نحس

نحسی ایام و ماه ها در روایات

سلام وقت بخیر.
من درباره نحسی یا مبارکی ایام تحقیق میکردم خصوصا در کتاب اشنایی با قران استاد مطهری که چند دسته روایت گفتند یکی اینکه مثلا روایات گفتند روزهای خاصی مسافرت مثلا خوب نیست. یکی اینکه اصلا به این که روزها فرقی داشته باشند و این احکام نجومی صحت داشته باشند ایراد گرفته شده بود و ائمه قبول نداشتند مثل چیزی ک در جریان نهروان اتفاق افتاد و دسته سومی ک بینابین بود ک یا اثر دارد یا ندارد  و در هر حال با صدقه و توکل رفع میشود. حالا سوال من اینجاست که چطور میشه بررسی کرد کدوم روایات دقیقتر و صحیح تر هستند؟ مثلا ما روایت داریم برای کوتاه کردن موها که در چه روزهایی از اه قمری خوب است و چه روزهایی خوب نیست. اگر این خوبی و بدی ایام درست نباشد این احادیث صحت دارد باز یا نه؟
.در برخی جاها این که زمان مهم است مثل آب خوردن ایستاده و نشسته یا گرفتن ناخن در شب ما علت علمی داریم مربوط به بدن و نه مربوط به ویژگی روز یا شب در ذاتشان.
اما در اینکه اموری در فلان روز ماه انجام شود یا نشود یا همین قمر در عقرب که برای ازدواج و مسافرت و حتی دوخت لباس میگویند مشکل ایجاد میکند اینها از نظر روایی صحیحند؟ با اینکه علامه و شهید مطهری را حداقل می دانم موافق نیستند.
ممنون میشم در این مورد توضیح بدین 

نحس بودن برخی ایام در روایات

آیا اینکه برخی ایام مثل سوم هر ماه (قمری) نحس است و برخی امور مثل تزویج و معامله و غیره را نباید در این روز ها انجام داد پشتوانه ی روایی دارد یا خیر؟

نحسی نه شنیدن

با سلام
یکی از اقوام ما هست که شدیدا به نحسی نه شنیدن عقیده داره
مثلا میخواد بره مسافرت به ما هم میگه بیایید بریم با هم خوش میگذره بنا به دلایلی ما اگر بگیم نه طرف دیگه مسافرت نمیره میگه نحسی آوردید تو کارم مریض میشم
یا اینقدر تلقین میکنه به خودش که واقعا گاهی مریض میشه در کل آخر نمیره
یا مثلا خونه نشسته به بچه هاش میگه بریم پارک (اینو خودم شاهد بودم!) بچه میگه بابا امتحان دارم نمیام میگه نحسی آوردی تو کارم و نمیره!
آیا واقعا اینجور مسائل از نظر دین حقیقت داره؟ یعنی با ی نه شنیدن نحسی میخوره تو کار مردم؟
پدر بنده میخواد بره جواب کارشناس این بحث رو مستقیما به ایشون نشون بده بلکه دست از این خرافات برداره
اگرم راسته حرف ایشون که بفرمایید چطور نه بگیم که نحسی تو کار مردم نخوره~x(
با تشکر

آیا 13 عدد نحس است؟<<شهید مطهری>>

انجمن: 

بسم الله الرحمن الرحیم

آیا 13 عدد نحس است؟؟

سخنرانی شهید مطهری پیرامون علل نحسی روز سیزدهم فروردین بین مردم و استدلال بر نادرستی آن


آیا ماه صفر نحس است!؟/ در این ماه صدقه زیاد بدهید

با فرا رسیدن ماه صفر، برخی افراد فکر می‌کنند که این ماه دارای نحسی است و هنگامی که وارد این ماه می‌شوند، هیچ کاری را آغاز نمی‌کنند تا مبادا فرجامی منحوس داشته باشد!

به راستی سعد و شومی ایام تأثیری در زندگی انسان دارد؟ برای پاسخ به این سؤال ابتدا تعریفی از دو واژه «سعد» و «نحس» ارایه می‌شود و سپس برای بررسی صحت یا سقم نحسی ایام مختلف به ویژه ماه صفر، به قرآن کریم رجوع می‌کنیم.

