فیزیک

علم و science با آخرین دستاورد های علمی

به نام حق و حقیقت

سلام و درود خدمت یکان یکان دوستان ،عزیزانِ جان ،اساتید و بزرگان،بی خدا و خداباوران و همه دانشمند و دانش پژوهان

در نظر به اجازه زمامدار عزیز سایت اگر ممکن است بر آن شدم تا تاپیکی با موضوع science و علوم دنیوی را ایجاد کنم و به همیاری همه دوستان که اساتید بنده هستند در گسترش این مهم تلاشی حاصل شود و خلا موجود جبران شود

در اینجا مایلم به موارد و نکاتی که در بهینه سازی و انسجام محتوی نقش های مهمی دارند اشاره کنم

1- اولین مورد یک دسته بندی کلی از دانسته های مهم است science -3 religion -2 philosophy -1 به ترتیب 1-مکتب فلسفی 2-مکتب دینی 3-مکتب علمی (البته مجموع دانسته ها و دانش می تواند دسته بندی های مختلف دیگری هم داشته باشد که غرض از این دسته بندی روشن شدن این موضوع است که در اینجا حتی المقدور به بخش دینی و فلسفی کاری نداریم فلذا خواهشا از گذاشتن پست های دینی - فلسفی خود داری شود

2- مورد دیگر موضوع علم و شبه علم است که فراوان تمنا دارم دوستان رعایت کنند و حتما مواردی را که می فرمایند در این حیطه شبه علم نباشد برای مثال:سخنانی که در تعارض با علم (آکادمیک،آموزشی،قبول اکثر دانشمندان) هستند و منبعی ندارند ،شعور کیهانی ،عرفان حلقه ، یوفو شناسی ،وزن روح و....(توصیه من این است که در ابتدا سخنان دکتر هلاکویی و دکتر نیری در این زمینه را شنیده و کتاب هایی خوبی که در این زمینه هست را ببینید)

3- پست های علمی حتما دارای رفرنس و ارجاع مربوطه معتبر باشند (مانند نیچر ،ساینس و....) و حاوی کلمات اینچنینی:به نقل از دانشمندان ،به نقل از خبرگذاری فلان و بهمان ، بنظر من و آن و ... نباشد

4- در اینجا قرار نیست برخورد یا همسویی علم - دین و علم - فلسفه را برسی کنیم!پس خواهشا اگر سوالی پیش آمد در تاپیک دیگری پیگری نمایید و تعارضات را برسی کنید

5-از قرار دادن پست های مختلف احوال پرسی ،بازی الکلاسیکو ،خبر زلزله و... همچنین ارسال پست های متعدد و کوتاه هم لطفا خود داری شود(=یا مختصر در خلال پست ها اشاره شود)
===============================================================================================
هدف این تاپیک گسترش قطره قطره علم (علم خام-علم بدون سو و جهت گیری) هستش و نیازمند کمک همه دوستان دانش دوست ماست

طلبه ریاضیدان

سلام علیکم خیلی خوشحالم که توفیق نصیبم شد با شما مکاتبه کنم . ( خدای رحمان را شکر )

عرض به خدمت شما که من 19 سالمه دانشجوی فیزک هستم . رشتم رو خیلی خیلی دوست دارم استعدادش رو هم دارم .
به علوم دینی هم علاقه شدید دارم . و همیشه اولویت اول یود و هست .

ان شاء الله سال بعد حتما می رم حوزه علمیه. ( إِنْ شَاءَ اللَّهُ بِکُمْ لَلاَحِقُونَ )

یک طلبه باید جه توانایی هایی داشته باشه تا موفق بشه ؟

یک طلیه میشه تو زمینه های دیگر پیشرفت کنه ؟ مثلا در ریاضی و ...

التماس دعا

خدا و قوانین فیزیک (ماده، انرژی، سرعت و نور)

