ماه صفر

حدیث «هر کس خبر خروج ماه صفر را بدهد بشارت بهشت را به او می دهم» در منابع اهل سنت

انجمن: 

بسم الله الرحمن الرحیم.

سلام علیکم

سوالی داشتم که متشکر از پاسخ به آن می شوم.

آیا حدیث معرفی که از پیامبر(ص) نقل شده که هر کس بشارت خروج ماه صفر را به من بدهد مژده بهشت را به او می دهم در منابع آل سنت آمده؟

میزان اعتبار این حدیث در صورت وجود در نزد آنان چگونه است؟

متشکرم.:Gol:

آیا ماه صفر نحس است!؟/ در این ماه صدقه زیاد بدهید

با فرا رسیدن ماه صفر، برخی افراد فکر می‌کنند که این ماه دارای نحسی است و هنگامی که وارد این ماه می‌شوند، هیچ کاری را آغاز نمی‌کنند تا مبادا فرجامی منحوس داشته باشد!

به راستی سعد و شومی ایام تأثیری در زندگی انسان دارد؟ برای پاسخ به این سؤال ابتدا تعریفی از دو واژه «سعد» و «نحس» ارایه می‌شود و سپس برای بررسی صحت یا سقم نحسی ایام مختلف به ویژه ماه صفر، به قرآن کریم رجوع می‌کنیم.

*معنای لغوی سعد و نحس

«سعد» به معنای فراهم شدن امور و مقدمات الهی برای رسیدن به خیر دنیوی و اخروی است و در مقابل آن، تفاوت و یا نحس قرار دارد. «نحس» در لغت به معنای سرخ شدن افق همچون مس گداخته است و در اصطلاح به هر چیز شوم نحس گفته می‌شود. فراهم نشدن مقدمات و امور کارها نیز نحس تلقی می‌شود.

*نحوست ایام در کدام آیات آمده است؟

در آیات قرآن تنها در 2 مورد اشاره به «نحوست ایام» شده است:

1- آنجا که می‌فرماید: «ما تندباد وحشتناک و سردی را «فِی یوْمِ نَحْسٍ مُسْتَمِرٍّ» (در یک روز شوم مستمر) بر آن‌ها فرستادیم که مردم را همچون تنه‌های نخل ریشه‌کن شده از جا بر می‌کند».

2- در آیه‌ای دیگر می‌فرماید: «فَأَرْسَلْنا عَلَیهِمْ رِیحاً صَرْصَراً فِی أَیامٍ نَحِساتٍ» مانند بادی سخت و سرد در روزها شومی بر آنها مسلّط ساختیم».

در نقطه مقابل، تعبیر «مبارک» نیز در بعضی از آیات قرآن دیده می‌شود، چنان که درباره شب قدر می‌فرماید: «إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیلَةٍ مُبارَکَةٍ» ما قرآن را در شبی پربرکت نازل کردیم».

به این ترتیب قرآن فقط اشاره سربسته‌ای به این مسئله دارد، پس می‌توان گفت تا اینجا اصل سعد و مبارک بودن بعضی ایام و نحس بودن بعضی روزها را به صورت اجمال پذیرفته است.

*دیدگاه علامه طباطبایی و آیت‌الله مکارم درباره نحسی ایام

نظر مفسران در این باره خواندنی است:

- علامه سید محمدحسین طباطبایی در ذیل آیه 19ـ20 قمر می‌فرمایند: «از نظر عقلی نمی‌توان دلیلی اقامه کرد که فلان زمان نحس است و فلان وقت سعد، چون اجزای زمان مثل هم هستند و ما هم که بر علل و اسباب مؤثر در حوادث احاطه علمی نداریم تا بگوییم فلان قطعه از زمان نحس است و قطعه دیگر سعد، امّا از نظر شرعی دو آیه در قرآن داریم که ظاهر این آیات و سیاق آن‌ها بیش از این دلالت ندارد و آن ایام خاص (7 شبانه روز) که عذاب بر قوم ثمود ارسال شد، روزهای نحسی بوده‌اند، ولی دیگر نمی‌رساند که حتی‌ همان روزها در هفته بعد و در ماه بعد و ... ایام نحس هستند.

