تکنولوژی

پیشرفت علمی اجنه

انجمن: 

سلام علیکم.

از اونجایی که اجنه خیلی پیشتر از ما در دنیا زندگی میکردند. آیا میشه گفت که پیشرفت علمی بالایی نسبت به ما دارند؟

مثلا وقتی به حضرت سلیمان (ع) کمک کردند. تصورات ما اینه که هر جن رو دستش یه سنگ غول پیکر برمیداره راحت میره اینور اونور. ولی آیا ممکنه مراد از کمک اجنه به پیامبر، از طریق تکنولوژی باشه؟ مثلا با جرثقیل و حتی ماشین های پرندشون که اون موقع توسط بشر هنوز اختراع نشده بود؟

یا در قرآن میفرماید که اجنه به آسمان دست یافتند و غیره. آیا ممکنه که مراد از این آیات این باشه که با ساخت وسایل نقلیه تونستند در عالم هستی سفر کنن؟(حتی در قرآن به این اشاره میشه که نزدیک سقف آسمان نزدیک هم میتونن برن و شهاب میزنتشون. یعنی تا این حد تکنولوژی پیدا کردن که تا انتهای این جهان بتونن برن)

آیا این آیات میتونه پیشرفت علمی اجنه رو برسونه؟ یا خیر؟

امام زمان (عج) و تکنولوژی

سلام و عرض ادب
سوالی دارم درمورد کیفیت ظهور امام زمان(عج) ، اما نه درمورد اینکه ایشان چگونه می جنگند و مسائلی این چنین
پرسش من دربارهء تطابق زندگی امروزی با تصور مربوط به زمان ظهور است

من هر چه توضیح درمورد امام زمان(عج) میشنوم ، ایشان را سوار بر اسب ، با شمشیر ، و ساکن در خیمه ای با چوب و پارچه توصیف می کنند
خب چرا باید اینطور باشد؟ چرا باید توصیف امام زمان(عج) در عصر تکنولوژی ، یک توصیف کهن باشد؟

در حالی که اتفاقاً یکی از بحث های مهم در زمان ظهور ، افزایش سطح آگاهی مردم و کشف علوم جدید و ارتقاء تکنولوژی است
متاسفانه هیچ جا صحبت از ارتقاء سطح علم در جهان در زمان ظهور نمیشود!

چرا عجیب است اگر امام زمان(عج) را سوار بر اتوموبیل تصور کنیم ، نه اسب؟!
چرا برای اکثر مذهبی ها قابل تصور نیست که امام زمان(عج) را در حال استفاده از موبایل و تبلت در ذهن بیاورند؟
چرا نمیشود ایشان را در حال استفاده از کامپیوتر تصور کرد؟
چرا این بُعد از ظهور ، آنقدر مغفول مانده که حتی بصورت تصور هم از ذهن خیلی مردم نمی گذرد؟

راهکارهایی برای ایمنی از آسیبهای فضای مجازی

انجمن: 

با سلام
عرض ادب و احترام
خدمت اسک دینی های عزیز

نسل امروزه با تکنولوژی جدید و بی نظیری آشنا هستند که همه نقاط جهان را به هم نزدیک کرده است
و فضایی ترسیم کرده که هیچ کسی همدیگر را نمی شناسد
ولذا تجربه زندگی در این فضا برای همه وسوسه کننده است

زندگی در فضای مجازی می تواند آسیب هایی را به دنبال داشته باشد
که آگاهی از این آسیب ها کمک به بهتر زندگی کردن در این فضا خواهد کرد

در ادامه به ارائه راهکارهایی در این زمنیه خواهیم پرداخت
دوستان اگر تجربه ای در این زمنیه دارند در اختیار دیگران قرار دهند

موفق وموید
یاعلی

دام اینستاگرام برای دختران محجبه +تصاویر

کمپین‌های مدعی ترویج حجاب با برچسب «اسلام»، «زن مسلمان» و «حجاب زیبا» اقدام به جذب و تشویق دختران محجبه برای انتشار تصاویر خود در شبکه‌های اجتماعی می‌کنند.
به تازگی چندین کمپین در شبکه‌های اجتماعی راه اندازی شده است که از زنان محجبه می‌خواهد با هدف معرفی و تبلیغ حجاب و پوشش اسلامی تصاویر خود را منتشر کنند.


