عصمت

ماخذیابی چند حدیث

انجمن: 
در سخنرانی یکی از وعاظ که پیرامون تخریب چهره پیامبر بود، به روایت از اهل سنت سه نقل شنیدم که منبع آن را ذکر نکردند. سپاسگزار خواهم شد اگر منبع این موارد را از کتب اهل سنت مشخص بفرمایید:   1- پیامبر به دختر خردسالی خشم میگیرند و در کوتاهی عمر او نفرین میکنند. مادر بچه ناراحت میشود و میگوید شما مستجاب الدعوه هستید این بچه هم یتیم بود! پیامبر هم با خجالت میفرماید من هم بشری هستم مثل تو گاهی خشم میگیرم! خدا به جبران کوتاهی عمر دخترت در آخرت پاداش میدهد و قرب الهی نصیب او میشود.   2- عبدالله بن عمرو عاص میگوید در مکتوب کردن سنن النبی اهتمام داشتم تا اینکه قریش مرا بازداشتند که او مردی ست عادی. بعدا پیامبر تذکر دادند که حتما ادامه بده و بنویس چرا که جز حق از دهانم خارج نمیشود.   3- یکی از صحابیِ (کدام صحابی؟) خوب رسول خدا فرموده بعد از پیامبر اگر میخواستیم مثل او نماز بخوانیم باید مخفیانه چنین میکردیم.

عصمت و پاکی اجداد پیامبر و ائمه (ع)

انجمن: 

[="Arial Black"][="Blue"]سلام
ائمه اطهار معصوم اند.
اجازه بدهید به جای واژه عصمت ، که تعریف خیلی دقیقی دارد ، بگوییم "پاک" اند. عصمت هم یکی از مصادیق و درجات پاکی است.

ما در زیارتهای ائمه (ع) می خوانیم که: أَشْهَدُ أَنَّكَ كُنْتَ نُورا فِي الْأَصْلابِ الشَّامِخَةِ وَ الْأَرْحَامِ الْمُطَهَّرَةِ لَمْ تُنَجِّسْكَ الْجَاهِلِيَّةُ بِأَنْجَاسِهَا وَ لَمْ تُلْبِسْكَ مِنْ مُدْلَهِمَّاتِ ثِيَابِهَا.

پاکی مطلق امام (ع) ، لازمه اش این است که تمام آباء و امهات او پاک بوده باشند. زیرا اگر در یکی از آباء یا امهات نعوذ بالله موردی از ناپاکی وجود داشته باشد ، به هر تقدیر در فرزند اثر می گذارد. زیرا "وجود" فرزند از وجود پدر و مادر است....

آیا با توجه به متن زیارات ، و نیز تحلیل فلسفی ، می توان گفت تمام آباء و امهات ائمه (ع) "پاک کامل" بوده اند؟ یعنی در حد خیلی بالایی پاک بوده اند.
منظور از "پاک کامل" در اینجا ، "عصمت" نیست. زیرا عصمت یکجور پاکی خاصی است که لازمه امامت است و خداوند آن را به اشخاص خاصی عنایت فرموده است.

پس آیا به نوعی - با تسمح و بدون اینکه معنای دقیق اصطلاح کلامی آن را قصد کنیم - می توانیم بگوییم تمام آباء و امهات ائمه (ع) معصوم بوده اند. (عصمت عام ، نه عصمت خاص که لازمه امامت است)؟