سلام
قیامت وزنده شدن بعد ازمرگ طبق قاعده ماده وانرژی ازانیشتن که اوقیامت وزنده شدن بعد مرگ رابافرمول ریاضی اثبات کرد
اما موضوع جالب این است که خداوند دقیقا نمیدونم کدوم ایه ولی یکنفرروخدامیخواباند سپس زنده میکند به اومیگوید چه مدت درخواب بودی میگوید دوروز(دراصل اوراست میگفت)اماخدابه اون میگه سیصد سال خواب بودی به الاغت نگاه کن خب حالا اگه مابتونیم سریع ترازنور حرکت کنیم میتونیم درزمان حرکت کنیم(طبق اصول فیزیک) یعنی یک ساعت بیش تربرمانمیگزره اما دراین یک ساعت کسانی که باسرعت نور حرکت نکردن فرضا سیصد سال میگزره بدون اینکه کسایی که باسرعت اند وکسایی که کم سرعت لحظه بی هوش شوند یابمیرند این یعنی بشرمیتونه به اینده سفرکنه خب طبق این ایه مابعد مرگ روحمان میتواند هرلحظه جایی باشد یعنی سریع ترازنور بنابراین مابعد مرگ میتونیم به اینده سفرکنیم اما نکته جالب اینکه قوانین فیزیک میگه به گزشته نمیشه رفت بنابراین پدرکسی که الان مرده ممکن ازحال کنونی فرزندش اگاه نباشه ولی بیست وسه سال بعدش چرا خب سوال اینه که این روح میتواند بعد مرگ انقدرجلو برود که عذاب جهنمی خود رارد کند؟!
یاحق

نقد برهان وجوب

به نام خدا

سلام و وقت بخیر
ا
در برهان وجوب سیر استدلال از فضای مفهوم شروع شده به عالم عینی و خارجی ختم می گردد.

ابتدا می گوییم اثبات هر چیزی برای چیز دیگر یا لازم است و یا لازم نیست (ممکن است) و یا محال.

سپس به جهان خارج می نگریم و می گوییم موجودات این جهان ممکن الوجود اند و وجود ذاتی ان ها نیست پس نیاز به واجب الوجود هست.

به نظر می آید حلقه وصل میان مفهوم و خارج در این برهان دچار اشکال است ، یعنی اثبات نشده که جهان ما مصداق ممکن الوجود است.

همان طور که می دانیم بر اساس نظر فلاسفه جهان حادث نیست بلکه قدیم است (چون فیض الهی قدیم است) و ملاک نیاز به علت نیز حدوث نیست بلکه امکان وجودی اشیاءست.
پس فلاسفه می پذیرند که جهان ازلی ست ، یا لااقل ازلی بودن آن را ممکن دانسته اند.

بر اساس برخی نظریات فیزیکی نیز گرچه وضعیت کنونی جهان دال بر وجود نقطه شروع و انفجاری جهانی است(بیگ بنگ) اما جهان ازلی ست چرا که این انفجار ها بی نهایت و متوالی است , جهان همواره پس از انفجاری عظیم منبسط می شود تا آن زمان که نیرویی برای انبساط نماند ، سپس شروع به انقباض کرده و در نهایت منجر به انفجاری دیگر می شود و این چرخه ای پایان ناپذیر است.

پس چه از لحاظ فلسفی و چه از لحاظ علم فیزیک جهان می تواند ازلی باشد.

مورد اشکال:
حال آنچه در برهان وجوب برای اثبات ممکن الوجود بودن اشیاء ارائه شده این است که موجودات زمانی نبوده اند و سپس بودن و هستی به آنان تعلق گرفته ، پس وجود ذاتی آنان نیست.

اگر مقصود از موجودات ، تک تک موجودات باشد ، می دانیم هیچ چیز در جهان از نیستی هست نمی شود ، بلکه این حالت های مختلف ماده ست که بر اثر انرژی تغییر می پذیرد ، پس این گونه نیست که سیب قبلا نبوده باشد بلکه جزئی از درخت بوده و درخت نیز جزئی از آب و مواد آلی و انرژِی خورشید بوده و همین طور...
پس ذات و ماده اشیاء واجب الوجود است
اما حالت و صور مختلف ماده که ممکن الوجود و مسبوق به عدم است نیز تنها به انرژی و نیرویی محتاج است که شکل آن را تغییر دهد مانند نیرویی که چوب را می سوزاند و همان چوب را به شکل ذغال در می آورد.
پس پدید آمدن اشکال مختلف ماده(موجودات مختلف) نتیجه تعاملات ماده و انرژی ست و نیرویی فرا طبیعی در آن دخالت ندارد.

و اگر مقصود کل جهان باشد ، گفتیم که جهان ازلی ست و روزی نبوده که نباشد ، پس راهی برای اثبات ممکن الوجود بودن جهان نمی ماند و نتیجه این می شود که خود جهان ماده واجب الوجود است و نیازی به موجود دیگری برای تفسیر این جهان نداریم.