اموات

تفاوت های هدیه به یک میت و هدیه به تعدادی از اموات

انجمن: 

سلام
اگر انسان برای یک میت ، سوره ای از قرآن ، یا یک ذکر ، یا یک نماز را هدیه کند ، ثوابش به آن میت می رسد.

اگر به علت زیادی اموات و ذوی الحقوق در گذشته ، انسان به نیت تعدادی از آنها ، یک عبادات را یکبار انجام دهد ، آیا ثواب آن عبادت بین همه آنها تقسیم خواهد شد و به هر نفر مقداری از ثواب خواهد رسید؟ یا همه ثواب به هر یک از آن افراد می رسد؟

آیا از جهت ثوابی که به میت می رسد ، انجام عمل عبادی به نیت یک نفر خاص ، افضل از انجام یک امر عبادی به نیت تعدادی از اموات است؟

اگر تفاوتی نداشته باشد ، پس حکم عقل این است که انسان به جای اینکه برای میت واحد و معینی ، عمل عبادی (مثلا فاتحه خواندن) انجام بدهد ، هر بار که چنین قصدی دارد ، برای کل مومنین و مومنات و مسلمین و مسلمات آن کار را انجام بدهد. در حالیکه در سیره بزرگان دین و عرفان ، زیاد سراغ داریم که به نیت فرد خاصی عمل عبادی را انجام داده اند.

پدر پول بسوزد که در دستگاه خدا هم کار می کند!

انجمن: 

شریعتی چه زیبا میگوید:
آنها نماز اجاره ای می خوانند و روزه اجاره ای میگیرند؛
مثلا: یک سال نماز به صد تومان، یک سال روزه به دویست تومان؛
برای امواتی که درحیاتشان وقت نداشته اند خودشان انجام دهند ولی پولی داشته اند، ک بدهند به نماز خوانان و روزه گیران حرفه ای تا برایشان انجام دهند...
پدر پول بسوزد که در دستگاه خدا هم کار میکند.آن هم چه کاری، جانشین پرستش خدا....
پول میدهند، تا دیگران برایش خدا را بپرستند و او به بهشت برود و ثواب نماز و روزه آنها راببرد.......
براستی که عجب حماقتی است جهل مذهبی

فارغ از این که این متن متعلق به آقای شریعتی هست یا خیر ، لطفا جواب شبهه موجود در متن را بدهید

آیا ایده‌ی این سایت رو می پسندید؟

سلام.
قصد دارم سایتی را راه اندازی کنم که افراد بیان و رفتگانشون رو ثبت کنند. در صورتی که آمار افراد ثبت شده به حد قابل قبولی برسه صفحات دیگه‌ای طراحی بشه که مثلا سالگرد یا یادبودی برای رفتگان و اسیران خاک برگزار بشه و دعایی در حقشان بشه و فاتحه و خیراتی صورت بگیره. هدف نهایی سایت هم کاملا معنوی هست که چند سال آینده دیگران هم ما را یاد کنند.
نظر شما در مورد این ایده چی هست ؟
ممنون از شما.

ختم قرآن و ابزارهای جدید

انجمن: 

سلام.
وقت شما بخیر

اخیرا یه سری قلم هایی ساخته شدند که با قرار گفتن رو قرآن خودشون تلاوت می کنند.
1. آیا استفاده از این قلم ها حکم ختم قرآن رو داره یا نه؟ ثوابش رو چطور؟
2. آیا با استفاده از فایل های صوتی ختم قرآن و این که همه ی آین فایل ها رو پخش کنیم و ثوابش روهدیه کنیم یه اموات، حکم ختم قرآن رو داره؟
3. آیا دو کار فوق مثل این نمیمونه که پولی رو به یه نفری داده باشیم تا ختم قرآن انجام بده؟

با تشکر
مرجع تقلید:
آیت الله مکارم
مقام معظم رهبری

رابطه با اموات

انجمن: 

به نام او
آیا اگر ما در زندگی با امواتم حرف بزنیم آنها متوجه می شوند ؟ و آیا پس از مرگ روح همه ی بستگان به هم می رسند و می توانند باهم ارتباط برقرار کنند؟

کدوم یک از این کارهای ما خرافاته؟

سلام

چند وقتیه که برام تو خرافی بودن بعضی از اعمالی که ما انجام می دیم یا می بینیم دیگران انجام میدن، سوال پیش اومده.

پشت سر کسی آب ریختن (برای سلامتی فرد در سفر)
نمک سر کسی چرخ دادن (برای چشم زخم)
تخم مرغ شکستن (برای چشم زخم)
اسپند دود کردن (برای چشم زخم)
شمع روشن کردن برای اموات

ایناها چند تایی بود که یادم اومده. از بقیه دوستان هم اگه کسی موردی رو یادش میاد خوشحال میشم اینجا بذاره تا با کمک مسئولین سایت به یه جمع بندی نهایی برسیم.

