امام شناسي

چهره ی واقعی امام سجاد علیه السلام در کلام رهبری



آن چهره‌ی مظلوم بی صدای سر به زیرِ منفعلی که از امام سجاد درست کردند به کلی برخلاف واقع است؛
چهره‌ی حقیقی امام سجاد علیه‌الصّلاةوالسّلام چهره‌ی یک مبارز قهرمان خستگی‌ناپذیر آشتی‌ناپذیر پیگیری است، که با تدبیر تمام، با دقت کامل راهها را می‌شناسد و انتخاب می‌کند و به سمت هدفها این راهها را می‌پیماید، خودش خسته نمی‌شود و دشمن را خسته می‌کند؛ و نتیجه هم این شد که بالأخره دشمن خسته‌ی شکست خورده - یعنی دستگاه اموی - وقتی هیچ کار دیگر نتوانست بکند، متشبث شد به مسموم کردن امام سجاد، و آن حضرت را مسموم کرد و این امام بزرگوار و عزیز بعد از یک عمر پربرکت پرمبارزه‌ی پرتلاش مقدس سر تا پا نورانی جوار پروردگار را زیارت کرد و به عالم قدس و رضوان الهی پرواز کرد. این خلاصه‌ی زندگی امام سجاد است.

(رهبر معظم انقلاب-65/7/4)



رد شبهه یکی بودن مصحف حضرت فاطمه(سلام الله علیها) با قرآن

وهابیت و تهمت تحریف قرآن به شیعه/ رد شبهه یکی بودن مصحف حضرت فاطمه:doa(8): با قرآن

آنچه در آثار علمای شیعه دیده می‌شود اصراری عجیب بر تحریف ناپذیری قرآن است چنانکه شیخ صدوق (ره) می‌گوید: «اعتقاد ما (شیعیان) این است كه قرآنی كه خدای متعال بر پیامبرش محمّد ـ صلّی الله علیه و آله ـ نازل فرموده همین قرآنی است كه بین دو جلد در دست مردم است و بیش از این نیست و هركس به ما (شیعیان) نسبت دهد كه ما قرآن را بیش از آن می‌دانیم دروغگوست.»

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از تهمت های قدیمی و بزرگ، که غالباً توسط مبلغین وهابیت به شیعیان وارد شده است، تهمت تحریف قرآن است. گاه توسط آنها ادعا می شود که شیعه معتقد است که بعضی از آیات قرآن حذف شده است و چون شیعه قائل به کم شدن قرآن است کافر است لذا ريختن خون شیعیان مباح است. این در حالی است که قرن‏ها بر شیعه گذشته است و هزاران فقیه، مفسر، متكلم و شیعى ظهور كرده ‏اند و در گفتار و رفتار بر سلامت و حقانیت و اصالت كتاب اللّه‏ موجود در دست مردم، صحه گذشته ‏اند.

اخیراً نیز مدیر اوقاف مکه ادعا نموده است که در سفر حج امسال از برخی شیعیان ایرانی تعدادی قرآن تحریف شده ضبط گردیده است. به نظر می رسد که در برابر این دست از ادعاهای واهی موضع گیری قاطعی از جانب مسئولین حکومتی لازم است. علاوه بر آن لازم است تا از سوی علمای دینی نسبت به رد این تهمت ها و پاسخ به شبهات اقدامات لازم صورت گیرد. همچنین گسترش فضای گفتگو بین فرق اسلامی نیز می تواند از دامنه این سوءتفاهمات بکاهد.
وهابیت با امکانات تبلیغاتی در کشورهایی همچون عربستان سعودی این تهمت را بر شیعه می زنند که شیعه به قرآنی غیر از این قرآن معتقد است در حالی که باید گفت، اسناد تحریف قرآن به شیعه تهمت بزرگ و غیر منصفانه ‏اى است و علمای بزرگ شیعه هرگز قائل به تحریف قرآن نبوده و نیستند.
آنچه در آثار علمای شیعه دیده می‌شود اصراری عجیب بر تحریف ناپذیری قرآن است چنانکه شیخ صدوق (ره) می‌گوید: «اعتقاد ما (شیعیان) این است كه قرآنی كه خدای متعال بر پیامبرش محمّد ـ صلّی الله علیه و آله ـ نازل فرموده همین قرآنی است كه بین دو جلد در دست مردم است و بیش از این نیست و هركس به ما (شیعیان) نسبت دهد كه ما قرآن را بیش از آن می‌دانیم دروغگوست.».

