقلابم پاى در چكمه مى‌كنم و خدا را به يارى مى‌طلبم و از او مى‌خواهم كه هدايتم كند به آن سو و آن راه كه خود صلاح مى‌داند و هدفم خدا، مكتبم اسلام و مرادم روح‌اللَّه است. هر قدمى كه بردارم و هر گلوله‌يى كه شليك كنم و قلب دشمن را هدف سازم، به ياد خدا باشم و براى هر گلوله‌اى كه به تنم خورد به ياد خدا تحمل كنم و دردش را، زجرش را كه شيرين‌تر از عسل است. خدانگهدار. مسعود آشورى»

اين، روحيه‌ى سرباز ماست، اين روحيه‌ى افسر جوان ماست. همه‌ى رزمندگانى كه در خط مقدم جبهه مى‌جنگند، كم و بيش چنين روحيه‌اى دارند، اين چيز توصيف‌ناپذيرى است. در جنگ ارزش واقعى و سرنوشت واقعى را اين معين مى‌كند.