استخاره با تسبیح

شرایط و مواقع استخاره در کلام معصومین علیهم السلام

سلام، باز سوالی از استخاره، قبلا بحثی بود درباره استخاره، و درباره استخاره با تسبیح بحث شد و این موضوع مطرح شد که بهترین روش بستگی به خود ما دارد، حال سوالی دارم، آیا اهل بیت صلوات الله علیهم شرایطی را برای استخاره گفته اند؟ مثلا آیا گفته اند در مواقع ضروری با قرآن استخاره بزنید، چون الان میشه سر همه مسائل ریز هم استخاره گرفت! ممکنه سر یک موضوع دو بار استخاره بگیرید و یکی خوب بیاد و یکی بیاد بد یا برعکس، آیا معصومین گفته اند که بار اول حساب هست؟ یا بدین معنی است که میانه است!  درباره استخاره با ذکر کردن و طلب خیر خواستن و در کل استخاره های بدون قرآن و بدون تسبیح، چگونه می توان بین احادیث جمع بست؟ یا به هر کدام عمل کنیم قبول است؟

استخاره در آیات و روایات

سلام علیکم راجع به انواع استخاره، سوالی درمورد استخاره با قرآن و تسبیح داشتم! طبق آیه 3 سوره مائده (و آنچه به وسیله تیرهای قمار سهم بندی می کنید بر شما حرام گشته است) و آیه 90 باز همین سوره (اى كسانى كه ايمان آورده‏ ايد شراب و قمار و بتها و تيرهاى قرعه پليدند) آیا این ها نهی از استخاره با قرآن نیستند؟ به نظر می رسد احتمالش هست که شیطان ما را گول بزند برای همین موقع نماز باشد یا سه بار سوره اخلاص و سه بار صلوات و احتمالا دعای مخصوصش را باید بخوانیم در ضمن روایاتی با ذکر کردن شرایط استخاره با قرآن ذکر شده است، فرموده اند به صفحه راست نگاه کنید و یا اولین سطر را بخوانید جواب همان است، چگونه بفهمیم جواب آری است یا خیر؟ کلا اگر درباره آیه بگید یا روایات مختلف وارد شده با این نوع استخاره را بگویید ممنون میشوم، در ضمن حدیثی درباره استخاره با تسبیح به نظر می رسد نقل نشده است و فقط شنیده شده از یک عالم است، لطفا توضیح می دهید؟

استخاره و طلب خیر از خداوند و شرح روش های آن

با عرض سلام و ادب

از کارشناس محترم سایت درخواست دارم تا جایی که امکان دارد احادیث مربوط به اسخاره را همراه ترجمه ذکر کنند و راههای مختلف انجام آن را که دراحادیث وارد شده را بیان کنند.
به عنوان مثال برای استخاره با قرآن حداقل دو روش یافتم یکی اینکه به صفحه اوّل سمت راست توجه شود و دوم اینکه مثلا مرحوم «سیّد بن طاووس» در كتاب «فتح الأبواب» نقل كرده است كه براى استخاره، قرآن را برمى دارى و نخست این دعا را مى خوانى:

"اَللّهُمَّ إِنْ كانَ فِی قَضائِكَ وَقَدَرِكَ، أَنْ تَمُنَّ عَلى اُمَّةِ نَبِیِّكَ، بِظُهُورِ وَلیِّكَ وَابْنِ بِنْتِ نَبِیِّكَ، فَعَجِّلْ ذلِكَ وَ سَهِّلْهُ وَ یَسِّرْهُ وَ كَمِّلْهُ، و اَخْرِجْ لِی آیَةً، اَسْتَدِلُّ بِها عَلى أَمر فَأَئْتَمِرَ، أوْ نَهْـى فَأَنْتَهی فِی عافِیَـة"؛ خدایا اگر قضا و قَدَرت این است كه با ظهور ولیّت و فرزند پیامبرت بر امّت رسول خدا، منّت گذارى، پس در ظهورش تعجیل و راهش را سهل و آسان قرار ده و براى من آیه اى بیرون آور كه یا در آن امرى باشد كه انجامش دهم و یا نهى باشد كه تركش كنم به عافیت و تندرستى.

سپس حاجت و مشكل خود را عنوان مى كنى و آن گاه قرآن را مى گشایى، پس از آن هفت ورق مى زنى، در ورق هفتم، صفحه سمت چپ، هفت سطر را بشمار و در سطر هفتم مطلب خویش را از آن آیه، دریاب.[فتح الابواب، ص 278؛ بحارالانوار، ج 88، ص 242، ح 4.]

حال سوال اینجاست که چه ملاکی برای انتخاب روش استخاره وجود دارد؟ آیا معیاری وجود دارد که بخواهییم روش استخاره را بر مبنای آن قرار دهیم؟ یا اینکه این موضع دلبخواهی وذوقیست؟!

و موضوع بعد اینکه در شرح روش دوم درست متوجه شدم منظور اینکه 7ورق به جلو میزنیم و در ورق هفتم صفحه سمت چپ که شماره فرد هست ملاک عمل است؟!

با سپاس