هرچند این رویکرد نسبت به حجاب و زن مسلمان تاکنون نتوانسته در میان بانوان محجبه که اعتقاد راسخ به مبانی دین مبین اسلام دارند جایی برای خود باز کند اما هستند دخترانی که با تبلیغات رسانه‌ای جذب این کمپین‌های انحرافی شده و تصاویر شخصی خود با حجاب اسلامی را به راحتی در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده و به نمایش می‌گذارند.


شبکه‌های اجتماعی که از سوی افراد معلوم الحال ایجاد شده همسو با تمایلات درونی افراد است، همین امر نیز دلیل مهم موفقیت آنها تاکنون بوده است. باید در نظر داشت میل به خودنمایی نیز بنا به مصالحی در سرشت زن نهاده شده است که باید در مسیر صحیح به کارگرفته شود.


*ذبح «عفاف» با چشمانی بسته
رعایت حیا به منزله روح پوشش است و پوشش بدون حیا کالبد بدون روحی است که زن را از دست یابی به کمالی که قرار است با رعایت حجاب اسلامی به آن برسد وامی‌دارد.


کمپین‌های مدعی ترویج حجاب با برچسب «#اسلام»، «#زن مسلمان» و «#حجاب زیبا» اقدام به جذب و تشویق دختران محجبه برای انتشار تصاویر خود در شبکه‌های اجتماعی می‌کنند؛ تصاویری که قرار است برای ترویج اسلام و پوشش زن مسلمان در مقابل نگاه نامحرمان قرار گیرد. اما دیدگاه اسلام در این زمینه چیست؟!


قرآن کریم، زن و مرد مومن را به کم نگریستن مأمور ساخته است: «قل للمومنین یغضوا من أبصارهم و یحفظوا فروجهم ذلک أزکى‏ لهم ان الله خبیر بما یصنعون؛ به مردان با ایمان بگو: دیده فرونهند و پاکدامنی ورزند که این برای آنان پاکیزه‌تر است؛ زیرا خدا به آنچه می‌کنند، آگاه است». (سوره نور-آیه 30)


بدون شک گذر زمان و ورود تکنولوژی‌های جدید که دستور استفاده از آنها نیز وارداتی است موجب تغییر ذائقه افراد می‌شود اما با پیروی از اصول دین مبین اسلام و تمسک جستن به قرآن کریم، احادیث و روایات می‌توان اسلام ناب محمدی(ص) را به راحتی از سایر اسلام‌های وارداتی آمریکایی و انگلیسی بازشناخت و به الگویی مناسب برای زندگی با شرایط نوین رسید.



*این تصاویر مبلغ حجاب است!
اسلام دین تمام زمان‌هاست و احکام ناب آن با گذشت زمان منقضی نخواهد شد، با تأکید بر این نکته این پرسش را می‌توان مطرح کرد که آیا صرف انتشار تصاویر زنان باحجاب در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند گامی در جهت تبلیغ حجاب زن مسلمان و دیندار باشد یا بیشتر شبیه نوعی تبرج (خودنمایی) است؟ تشخیص این مهم با توجه به تصاویر منتشر شده از سوی یک کمپین مدعی ترویج حجاب به عهده مخاطبان گذاشته می‌شود. نظرات کاربران در خصوص تصاویر منتشر شده زنان محجبه را در ادامه می خوانید:


نکته جالب توجه عدم استقبال زنان از تصاویر منتشر شده است، همچنین لحن بیان و نوع نظرات درج شده در ذیل تصاویر نشان می‌دهد که مخاطبان قصد فرد منتشر کننده تصاویر را جز در جهت نمایش پوشش و حجاب برداشت کردند؛ تصاویری که هدف از انتشار آن قبل از تبلیغ حجاب به نوعی خودنمایی یا به تعبیر قرآن کریم «تبرج» تلقی شده است.
از منظر قرآن «تبرج» ناقض عفاف زن است؛ قرآن کریم می‌فرماید: «و قرن فی بیوتکن و لا تبرجن الجاهلیة الأولى... ؛ و در خانه‌هایتان قرار گیرید و مانند روزگار جاهلیت قدیم زینت‌های خود را آشکار نکنید».( سوره احزاب-آیه 33)

