نماز در قرآن

نماز بر طبق قرآن

انجمن: 

عماد;880166 نوشت:
سلام علکیم
عبارت شما طوری است که هم نماز اهل سنت و هم نماز شیعیان را اشتباه می داند و هیچکدام را مطابق با نماز رسول الله صلی الله علیه وآله وسلم نمی داند.
در صورتیکه ما نماز خود را همانند نماز رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم می دانیم و برای این ادعا دلایل متقن برای اثبات داریم
اصولا اختلاف در نماز، وضو، مناسک حج و .... همه جزئی هستند و اصل اثبات جانشینی حضرت رسول صلی الله علیه واله وسلم است
اگر اثبات شود که جانشین حضرت علی علیه السلام است(که به راحتی برای غیر متعصبین قابل اثبات است) دیگر نماز صحیح نمازی می شود که ایشان اقامه می کرده اند و پس از آن امام حسن علیه السلام تا امام حسن عسکری زیرا اثبات جانشینی حضرت علی علیه السلام، حجت بر خلق بودن امام حسن عسکری را نیز اثبات می کند(البته با پاسخ ادعاهای زیدیه و اسماعیلیه و ...)
بنابراین اگر یک روایت از یکی از این دوازده امام در نحوه اقامه نماز داشته باشیم خود دلیلی است که نماز پیامبرصلی الله علیه واله وسلم نیز چنین بوده است.
لذا این که گفته شود نه نماز شیعه طبق نماز رسول الله صلی الله علیه واله وسلم بوده و نه نماز اهل سنت . مطلبی است نادرست


سلام
قبل از هر چیز لازم می دانم خدمتتان عرض کنم بنده در اینجا قصد دارم مسئله نماز را از چشم انداز قرآن و از کلام رب العالمین که راستگو ترین تاریخ نگار است و در تاریخی که روایت می کند هیچ تاریکی و دروغی وجود ندارد، مورد بررسی قرار دهم و بنابر این غیر از حدیث پروردگار دیگر هیچ سخن و حدیثی را قابل احتجاج و استناد نمی دانم مخصوصاً وقتی با سخن خداوند مغایر باشد یا نتوان ردی از آن را در کتاب او یافت.
بنده به هیچ وجه تاریخ را انکار نمی کنم و احادیث و روایات را مردود نمی شمارم و معتقدم در بعضی موارد می توانند رهگشا باشند اما چیزی که هست آنها را حجت نمی دانم مگر اینکه همان چیزی را بگویند که کلام الله می گوید و بر آن منطبق شوند.
والا به صرف اینکه سخنی به پیامبر عزیز و نازنین نسبت داده شده باشد ، هر اندازه هم که محکم سند و متواتر باشد ، از نظر بنده قابل استناد و احتجاج نخواهد بود.
قویاً معتقدم هر آنچه را برای هدایت و رستگاری عموم انسانها لازم بوده خداوند در کتابش آورده و هیچ حکمی را مجمل و سربسته راها نکرده تا غیر او تشریح و تشریعش نمایند. به همین خاطر موضوع نماز را پیش کشیده ام تا صحت ادعای خود را ثابت نمایم چون هرگاه سخن از مجمل بودن قرآن باشد در آنجا حد اقل پای نماز در میان است.



توضیح: این پست از تاپیک:

[h=2]در عصر رسول الله نماز به این شکل نبوده![/h]



جدا شده است و جهت پاسخگویی به کارشناس محترم ارجاع داده شده است.

آیا کیفیت عبادات در قرآن آمده است؟

انجمن: 

با سلام و عرض ارادت
بنده مدتي هست دچار سستي اعتقاد بر نحوه نماز شدم و دليل آن هم به وجود امدن اين سوال در ذهنم بود

آيا نحوه نماز خواندن ما در قرآن امده است ؟ لذا طبق احاديث پيامبر به روش امروزي نماز بپا مي داشتند ولي از انجايي كه احاديث و روايات را بايد با قرآن تطبيق داد تا درستي و با نا درستي آن اثبات گردد به دنبال آياتي در قرآن كريم هستم تا اين روش نماز خواندن رو يعني ركوع و ذكر آن و مابقي اركان نماز را براي من اثبات نمايد

با تشكر فراوان و آرزوي سعادتمندي در دنيا و آخرت

مفهوم لغت صلاة در قرآن

انجمن: 

با سلام
شخصی اظهار می داشت که لغت صلاه در قرآن بمعنای یک رویکرد در زندگی است و نماز را بعنوان یک امر واجب قبول نداشت ( میگفت کار خوبی هست)!
لطفا به من کمک کنید و آیاتی از قرآن در وجوب نماز بیاورید و اثبات نمایید که نمازی که اکنون می خوانیم همان صلاه سفارش شده خداوند در قرآن می باشد؟