کپی

بالاخره رعایت کپی رایت واجب است یا خیر؟

سلام دوستان
من کاملا سردرگم شدم. خواهش میکنم دوستان و کارشناسان آگاه راهنماییم کنند.
من کارم فروش نرم افزار هست. هم به کاربران داخلی و هم به کاربران خارجی.
نرم افزارهایی که میفروشم هم بدون رعایت کپی رایت فروخته میشوند (یعنی کپی میشوند).
اغلب نرم افزارها هم تولید امریکا و انگلیس و کانادا هستند که طبق نظر بسیاری از علما به واسطه کمکهاشون به دشمنان اسلام (مثل اسرائیل و آل سعود) و تحریم ایران کافر حربی محسوب میشوند.

بنده مقلد آیت الله سیستانی هستم.
چند ماه پیش از اینکه کارم رو شروع کنم با دفتر ایشان در تهران تماس گرفتم و مساله رو پرسیدم گفتن اشکال نداره.
ولی هفته گذشته دوباره این مساله ذهنم رو به خودش مشغول کرد و اینبار از طریق سایت رسمی آیت الله سیستانی sistani.org در بخش استفتائات سوالم رو پرسیدم و اینبار خیلی مختصر پاسخ دادند "اشکال دارد". متن سوالم رو در ادامه میتونید مشاهده کنید


 سلام علیکم
آیا درآمد حاصل از فروش نرم افزارهای خارجی بدون پرداخت هزینه به سازنده آن حلال است؟ منظور فروش نرم افزار بدون رعایت حق کپی رایت است.

و پاسخ ایشان


بسمه تعالى
اشکال دارد.
موفق باشید
www.sistani.org
دفتر مرجع عالیقدر آقای سید علی سيستانى - بخش استفتائات

حالا تکلیف بنده چیه؟ حقی به گردنم هست یا خیر؟
در تاپیکهای مشابه جستجو کردم و به این پست برخوردم که آیت الله سیستانی گفتند "اگر مخالف قانون آن شركتها باشد جايز نيست." البته من این سوال رو در سایت آیت الله سیستانی جستجو کردم ولی پیدا نکردم. ظاهرا حذف شده.

واقعا بلاتکلیف شدم و نمیدونم چکار کنم. از طرفی دارم از این راه ارتزاق میکنم و از طرفی نگرانم که نکنه درآمدم مشکل دار باشه!
میدونم که از نظر رهبری در صورت قرارداد نداشتن با کشور سازنده، مشکلی نداره ولی نظر آیت الله سیستانی رو در این مورد نتونستم دقیق متوجه بشم و بعد از استفتاء کردن به جای اینکه به جواب قطعی برسم، سردرگم تر شدم!

منظور از شواهد و قرائن چیست؟ دیگه دارم گیج و وسواسی می شم

. آیا کپی کردن کارهای گرافیکی یا دانلود فیلم، کلیپ و آهنگ با ذکر منبع در فضای مجازی اشکال شرعی دارد؟

ج. اگر قرائن و شواهد یا متعارفی وجود دارد که در این گونه امور استفاده برای عموم آزاد است، اشکال ندارد و الا استفاده، خرید و فروش و کپی برداری بنابر احتیاط واجب جایز نیست.

بعضا جزوه هایی در سطح اینترنت وجود دارد که حتی اسم نویسنده اش هم نیست؟
بعضا اساتید دانشگاه پاورپوینت هایی می گذارند که تنها اسم خودشان هست و در اینترنت شواهد دیگری نیست؟
خود سایت اموزش و پرورش کتابهایش را رایگان گذاشته در یایت خودش و حق چاپ هم زده؟

دارم گیج و هر روز وسواسی تر می شوم و وسواسم عود می کند کم مانده فایل های خریداری شده و حلال خودم را نیز پاک کنم
لطفا کمک بفرمایید

کپی رایت در هاله ای از ابهام!