از کارشناس محترم این سوال رو دارم که:
* آیا این اعمال خرافیه؟
* آیا نیت هم تاثیر گذاره؟ مثلا" به فرض اگه صرف آب ریختن پشت کسی تو احادیث نباشه، آیا با نیت سلامتی طرف و اینکه خدا پشت و پناهش باشه، پشت سرش آب بریزیم باز هم کار ناپسند محسوب میشه و تاثیری نداره؟

۩ عصر هر پنج شنبه یادی از اموات و رفتگان مان از این آب و خاک ۩ طلب غفران و رحمت

نمي دونم تونستيد سري به مزار رفتگان خودتون بزنيد يا نه من كه موفق نشدم خواستم يه يادآوري كنم بالاخره اونا هم چشم به راهن ومنتظر شايد يه فاتحه هم مشكلات زيادي رو از اونا حل كنه ...

رفتگان اين حقير رو هم فراموش نكنيد

مستحبات و مكروهات دفن

مستحبات و مكروهات دفن


اما مستحبات چند چيز است:

از آن جمله است- گود كردن قبر تا حد ترقوه [62] يا قامت انسان.


و از آن جمله است- قرار دادن لحد در زمين سخت، به اينكه زير ديوارۀ طرف قبلۀ قبر به اندازه جسد ميت كنده شود و ميت را در آن قرار دهند. و در زمين سست شكافى در وسط قبر به صورت نهرى كنده ميت را در آن قرار مى‌دهند و روى آن سقف مى‌زنند.


و از آن جمله اينكه- قبل از آنكه در قبر قرار بگيرد، جنازۀ مرد را در پايين پاى قبر و جنازۀ زن را در جلوى قبر در طرف قبله قرار دهند.


و از آن جمله اينكه- ناگهانى و با شتاب او را در قبر وارد نكنند، بلكه به فاصلۀ دو يا سه ذراع كنار قبر قرار مى‌دهند و بعد از صبر مختصر، مقدار كمى جلوتر مى‌آورند و صبر مى‌كنند سپس او را در لبۀ قبر قرار مى‌دهند تا آمادگى براى سؤال پيدا كند، زيرا قبر داراى هولهاى عظيم و بزرگى است كه از آنها، پناه به خدا مى‌بريم. سپس او را از تابوت بيرون آورده و با سر اگر مرد باشد و به پهنا اگر زن باشد و با مدارا وارد قبر مى‌كنند.


و از آن جمله اينكه- بعد از قرار دادن در قبر، تمام گره‌هاى كفن بازشود.


و از آن جمله اينكه- گونه‌اش را، بعد از باز كردن صورت، روى زمين قرار مى‌دهند و مقدارى از خاك به صورت بالش برايش درست مى‌كنند و كمرش را به خشت يا كلوخى تكيه مى‌دهند كه به پشت نيفتد.

و از آن جمله اينكه- لحد را با خشت يا سنگ بپوشانند تا خاك به ميت نرسد و اگر با گل آن را محكم كنند بهتر است.


و از آن جمله اينكه- كسى كه ميت را وارد قبر مى‌كند، با طهارت، سر برهنه، دگمه‌ها بازشده بدون عمامه و رداء و پا برهنه باشد.


و از آن جمله اينكه- كسى كه ميت زن را وارد قبر مى‌كند و گره‌هاى كفن او را باز مى‌نمايد، شوهر يا محرم او باشد و با نبود آنان نزديكترين خويشان مرد وگرنه زنان سپس مردان غير محرم باشند، و شوهر از همۀ آنها اولى است.


و از آن جمله اينكه- مردم بيگانه (نه خويشان او) با پشت دست خاك روى او بريزند.


و از آن جمله اينكه- دعاهائى كه از معصومين (عليهم السلام) در كتابهاى مفصل و براى مواضع مخصوصى ذكر شده، در هنگام بيرون آوردن از تابوت، و در وقت نگاه افتادن به قبر، و حين وارد كردن به قبر، و بعد از قرار دادن او در قبر و بعد از گذاشتن او در لحد، و در وقت اشتغال به مسدود كردن لحد، و هنگام بيرون آمدن از قبر، و در حال ريختن خاك بر روى او، خوانده شود.


و از آن جمله اينكه- عقايد حقّۀ اصول دين و مذهب را، بعد از آنكه در لحد قرار دادند قبل از آنكه مسدود شود، به كيفيتى كه از معصومين (عليهم السلام) وارد شده، به او تلقين نمايند.


و از آن جمله اينكه- قبر را به اندازۀ چهار انگشت باز يا بسته از زمين بلند كنند.


و از آن جمله است- مربع قرار دادن قبر، به اينكه آن را مسطح كرده و داراى چهار زاويه قائمه قرار دهند، و به صورت كمر شتر درآوردن قبر مكروه، بلكه احوط ترك آن است.


و از آن جمله است- پاشيدن آب روى قبر و اولى آنست كه رو به قبله نموده از سر ميت شروع كرده و به طرف پاى ميت و سپس دور زده و تا سر ميت آب بپاشند، سپس آب‌ اضافى را روى وسط قبر بريزند.