امداد غیبی

آیات نویدبخش را در شرایط بحرانی مرور کنیم و برای ناامیدان بخوانیم.

انجمن: 

سلام عزیزان

40 سال از ایستادگی و مقاومت مؤمنانه ملت غیور و با ایمان کشور عزیزمان می گذرد و در این چهل سال روزی نبوده که دشمنان ما برای نابودی و براندازی انقلاب اسلامی و آرمانهای الهی ما خوابهای آشفته نبینند و در کمین فرصتی برای ضربه زدن نباشند! در این چهل سال چه وعده های خوش خیالانه و شترمآبانه به هم می دادند که دو ماه دیگر، 6 ماه دیگر، یکسال دیگر و ... کار جمهوری اسلامی تمام است و این حکایت هنوز که هنوزه ادامه دارد تا خوش خیالی های شتری ترامپ و چه خوب رهبر فرزانه مان امام جامعه پاسخش را داد که: شتر در خواب بیند پنبه دانه ...

از آغاز نهضت، ملت ما در حال مبارزه و مجاهدت است و در همه این سالها نشان داده که در سخت ترین شرایط: فتنه منافقین، فتنه بنی صدر، جنگ تحمیلی، تحریمهای مختلف و ... پای اسلام و آرمانهای اسلام و انقلاب ایستاده، در این میان، ایمان و اعتقاد ما به امدادهای غیبی و وعده های خداوند به مؤمنان و امت اسلامی همیشه ایام موجب دلگرمی و آرامش قلوب بوده و هست و اینک که در شرایط جنگ و تحریم و بحران اقتصادی شدید از سوی دشمنان هستیم ضرورت بازخوانی آیات وحی که پرده از امدادهای غیبی و وعده های حق خداوند به پیروزی و عزت بخشی مؤمنان و وعید شکست و خواری و برانداختن کافران و منافقان را می دهد بشدت احساس می شود.

و ضرورت این بازخوانی زمانی بیشتر می شود که بسیار در گوشه کنار خودمان و در زبان اطرافیان و مردم کوچه و بازار، کاشته شدن تخم یأس و نومیدی و احساس شکست را می بینیم و می شنویم و رسانه های بیگانه و فریب خوردگانی که در فضای مجازی بدنبال کاشتن و نشر و ترویج بذر این تخمهای آلوده و مسموم هستند. گاهی با خواندن یکی از همین آیات وحی می شود دل نگرانیهای بسیاری که در برادران ایمانی مان ایجاد شده را مرتفع کنیم.

در این وضعیت، بیاییم برای تذکار و یادآوری یکدیگر آیاتی که موجب امیدواری و اطمینان قلب خودمان، اهل ایمان و جامعه اسلامی می شود و بر صبر و استقامت ما در برابر فشارهای گوناگون دشمنان می افزاید را به یکدیگر هدیه کنیم.

برای شروع، اولین آیات امید و نویدبخشی خداوند به مؤمنان و همراهان ولایت را تقدیم عزیزان می کنم:

«وَإِذْ نَجَّيْنَاكُمْ مِنْ آلِ فِرْعَوْنَ يَسُومُونَكُمْ سُوءَ الْعَذَابِ يُذَبِّحُونَ أَبْنَاءَكُمْ وَيَسْتَحْيُونَ نِسَاءَكُمْ وَفِي ذَلِكُمْ بَلَاءٌ مِنْ رَبِّكُمْ عَظِيمٌ ﴿بقره/آیه ۴۹﴾ و [به ياد آريد] آنگاه كه شما را از [چنگ] فرعونيان رهانيديم [آنان] شما را سخت‏ شكنجه میکردند پسران شما را سر مى ‏بريدند و زنهايتان را زنده مى‏ گذاشتند و در آن [امر بلا و] آزمايش بزرگى از جانب پروردگارتان بود.»

«وَإِذْ فَرَقْنَا بِكُمُ الْبَحْرَ فَأَنْجَيْنَاكُمْ وَأَغْرَقْنَا آلَ فِرْعَوْنَ وَأَنْتُمْ تَنْظُرُونَ ﴿بقره/آیه۵۰﴾ و هنگامى كه دريا را براى شما شكافتيم و شما را نجات بخشيديم(در حالیکه فرعونیان از پشت سر بر شما مسلط شده بودند و شما راه گریزی نداشتید) و فرعونيان را در حالى كه شما نظاره میکرديد غرق كرديم.»

منتظر مشارکت همه عزیزان در تولید و تکثیر امید و رفع و دفع یأس و نومیدی هستیم.

شرایط دریافت کمک الهی

انجمن: 

به نام خدا
سلام

نمیدانم جای مناسبی را برای طرح این موضوع انتخاب کرده ام یا خیر. به هر حال چون کلام ، مستدل تر از حیطه های اخلاق و عرفان به نظرم رسید ، اینجا را انتخاب کردم.
اگر اشتباه است ، لطفا تصحیح شود.

واقعا اولین سئوال ، این است که این موضوعی که أن شاء الله به لطف الهی می خواهم اینجا مطرح کنم ، مربوط به چه رشته علمی است؟ و کدام تخصص ، مسئول بحث و برسی آن است؟

موضوع:
مقدمه 1: همه ما در زندگی دچار فراز و فرود و مشکلاتی می شویم. همه موحدین (در برابر ملحدین)، به کمک الهی در مشکلات خود امیدوار هستند و از ذات ربوبی ، تقاضای کمک و مدد می کنند.

