سخن چینی

آشکار کردن چهره منافقانه دوست همسرم

سلام علیکم ممنون از زحماتتون اجرتون با الله سوال:  همسرم دوستی دارد که 15 ساله رفیقند و حالا با واسطه گری همسرم او با ما فامیل شده و داماد عمه ام شده. همسرم به او شدیدا علاقه دارد و اعتماد.  اکنون از چند منبع موثق شنیده ام او با چهره ای منافقانه اسرار همسرم را فاش می کند و پشت سر همسرم بدگویی کرده و در ظاهر به او برادر می گوید  سوالم اینست که آیا من به همسرم اطلاع دهم تا از حقیقت باطن او آگاه شود؟ و می دانم با آگاه شدنش دوستی چند ساله اش و فامیلی و ... به هم می خورد.  و اینکه این افشاگری من سخن چینی است یا نه؟؟  ضمنا این را هم بگویم که اگر همسرم را باخبر نکنم او به همین روال صمیمیت و ... ادامه خواهد داد. ممنونم مجتهدم آیت الله سیستانی هستند

گفتن حقیقت در صورتی که باعث کدورت و دعوا شود

سلام اگر کسی از دوستان در حضور من به یکی دیگر از دوستان فحش دهد و من هم بشنوم‌ واگر به آن کسی که فحش داده شده هم بگویم‌ و دعوا شود در اینجا بهتر این تست که بگویم‌ یا نه

سه صافی

شده جایی باشین تو جمع دوستان، همکاران و یا خانواده و کسی بیاد بگه شنیدین
و یه مطلبی در مورد شخصی یا اشخاصی تعریف کنه گاهیی کنجکاوی باعث میشه با شوق گوش بدیم و از بس جالبه پیش دیگران هم بگیم و گاهی هم از این عمل ناراحت میشیم گاهی اعتراض می کنیم گاهی هم رومون نمیشه بگیم
یه حکایت جالب و راهکار در مورد اینجور مواقع یا مواقعی که حرف جالبی شنیدیم و می خوایم نقل بکنیم:

شخصی نزد سقراط رفت و گفت: گوش کن می خواهم چیزی برایت تعریف کنم. دوستی به تازگی در مورد تو می گفت.

سقراط حرف او را قطع کرد و گفت: قبل از اینکه تعریف کنی، بگو آیا حرفت را از میان سه صافی گذرانده ای یا نه؟

کدام سه صافی؟

اول از میان صافی واقعیت. آیا مطمئنی چیزی که تعریف می کنی واقعیت دارد؟

نه، من فقط آن را شنیده ام. شخصی آن را برایم تعریف کرده است..

سقراط سری تکان داد و گفت: پس حتما آن را از میان صافی دوم یعنی خوشحالی گذرانده ای.
مسلما چیزی که می خواهی تعریف کنی، حتی اگر واقعیت نداشته باشد، باعث خوشحالی ام می شود.

دوست عزیز، فکر نکنم تو را خوشحال کند..

بسیار خوب، پس اگر مرا خوشحال نمی کند، حتما از صافی سوم، یعنی فایده، رد شده است. آیا چیزی که می خواهی تعریف کنی، برایم مفید است و به دردم می خورد؟
نه، به هیچ وجه!
سقراط گفت: پس اگر این حرف، نه واقعیت دارد، نه خوشحال کننده است و نه مفید، آن را پیش خود نگهدار و سعی کن خودت هم زود فراموشش کنى….

پ ن: واقعیت نمی دونم این مکالمه واقعا برا سقراط هست یا نه ولی مفهوم والا و زیبایی داره و قابل تامل و تفکره
پ ن 2: نتیجه اخلاقی داستان هر وقت کسی برامون چیزی تعریف کرد سه سوال قبل از باور : 1. این حرف واقعیت داره؟ از تعریف کننده بپرسیم مطمئنی به چشم دیدی؟ بگه از فلانی شنیدم؛ پس واقعیت داشتنش جای شک و شبهه اس. 2. این حرف باعث خوشحالی و حال خوب من میشه؟ 3. آیا این حرف مفیده و فایده ای به حال من داره؟

پ ن 3: نتیجه اخلاقی بعدی داستان هر وقت خوستیم برا کسی چیزی تعریف کنیم سه سوال قبل از تعریف از خودمون بپرسیم: 1. این حرف واقعیت داره؟ 2. این حرف باعث خوشحالی و حال خوب شنونده میشه؟ 3. آیا این حرف مفیده و فایده ای به حال شنونده داره؟
پ ن 4: یادمون باشه حال خوب و فایده منظور حال خوب و فایده ای که از نظر شرع و عقل توجیه پذیر باشه

