ام الکتاب

توضیح بیان علامه طباطبایی در تفسیر آیه 4 سوره زخرف

علامه طباطبایی در تفسیر آیه 4 سوره زخرف میفرماید:
" پس از آن دو احتمال تنها احتمال اول را مى توانیم بپذیریم ، و بگوییم آنچه از قرآن مى فهمیم همان است که در ام الکتاب است ، و با این حال دیگر چه معنا دارد که گفته شود قرآن عربى که نزد ما است قابل درک هست ، ولى آنکه در ام الکتاب و نزد خدا است قابل درک و تعقل نیست ؟در پاسخ مى گوییم از کجا که نسبت بین قرآنى که نزد ما است و آنچه در ام الکتاب است نسبت مثل و ممثل نباشد، مثل هم عین ممثل هست ، اما آن کس که چیزى برایش ممثل شده ، از آن ممثل به جز مثل را نمى فهمد و راهى براى درک حقیقت ممثل ندارد - دقت فرمایید. "

لطفا به زبان ساده بفرمایید علامه چه فرموده. من هیچ چیزی نفهمیدم

آیا قرآن همان «ام الکتاب» است؟

انجمن: 

با سلام و عرض تسلیلت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین سوال این است که آیا قرآن همان ام الکتاب و فرقان و ذکر است؟ و یا قرآن گزیده ای از ام الکتاب است؟

ام الکتاب در قرآن چیست؟ آیا خدا می تواند برتر از قرآن بیاورد؟

انجمن: 

به نام الله با سلام ام الکتاب چیست و چرا در قرآن داریم که قرآن در ام الکتاب مقام والایی دارد؟ پس بی شک کتابی است که مادر و مرجع است و قرآن نیز مانند سایر کتب تنها بخش کوچکی از اوست.....در ضمن لطفا راهنمایی کنید خود خدا می تواند کتابی بیاورد که تیلیارد ها تیلیارد ها برابر برتر از قرآن باشد؟؟ آیا همین ام الکتاب اگر قرآن بخشی از اونه برتر از قرآن نیست؟ با تشکر