ضلالت

منظور از اینکه خداوند بسیاری را گمراه وبسیاری را هدایت میکند چیست؟

سلام
إِنَّ اللَّهَ لا يَسْتَحْيِي أَنْ يَضْرِبَ مَثَلاً ما بَعُوضَةً فَما فَوْقَها فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا فَيَعْلَمُونَ أَنَّهُ الْحَقُّ مِنْ رَبِّهِمْ وَ أَمَّا الَّذِينَ كَفَرُوا فَيَقُولُونَ ما ذا أَرادَ اللَّهُ بِهذا مَثَلاً يُضِلُّ بِهِ كَثِيراً وَ يَهْدِي بِهِ كَثِيراً وَ ما يُضِلُّ بِهِ إِلاَّ الْفاسِقِينَ (بقره 26 )؛ خداوند از اينكه مثال (به موجودات ظاهرا كوچكى مانند) پشه و حتى بالاتر از آن بزند شرم نمى‏كند (در اين ميان) آنها كه ايمان آورده‏اند مى‏دانند حقيقتى است از طرف پروردگارشان، و اما آنها كه راه كفر را پيموده‏اند (اين موضوع را بهانه كرده) و مى‏گويند منظور خداوند از اين مثل چه بوده است؟! (آرى) خدا جمع زيادى را با آن گمراه و عده كثيرى را هدايت مى‏كند ولى تنها فاسقان را با آن گمراه مى‏سازد
وَ اعلَموا اَنَّ هذَالقُرآنَ هُوَ النّاصِحُ الَّذی لا یَغُشُّ، وَالهادِی الَّذی لایُضِلُّ ، وَالمُحَدِّثُ اَّلذی لایَکذِبُ .
بدانید که این قرآن پندآموز است که خیانت نمی کند؛ وهدایت گری است که گمراه نمی سازد ؛ وسخن گویی است که دروغ نمی گوید .
نهج البلاغه خطبه 176
سوالی که داشتم این بود قرآن گمراه میکنه یا ن؟ایه و خطبه در تضاد نیستند؟

من اضل السبیلا در آیه 42 فرقان پیامبر را شامل نیست ؟

آیه 42 سوره فرقان می گوید آنها که به تو ای پیامبر می گفتند که گمراهی به زودی خواهند دانست چه کسی گمراهتر است . آیا این آیه به نحوی گمراهی درباره پیامبر را اثبات نمی کند . چرا که گمراهتر دربرابر گمراه مطرح می شود و آیه به نحوی گمراهی پیامبر را اشاره می کند توجیه چیست ؟

میزان آزادی شیطان در اغوای انسانها

از یکسو می بینیم که خداوند به شیطان می فرماید برو تا قیامت هر کاری می خواهی بکن و آزادی ،و از سوی دیگر می بینیم که پروردگار متعال می فرماید فینسخ الله ما یلقی الشیطان ،علاوه بر بحث کلامی این قضیه و تناقض آن با جبر و اختیار ،چگونه این آیه با بحث آزادی شیطان در اغوای انسانها سازگار است ؟ لطفا جوابی بدهید که در خور باشد و مختصر هم نباشد .

چرا خدا می فرماید: هرکه را بخواهم هدایت و هرکه را نخواهم هدایت نمی کنم؟

انجمن: 

چراخدا میفرمایدهر که را بخواهم هدایت و هرکه را نخواهم هدایت نمیکنم؟آیا این باعدالت سازگار است؟