سلام
من چند وقت قبل بحثی را مطرح کردم ولی ظاهرا هنوز مشکل پابرجاست
سوال این است که استفاده از محتوای فضای مجازی درچه حکم است؟منظور محتوای تولید داخل است

و ظاهرا پاسخ این است که تا یقین به رضایت صاحباثر نداشته باشیم جایز نیست

اما چند سوال و نکته مطرح میشود
1-اصلا چرا حکم با فضای حقیقی فرق میکند مثلا ما نشنیده ایم اگر به بازار رفتید و خواستید جنسی بخرید باید یقین کنید جنس ما فروشنده است(دزدی نیست) یا این که در تولید جنس خطایی صورت نگرفته باشد(ممکن است مثلا تولید کننده جنس را از شرکتی دیگر کپی کرده باشد)

2- در محتوای خرد فضای مجازی عملا امکان یقین وجود ندارد مثلا کلیپ ها یا تصاویر معمولی که مثلا برای شهادت یا ولادت پخش میشوند یا تصاویر خبرگذاری ها و ... چگونه میتوان به صاحب اصلی اثر پی برد ؟

3- اصلا بر فرض امکان باشد مثلا سی دقیقه دنبال صاحب اثر یک کلیپ دو دقیقه ای بگردیم ، اصلا کلا بی خیال میشویم

4-بر فرض فضای مجازی را کنار گذاشتیم به چه سودی دارد آیا مشکل حل میشود ؟یا نفعی برای کسی دارد؟ بهتر برخور با متخلفین تکثیر نیست؟آیا با کنار رفتن قشر متدین وضع بهتر میشود؟

البته در سوالات بالا منظور محتواهای خرد و بی نام مثل تصاویر کلیپ ها متن ها و.... است.و مثلا در مورد فیلم ها آهنگ ها یا آثار مهم و شناسنامه دار که واضح است که تولید کننده ای دارد و هزینه مهمی شده منظور نیست.
بهتر نیست این موارد را به عرف رجوع داد؟
مثلا تا جایی که احتمال قابل توجه تضییع حقوق کسی داده نشود استفاده جایز است و مشکلات ناشران را را حکومت با برخورد با توضیع کنندگان خلاف کار حل کند .مثل فضای حقیقی که نمی آیند با مشتریان مغازه برخورد کنند. یا به قانون رجوع داد که خو مشکلاتی دارد که اگر قانونی نباشد چه ؟ و خودتان وضع قوانین در کشور را که میدانید به خصوص در این موارد! و ظاهرا قانون بیشتر با توضیع کنندگان کار دارد.
البته اشتباه نشود که بنده می خواهم حکم دهم یا خود را بالا میبینم، چون احساس میکنم مطلب درست روشن نشده توضیحاتی دادم.و البته تاحدودی طبیعی است چون این مباحث در سال های اخیر مطرح شده و قبلا نبوده.
لطفا موارد را دقیق برسی و پاسخ تفصیلی داده و اگر میتوانید با دفتر مراجع مطرح که اگر لازم است بحث با مرجع مطرح و حکم جدیدی گرفته شود.
هدف حل مشکل مهم جامه متیدن است و اگر کمی هم زمان ببرد موردی نیست.
با تشکر ببخشید طولانی شد.