ادامه دارد...:Lflasher:

╰✿╮ آفتاب در حصار ╭✿╯ 100 داستان کوتاه از زندگی امام هادی علیه السلام «هر روز یک داستان»

بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صل علی محمد و آل محمد وعجل فرجهم و اهلک اعدائهم

السلام علیک یا مولای یا اباالحسن علی بن محمد ایها الهادی النقی ورحمة الله و برکاته

سلام به همه ی اسک دینی های عزیز:Gol:


در این تاپیک ان شاء الله به تدریج به صورت روزانه یک داستان کوتاه از زندگی پر نور و برکت امام هادی:doa(6): بیان خواهد شد.

خوندن هر داستان نهایتا "دو دقیقه" از وقت شریفتون رو میگیره.

عنوان تاپیک هم بر گرفته از کتابی به همین نام هست که ان شاء الله قرار است مطالب هم مستند به این کتاب ذکر بشه.
از آنجا که این تاپیک به پیشنهاد کاربر گرامی" setsoko " ایجاد شده مدیریت تاپیک هم به دست ایشون سپرده می شه.
ان شاء الله که مورد رضایت حضرت حق و نیز مورد عنایت خاص امام هادی:doa(6): قرار بگیرد.

یا علی



داستان هایی کوتاه و خواندنی از کرامات جوان ترین امام معصوم حضرت جواد علیه السلام

مرگ ناگهاني و اهميّت صلوات
مرحوم قطب الدّين راوندي رضوان اللّه تعالي عليه به نقل از ابوهاشم جعفري حکايت نمايد:

روزي شخصي به محضر مبارک حضرت ابوجعفر، امام محمّد جواد عليه السلام وارد شد و اظهار داشت: يابن رسول اللّه ! پدرم سکته کرده و مرده است و داراي اموال و جواهراتي بسيار مي باشد، که من از محلّ آن ها بي اطّلاع هستم.

من داراي عائله اي بسيار سنگين هستم، که از تأمين زندگي آن ها عاجز و ناتوان مي باشم و سپس اظهار داشت: به هر حال من يکي از دوستان و علاقه مندان به شما هستم، تقاضامندم به فرياد من برسي و مرا از اين مشکل نجات دهي.

امام جواد عليه السلام در پاسخ به تقاضاي او فرمود: پس از آن که نماز عشاي خود را خواندي، بر محمّد و اهل بيتش عليهم السلام، صلوات بفرست. پس از آن، پدرت را در عالم خواب خواهي ديد و آن گاه تو را نسبت به محلّ ثروت و اموالش آگاه مي نمايد.

آن شخص به توصيه حضرت عمل کرد و چون پدر خود را در عالَم خواب ديد، به او گفت: پسرم ! من اموال خود را در فلان مکان و فلان محلّ پنهان کرده ام، آن ها را بردار و نزد فرزند رسول خدا، حضرت ابوجعفر، امام محمّد جواد عليه السلام برسان.

هنگامي که آن شخص از خواب بيدار گشت، صبحگاهان به طرف محلّ مورد نظر حرکت کرد و چون به آن جا رسيد، پس از اندکي جستجو اموال را پيدا نمود و آن ها را برداشت و خدمت امام جواد عليه السلام آورد و جريان را براي حضرت بازگو کرد.

سپس گفت: شکر و سپاس خداوند متعال را، که شما آل محمّد عليهم السلام را اين چنين گرامي داشت و از شما را از بين خلايق برگزيد، تا مردم را از مشکلات و گرفتاري ها نجات بخشيد.

