فضیلت علم
انجام عبادت یا علم آموزی؟
ارسال شده توسط ham20 در یکشنبه, ۱۳۹۷/۱۰/۳۰ - ۰۹:۱۴سلام
در اسلام علم آموزی اهمیت زیادی دارد. و احادیث زیادی وجود دارد.
ولی دقیقا منظور چگونه علمی است؟ در احادیث بیان شده : علمی که بدان عمل نشود فایده ای ندارد . و یا اینکه آن علم بدون عمل از انسان جدا شده و با انسان جهل می ماند.
آیا مطالعه نهج البلاغه، احکام ،و خواندن مثلا کتابهایی دینی چون بحارلانوار یا کتابهای اخلاقی یا گوش دادن سخنرانی های مذهبی جزء علوم در این روایات محسوب میشوند؟
در شب قدر گفته شده بحث علمی بهتر از قرآن خواندن و نماز است. آیا پس بهتر است ما در شب قدر مثلا تا ساعت1صبح به مطالعه کتابهای دینی و سخنرانیها بپردازیم بعد 2 ساعتی هم در مسجد مراسم قرآن به سرگذاشتن را انجام دهیم. یا اینکه از ساعت 11شب مشغول نماز جماعت قضا بشویم بعد دعای جوشن کبیر و ..تا صبح.
با این مثال کدام افضل است؟
لطفا پاسخ این سوال را هم بدهید : بین طلوعین مطالعه آن کتابها و آن سخنرانیها و اطلاعات دینی افضل است یا مشغول خواندن قرآن ،دعا و وصلوات ....
سوال دیگر :
آیا قرآن خواندن خودش جزء علوم دینی محسوب نمیشود . آیا دعاهای مثل زیارت عاشورا یا بعضی دیگر که در مفاتیح هستند خودشون به نوعی علم نیست؟
چون بعضی مطالب را ما درآنها یاد میگیرم البته فقط تکرار میشوند. یعنی دفعه بعدی که خوانده میشوند تکرار میشوند.
شاید نهج البلاغه متفاوت باشد.
در هر صورت اگر به این دانسته هایمان عمل نکنیم پس آن جهل است و سودی برای ما ندارد درست بیان کردم؟
با تشکر فراوان. در پناه حق باشید.
نافله ی شب بهتر است یا مطالعه در متون دینی؟
ارسال شده توسط tazkie در چهارشنبه, ۱۳۹۲/۱۲/۲۱ - ۱۰:۵۹با سلام. فرض کنید فردی در نیمه شبی بیدار است. او هم می تواند به خواندن نافله شب بپردازد و هم می تواند به کسب علم دین و مطالعه در متون دینی بپردازد و هم می تواند (مثلاً از طریق اینترنت، به تحقیق تبلیغ اسلام و دفاع از حق) اقدام کند. باید کدام را انجام بدهد؟