عارفان

عرفای زن

سلام

تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد...

اما چرا همه یا اغلب عرفا، سالکان و صاحب نفسان (بجز پیامبران و امامان -علیهم السلام- که منتصب از جانب خدا هستند) مردان هستند...؟ مانند شیخ رجبعلی خیاط، آیت الله بهجت، آیت الله قاضی و ...

مراحل و منازل سیر و سلوک عرفا

بسمه تعالی

عرفا براى رسيدن به مقام عرفان حقيقى، به منازل و مقاماتى قائلند كه عملا بايد طى شود و بدون عبور از آن منازل، وصول به عرفان حقيقى را غير ممكن مى‏ دانند.عرفان با حکمت الهى وجه مشتركى دارد و وجوه اختلافى. وجه مشترك اين است كه هدف هر دو «معرفة الله‏» است. اما وجه اختلاف اين است كه از نظر حكمت الهى، هدف خصوص معرفة الله نيست، بلكه هدف معرفت نظام هستى است آنچنانكه هست. معرفى كه هدف حكيم است نظامى را تشكيل مى ‏دهد كه البته معرفة الله ركن مهم اين نظام است، ولى از نظر عرفان هدف منحصر به معرفة الله است. از نظر عرفان معرفة الله معرفت همه چيز است، همه چيز در پوتو معرفة الله و از وجهه توحيدى بايد شناخته شود و اينگونه شناسائى فرع بر معرفة الله است.


ثانيا معرفت مطلوب حكيم، معرفت فكرى و ذهنى است، نظير معرفتى كه براى يك رياضيدان از تفكر در مسائل رياضى پيدا مى‏ شود. ولى معرفت مطلوب عارف، معرفت‏ حضورى و شهودى است، نظير معرفتى كه براى يك آزمايشگر در آزمايشگاه حاصل مى‏ شود. حكيم، طالب علم اليقين است و عارف، طالب عين اليقين.
ثالثا وسيله‏ اى كه حكيم به كار مى ‏برد عقل و استدلال و برهان است، اما وسيله اى كه عارف به كار مى‏ برد قلب و تصفيه و تهذيب و تكميل نفس است‏ حكيم مى‏ خواهد دوربين ذهن خود را به حركت آورد و نظام عالم را با اين دوربين مطالعه كند، اما عارف مى‏ خواهد با تمام وجودش حركت كند و به كنه حقيقت هستى برسد و مانند قطره اى كه به دريا مى‏ پيوندد، به حقيقت بپيوندد.


كمال فطرى و مترقب انسان از نظر حكيم در فهميدن است، و كمال فطرى و مترقب انسان از نظر عارف در رسيدن است. از نظر حكيم انسان ناقص مساوى است با انسان جاهل، و از نظر عارف، انسان ناقص مساوى است با انسان دور و مهجور مانده از اصل خويش. عارف كه كمال را در رسيدن مى ‏داند نه در فهميدن، براى وصول به مقصد اصلى و عرفان حقيقى، عبور از يك سلسله منازل و مراحل و مقامات را لازم و ضرورى مى‏ داند و نام آن را «سير و سلوك‏» مى ‏گذارد. سير و سلوك عبد به سوى خدا، سيرى عمودى است; نه افقى و منظور از «عمودى‏» در اين جا، عمودى در هندسه الهى است، نه در هندسه طبيعى; يعنى به «مكانت ‏برتر» راه يافتن است، نه به «مكان برتر» رفتن. از اين رو زاد و توشه اى طلب مى‏ كند تا انسان را در سير به مكانت‏ برتر كمك كند. خداوند از سير و سلوك به عنوان يك سفر صعودى و عمودى ياد مى‏ كند و در سوره «مجادله‏» مى ‏فرمايد: «
يرفع الله الذين امنوا منكم و الذين اوتوا العلم درجات‏» (سوره مجادله، آيه 11) : كسى كه سير صعودى كند، «مرتفع‏» مى‏ شود و ذات اقدس اله از اين سير به «رفع‏» ياد مى‏ كند، چنانكه در سوره «فاطر» از اين سير به «صعود» تعبير شده است: «اليه يصعد الكلم الطيب و العمل الصالح يرفعه‏» (سوره فاطر، آيه 10) .