حضرت امیر المؤمنین علیه السلام معلم تمام انبیاء علیهم السلام

بسم الله الرحمن الرحیم



مطلبی که مینویسم از مجموع مقالات تحقیقی گروه قرآنی طه است.امید که با خواندن این مطلب ذره ای از معرفت ما نسبت به حضرت علی علیه السلام بیشتر شود.


مقدمه


موضوع ارتباط رسولان با اهل بیت عصمت و طهارت،موضوعی جدی در متون وحیانی،روایی و تاریخی است و عجیب این است که عظمت آن موجب غفلت و گاهی انکار شده است.
صراحت متون وحیانی،روایی و تاریخی در موضوع فوق،در حد یک ارتباط ساده خلاصه نشده است بلکه موضوعات زیر درین متون به چشم میخورد:

“-1همراهی" رسولان با عترت
“-2تشیع" رسولان نسبت به عترت
“-3تربیت" رسولان توسط عترت
“-4فرمانبری" رسولان نسبت به عترت
“-5عزم" رسولان نسبت به عترت و مسیر ایشان

برخی از این متون عبارت اند از:
-1استغاثه حضرت نوح (ع) به عترت در هنگام طوفان:

این مناجاتیست که بر بخشی ازچوب کشتی حضرت نوح(ع) به زبان سریانی حک شده بود:

"ای خدای من!ای مددکار من!
به لطف و مرحمت خود و به حق ذات های مقدس،محمد،ایلیا،شبر و شبیر و فاطمه دست مرا بگیر.این پنج وجود مقدس از همه با عظمت تر و واجب الحترام هستند و تمام دنیا برای آنان برپا شده است.
پروردگارا!به واسطه نامشان مرا مدد فرما"

علی و پیامبران،ص43

-2عهدین و استغاثه حضرت سلیمان(ع) به عترت:

"ای احمد!به فریادم رس
یا علی !مرا مدد فرما
ای بتول !نظر مرحمت فرما
ای حسن!کرم فرما
ای حسین!خوشی بخش
این سلیمان اکنون به این پنج بزرگوار استغاثه میکند"

علی و پیامبران،ص33

و چه بسیار از متونی که این پیوستگی را در لفافه نیز مورد اشاره قرار میدهد،همچون مباحث مربوط به "روح القدس" و پشتیبانی او از جبهه رسولان و مباحث مربوط به "ایلیا".
درین مقاله قصد نداریم همه سرنخ های موجود را بررسی کنیم بلکه به مثابه مشتی از خروار،شواهد معلمی و همراهی حضرت علی(ع) بر همه انبیاء یا برخی از انبیاء از جمله حضرت سلیمان علیه السلام را نشان میدهیم.

الف.همراهی امیر المومنین علیه السلام با انبیاء(ع) با هیبتی غیر مادی

حضرت علی (ع):
"کنت مع جمیع الانبیاء سرا و مع الخاتم(ص) جهرا"
من در نهان با همه انبیاء بودم و آشکارا با پیامبر خاتم

شرح دعاء صباح،جلد2،ص121

ب.همراهی و تربیت انبیاء توسط امیر المومنین(ع)

حضرت علی(ع):

"ما به همراه آدم بودیم و به همراه نوح بودیم و به همراه موسی بودیم و به همراه عیسی و داوود و سلیمان بودیم،و با انان بودیم که در میانشان بودند و در بین انبیاء،پس همه انها به سوی ما هستند و درون ما قدم میگذارند و به وسیله ما فضل و رفعت داده میشوند."

علی(ع) و خطبه نادره،ص58

حضرت علی (ع):

"من آنم که نوح را در کشتی به امر پروردگارم حمل کردم،منم آنکه یونس را از شکم ماهی به اذن پروردگارم خارج کردم،من آنم که دریا را به امر پروردگارم بر موسی شکافتم،منم آنکه ابراهیم را به اذن پروردگارم از آتش خارج کردم،من آنم که به اذن پروردگارم نهرهایش را جاری کردم و چشمه هایش را شکافتم و درختانش را غرس کردم...و من خضرم همان عالم موسی و معلم سلیمان بن داوودم...."