دین مبین اسلام زنان را از خودنمایی نهی می‌کند اما دیدگاه‌های انحرافی کمپین‌هایی از این دست براین است که همان میزان که انتشار تصاویر برهنه زنان در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی موجب گسترش بی‌حجابی می‌شود، انتشار تصاویر زنان محجبه نیز می‌تواند به گسترش پوشش اسلامی منجر شود که البته در این نوع نسخه‌پیچی غیر همسو اما یکسان می‌توان رد پای اسلام آمریکایی به تعبیر امام خمینی(ره) و تشیع انگلیسی به تعبیر مقام معظم رهبری را مشاهده کرد.

منبع: فارس

دیدگاه دین نسبت به تکنولوژی

انجمن: 

به نام خدا.

با عرض سلام ، یکراست بریم سر اصل مطلب. :Gol:

امروزه ، زندگی بدون برق ، بدون تلویزیون ، رادیو ، تلفن ، اینترنت ، خودرو ، ماشین های صنعت چاپ و هزاران زاده تکنولوژی دیگه ، متصور نیست. نه اینکه نشه ، اما متصور نیست. ابزار و ادوات گوناگون تاثیرات بسیار زیادی روی راحت کردن زندگی دنیایی ما داشتن.

همچنین از دیدگاه دینی حدیثی داریم از حضرت محمد(ص) که مضمونا میفرمایند جوری برای دنیا زندگی کن انگار برای همیشه زنده ای و جوری برای آخرت کار کن که انگار فردا قراره بمیری. و حدیث های دیگری که تلاش برای داشتن زندگی راحت رو حداقل تقبیه نمیکنند و بعضی وقتا توصیه میکنند.

حالا با داشتن این دو مقدمه ، دقت که میکنیم ، 1400 سال از آمدن اسلام میگذره ، اما هیچ چیز مهمی نیست که ما مسلمانان اختراع کرده باشیم که روی دنیامون تاثیر داشته باشه. مخترع لامپ برقی ، ادیسون بوده ، آمریکایی و نامسلمان. مخترع تلفن ، الکساندر گراهام بل ، آمریکایی و نامسلمان. مخترع دستگاه چاپ ، گوتنبرگ ، آلمانی و نامسلمان. و الخ.

چرا؟:Gig:

اینهمه عالم و روحانی و آیت الله و حجت الاسلام ، اینهمه سال وقت ، چرا ما هیچوقت هیچ حرکتی از اینها در جهت حمایت از فناوری ندیده ایم؟ نگید چون نبوده. چرا تشویق نکرده اند که مردم شروع کنند؟ آیا این نتیجه گیری درست نیست که از نظر علمای اسلام این چیزها اصلا ارزشی ندارند؟ و کلا تلاش در این جهات ، هدر وقت است؟ دیگه از آیت الله بهجت بهتر مثالی به ذهنم نمیرسه. چرا ایشون تو اینهمه سال یه کار اینجوری رو شروع نکردن؟

اگر بی ادبی نباشه یکم دایره رو وسیع تر بکنم اگر هست اساتید محترم بگن تا سریعا این قسمت رو حذف کنم. چرا از معصومین (ع) تاییدی در این باره به صورت مستقیم نداریم؟ یعنی چرا میشه با نبود مدارکی دال بر تایید اختراع چیز های جدید ، اینجور برداشت کرد که منظور از روایاتی که در اول پست گفتم این هست که مردم در زمینه هایی که وجود داره تلاش بکنند؟ مثلا یه آهنگر چیزی اختراع نکنه ولی تو آهنگری خودش با همون ابزار خودش زیاد کار بکنه؟

با تشکر ، ستایشگر :Gol:


کارشناس بحث : محراب