سوال درباره ی کپی رایت

با سلام.
چد سوال درمورد بحث و قانون کپی رایت داشتم از کارشناس پاسخگو درخواست پاسخ دارم.
همانطور که می دانید، نسخه های اصل و قانونی نرم افزار ها، سیستم های عامل، فیلم ها و انیمیشن های خارجی، به دلیل تحریم تقریبا در ایران نایاب اند و یا اگر به ندرت پیدا شوند، قیمت بسیار بالایی دارند. همچنین کشور ایران با هیچ کشور دیگری در زمینه ی کپی رایت قراردادی ندارد. در این شرایط، آیا ما از لحاظ شرعی مجاز هستیم که برای شکستن قفل نرم افزار ها ، از پچ ، کرک یا کیجن استقاده کنیم و یا نسخه های رایگان و کپی شده ی فیلم ها و انیمیشن های خارجی را دانلود کنیم ؟ (دقت فرمایید تمامی نسخه های ویندوز که در ایران به صورت قانونی و با مجوز و هولوگرام در سطح بازار موجود است، بدون اجازه از مایکروسافت و قفل شکسته هستند !!!)
سوال بعدی بنده نیز این هست که هم اکنون، فیلم ها و انیمیشن های خارجی با دوبله ی فارسی که توسط کمپانی هایی همچون گلوری و آواژه دوبله شده اند در سایت های مختلف به صورت رایگان برای دانلود قرار داد شده اند؛ همچنین لینک هایی برای پرداخت هزینه ی دوبلاژ وجود دارند که به منظور حمایت از شرکت دوبله کننده قرار داده شده اند و کمپانی درخواست کرده است که هزینه پرداخت شود، اما در عین حال هیچ اجباری برای پرداخت هزینه وجود ندارد و دانلود رایگان، آزاد است!! آیا در این شرایط ما از لحاظ شرعی باید هزینه را پرداخت کنیم یا می توانیم دانلود رایگان انجام دهیم ؟ اگر استفاده ی رایگان از محصولی خارجی حرام بوده و ما اینکار را در گذشته انجام داده ایم، موظفیم جبران نماییم ؟
اگر در این زمینه بین فتوای مراجع اختلاف باشد، آیا مجازیم از مرجعی دیگر تقلید کنیم؟
با تشکر فراوان :Gol:
مرجع تقلید : آیت الله العظمی مکارم شیرازی

کپی کردن مطالب سایت

با سلام
در موضوع "خنده های حلال" من لطیفه ها رو کپی میکنم و برای دوستام میفرستم بدون ذکر منبع:badbakht:

الان من حق الناس به گردنم هست؟
کمممممممممک:help:

برچسب: 

حکم کپی یک محصول خارجی

سلام علیکم
بنده پسری 15 ساله هستم و در زمینه های علمی مانند هوافضا و الکترونیک فعالیت میکنم .
در ایران ورزشی به نام هواپیمای مدل وجود دارد که افراد به وسیله رادیو کنترل هواپیما های مدل را هدایت میکنند و از آن لذت میبرند در بازار این هواپیما های کنترلی در سایز های مختلف و در انواع مختلف وجود دارند که تولید خارج از کشور و وارداتی هستند و معمولا این ورزش هزینه بالایی دارد . بنده یک نوع از این هواپیما های ساده تر را تهیه کردم به گفته فروشنده ساخت کشور چک است اما خوب در بعضی موارد ممکن ساخت کشور های دیگر مانند برادر چین هم باشد من اطمینان ندارم ساخت کدام کشور است میدانم خارجی است . بنده این محصول را تهیه کردم طبق تحقیقاتی و مذاکراتی که به چند شرکت در ساخت ساخت وسایل فومی کردم بنده قادر به تولید بدنه این هواپیما هستم . قصد بنده اسکن و کپی دقیق این هواپیمای خارجی که تهیه کرده ام هست و میخوام این را کپی کنم و به تولید انبوه برسونم و در بسته بندی مناسب و ...... در ایران به هموطنانم که در این زمینه و ورزش فعالیت میکنند بفروشم . لازم به ذکر است که قیمت این محصول خارجی حدود 180 هزار تومان است که در در فروشگاه های مخصوصی بفروش میرسد اما من میخواهم با قیمت کمتری این محصول را تولید و به درست خریداران برسانم که از نظر این کار باعث رشد این رشته و شاید این مملکت باشد و در یک زمینه خودکفایی کنم .
سوال من این است که من با تولیداتم مبلغی را به عنوان سود بدست میاورم که در این سن کم شاید پایه زندگی من را تشکیل دهد و همانطور که میدانید ما یکی محصول خارجی و وارداتی را کپی میکنیم آیا در آمد حاصل از این خودکفایی کاملا حلال است ؟ آیا این کار درست است ؟ مدتی است که شروع به تولید نکرده ام و پروژه خوابیده و این موضوع حلال یا حرام بودن در آمد حاصل و درست بودن یا نادرست بودن این کار ذهنم را درگیر کرده لطفا کمکم کنید .؟؟؟؟؟؟؟؟/