*معنای لغوی سعد و نحس

«سعد» به معنای فراهم شدن امور و مقدمات الهی برای رسیدن به خیر دنیوی و اخروی است و در مقابل آن، تفاوت و یا نحس قرار دارد. «نحس» در لغت به معنای سرخ شدن افق همچون مس گداخته است و در اصطلاح به هر چیز شوم نحس گفته می‌شود. فراهم نشدن مقدمات و امور کارها نیز نحس تلقی می‌شود.

*نحوست ایام در کدام آیات آمده است؟

در آیات قرآن تنها در 2 مورد اشاره به «نحوست ایام» شده است:

1- آنجا که می‌فرماید: «ما تندباد وحشتناک و سردی را «فِی یوْمِ نَحْسٍ مُسْتَمِرٍّ» (در یک روز شوم مستمر) بر آن‌ها فرستادیم که مردم را همچون تنه‌های نخل ریشه‌کن شده از جا بر می‌کند».

2- در آیه‌ای دیگر می‌فرماید: «فَأَرْسَلْنا عَلَیهِمْ رِیحاً صَرْصَراً فِی أَیامٍ نَحِساتٍ» مانند بادی سخت و سرد در روزها شومی بر آنها مسلّط ساختیم».

در نقطه مقابل، تعبیر «مبارک» نیز در بعضی از آیات قرآن دیده می‌شود، چنان که درباره شب قدر می‌فرماید: «إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیلَةٍ مُبارَکَةٍ» ما قرآن را در شبی پربرکت نازل کردیم».

به این ترتیب قرآن فقط اشاره سربسته‌ای به این مسئله دارد، پس می‌توان گفت تا اینجا اصل سعد و مبارک بودن بعضی ایام و نحس بودن بعضی روزها را به صورت اجمال پذیرفته است.

*دیدگاه علامه طباطبایی و آیت‌الله مکارم درباره نحسی ایام

نظر مفسران در این باره خواندنی است:

- علامه سید محمدحسین طباطبایی در ذیل آیه 19ـ20 قمر می‌فرمایند: «از نظر عقلی نمی‌توان دلیلی اقامه کرد که فلان زمان نحس است و فلان وقت سعد، چون اجزای زمان مثل هم هستند و ما هم که بر علل و اسباب مؤثر در حوادث احاطه علمی نداریم تا بگوییم فلان قطعه از زمان نحس است و قطعه دیگر سعد، امّا از نظر شرعی دو آیه در قرآن داریم که ظاهر این آیات و سیاق آن‌ها بیش از این دلالت ندارد و آن ایام خاص (7 شبانه روز) که عذاب بر قوم ثمود ارسال شد، روزهای نحسی بوده‌اند، ولی دیگر نمی‌رساند که حتی‌ همان روزها در هفته بعد و در ماه بعد و ... ایام نحس هستند.

چون اگر تمام آن ایام نحس باشند در تمام سال، لازمه‌اش این است که تمام زمان‌ها نحس باشند و همچنین ظاهر آیاتی که دلالت بر سعد بودن ایام دارد به خاطر همراهی آن ایام با امور بزرگ و افاضات الهی و کارهای معنوی است، مثل امضا تقدیر است، نزول ملائکه و روح، انجام عبادات... و اخبار هم نتیجه‌اش این است که نحس بودن ایام به خاطر کارهای زشتی است که در آن واقع شده است و سعد بودن ایام به خاطر کارهای نیک دینی و یا عرفی است، امّا اینکه قطعه‌ای از زمان خاصیت تکوینی سعد و نحس داشته باشد، قابل اثبات نیست.

- آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی: از نظر عقل محال نیست که اجزا زمان با یکدیگر تفاوت داشته باشند، بعضی دارای ویژگی‌های نحوست و بعضی ویژگی‌های ضد آن هرچند عقلاً قابل اثبات نیست، ولی از نظر شرعی اگر دلیلی باشد قابل پذیرش است و مانعی برای آن نیست».

بعد ایشان در تفسیر نمونه روایات را مورد بررسی قرار می‌دهد و بهترین راه جمع را میان اخبار مختلف در این باب این می‌داند که اگر روزها هم تأثیری داشته باشند به فرمان خدا است، هرگز نباید برای آن‌ها تأثیر مستقلی، قائل شد و از لطف خداوند خود را بی‌نیاز دانست وانگهی نباید حوادثی را که غالباً جنبه کفاره اعمال نادرست انسان دارد به تأثیر ایام ارتباط داد و خود را تبرئه کرد.

