جماعت

میانه روی در احادیث

با سلام خدمت اساتید و کاربران محترم در صفحه 593 و 594 کتاب احتجاج که به زبان فارسی من مشاهده کردم حدیثی دیدم به شرح زیر: 145- از حضرت امیر علیه السلام نقل است که به رأس الیهود فرمود: شما در دینتان چند فرقه شدید؟ گفت: بر چند و چند فرقه. حضرت علیه السلام فرمود: کذب بافتی! سپس روی به مردم نموده و فرمود: بخدا قسم اگر مسند برایم بیندازند وبر آن نشینم به اهل تورات و اهل انجیل و اهل زبور و اهل قرآن به کتاب خودشان قضاء و داوری نمایم. یهود هفتاد و یک فرقه شد، که هفتاد فرقه اش جهنّمی و تنها یک فرقه اش اهل بهشت است. و آن همان فرقه ای است که از یوشع بن نون وصی موسی علیه السلام پیروی کردند. و نصاری هفتاد و دو فرقه شدند، هفتاد و یک فرقه اش دوزخ و تنها یک فرقه ایشان اهل بهشت شدند، و آن مان گروهند که از شمعون وصی عیسی پیروی کردند. و این امّت نیز هفتاد و سه فرقه خواهند شد، که هفتاد و دوتای آنها در آتشند و تنها یک فرقه اش اهل بهشتند، و آن فرقه ای است که از وصی محمد صلی الله علیه و آله پیروی خواهند کرد - در اینحال دست مبارک خود را بر سینه اش زد - سپس فرمود: سیزده فرقه از آن هفتاد و سه فرقه تماما دوستی و مودت مرا می پذیرند، که تنها یکی از این سیزده فرقه اهل بهشتند، و ایشان گروه میانه رو هستند، و دوازده فرقه الباقی همه اهل آتشند.   مشابه این حدیث در کتب دیگر آمده با کمی تغییر یا کم و کاستی یا بخش های اضافه تر. البته اضافه کنم که ممکن است فرقه های دیگر یا وارد بهشت شوند یا وارد جهنم؛ بنا بر دلایل عقلی و هم چنین تفسیر البرهان آیات 70 تا 74 غافر   اما سوالم اینجاست منظور از گروه میان رو چی می باشد دقیقا؟ که در خطبه 127 نهج البلاغه هم آمده:   وَ خَيْرُ النّاسِ فِىَّ حالاً النَّمَطُ الاَْوْسَطُ، فَالْزَمُوهُ وَالْزَمُوا السَّوادَ بهترین مردم در باره من مردم معتدل هستند، پس ملازم راه وسط باشید و با اکثریت الاَْعْظَمَ فَاِنَّ يَدَاللّهِ عَلَى الْجَماعَةِ، وَ اِيّاكُمْ وَالْفُرْقَةَ فَاِنَّ الشّاذَّ مِنَ همراه شوید، که دست خدا بر سر جماعت است، و از تفرقه و جدایى بپرهیزید، که یکسو شده از النّاسِ لِلشَّيْطانِ، كَما اَنَّ الشّاذَّ مِنَ الْغَنَمِ لِلذِّئْبِ . مردم بهره شیطان است، چنان که گوسپند دورمانده از گله نصیب گرگ است.   ملازم راه وسط یعنی چی؟ در چه چیز باید به افراط و تفریط کشیده نشویم؟ منظور این است که به چپ و راست نریم و منحرف نشویم؟ اگر توضیح بفرمایید ممنون میشوم و اینکه چرا باید با جماعت بود ممکن است در بلادی باشیم که فرقه یا دین اش فرقه کند یا اصلا کافر و مشرک باشند. و اینکه اگر سوال طولانی است برای پاسخ دادن می تواند سوال را کوتاه نمایید.