سئوال دیگر:
از زمان حضرت آدم تا زمان تولد ائمه اطهار (ع) ، در هر زمانی ، یکی از آباء و امهات ائمه (ع) در قید حیات بوده اند.
مثلا در زمان حضرت موسی یا حضرت عیسی ، و تمام پیامبران قبل از خاتم (ص) ، یکی از آباء و امهات ائمه (ع) می زیسته اند.
با توجه به اینکه آن آباء و امهات ، حامل نور ائمه (ع) بوده اند یا شایستگی قرار گیری نور ائمه (ع) در خود را داشته اند (امهات) ، پس پاک مطلق (نه به معنای تخصصی کلامی) بوده اند.
آیا پیامبران زمان آنها ، این مساله را می دانسته اند و با حاملین نور ائمه معصومین ، در زمان خودشان دیدار و ملاقات داشته اند؟
این نکته مهمی بوده است که پیامبر هر زمانی با توجه به اینکه از سوی خداوند در جریان نبوت پیامبر خاتم (ص) و امامت ائمه بعد از ایشان قرار می گرفته ، و به طور طبیعی پدران پیامبر خاتم و ائمه بعد از ایشان ، در زمان او باید وجود می داشته اند ، طبیعتا باید اشتیاق به ملاقات با آنها را داشته باشد.[/][/]

آیا این دعای رسول خدا (ص) در حق حضرت علی (ع) صحت دارد؟

انجمن: 

دعای حضرت برای امام علی(رض)

یک بار از پیامبر خدا –صلی الله علیه و آله- خواستم تا از خدا برایم طلب مغفرت کند.
فرمود: [بسیار خوب] انجام می‌دهم.
سپس برخاست و نماز گزارد، آنگاه دستهایش را به دعا گشود،
و من به دعاى او گوش مى کردم، شنیدم که گفت: « پروردگارا! تو را به مقام قرب و منزلت على سوگند مى دهم که على را مشمول عفو و غفران خود سازى! »
گفتم: اى فرستاده‌ی خدا! این چه دعایى است؟
فرمود: « مگر کسى هم گرامیتر از تو در پیشگاه الهى هست تا او را شفیع درگاهش نمایم؟ »

خدایا به حق علی، دل نازنین علی را، به توفیقی كه به ما در پیرویش می‌دهی، شاد كن!

- شرح نهج البلاغه ، ج 2، ص 316؛ جنه الماوى ، ص 299.
ر.ک : خاطرات امیر المؤمنین ؛ شعبان صبوری

اتفاقات عادی زندگی و عصمت حضرت فاطمه (س)

اززبان واعظی شنیدم که حضرت پای حضرت زهرابه درخورد و امام حسین ازدست اوافتاد پیامبر فهمید وسخنرانی خودراقطع کرد
کارشناس محترم حدیث بیان کردند که این جریان در جایی نقل نشده است:

ماجرای افتادن امام حسین (ع) از دستان حضرت فاطمه (س)

اما بر فرض صحیح بودن این ماجرا، آیا با این ماجرا حضرت زهرا از مرتبه عصمت ساقط نمی شود؟
یعنی معصومین اشتباه کلامی ورفتاری داشته اند؟ عصمت آنها چگونه بوده است؟

شأن نزول آیه امانت

انجمن: 