بحار الانوار،ج26،ص5

ج.فرمانبرداری حضرت داوود (ع) از امیر المومنین(ع)

"اطاعت ان بزرگواری که "ایلی" نام دارد واجب است و فرمانبرداری از او همه کارهای دین و دنیا را اصلاح میکند.آن شخصیت والا مقام را "حدار" نیز میگویند.
او دستگیر و مدد کار بیکسان و شیر شیران باشد.نیرو و قدرتش بسیار و تولدش در "کعابا" خواهد بود.بر همه واجب است که دامان ان بزرگوار را بگیرند و همانن غلام حلقه به گوش او را اطاعت کنند.
بشنود هر که گوش شنوا دارد،بفهمد هر که عقل و گوش دارد،بیندیشد هر که قلب و مغز دارد که چون وقت بگذرد ،دوباره باز نمیگردد"
علی و پیامبران،ص27

د.ابراهیم(ع) از شیعیان علی(ع)

از امام صادق(ع) روایت است که در تفسیر آیه "و ان من شیعته لابراهیم" فرمودند:یعنی ابراهیم از شیعیان علی (ع) است.
الفرقان فی تفسیر القرآن،ج25،ص169

این ها احادیث،متون و روایاتی بود که همراهی و معلمی علی علیه السلام نسبت به انبیاء نشان میدهد.
دو عدد از شواهد تاریخی دیگر هم یکی حفر قبر امیر مومنان توسط حضرت نوح بوده است که خود حضرت علی پیش از شهادت ان را برای فرزندان خود امام حسن و امام حسین بازگو میکند و دیگری نامیده شدن مهمترین شهر یهودیان یعنی بیت المقدس به نام حضرت علی است.نام دیگر بیت المقدس "ایلیا" میباشد:Gol:.

مصاحبه با قرآن درباره امام زمان علیه السلام

مصاحبه با قرآن درباره امام زمان علیه السلام


سؤال اول: دلیل و آیه ای بر وجود امام زمان علیه السلام را بیان فرمایید.
پاسخ قرآن کریم:1- در سوره قدر خداوند می فرماید: «تنزل الملائکه والروح فیها بإذن ربهم من کل أمر.» تنزل فعل مضارع است و دلالت بر استمرار می‌نماید. یعنی در هر سال، شب قدر ملائک و روح به زمین نزول می‌فرمایند. در دوران رسول الله صلی الله علیه وآله به شخص پیامبر نازل می‌شدند. و در هر عصری باید کسی هم شأن پیامبر باشد تا بر او نازل شوند. و الان تنها شخصی که هم شأن پیامبر صلی الله علیه وآله است امام زمان (علیه‌السلام) است.

2- خداوند در قرآن درباره مزد و اجر رسالت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله می فرماید: «قل لا أسئلکم أجرا إلا الموده فی القربی». به دلیل عقلی، دادن اجر رسالت پیامبر در همه زمانها بر همه واجب است. پس چون مزد رسالت پیامبر «موده فی القربی» است پس باید «فی القربی»رسول الله صلی الله علیه وآله در هر عصری باشند تا مردم با مودت به ایشان اجر رسالت را بدهند. و «فی القربی» الان امام زمان علیه السلام می باشند.

سؤال دوم: چگونه زنده ماندن امام زمان علیه السلام تاکنون امکان دارد؟
پاسخ قرآن کریم:1- خداوند در مورد حضرت یونس علیه السلام می فرماید: «فلولا أنه کان من المسبحین للبث فی بطنه الی یوم یبعثون.» اگر یونس از تسبیح کنندگان نبود در شکم ماهی تا قیامت می ماند. وقتی خداوند می تواند یونس را تا قیامت در شکم ماهی زنده نگه دارد، زنده نگهداشتن امام زمان(علیه‌السلام) نیز برای او امری ممکن است.

2- اصحاب کهف سیصد و نه سال در غار زنده ماندند «و لبثوا فی کهفهم ثلاث مأته سنین و أزدادوا تسعا.»

