نماز خواندن

نحوه ی تشویق فرزند به خواندن نماز

با سلام و عرض ادب پسری دارم ۱۹ ساله که برای نماز صبح هرچقدر تلاش کنم بیدار نمیشه تکلیف من چیه؟ خسته شدم گاهی اصلا صداش نمیکنم بقیه نمازهاشو میخونه ولی نماز صبح تا طلوع چند بار صداش میکنم به نظر خودم تنبلی میکنه اما خودش میگه متوجه نمیشم سوال دوم درمورد نماز خون کردن پسر بچه ۱۱ساله از چه سنی و چطوری ایا باید مجبورش کنم ؟

طرز صحیح خواندن نماز در احادیث و روایات (یک نماز کامل با همه آداب و شرایط آن)

سلام؛
ممنون میشم طرز صحیح نماز خوندن که تو روایات و احادیث بر اون تاکید شده رو بگید؛
منظورم به اذکار و سوره ها و... نماز هم هست که بهتره خونده بشه و اینکه کلا یک نماز کامل چجوری باید خونده بشه؟!

خواندن نماز اول وقت با تیمم بدل از غسل در اول وقت

با سلام،
چند باری برای بنده پیش آمده که زمانی که محتلم هستم به دلیل ضرورت انجام کاری در خارج از منزل، وقت برای غسل کردن نداشته ام (مثلا با محتلم شدن در خواب در هنگام ظهر، برای خواندن نماز ظهر و عصر از ابتدای اذان ظهر تا غروب وقتی برای انجام غسل نداشته ام) در این زمان اطمینان داشتم که اگر بعد از اذان، نماز ظهر و عصر را با تیمم بدل از غسل نخوانم، وقت برای غسل کردن وجود نخواهد داشت و نمازم در آخر قضا می شود، آیا در این مورد خاص، می توانم نمازم را در اول وقت با تیمم بدل از غسل بخوانم؟
مقلد حضرت آیت الله مکارم شیرازی هستم

چرا در نماز حال پیدا نمی کنیم و از آن لذت نمی بریم؟!

[="blue"]علل بی نشاطی در نماز

مکرّر مردم، خصوصاً جوانان می پرسند که چرا در نماز حال پیدا نمی کنیم؟ و چرا در نماز آن لذّتی را که باید ببریم، نمی بریم؟

حضرت سجاد(ع) در دعای ابوحمزه ثمالی پاسخ این پرسش را در ضمن چند «لعّل» بیان نموده است. حضرت عرضه می دارد:
«اَللَّهُمَّ اِنِّی کُلَّمَا قُلْتُ قَدْ تَهَیَّأْتُ وَ تَعَبَّأْتُ وَ قُمْتُ لِلصَّلَاةِ بَیْنَ یَدَیْکَ وَ نَاجَیْتُ أَلْقَیْتَ عَلَیَّ نُعَاساً إِذَا أَنَا صَلَّیْتُ وَ سَلَبْتَنِی مُنَاجَاتَکَ إِذَا أَنَا نَاجَیْتُ مَا لِی کُلَّمَا قُلْتُ قَدْ صَلُحَتْ سَرِیرَتِی وَ قَرُبَ مِنْ مَجَالِسِ التَّوَّابِینَ مَجْلِسِی عَرَضَتْ لِی بَلِیَّةٌ أَزَالَتْ قَدَمِی وَ حَالَتْ بَیْنِی وَ بَیْنَ خِدْمَتِکَ؛[1]
خدایا! براستی من هرگاه با [خودم] گفتم که مهیا و آماده شوم [برای یک نماز با حال] و برای نماز در پیشگاه تو و مناجات با تو ایستادم؛ چرت (و بی حالی) بر من عارض نمودی، آن هم در حال نماز، و از من (و دلم) حال مناجات با خودت (و راز و نیاز) را گرفتی؛ در حالی که من با تو مناجات می کردم، چه شده است هر وقت می گویم باطنم اصلاح شده و همنشینی من با توبه کاران نزدیک شده است، گرفتاری برایم رخ می دهد که قدمهایم می لرزد [و حال نماز و نزدیکی به توبه کاران از من گرفته می شود] و بین من و خدمت تو [و حضور قلب و همنشینی با پاکان] حائل ایجاد می شود.
[راستی راز این بی حالیها چیست؟]»[/]
----
[1]. مفاتیج الجنان، شیخ عباس قمی، قم، انتشارات مطبوعات دینی، 1377 دعای ابو حمزه ثمالی.

آیا زن و شوهر در مورد نماز خواندن یکدیگر مسئول هستند؟

ایا زن و شوهر در مورد نماز خواندن یکدیگر مسئول هستند؟ایا در قرآن ایه ای در مورد امر به این عمل امده است؟ ایا در قیامت در این مورد بازخواست خواهند شد؟