در روز فتح مكه، علي (ع) كليدهاي كعبه را از عثمان بن أبي‌طلحه گرفت و دست او را تكان داد (كنايه از به زور گرفتن كليد) سپس بلافاصله فرموده‌ي خداوند نازل شد كه مي‌فرمايد: ﴿ إِنَّ اللَّهَ يأْمُرُكمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَماناتِ إِلي‏ أَهْلِها﴾؛ «بي‌گمان خداوند به شما (مؤمنان) دستور مي‌دهد كه امانت‌ها را (اعم از آنچه شما را در آن امين شمرده، و چه چيزهايي كه مردم آن‌ها را به دست شما سپرده و شما را در آن‌ها ايمن دانسته‌اند) به صاحبان امانت برسانيد» (نساء / 58). پس پيامبر به علي امر كرد كه كليدها را به عثمان برگرداند و از او معذرت بخواهد. روايت: تَفْسِيرِ الثَّعْلَبِيِّ وَ الْقُشَيْرِيِّ وَ الْوَاحِدِيِّ وَ الْقَزْوِينِيِّ وَ مَعَانِي الزَّجَّاجِ وَ مُسْنَدِ الْمَوْصِلِيِّ وَ أَسْبَابِ نُزُولِ الْقُرْآنِ عَنِ الْوَاحِدِيِ‏ أَنَّهُ لَمَّا دَخَلَ النَّبِيُّ ص مَكَّةَ يَوْمَ الْفَتْحِ غَلَقَ عُثْمَانُ بْنُ طَلْحَةَ الْعَبْدِيُّ بَابَ الْبَيْتِ وَ صَعِدَ السَّطْحَ فَطَلَبَ النَّبِيُّ ع الْمِفْتَاحَ مِنْهُ فَقَالَ لَوْ عَلِمْتُ أَنَّهُ رَسُولُ اللَّهِ لَمْ أَمْنَعْهُ فَصَعِدَ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ السَّطْحَ وَ لَوَى يَدَهُ وَ أَخَذَ الْمِفْتَاحَ مِنْهُ وَ فَتَحَ الْبَابَ فَدَخَلَ النَّبِيُّ الْبَيْتَ فَصَلَّى فِيهِ رَكْعَتَيْنِ فَلَمَّا خَرَجَ سَأَلَهُ الْعَبَّاسُ أَنْ يُعْطِيَهُ الْمِفْتَاحَ فَنَزَلَ‏ إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُكُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَماناتِ إِلى‏ أَهْلِها فَأَمَرَ النَّبِيُّ ص أَنْ‏ يَرُدَّ الْمِفْتَاحَ‏ إِلَى‏ عُثْمَانَ‏ وَ يَعْتَذِرَ إِلَيْهِ فَقَالَ لَهُ عُثْمَانُ يَا عَلِيُّ أَكْرَهْتَ وَ آذَيْتَ ثُمَّ جِئْتَ بِرِفْقٍ قَالَ لَقَدْ أَنْزَلَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِي شَأْنِكَ وَ قَرَأَ عَلَيْهِ الْآيَةَ فَأَسْلَمَ عُثْمَانُ فَأَقَرَّهُ النَّبِيُّ فِي يَدِهِ.آيا اين روايت صحيح است و امام علي (ع) خطايي را انجام داده است؟

اثبات عصمت 14 معصوم با یک آیه قرآن

انجمن: 