سؤال سوم: وظیفه ما در قبال امام زمان علیه السلام چیست؟
پاسخ قرآن کریم:
خداوند می فرماید: «قل لا أسئلکم أجرا إلا الموده فی القربی.» برای مزد رسالت به «فی القربی» (که امام زمان علیه السلام است) مودت کنید. مودت نیاز به معرفت دارد و مودت یعنی محبت همراه با اطاعت. پس الان در قبال امام زمان علیه السلام باید هم معرفت کسب کرده و آن حضرت را بشناسیم و هم از آن حضرت اطاعت کنیم.
در دوران رسول الله صلی الله علیه وآله به شخص پیامبر نازل می‌شدند. و در هر عصـری باید کسی هم شأن پیامبر باشد تا بر او نازل شوند. و الان تنها شخصی که هم شأن پیامبر صلی الله علیه وآله است امام زمان (علیه‌السلام) است

سؤال چهارم: آیا امام زمان علیه السلام از ما خبر دارد؟
پاسخ قرآن کریم:بله، به تمام اعمال شما نظارت داشته و اعمال شما را می بیند. خداوند می فرماید: «و قل إعملوا فسیری الله أعمالکم و رسوله و المؤمنون و ستردون إلی عالم الغیب و الشهاده فینبئکم بما کنتم تعملون.»

سؤال پنجم: چگونه می توان یار امام زمان شد؟
پاسخ قرآن کریم:با تقوا، چون بهترین و بالاترین معیار که به انسان ارزش می دهد و انسان لیاقت یاوری امام زمان علیه‌السلام را پیدا می کند تقواست: «إن أکرمکم عندالله أتقیکم.» تقوا سبب بزرگی انسان شده و امکان می‌دهد که انسان تکیه بر جای بزرگان زند.

سؤال ششم: چند نمونه از نیازهای یاران امام زمان علیه السلام را بیان کرده و چگونه باید کسب کرد؟
پاسخ قرآن کریم:الف- دانش و بینش: یار امام زمان علیه السلام باید دانش و بینش الهی داشته باشد تا در تصمیم گیریها و عمل دچار خطا نشود. حق را از باطل تشخیص دهد. و این را با تقوا بدست خواهد آورد، زیرا با تقوا موانع فهم و درک و علم و دانش را کنار زده و با دانش درونی و باطنی نگاه می کند. خداوند می فرماید: «إتقوا الله و یعلمکم الله.»
ب) بصیرت و بینش: بصیرتی که با چشم باطن ببیند و با گوش باطن بشنود. با ملائک الهی در ارتباط باشد. اهل حق و باطل را بشناسد تا دچار انحطاط فکری و اخلاقی و روحی نشود. و این بصیرت نیز با تقوا بدست می آید. خداوند می فرماید:«إن تتقوا الله یجعل لکم فرقانا ». فرقان یعنی نیرو و توانی که با آن حق را از باطل جدا کنید. به برکت این تقوا انسان، شیطان شناس نیز می شود. دشمن را هم می شناسد.
ج) بیداری: هوشیاری و بیداری؛ تا هروقت شیاطین برای گول زدن آمدند، بیدار شود، دام ابلیس را بشناسد و از شیطان فرار کند. چون انسان خواب و چشم بسته سریع در چاه می افتد. و این هم با تقوا ممکن است. «إن الذین التقوا إذا مسهم طائف من الشیطان تذکروا فإذاهم مبصرون.»

سؤال هفتم: چگونه بعد از ظهور و در حکومت مهدوی برکات زیاد می شود، محصولات رونق می یابد، مشکلات مردم حل می شود و...؟
پاسخ قرآن کریم:چون حکومت امام زمان علیه السلام حکومت تقوا است، آثار تقوی هم ظاهر می شود. و من جمله آثار تقوا نزول برکات از آسمان و باز شدن درهای برکت از زمین و آسمان است که حل مشکلات مردم و روزی فراوان نیز بدنبال آن است «ولو أن أهل القری آمنوا و التقوا لفتحنا علیهم برکات من السماء و الأرض » «و من یتق الله یجعل له مخرجا و یرزقه من حیث لا یحتسب » «و من یتق الله یجعل له من أمره یسرا.»