چرا نمازهای مستحبی را نمی توان به جماعت خواند؟

سلام چرا نماز های مستحبی را نمی توان به جماعت خواند؟

مذاهب اسلامی و نماز جماعت

از نظر مذاهب اسلامی حداقل نفرات لازم برای برگزاری نماز جماعت چند نفر است؟ دلایل انها چیست؟

دلیل بلندتر نبودن جای ایستادن امام از مأمومین چیست؟


دلیل یا دلایل بلندتر نبودن جای ایستادن امام از مأمومین در نماز جماعت چیست؟

اقتدا به امام در سن 5 سالگی

انجمن: 

آیا کودک ممیز میتواند امام جماعت باشد؟ نظر مذاهب خمسه چیست؟ اقتدای به معصوم در سن 5 سالگی چگونه است؟

استخلاف در نماز جماعت از نظر مذاهب خمسه

انجمن: 

[=&quot] استخلاف ‌(جانشینی‌ شخصی ‌به جای‌ امام‌ جماعتی‌ که ‌از ادامه‌ نماز ناتوان ‌و معذور است‌) از نظر مذاهب خمسه؟
ظاهرا امامیه قبول دارد.
[/]

نیت نماز جماعت

انجمن: 


با سلام

اگر در نماز جماعت و جمعه ندانسته در هنگام ذکر نیت نگفتیم " اقتدا میکنم به امام جماعت یا پیش نماز حاضر " آیا نمازهای خوانده شده صحیح است یا خیر ؟
یک سوال هم در مورد نماز قضا داشتم آیا ترتیب خواندن مهم است مثلا میشود با هر نماز واجب یک نماز قضا همنام خواند مثلا واجب صبح و قضای صبح اگر واجب صبح با قضای ظهر و عصر و بعدش واجب ظهر و عصر را با واجب صبح بخوانیم اشکالی دارد؟ جور دیگری هم هست که بشود خواند؟ نیت نماز قضا همین است که بگوییم مثلا 2 رکعت نماز قضای صبح میخوانم قربة إلی الله ؟آیا میتوان فقط به واجبات اکتفا کرد مثلا به جای اقامه، 3 بار بگوییم الصلاة ، یا قنوت نگوییم و تسبیحات اربعه هم یکبار بگوییم
خدا خیرتون بده

مرجع :آیت الله سیستانی

خواندن حمد و تسبیحات اربعه در نماز جماعت

انجمن: 

بسم الله الرحمن الرحیم


سلام علیکم


فرض کنیم رکعت دوم یا سوم به امام جماعت اقتدا کرده ایم، حالا ایستاده و امام تسبیحات میخواند و ما باید حمد و سوره بخوانیم، با توجه به این که همه در حال تسبیحات خواندن هستند، ممکن است اشتباهاً ما هم تسبیحات بخوانیم و یا به فکر اینکه رکعت دوم خودمان است، اشتباهاً سکوت کنیم.
حالا اگر امام برود به رکوع و قبل از رفتن خودمان به رکوع یادمان بیاید، تکلیف چیست؟
اگر نمازمان ادامه پیدا کرد، تکلیف چیست؟
حکم نمازهای پیشین چیست؟

(پست قبلیم قفل شد و جوابی هم داده نشد)

برچسب: 

نماز آیات به امامت آیت الله جوادی آملی

حضرت آیت الله جوادی آملی، همزمان با ماه گرفتگی امروز شنبه ۱۹ آذرماه در آسمان ایران، در محل بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسرا به اقامه نماز آیات می پردازند.
این ماه گرفتگی جزیی در شهر قم از همان ابتدای طلوع در ساعت ۱۶ و ۴۸ دقیقه آغاز می شود و تا ساعت ۱۸ و ۲۷ دقیقه ادامه خواهد داشت.
گروه نجوم پژوهشگاه معارج با اعلام این خبر، آغاز ورود ماه به سایه را ساعت ۱۶ و ۱۶ دقیقه و خروج ماه از سایه را ساعت ۱۹ و ۴۷ دقیقه اعلام کرد.
براساس گزارش بنیاد علوم وحیانی اسراء، این گروه در خصوص رصد ماه گرفتگی اعلام کرد که برخلاف کسوف، رصد خسوف کاملاً بی‌خطر است و به هیچ فیلتر محافظی نیاز نیست. حتی برای رصد این پدیده نیازی به استفاده از تلسکوپ نیست و می توان ماه گرفتگی را با چشم نیز رصد کرد.

حوزه نیوز
منبع ما