بسمه تعالی برادران و دوستان گرامی سلام علیکم در این موضوع به اثبات عصمت 14 معصوم از دیدگاه قرآن میپردازیم امیدوارم با نظرات خود بنده را در این بحث یاری کنید (خصوصا برادران اهل سنت) آیه‌ی32 سوره‌ی فاطر: « ثم اورثنا الكتاب الّذین اصطفینا من عبادنا فمنهم ظالم لنفسه و منهم مقتصد و منهم سابقٌ بالخیراتِ باذن الله ذالك هو الفضل الكبیر».این آیه پس از آیه قبلی «والّذ ی اوحینا إلیك من الكتاب هو الحق مصدقاً لما بین یدیه إن الله بعباده لخبیر بصیر» وراثت ویژه‌ی قرآن را بر عهده‌ی گروهی خاص نهاده و از آنجا که این عمل را خدای متعال انجام داده، که او « بعباده لخبیر بصیر» است؛ پس این وارثان کسانی هستند که شایستگی این وراثت را دارند. و اگر این وارثان از محور قرآن عدول داشته‌باشند چگونه شایستگی وراثت آنرا دارند؟ که این وراثت بُعد عصمت قرآن را هم شامل است. لذا این بزرگواران ذره‌ای از قرآن عدول ندارند و بنابرین در بُعد عصمت همچون قرآن معصومند که ادامه‌ی آیه این موضوع را کاملا تصریح می‌کند.
در ادامه‌ی آیه خدای متعال آنها را با توصیفی دوگانه بر کلّ معصومان تاریخ غیر از رسول خدا برتری داده .
اول: «الّذین اصطفینا من عبادنا...» كه "اصطفی" در كل قرآن گزینشی ربانی است یعنی آنچه نزد خدا انتخاب ‌شده بر ادیان یا بندگانی که عمل انتخاب در بین آنها صورت گرفته برتری دارد. مانند :«ان الله اصطفی لكم الدّین…»(بقره/132). و در اینجا «اصطفی» در بین «عبادنا» صورت گرفته، پس این بزرگواران بر همه‌ی عباد خدا از زمان آدم (علیه‌السلام) تا قیامت کبرا که همه‌ی پیامبران و معصومین پیشین - غیر از پیامبر (صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم) - را شامل می‌شود، در نزد خدا برتری دارند. و باز لازمه‌ی این برتری عصمت است، عصمتی برتر و والاتر از عصمت همه‌ی آنها.
دوم: خداوند در ادامه‌ی این آیه ملاک انتخاب را تبیین کرده و «عبادنا» را به سه دسته تقسیم نموده‌اند:
1- «فمنهم ظالم لنفسه» كه شخص ظالم هرگز شایستگی انتخاب شدنِ معصومانه را ندارد.
2- «و منهم مقتصد» كه منظور عادلانند. باز عادلان منهای عصمت شایسته‌ی این انتخاب نیستند.
3- «و منهم سابق بالخیرات» كه الخیرات کلّ خیرات در تاریخ تکلیف است که این بزرگواران معصوم پس از رسول گرامی (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم) در کلّ خیرات بر دیگران حتی معصومان پیشین چون حضرت نوح، ابراهیم، موسی و عیسی (علیهم‌السلام) سبقت گرفته‌اند لذا آنان معصومند و عصمتشان برتر و والاتر از عصمت همه‌ی آنهاست.
تا اینجا معلوم می‌شود که بعد از پیامبر گرامی اسلام (صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم) کسانی هستند که اولاً معصومند . ثانیاً بر همه‌ی انبیا و اولیای پیشین و پسین برتری دارند و ثالثاً کتاب خدا (قرآن) را به ارث می‌برند که لازمه‌ی این وراثت آن است که خود اولین عاملان به آن و حجتی بر دیگران باشند.
حال این معصومان و این وارثان و حجتهای بعد از نبی مکرم اسلام (صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم) چه کسانی هستند؟
اگر اینان خلفای سه‌گانه‌اند؛ نه خود آنها ادعای عصمت داشتند و نه علمای سنّی آنان را معصوم می‌دانند و همین علما تصریح کرده‌اند که خلفای سه‌گانه هر کدام اعمالی بر خلاف شریعت انجام داده‌اند.
و یا اگر اینان ائمه‌ی اربعه‌ی فقه سنّی‌اند که باز آنها هم مانند خلفای سه‌گانه‌ اختلاف و اشتباه دارند.
حال که در میان اهل سنّت چنین کسانی نیستند، آیا در بین شیعیان هم نیستند؟ این معاذ‌الله نسبت دروغ دادن به آیه‌ی مبارکه است.بنابرین این افراد همان خاندان معصوم پیامبرند که در غدیر خم و حدیث ثِقلَین یک یک با نامهای مبارکشان معرفی شده‌اند.
یعنی همان دوازده نور پاك به اضافه‌ی صدّیقه‌ی طاهره (علیهاالسّلام)؛ و این آیه دیگر به حدیث نیازی ندارد (نقل از وبگاه انقلاب قرآنی -جواب آیت الله صادقی تهرانی برای اثبات عصمت و امامت اهل بیت و 14 معصوم)با تشکر

بررسی آیات عصمت پیامبر (غلامعلی نوری)


غلامعلی نوری ;29166 نوشت:

شما به اندازه من در قرآن دید ندارید بنابراین مجبورید که برای بهتر دیدن
وراه رفتن ! به عینک وعصای حدیث بچسبید

celyanic;29173 نوشت:

آقای نوری حالا که شما اینقد در قرآن دید دارید من چند تا آیه مینویسم لطفاً توضیح بدید بگید منظور از این آیات چیه ؟ در ابتدا چند تا آیه که داره عصمت انبیاء رو نفی می کنه :