سؤال هشتم: ویژگیهای یاران امام زمان علیه السلام چیست؟
پاسخ قرآن کریم:خداوند می فرماید: «إن الأرض یرثها عبادی الصالحون.» یعنی زمین را بندگان صالح من به ارث می برند. پس وارثان زمین که امام زمان علیه السلام و یاران ایشان هستند دو ویژگی دارند: 1- عبادالله اند 2- صالحین اند. حال به ویژگیهای بندگان صالح خدا اشاره می کنیم:
1- متواضع اند: «عباد الرحمن الذین یمشون علی الأرض هونا »
2- دارای بینش صحیح هستند، زیرا غرور در قلب و عقل آنان نفوذ نکرده است
3- اهل پرورش جاهلان جامعه اند، «وإذا خاطبهم الجاهلون قالوا سلاما »
4- اهل طاعت و سجده و قیامند، «و الذین یبیتون ربهم سجدا و قیاما »
5- خود را آلوده به گناه که منجر به ورود به جهنم می شود نمی کنند، «والذین یقولون ربنا أصرف عنا عذاب جهنم »
6-اهل اعتدالند، «إذا أنفقوا لم تسرفوا و لم یقتروا »
7- موحدند و غیر خدا را نمی خوانند، «لا یدعون مع الله الها آخر »
8- به جان انسانها احترام می گذارند، «ولایقتلون النفس التی حرم الله إلا بالحق »
9- پاکدامنند، «ولایزنون »
10- دنبال پاکسازی روان خویش اند، «و من تاب و عمل صالحا »
11- جبران کننده عقب ماندگیها و پرکننده خلأ ها هستند، «إلا من تاب و آمن و عمل صالحا »
12- حتی مرتکب مقدمات گناه هم نمی شوند و در مجالس گناه هم شرکت نمی کنند، «و إذا مروا باللغو مروا کراما »
13- کلامشان صحیح است، «و الذین لا یشهدون الزو »
14- اهل لغو نیستند، « و إذا مروا باللغو مروا کراما »
15- پرورش دهنده نسل سالم و مفیدند، «هب لنا من أزواجنا و ذریاتنا قره أعین»
16- امام دیگرانند، «و جعلنا للمتقین إماما »
17- به گزین اند. کلام را گوش می دهند و از بهترین آن پیروی می نمایند، «فبشر عباد الذین یستمعون القول فیتبعون أحسنه »
18- ایمان دارند، «قل یا عباد الذین آمنوا إتقوا ربکم »
19- بنده خدای متعال هستند و امور خود را واگذار به خدای متعال می نمایند، بنده شهرت و پول و زر و زور و دنیا نیستند، «ثم یقول للناس کونوا عبادا لی من دون الله»
20- شیطان را به زانو در آورده اند، «ولأغوینهم أجمعین إلا عبادک منهم المخلصین»
21- ویژگیهای صالحین را دارند یعنی صددرصد اعمالشان صالح است، «والذین آمنوا و عملوا الصالحات لندخلنهم فی الصالحین »
22- امر ازدواج برای جوانان را تسهیل می کنند، «و أنکحوا الأیامی منکم و الصالحین من عبادکم و إمائکم »
23- در کار خیر از همدیگر سبقت می گیرند، «و یسارعون فی الخیرات و أولئک من الصالحین »

سؤال نهم: ویژگیهای امام زمان علیه السلام در قرآن چیست؟
پاسخ قرآن کریم: 1- معصوم است، «إنما یریدالله لیذهب عنکم الرجس أهل البیت و یطهرکم تطهیرا»

2- اولی الامر است، «أطیعوا الله و أطیعوا الرسول و أولی الأمر منکم»

3- اطاعت از او، راه خداست، «قل ما أسئلکم علیه من أجر إلا من شاء أن یتخذ الی ربه سبیلا» «قل ما أسئلکم أجرا إلا الموده فی القربی.» از جمع دو آیه معلوم می شود «سبیل رب» همان «موده فی القربی» است.

برچسب: