روش استخاره

استخاره و طلب خیر از خداوند و شرح روش های آن

با عرض سلام و ادب

از کارشناس محترم سایت درخواست دارم تا جایی که امکان دارد احادیث مربوط به اسخاره را همراه ترجمه ذکر کنند و راههای مختلف انجام آن را که دراحادیث وارد شده را بیان کنند.
به عنوان مثال برای استخاره با قرآن حداقل دو روش یافتم یکی اینکه به صفحه اوّل سمت راست توجه شود و دوم اینکه مثلا مرحوم «سیّد بن طاووس» در كتاب «فتح الأبواب» نقل كرده است كه براى استخاره، قرآن را برمى دارى و نخست این دعا را مى خوانى:

"اَللّهُمَّ إِنْ كانَ فِی قَضائِكَ وَقَدَرِكَ، أَنْ تَمُنَّ عَلى اُمَّةِ نَبِیِّكَ، بِظُهُورِ وَلیِّكَ وَابْنِ بِنْتِ نَبِیِّكَ، فَعَجِّلْ ذلِكَ وَ سَهِّلْهُ وَ یَسِّرْهُ وَ كَمِّلْهُ، و اَخْرِجْ لِی آیَةً، اَسْتَدِلُّ بِها عَلى أَمر فَأَئْتَمِرَ، أوْ نَهْـى فَأَنْتَهی فِی عافِیَـة"؛ خدایا اگر قضا و قَدَرت این است كه با ظهور ولیّت و فرزند پیامبرت بر امّت رسول خدا، منّت گذارى، پس در ظهورش تعجیل و راهش را سهل و آسان قرار ده و براى من آیه اى بیرون آور كه یا در آن امرى باشد كه انجامش دهم و یا نهى باشد كه تركش كنم به عافیت و تندرستى.

سپس حاجت و مشكل خود را عنوان مى كنى و آن گاه قرآن را مى گشایى، پس از آن هفت ورق مى زنى، در ورق هفتم، صفحه سمت چپ، هفت سطر را بشمار و در سطر هفتم مطلب خویش را از آن آیه، دریاب.[فتح الابواب، ص 278؛ بحارالانوار، ج 88، ص 242، ح 4.]

حال سوال اینجاست که چه ملاکی برای انتخاب روش استخاره وجود دارد؟ آیا معیاری وجود دارد که بخواهییم روش استخاره را بر مبنای آن قرار دهیم؟ یا اینکه این موضع دلبخواهی وذوقیست؟!

و موضوع بعد اینکه در شرح روش دوم درست متوجه شدم منظور اینکه 7ورق به جلو میزنیم و در ورق هفتم صفحه سمت چپ که شماره فرد هست ملاک عمل است؟!

با سپاس