سوالی در مورد دعای توسل !!!
تبهای اولیه
[QUOTE=بانو;278810][right]با سلام
می خواستم بدونم آثار و بركات مداومت در خواندن دعای توسل چه چیزهایی هست ؟
با تشکر
[FONT="Tahoma"]بسمه تعالی
علامه مجلسى رحمة الله عليه فرموده كه: در بعضى از كتب معتبره از محمد بن بابويه نقل كردهاند كه این دعاى توسل ـ که در مفاتیح الجنان آمده است ـ از ائمه روايت شده است و گفته است كه در هيچ امرى نخواندم مگر آنكه اثر اجابت را بزودى يافتم.
نظام موجود در جهان و قانون حاکم بر آن، نظام «توسّل» و قانون «تسبّب» است، یعنی نیل به هر کمال و به دست آوردن هر مطلوبی، به حکم اصل طبیعت و قرآن ـ يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ ابْتَغُوا إِلَيْهِ الْوَسيلَةَ وَ جاهِدُوا في سَبيلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ یعنی: اى كسانى كه ايمان آوردهايد! از (مخالفت فرمان) خدا بپرهيزيد! و وسيلهاى براى تقرب به او بجوئيد! و در راه او جهاد كنيد، باشد كه رستگار شويد ـ در گرو اتّخاذ «وسیله» است و موقوف به تحصیل «سبب».
میرزا جواد آقا ملکی تبریزی استاد اخلاق امام خمینی «ره» در کتاب المراقبات خود می فرماید: معصومين عليهم السّلام گرچه هر كدام از آنان وسيلهاى براى بندگان خدا در جميع حوائج مىباشند ولى هر كدام خصوصيتى براى بعضى از حاجتها دارا مىباشند ـ چنانچه دعاى توسل شاهدى بر اين مطلب است -: رسول خدا و دختر بزرگوارش و امام حسن و امام حسين عليهم السّلام در حاجتهاى مربوط به بدست آوردن طاعت خدا و خوشنودى او خصوصيتى دارند. امير المؤمنين عليه السّلام خصوصيتى در مورد انتقام از دشمنان و برطرف نمودن ظلم ظالمين دارد. امام سجاد عليه السّلام خصوصيتى در مورد ستم پادشاهان و القاءات و وسوسههاى شيطان دارد. امام باقر عليه السّلام و امام صادق عليه السّلام خصوصيتى در كمك گرفتن در مورد آخرت دارند. امام كاظم عليه السّلام خصوصيتى در مورد سلامتى كامل از بيماريها و دردهايى كه مردم از آن گريزانند دارد. امام رضا عليه السّلام خصوصيتى در مورد ترسهاى مسافرت در دريا و خشكى و زمينهاى بىآب و علف و بدون آبادى و سكنه دارد. امام جواد عليه السّلام خصوصيتى در مورد توسعه روزى و بىنياز شدن از آنچه در دست مردم است دارد. امام هادى عليه السّلام خصوصيتى در مورد قضاى نافلهها و احسان به برادران مؤمن و به كمال رسيدن طاعتهاى پروردگار دارد. امام حسن عسكرى عليه السّلام خصوصيتى در كمك نمودن در مورد آخرت دارد. و امام عصر ما، پناهگاه، اميد و حافظ ما، نور ما و زندگى ما، امام مهدى (عج) جامع تمام خصوصيات مذكوره بوده و براى حاجات ديگر نيز توسل به او مناسب است.
حال خود ببینید که با مداومت بر این دعای شریف چه چیزهایی نصیب انسان می شود.
1ـ مائده :35
2ـ میرزا جواد ملکی تبریزی، مترجم ابراهیم محدث بندر ریگی، ترجمهالمراقبات، انتشارات اخلاق،1376ش ص : 83 و 82