چون اگر تمام آن ایام نحس باشند در تمام سال، لازمه‌اش این است که تمام زمان‌ها نحس باشند و همچنین ظاهر آیاتی که دلالت بر سعد بودن ایام دارد به خاطر همراهی آن ایام با امور بزرگ و افاضات الهی و کارهای معنوی است، مثل امضا تقدیر است، نزول ملائکه و روح، انجام عبادات... و اخبار هم نتیجه‌اش این است که نحس بودن ایام به خاطر کارهای زشتی است که در آن واقع شده است و سعد بودن ایام به خاطر کارهای نیک دینی و یا عرفی است، امّا اینکه قطعه‌ای از زمان خاصیت تکوینی سعد و نحس داشته باشد، قابل اثبات نیست.

- آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی: از نظر عقل محال نیست که اجزا زمان با یکدیگر تفاوت داشته باشند، بعضی دارای ویژگی‌های نحوست و بعضی ویژگی‌های ضد آن هرچند عقلاً قابل اثبات نیست، ولی از نظر شرعی اگر دلیلی باشد قابل پذیرش است و مانعی برای آن نیست».

بعد ایشان در تفسیر نمونه روایات را مورد بررسی قرار می‌دهد و بهترین راه جمع را میان اخبار مختلف در این باب این می‌داند که اگر روزها هم تأثیری داشته باشند به فرمان خدا است، هرگز نباید برای آن‌ها تأثیر مستقلی، قائل شد و از لطف خداوند خود را بی‌نیاز دانست وانگهی نباید حوادثی را که غالباً جنبه کفاره اعمال نادرست انسان دارد به تأثیر ایام ارتباط داد و خود را تبرئه کرد.

*آیا روایات از نحسی ایام سخن به میان آورده‌اند:

مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم درباره اینکه آیا ائمه معصومین درباره سعد و نحس بودن ایام سخنی به میان آورده‌اند، این چنین پاسخ می‌دهد: در روایات اسلامی به احادیث زیادی در زمینه «نحس و سعد ایام» برخورد می‌کنیم که هر چند بسیاری از آن‌ها روایات ضعیف هستند، ولی در بین آن‌ها روایات معتبری داریم که به برخی روایات اشاره می‌کنیم:

-از امیرمؤمنان(ع) درباره روز «چهارشنبه» و فال بدی که به آن می‌زند و سنگینی آن و اینکه منظور کدام چهار‌شنبه است، سؤال شد، حضرت فرمود: فرمود چهارشنبه آخر ماه است که در محاق اتفاق افتد و در همین روز «قابیل» برادرش «هابیل» را کشت... و خداوند در این روز چهارشنبه تندباد را بر قوم عاد فرستاد، لذا بسیاری از مفسران به پیروی از روایات، آخرین چهارشنبه هر ماه را روز نحس می‌دانند و از آن به «اربعاء لاتدور» تعبیر می‌کنند، یعنی چهارشنبه‌ای که تکرار نمی‌شود.

-در بعضی دیگر از روایات می‌خوانیم که روز اوّل ماه روز سعد و مبارکی است، چرا که آدم در آن آفریده شد ‌و همچنین روز 26 چرا که خداوند دریا را برای موسی شکافت.

- امام صادق(ع) درباره نوروز فرمود: «روز مبارکی است که کشتی نوح بر جودی قرار گرفت و جبرئیل بر پیامبر اسلام نازل شد و روزی است که علی(ع) بر دوش پیامبر(ص) رفت، بت‌های کعبه را شکست و داستان غدیر خم مصادف با نوروز بود.