بنابراين، از اين دو تعبير «رفع‏» و «صعود» ، معلوم مى‏ شود كه سير و سلوك، عمودى و مكانت طلبى است، نه افقى و مكان‏ خواهى; چون سير به طرف مكان، گرچه مكان برتر باشد باز افقى است; نه عمودى و خدا از رفعت كسانى مانند حضرت ادريس (عليه السلام) كه اين سفر را پشت ‏سر گذاشته ‏اند، چنين ياد مى ‏كند:«
و رفعناه مكانا عليا» (سوره مريم، آيه 57) كه منظور از آن، مكانت عاليه است، نه مكان صورى و ظاهرى، و ذات اقدس خداوند در وصف خود نيز به عنوان كسى كه داراى درجات رفيعه است ‏ياد مى‏ كند:«رفيع الدرجات ذو العرش‏» (سوره غافر، آيه 15) . بنابراين،سير الى الله يعنى سير به طرف درجات رفيعه، و مؤمنان، از درجات رفيعه و عالمان، از درجات برتر و بيشترى برخوردارند و «كلمه طيب‏» هم به آن سمت صعود مى‏ كند، و چون كلمه طيب كه همان معرفت و عقيدت صائب است، با روح عارف معتقد عجين مى‏ گردد، بازگشت صعود عرفان و عقيده صائب به صعود عارف معتقد است.

آیا جا برای عارفان بالله کم است ؟؟؟

انجمن: 

سلام خدمت کارشناسان محترم این سایت ...

1- آیا جا برای عارفان بالله کم است ؟
2- چرا عارفان بالله اسرار خود را هویدا نمیکنن ؟
3- چرا هیچگونه اعمالی مانند { طی طریق و ... } به صورت اثبات شده در دسترس انسانها نیست ؟
4- مثلا چرا یک شخص عارف نمیاد بگه ... من میتونم طی طریق بکنم ... راهش اینه که 40 سال آدم خوبی باشین .... نمازاتون سر وقت باشه .... ذکر بگین و .... مشگلی پیش میاد ... جا کم هست یا ؟؟؟

برای من همیشه سوال بوده چرا کسانی مانند آیت الله قاضی . آیت الله بهجت . آیت الله کشمیری و .... هیچگاه اسرار خودشون رو بیان نمیکنند . مشگل چی هست . آیا جا کم هست . مثلا همکنون ما علومی مانند فیزیک و شیمی داریم که این ها هم از امور و اسرار و قوانین الهی بودن . که دانشمندان آنها را کشف کرده اند و در اختیار همگان قرار داده اند . خوب چه ایرادی داره اینگونه امور نیز ثابت بشه و در اختیار عموم قرار بگیره !!! خوب بد هستش من واقعا واقعا واقعا .... دلم قرص بشه که راه سالکان درست هست و مسیرم رو اصلاح کنم .... اصلا چه ایرادی داره همه بدونن این راه درست هست .... و همه عارف بالله بشن .... و همه بتونن طی طریق بکنن و ....

خوب با علومی مانند فیزیک و شیمی و ... تونستیم هلکوپتر و هواپیما و ... بسازیم .... و من حاضر شدم درس بخونم برم دانشگاه تا این امور رو یاد بگیرم .... خوب اگر من و دیگران بدونیم این راه درست هستش چه مشگلی پیش میاد .... اگر همه آدما خوب بشن .... اگر همه آدما خوش اخلاق بشن .... همه آدم ها سالک بشن ....چه مشگلی بوجود میاد ؟؟؟؟

شخصیت شناسی عرفا

باسمه تعالی
باسلام:
یکی از شخصیتهای مهم در عرصه عرفان نظری جناب صدر الدین قونوی (607-673 ه ق)است
هیچ یک از شاگردان بسیار ابن عربی ،در رتبه ومقام عرفانی ونیز در تبیین مکتب وی به درجه شیخ صدر الدین قونوی نمی رسند .
وی صاحب مقام تجلی ذاتی است ،مقامی که به تعبیر ابن عربی هیچ مقامی در سیر وسلوک بالاتر از آن در حق مخلوق متصور نیست(1)
آثار وی به واسطه بر خورداری اش از این مقام بلند شهودی وعرفانی ،از اصالت خاصی برخوردار است .از این رو هیچ گاه در صدد جمع آوری ونقل آثار واقوال دیگران بر نمی آید.
پی نوشت:
1-ابن عربی ،فصوص الحکم ص 62

عارفان

انجمن: 

سلام
می خواستم بدونم ایاشماافرادی مانند حاجمحمد اسماعیل دولابی و... امثال این عارفان را که هم اکنون درقید حیات باشند می شناسید


کارشناس بحث : سمیع

تاثیر گذارترین علمای معاصر

سلام علیکم

[="arial black"]تاثیر گذار ترین علما مشایخ و فیلسوفان معاصر که زنده هستند، کدامند؟ چه بحثی را مطرح کردند، کدام یک خلاقیت و بحث جدیدی را مطرح کردند اگر ممکن است با آثار علمای معاصر بیشتر آشنا باشیم. من فکر می کنم آنها همچون بو علی ها و فارابی های زنده ی زمان ما هستند
.
[/]

به نظر من کتاب فیلسوف نما ها که از آیة الله مکارم شیرازی هست، بسیار مفید و عمیق است و پاسخگوی کمونیست های که دلایل به ظاهر فلسفی می آوردند را داده است.

لینک:
http://persian.makarem.ir/compilation/?bi=185&itg=13&s=im