نفس

الله

عارفی چنین می گوید:این نفس،در آخر پستی و بی ارزشی و جهالت و غفلت است.
و بدان که وقتی مرتکب گناهی می شود و یا به شهوتی مشغول می گردد،اگر خدا و پیامبر و کتب آسمانی و خوبان پیشین و مرگ و گور و قیامت و بهشت و دوزخ را به او نشان دهند تا از گناه منع شود و شهوتها را ترک کند،فرمانبرداری نمی کند.

فردی چنین می سراید:

به نان سازنده مردم،رام هر سگ را،ولیکن تو
اگر خواهی که گردد رام،نفس سگ،مده نانش!

در امثال و حکم چنین آمده است:آگاه باش که پشت سر کسی سخن گفتن صاعقه ای کشنده است و آن کسی که چنین کاری کند،مثل کسی است که با منجنیقی کارهای نیک خود را به شرق و غرب پرتاب می کند.

منبع:کشکول شیخ بهایی

صنف دختر خانمها : سه رذیله اخلاقی در خانمها که مربوط به زبانه

اعلامیه صنف خانمها
* سه آفت زبانی که در دختران بیشتر دیده میشه، چی میتونه باشه؟
قوانین صنفی :
1- بحث مطرح شده کاملا علمی و با قصد اخلاص باشه و از غرض ورزی و بی ادبی و جانب داری خود داری کنید.
2-
رذیله و ریشه یابی و علت وجود آن در دختر خانمها مورد بحثه و از دایره خارج نشید.
3-
ورود آقایان ممنوع نیست و پست های آنان خوانده میشود.
4-
گروه بندی به خانم و آقا جهت مشارکت و خود خودنگری افراد است.:Gol:

سخن چینی و نمیمه

از سخن چینی و سخن چین چه می دانید؟

سخن چینی از گناهانی که کبیره بودنش، به واسطه وعده عذاب در قرآن و اخبار مسلم شده، سخن چینی(نمیمه) است. خداوند در سوره مبارکه رعد می فرماید:
«وَ یقطَعونَ ما أمرَ اللهُ بهِ أن یوصلَ و یفسدونَ فی الارضِ أولئکَ لهُم اللعنهُ و لهُم سوءُ الدارِ»؛[1]
«و کسانی که قطع می کنند آنچه را خداوند امر به وصل آن فرموده و در زمین فساد می کنند، برای ایشان است دوری از رحمت خداوند و برایشان بدی سرای آخرت است یعنی عذاب اخروی».
و روشن است که نمّام یعنی سخن چین، و کسی که حرفی را ازیک نفر درباره کسی شنیده و برای آن کس نقل می کند، قطع کرده، آنچه خدا امر به وصل آن فرموده و در زمین فساد کرده، زیرا عوض این که بین مؤمنین ایجاد محبت و الفت نماید و اتحادشان را محکم سازد، نفرت و تفرقه و دشمنی ایجاد کرده است پس برای او است لعنت خداوند و عذاب آخرت.
قال الصادق ـ علیه السلام ـ : «و إنّ مِن أکبرِ السحرِ النمیمه یُفَرقُ بها بینَ المتحابینَ و یُجلبُ العداوهُ علی المُتَصافیینِ و یُسفَکُ بها الدماءُ و یُهدَمُ بها الدُورُ و یُکشَفُ بها الستورُ و النمامُ شرُّ مَن و طَئَ الأرضَ»؛[2]

امام صادق ـ علیه السلام ـ پس از بیان اقسام سحر می فرماید: «جز این نیست که بزرگترین اقسام سحر، نمامی است که به واسطه آن بین دوستان جدایی می اندازد و دشمنی را بجای صفا در بین کسانی که با یکدیگر یک رنگ بودند قرار می دهد و به سبب سخن چینی خون ها ریخته می شود و خانه ها خراب می شوند و پرده ها کشف می شود و نمام بدترین کسانی است که روی زمین راه می رود».

...

روزه سكوت وحسن وقبح عقلي

انجمن: 

اگر افعال اختياري داراي حسن وقبح عقلي هستند چرا زماني روزه سكوت حلال بوده واكنون حرام است؟