از متخصصانی که در این رشته یعنی هواپیمای مدل فعالیت میکنند این سوال را پرسیدم جواب ها مثبت بود و همه گفتند این کار کاملا درست است یکی میگفت تمام دنیا در حال رقابت است همه دنیا در حال ....... هستند اما این حروم و حلال مارو عقب انداخته یکی میگه این کارت ثواب هم دارد که باعث پیشرفت ایران و تولید آن محصول با قیمت کمتر میشودی و یکی میگفت این کار مشکلی ندارد و...........
این را هم باید عرض کنم که فکر میکنم فکر میکنم این هواپیمایی که من قصد تولید و کپی و مهندسی معکوس آن را دارم در خارج از ایران فقط بدست یک شرکت و یک مارک تولید نمیشود بلکه فکر میکنم بیشتر از یک شرکت در حال تولید این نوع محصول شبیه به هم هستند البته هیچ اطمینانی ندارم شما اصلا به این موضوع توجه نکنید .

لطفا هرچه زود تر پاسخ بدید و جوری باشه که قانع بشوم .

البته من در سن 15 سالگی هستم و مرجع تقلیدی ندارم

ارادت

برچسب: 

دانلود از سایت های ویدیویی و استفاده از ebook بدون اجازه صاحب آنها

سلام خسته نباشید

چند روزی هست که مدام دارم دنبال این موضوع میگردم ولی به جواب قانع کننده ای نرسیدم.

سوالم در اینمورد هست:

من که الان دانشجو هستم و بسیاری از منابع خوب در سایت هایی مثل یوتوب و.. هستن. چرا نمیشود از سایت هایی مثل یوتوب استفاده کرد؟شنیده ام که گفتن استفاده از سایت های فیلتر شده حرامه!!!:Ghamgin:

حالا اگر حرام نباشه آیا میشه از این سایت دانلود کرد؟(با استفاده از بعضی سایت ها و نرم افزار ها میشود دانلود کرد)

این رو هم بگم اون کسی که این ویدیو های آموزشی رو قرار داده آمریکایی هست.

حالا یک سایت ایرانی هم این ویدیو ها رو برای دانلود قرار داده.

واقعا اگه نشه از این سایت استفاده کرد و نشه از فایل های EBOOK ای که میشه دانلود کرد استفاده نکنم(چون میگن که باید از صاحبش اجازه گرفت) حالا من یا برم جهنم:Esteghfar: یا باید هیچی یاد نگیرم و فقط به جزوه استاد اکتفا کنم؟:help:

چگونه باید برای سی دی رایت شده حلالیت گرفت؟

با سلام
اگر ما سی دی را کپی کنیم و استفاده کنیم
یا سی دی کپی شده ای رو بخریم و استفاده کنیم
اگر اشتباه نکنم باید حلالیت گرفت!
حال این حلالیت گرفتن باید چگونه باشد چون مثلا اگر با آن شرکت هم تماس بگیریم یک نفر گوشی را بر می دارد
که ما می توانیم از او حلالیت بگیریم و حال اینکه ممکن است هر کسی از اعضای آن شرکت باشد
و با توجه به اینکه شاید ضرری که ما به آن شرکت رسانده ایم به همه اعضای آن شرکت مربوط می شود!
(مرجع آیت ا.. خامنه ای)