1. وَلَقَدْ هَمَّتْ بِهِ وَهَمَّ بِهَا ( يوسف/24 )

2. حَتَّى إِذَا اسْتَيأَسَ الرُّسُلُ وَظَنُّوا أَنَّهُمْ قَدْ كُذِبُوا جَاءَهُمْ نَصْرُنَا ( یوسف/110 )

3.لِيغْفِرَ لَكَ اللَّهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِكَ وَمَا تَأَخَّرَ (الفتح/2)

4.َاسْتَغْفَرَ رَبَّهُ وَخَرَّ رَاكِعًا وَأَنَابَ(ص/24) فَغَفَرْنَا لَهُ ذَلِكَ وَإِنَّ لَهُ عِنْدَنَا لَزُلْفَى

وَحُسْنَ مَآبٍ(ص/25)

با تشکر از توضیحات شما دوست عزیز - منتظرم

سلام دوباره ، اینهم تایپیک جداگانه ، منتظرم !

آیا پیامبران معصومند

با سلام به دوستان عزیز

با توجه به سوره هود آیه 40 و 42 :

تا آنگاه که فرمان ما در رسید و تنور فوران کرد فرمودیم در آن {کشتی} از هر حیوانی یک جقت با کسانت [="red"]مگر کسی که قبلا درباره او سخن رفته است (پسر توح)[/] و کسانی که ایمان آورده اند حمل کن و با او جز {عده} اندکی ایمان نیاورده اند (40)

و آن {کشتی} ایشان را در میان موجی کوه آسا می برد و [="red"]نوح پسرش را که در کناری بود بانگ در داد ای پسرک من با ما سوار شو [/] و با کافران مباش(42)

با توجه به آنکه به در آیات قبلی به نوح ابلاغ شده بود که به جز آنکه با او سخن رفته است چرا نوح باز سرپیچی می کند و پسرش را صدا می زند

با عرض معذرت متن عربی را به علت طولانی شدن ننوشتم

با تشکر از کارشناسان

عصمت چیست ؟ آیا عصمت امکان وقوعی دارد ؟ یا نه ؟

انجمن: 

عصمت در لغت به معنای بازداشتن و معصوم به کسی گفته می شود که بازداشته شده است .
تعریف عصمت : عبارتند از قوی ترین انگیزه ها بر طاعت خداوند و قوی ترین صارفها و برگشتها از معصیت و خطا .

سئوال : آیا عصمت مخلوق امکان وقوعی دارد ؟ یا نه ؟
جواب : عصمت امر محالی نیست ؛ زیرا در صورت محال بودن ، می بایست در ملائکه که مخلوق هستند محال باشد در حالیکه در عقیده مسلمان و غیر مسلمان و همه ملل و ادیان الهی ملائکه و فرشتگان مخلوقاتی معصوم محسوب و شناخته می شوند .

نتیجه : امکان معصوم شدن مخلوق وجود دارد و این امر محالی نیست . به عبارت دیگر پدیده های خداوند عصمت پذیرند . و اینکه مصداق « و هوعلی کل شیئ قدیر » خداوند بر هر امری قادر است ، عصمت هم داخل این امور است یعنی خداوند قادر متعال همانگونه که می تواند ملک را معصوم قرار بدهد این توانایی و قدرت را دارد که انسانی را هم جعل عصمت نموده و معصوم قرار بدهد .

سئوال : فرق عصمت کودک با عصمت انسانهای بزرگ و مکلف چیست ؟
جواب : عصمت کودکان از روی ندانستن است همانگونه که گناهانشان هم از روی ندانستن می باشد .

و من الله التوفیق

آیا حضرت زینب یا حضرت عباس، گناهی مرتکب شده بودند که در زمره معصومین نمی باشند؟

انجمن: 

سلام ما قائل به معصومیت ائمه وفاطمه زهرا هستیم یعنی 14 معصوم آیا حضرت زینب س گناهی مرتکب شده بودند که در زمره معصومین نمی باشند یا خضرت عباس:Gol: