تجربی

علمایی که با فلسفه مخالفند چگونه وجود خدا را برای یک بی دین اثبات می کنند؟

در بین علما گروهی هستند که با فلسفه مخالفت می کنند. (اسمش تفکیکی ها یا هرچی که هست).
جدای از اینکه کدام طرف درست هستند و کدام طرف غلط، این دوستانی که با فلسفه مخالفند در برخورد با کسی که اصلا وجود داشتن خدا را قبول ندارند (چه برسد به پیامبر و دین و قرآن) چگونه وجود داشتن خدا را ثابت می کنند؟
اگر بخواهند از براهین فلاسفه استفاده کنند یعنی خودشان فلسفه را قبول دارند. ولی اگر فلسفه را قبول ندارند و فقط قرآن و اهل بیت را قبول دارند باید بتوانند با همین دو منبع وجود داشتن خدا را اثبات کنند.
البته فکر نکنید که بی دین های خارجی خیلی سریع و راحت دلایل شما را قبول می کنند. مثلا اگر بگویید قرآن معجزه است تعداد زیادی ایراد علمی از قرآن ردیف می کنند که پاسخ دادن به آنها خیلی هم ساده نیست. حتی وجود داشتن روح را هم قبول ندارند و همه چیز را که ما به روح نسبت می دهیم به مغز نسبت می دهند حتی شخصیت هم به مغز نسبت می دهند و خیلی از دلایل مطرح شده از طرف علمای ما را رد می کنند.
به هر حال اثبات های این دوستان چیست؟ چگونه می توانند بدون استفاده از فلسفه وجود خدا را اثبات کنند.

تشخیص رشته‌ی تحصیلی مناسب

سلام
من دانش آموز سوم تجربی یکی از مدارس سمپادم.من از همان سال اول دبیرستان که درگیر انتخاب رشته شدم، به انسانی تمایل داشتم اما دلیل خاصی نداشتم و مدرسه مان انسانی نداشت و من هم کاملا مردد بودم.حالا که سوم هستم،در عربی شاگرد اول‌مدرسه ام و با توجه به نمراتم فکر میکنم استعداد زیادی در عربی دارم.همچنین کتابهای غیر درسی ای که میخرم و مطالعه میکنم اغلب کتب شهید مطهری و یا کتب مذهبی و دفاع مقدسی هستند نه کتب علمی و مربوط به رشته تجربی.البته در همین رشته ،ترم اول شاگرد دوم شدم یعنی ضعف تحصیلی ندارم با اینکه تنبلی میکنم و به قدر کافی درس نمیخوانم.وقتی جوانانی را میبینم که در کارهای فرهنگی فعالند مثلا در شبکه هایی مثل نصر تی وی یا نشریات کار میکنند، دوست دارم مانند آنها باشم.نمیدانم این یک حس زودگذر است یا نه.الان که در آستانه‌ی ورود به سال چهارم هستم،باز به چالش رسیده ام.اصلا نمیدانم به چه رشته‌ای علاقه دارم و نمیدانم باید چطور به این موضوع فکر کنم.از سویی آینده شغلی پزشکی و رسته های تجربی و درآمدزا بودنشان و از سویی علاقه به مسائل سیاسی و مذهبی و اجتماعی مرا احاطه کرده اند.خیلی سردرگمم.به نظر شما چه کنم؟

علوم بشری و مرزهای آن !!!

سلام
گفتگوی اهل دین و دانشمندان تجربی میدان زور آزمایی دو جنس از علم و دانش است
در این میان دانشمندان تجربی با تاکید بر روشهای کاملا قابل اطمینان بنوعی عصمت را در مورد دانشهای خود مدعی اند
دیگر اینکه این دانشمندان با توجه به یافته های خود مدعی اند می توانند در مورد تمام حقایق هستی اظهار نظر کنند
آیا این دو ادعا صحیح است ؟
یا علیم

برخورد مسلمین با روش تعقلی در الهیات از نظر عقلی

از جنبه عقلی در اروپا به دنبال پیروزی روش حسی و تجربی بر روش قیاسی در طبیعیات، این فکر پیدا شد که روش تعقلی نه تنها در طبیعیات، بلکه در هیچ جا اعتبار ندارد و تنها فلسفه قابل اعتماد، فلسفه حسی است. نتیجه طبیعی این نظر این بود که مسائل الهی مشکوک و غیر قابل اعتماد اعلام شود زیرا از قلمرو مشاهدات حسی و تجربی بیرون است. سابقه موج اشعریگری در دنیای اسلام از یک طرف، موفقیتهای پیاپی و حیرت انگیز روش حسی و تجربی در طبیعیات از طرف دیگر، گروهی از نویسندگان مسلمان غیرشیعی را سخت به هیجان آورده و سبب پدید آمدن یک نظر تلفیقی شد که هم از جنبه شرعی و هم از جنبه عقلی به کار بردن روش تعقلی را در الهیات مردود اعلام کردند.

از جنبه شرعی مدعی شدند که از نظر قرآن کریم تنها راه قابل اعتماد برای خداشناسی همان روش حسی و تجربی یعنی مطالعه در آفرینش است و آنچه غیر این است بیهوده است. قرآن در ده ها آیه خود در کمال صراحت مردم را به مطالعه مظاهر طبیعت دعوت کرده است و کلید و رمز مبدا و معاد را در طبیعت دانسته است و از جنبه عقلی گفته های فیلسوفان حسی اروپا را در گفته ها و نوشته های خود منعکس کردند.

فرید وجدی در کتاب «علی اطلال المذهب المادی» و سید ابوالحسن ندوی هندی در کتاب «ماذا خسرالعالم بانحطاط المسلمین» و نویسندگان «اخوان المسلمین» از قبیل سیدقطب و غیره در کتابهای خود این نظر را تبلیغ و نظر مخالف را سخت تخطئه کردند.