مقدمه 2: کمک و مدد ذات اقدس ربوبی ، به مقتضای رحمت واسعه اش ، شامل همه افراد ، چه موحد و چه ملحد می گردد (کمک به معنای عام).

مقدمه 3: "انسان" در هنگام مشکلات ، رفتارهای مختلفی را از خود بروز می دهد:

الف- گاهی اصلاً هیچ تقیدی به رعایت مسایل دینی و اخلاقی ندارد (چه در مشکلات ، و چه در غیر آن)

ب- گاهی در وضعیتهای عادی زندگی ، دین و اخلاق را رعایت می کند ، اما در مواجهه با مشکلات ، این تصمیم و این فکر را دارد که: "من تا جایی که برایم مقدور باشد ، مسایل دینی و اخلاق را رعایت می کنم. مگر اینکه دیگر خیلی سخت بشود".

ج- گاهی در مواجهه با مشکلات ، تصمیم و فکر او این است: " به حوال و قوه الهی ، من هرگز از دین و اخلاق عدول نخواهم کرد ولو بلغ ما بلغ".

مثال:
می خواست ماشین بخرد. همه تلاشش برای جمع آوری پول را انجام داده بود. از هر جای ممکن قرض کرده بود. دو میلیون کم آورده بود. مسئول بانک به او گفت: " گرچه شما قصد خرید خودرو دارید ، اما می توانم به جای وام خرید خودرو ، وام خرید کالا یا تعمیرات منزل به شما بدهم ، که مبلغش بیشتر است".
او گفت: از اسم وام خرید کالا و وام تعمیرات منزل مشخص است که قانوناً کاربرد آنها باید برای چه اموری باشد. و چون رعایت قانون ، شرعاً واجب است ، من این کار را نمی کنم.

می دانست که اگر پولش کامل نشود ، نمی تواند خودرو بخرد. تازه دو ماه دیگر سر رسید سال خمسی اش بود و باید خمس پول موجود را هم می پرداخت و دیگر حسابی کم می آورد و تکمیل مجدد هزینه خودرو ، حدود دو سال دیگر زمان می برد. آنهم با ریاضت اقتصادی. اما مصمم بود که به خاطر یک امر مادی ، دینش را رها نکند.

مثال دوم:
گفت: می خواستم ماشینی برای پدرم بخرم با با آن کار کند و بیکار در منزل ننشیند. ناچار شدم وام خرید کالا بگیرم و فاکتور صوری به مسئول بانک ارائه بدهم. خود مسئول بانک اینطور راهنمایی ام کرده بود. من سعی کردم اینکار را نکنم اما چاره ای نداشتم.

بحث:
تجربه های متعددی به بنده حقیر نشان داده است که وقتی انسان در برابر مشکلات ، به هیچ قیمتی حاضر نباشد از دستورات دینی و اخلاقی عدول کند ، خداوند به او کمک خواهد کرد.
شاید چون او هیچ راهی ندارد مگر اینکه خداوند کمکش کند.

اما اگر ذهنیتش این باشد که تا حد امکان ( به معنای رایج عرفی ، نه به معنای فلسفی) و تا جایی که ناچار نشده ( ناچاری به معنای روزمره ، نه به معنای فقهی) دستورات دینی را رعایت کند و اگر کار سخت (به معنای روزمره آن) شد ، از برخی مسایل دینی کوتاه بیاید ، در این موارد ، خداوند به او کمک نمی کند.
شاید چون او راهی را برای حالت مبادای خود باز گذاشته است، پس دیگر به راه کمک الهی نیازی ندارد.

نکته دیگر:
کمک الهی فقط شامل نیت های پاک می شود.
اگر کار ما ، به نحوی باشد که نیتمان از آن کار ، نه یک نیت صحیح اخلاقی و عقلی ، بلکه اموری مثل تجمل ، خودنمایی ، برتری جویی ، و ... باشد ، این نیت ، صحیح نیست و کمک الهی شامل اینگونه امور نمی شود.

اینها درسهایی است که از تجربه آموخته ام.
میخواهم بدانم آیا این درسهای عملی ، از دید تئوری (فلسفی ، دینی) با اصول علمی، هم بر اساس عقل و هم بر اساس نقل ، قابل اثبات علمی هستند؟

تقاضای من از کارشناسان بزرگوار علاوه بر اثبات دینی ( نقلی - کلامی) قضیه فوق ، بحث فلسفی نیز هست.

لطفاً از کسی کمک نگیرید!

[=tahoma]

[=tahoma, arial, helvetica, sans-serif]لطفاً از کسی کمک نگیرید![/]

[=tahoma, arial, helvetica, sans-serif]به من گفت:چطور به خودت جرات می دهی از مخلوقات غیبی کمک غیبی بگیری؟!
مگر نمی دانی باید هرچیزی را از" فقط خدا" خواست و لاغیر؟!
[/]

می خواستم بگویم: خوب خداوند در عالم غیب هم واسطه هایی قرار داده است.

به من گفت: این اعتقادات همه شرک است و مشرک محکوم به قتل.

می خواستم این آیه از قرآن را برایش تلاوت کنم، ترسیدم به قرآن هم جسارت کند.

[=tahoma, arial, helvetica, sans-serif]لَهُ مُعَقِّباتٌ مِنْ بَیْنِ یَدَیْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ یَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّه‏ (الرعد 11)
براى او(انسان)، مأمورانى است که پى در پى، از پیش رو، و از پشت سرش او را از امر خدا [حوادث غیر حتمى‏] حفظ مى‏کنند
[/]


[/]