دو توصیه جهت برآورده شدن حاجات

انجمن: 

سلام و عرض ادب
دو تا توصیه برام شد جهت برآورده شدن حاجات، خیلی دوست داشتم دوستان و بزرگواران اسک دینی هم ازش باخبر باشن
واقعیتش اینا برام به صورت توصیه شفاهی و یکی هم sms بود..برا همین از سندیتش اطلاعی ندارم
ضرر نمیکنید که ...اگه فرصت داشتید و دوست داشتید انجام بدین..این تاپیکم صرفا جهت اطلاع هستش
اگه ایرادی هست یا صورت تکمیلی این دو مورد رو اطلاع دارین ،تذکر بفرمایید، ممنون میشم

1-پیغمبر قسم یاد کرد، اگر میان پیروان ما طالب حاجتی باشد، خدا به واسطه خواندن حدیث کساء در اولین جمعه ماه صفر، حاجتش را برآورده میکند

2-یه نماز دو رکعتی هست برا روز سوم ماه صفر
رکعت اول بعد سوره حمد، سوره فتح
رکعت دوم بعد سوره حمد سوره توحید
بعد نماز، 1تسبیح صلوات
1 تسبیح استغفرالله
بعدشم درخواست حاجت

بنده رو هم که محتاج دعا هستم اگه دوست داشتین دعا بفرمایید:Gol:
موفق و سربلند و حاجت روا باشید
در پناه مهربانترین

مداحی و عزاداری ماه صفر 91 از مداحان معروف

انجمن: 


مراسم عزاداری شب اربعین سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) سال ۱۳۹۱ در شهرستان قم با مداحی حاج سید مهدی میرداماد به صورت صوتی آماده دانلود میباشد.


دریافت فایلهای شب اربعین ۹۱:






دریافت فایلهای ظهر اربعین ۹۱:









مراسم عزاداری دهه اول و دوم ماه صفر ۱۳۹۱ با مداحی حاج سید مهدی میرداماد و حاج سید مجید بنی فاطمه در هیاتهای شهرستان قم و نائین به صورت صوتی فشرده (zip) آماده دانلود میباشد.


دریافت فایلها:





منبع: خیمه سوخته دلان

بررسی حدیث من بشرنی بخروج صفر بشرته بالجنة؟

انجمن: 

مرحوم شیخ عباس قمی می فرمایند این ماه معروف است به نحوست .
مستند آنان حدیثی از پیامبر است که فرمودند:« من بشرنی بخروج آذار فله الجنه : هر کس به من بشارت دهد صفر تمام شده است بهشت می رود» .


عده ای معتقد شدند آذار همان صفر است در حالی که آذار از ماههای رومی است و صفر از ماههای قمری است .
پاسخگوی تاریخی

ماه صفر آمد صدقه فراموش نشود - تقویم و روزشمار ماه صفر -

بسم الله الرحمن الرحیم

تقویم و روزشمار ماه صفر
1 صفر:

-مسلمان شدن سه تن از مشركين مكه(عمرو بن ‏عاص، خالد بن ‏وليد و عثمان ‏بن ‏أبى‏ طلحه ) سال هشتم هجرى قمرى.
-وقوع جنگ صفين سال 37 هجرى قمرى.
-ورود اسيران واقعه كربلا به شام سال 61 هجرى قمرى.
-شورش اهالى بغداد بر ضد حكومت وقت سال 249 هجرى قمرى.
-قتل صاحب‏الزّنج و پايان يافتن فتنه زنگيان سال 270 هجرى قمرى.

2 صفر:

-شهادت زیدبن علی بن الحسین علیهم السلام سال 121 هجری قمری.

3 صفر :

-ميلاد مسعود امام محمدباقر علیه السلام - سال 57 هجرى قمرى.
-درگذشت محمدبن عبدالله مشهور به حاکم نیشابوری سال 405 قمری.
-درگذشت آیت الله میرزا محمد علی شاه آبادی 1369 قمری.

5 صفر:

-شهادت حضرت رقيه بنت الحسین علیها و علیه السلام در خرابه شام - سال 61 هجرى قمرى.