*آیا روایات از نحسی ایام سخن به میان آورده‌اند:

مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم درباره اینکه آیا ائمه معصومین درباره سعد و نحس بودن ایام سخنی به میان آورده‌اند، این چنین پاسخ می‌دهد: در روایات اسلامی به احادیث زیادی در زمینه «نحس و سعد ایام» برخورد می‌کنیم که هر چند بسیاری از آن‌ها روایات ضعیف هستند، ولی در بین آن‌ها روایات معتبری داریم که به برخی روایات اشاره می‌کنیم:

-از امیرمؤمنان(ع) درباره روز «چهارشنبه» و فال بدی که به آن می‌زند و سنگینی آن و اینکه منظور کدام چهار‌شنبه است، سؤال شد، حضرت فرمود: فرمود چهارشنبه آخر ماه است که در محاق اتفاق افتد و در همین روز «قابیل» برادرش «هابیل» را کشت... و خداوند در این روز چهارشنبه تندباد را بر قوم عاد فرستاد، لذا بسیاری از مفسران به پیروی از روایات، آخرین چهارشنبه هر ماه را روز نحس می‌دانند و از آن به «اربعاء لاتدور» تعبیر می‌کنند، یعنی چهارشنبه‌ای که تکرار نمی‌شود.

-در بعضی دیگر از روایات می‌خوانیم که روز اوّل ماه روز سعد و مبارکی است، چرا که آدم در آن آفریده شد ‌و همچنین روز 26 چرا که خداوند دریا را برای موسی شکافت.

- امام صادق(ع) درباره نوروز فرمود: «روز مبارکی است که کشتی نوح بر جودی قرار گرفت و جبرئیل بر پیامبر اسلام نازل شد و روزی است که علی(ع) بر دوش پیامبر(ص) رفت، بت‌های کعبه را شکست و داستان غدیر خم مصادف با نوروز بود.

مستندات دینی و علمی نحس بودن قمر در عقرب

سلام
1- نحس بودن ایام قمر در عقرب ، مشهوره. آیا این موضوع ، دلیل علمی داره؟ یا دلیل نقلی؟ اگه دلیلش از روایات است ، آیا میشه در قرآن هم این مفهوم را ردیابی کرد؟ چون روایات در حقیقت شرح قرآنند. آیا جدای از دین ، منجمین هم به این امر معتقدند؟ مبنا و دلیل منجمین برای این امر چیست؟

2- نحوست قمر در عقرب ، مصداقی از "سعد و نحس بودن زمان ها و ساعت ها" است. چرا دین ، به طور کلی نحس بودن و سعد بودن زمانها را قبول ندارد ( داستان منجمی که امام علی (ع) را از حرکت دادن لشکر به سوی دشمن در ساعت خاصی نهی کرد و جوابی که امام به او فرمودند) اما این مورد خاص (قمر در عقرب) را قبول دارد؟

3- قمر در عقرب ، چیزی نیست جز وضع خاص اجرام سماوی. آیا اوضاع ستارگان ، در عملکرد ما و نتیجه آن ، اثر دارد؟ آن مطلبی که در داستان تولد حضرت خضر و تولد ذوالقرنین (که پسرخاله هم بوده اند) ذکر شده است ، چه ارتباطی با این مسأله دارد؟ اصولاً چه علمی عهده دار بررسی و مطالعه این مسأله است؟

عید امسال در روز سه شنبه و نحس بودن سال؟

انجمن: 

با سلام و تبریک سال جدید؛:hamdel::Gol:
دوستان،یک حرفهایی در شهر ما زده میشه که از این قراره:
امسال عید سه شنبه شده و نحس هسته و یک روحانی هم گفته که امسال یک اتفاق مهمی میفته و خلاصه سال ننگی خواهد بود و .......
این حرفها تا چه اندازه میتونند درست باشند؟
یا علی مدد:hamdel:
:Sham:*التماس دعا*:Sham:

بررسی حدیث من بشرنی بخروج صفر بشرته بالجنة؟

انجمن: 

مرحوم شیخ عباس قمی می فرمایند این ماه معروف است به نحوست .
مستند آنان حدیثی از پیامبر است که فرمودند:« من بشرنی بخروج آذار فله الجنه : هر کس به من بشارت دهد صفر تمام شده است بهشت می رود» .


عده ای معتقد شدند آذار همان صفر است در حالی که آذار از ماههای رومی است و صفر از ماههای قمری است .
پاسخگوی تاریخی