کپی مطالب در سایت و حق الناس

با نام و یاد دوست


با سلام و عرض ادب

این سوال ،‌ سوال یکی از کاربران سایت هست که مایل نبودند با آیدی خودشون مطرح شود

که با حفظ امانت جهت پاسخگویی توسط کارشناس محترم سایت در این تاپیک درج می شود:

نقل قول:

سلام

بنده قبلا وبمستر بودم وچند وبسایت با موضوعات مختلف داشتم برای همین خیلی از مطالب را از سایت های تفریحی کپی می کردم مثل اس ام اس عکس و جوک و ... . البته تا جایی که می تونستم منبع مطلب کپی شده را ذکر می کردم که طبق رضایت صاحب سایت اصلی عمل کرده باشم ولی ممکنه بعضی مواقع فراموش کرده باشم که منبع را ذکر کنم می خواستم بپرسم این فراموش کردن ذکر منبع مطلب می تونه حق الناس باشه یا نه ؟ اگه حق الناس هست چه جور باید رفعش کنم تا اون دنیا به صاحبان اون سایت ها مدیون نباشم چون نمی دونم اسم سایت ها را و زیاد هم بودند نمی تونم برم حلالیت بطلبم الان تکلیفم چیه باید چه جور رفعش کنم ؟ در ضمن همه ی اون سایت ها را الان فروختم و نمی تونم حذفشون کنم .

یکی دیگه اینکه یک سایت فیلم هم داشتم که فیلم های ایرانی را در اون برای دانلود قرار می دادم البته بیشتر فیلم هایی بود که در ماهواره هم پخش می شد یا فیلم های قدیمی ایرانی که از تلویزیون هم پخش شده بودند یعنی سعی می کردم فیلم های در حال اکران در سینما را قرار ندم . این جزو حق الناس محسوب می شه برای رفعش باید چکار کنم چون اون سایت را هم الان فروختمش و دیگه اختیارش دست من نیست ؟

مرجع تقلید مکارم شیرازی

با تشکر

در پناه قرآن و عترت پیروز و موفق باشید :Gol:

کپی برداری، دانلود، ترجمه و استفاده از سایت های خارجی و داخلی

سلام
خسته نباشید
بنده از سایت رهبری سوال زیر رو پرسیدم
-------------------------------------------------------
آیا کپی برداری و ترجمه مطالب و آموزش ها و استفاده از تصاویر سایت های خارجی با "ذکر منبع" اشکال دارد؟در مورد سایت های خارجی وابسته به آمریکا و اهیانا معاند مثل یاهو وسی ان ان چطور؟
(این مطالب برای استفاده عموم رایگانند ولی سایت هاکپی رایت دارند)
جواب این شد
بطور كلّى در كپى و استفاده و خريد و فروش نرم افزارهاى داخلى بنابر احتياط واجب، رعايت حقوق صاحبان آن، از طريق كسب اجازه لازم است و نسبت به نرم افزارهای خارجی تابع قرارداد بين دولتها می‌باشد؛ و در هر صورت اگر قرائن و شواهد و يا متعارفی وجود دارد كه در اين‌گونه امور استفاده برای عموم مانع ندارد، اشكال ندارد و الا از استفاده و خريد و فروش و از كپی‌برداری بنابر احتياط خودداری كنيد.

--------------------------------------------
آیا میتوان گفت چون تمام سایتهای بزرگ ایرانی مطالب سایت های خارجی را ترجمه میکنند ، کپی بر داری متعارف است؟
خبر گذاری های فارسی حتی تلوزیون هم از این اخبار استفاده میکنه. من نفهمیدم استفاده از مطالب سایت هایی مثل یاهو و گوگل و ..اونهم با ذکرمنبع جا یزه یا مشکل داره؟
اگه میشه بگین منظوراز قرائن و شواهد چیه
راستی یه سوال دیگه استفاده از کتاب هایی که دراینترنت هستند ولی نمیدونیم کپی رایت توش رعایت شده یا نه چه حکمی داره؟اگه از سایتهای معتبر بگیریم چی؟