سوال در مورد فتنه های نام برده در برخی احادیث

تب‌های اولیه

2 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
سوال در مورد فتنه های نام برده در برخی احادیث

سلام خدمت تمامی عزیزان.
ببخشید حقیر تحقیقی بر روی احادیث آخرالزمان دارم.به احادیثی رسیدم که نیاز به تحلیل دارن خواستم راهنمایی کنید:

فتنه ای به پا می شود و به دنبال آن فتنه ای دیگر برخیزد.فتنه اولی در مقابل فتنه دومی همانند تازیانه خوردن است.در مقایسه با ضربات لبه ی تیز شمشیر!
سپس فتنه ای پدید می آید که همه محرمات در آن حلال شمرده شود!آنگاه خلافت به بهترین مردم روی زمین می رسد در حالی که او در خانه اش نشسته باشد.
رسول اکرم (ص )
الحاوی للفتاوی،ج2،ص136

به نا گریز فتنه ای پدید خواهد آمد که هر گاه در نقطه ای ارامش پیدا کند،در نقطه ای دیگر نا آرامی شروع می شود و این چنین ادامه می یابد ،تا وقتی که منادی آسمان بانگ بر می اورد :امیر شما فلانی است، یعنی حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)
منتخب الاثر،ص451،الملاحم و الفتن،ص38

فتنه ای بر پا می شود و اجتماعی بر پا می گردد و آنگاه فتنه ای بر می خیزد وبه دنبالش اجتماعی فراهم گردد وسپس فتنه ای بر پا می گردد که تعادل روحی مردان رابه هم می زند و دیگر صاحب عقلی دیده نمی شود!
رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)
غایه المرام،ص679،الملاحم والفتن،ص85

بعد از من چهار فتنه بر شما فرود آید که در اولی خونها مباح می شود ،در دومی خونها و ثروتها مباح می شود ،در سومی خونها و ثروت ها و ناموس ها مباح می شود و در چهارمی کور و کر جهان را مضطرب می سازد آن چنان که کشتی غول پیکر آبهای مجاور را مضطرب کند،این فتنه شام را زیر پر می گیرد وعراق را می پوشاند ودر جزیره العرب دست وپا می زند، مردم تلخی حوادث و فشار اشوب را لمس می کنند،آن چنان که پوست به هنگام دباغی شدن،فشار وارده را لمس می کند.
کسی قدرت یک کلمه سخن گفتن نخواهد داشت!.این فتنه در نقطه ای آرام نمی یابد جز پس از آنکه در نقطه ای دیگر بیداد کند.
رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)
الملاحم والفتن،ص17

در میان امت من چهار فتنه بر پا شود:
در فتنه اولی آنقدر بلاها کمر شکن باشد که شخص مومن گوید:این فتنه مرا هلاک می سازد،در فتنه دوم شخص با ایمان گوید:این فتنه حتما مرا نابود سازد،در فتنه سومی هر وقت خیال کنند که تمام شده باز می بینند که ادامه می یابد،وفتنه چهارمی هنگامی روی دهد که امت یک روز با این ویک روز با ان می باشد،و هیچ رهبر و نقطه مشترکی نداشته باشند.
رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)
الملاحم و الفتن،ص17

شما را از هفت فتنه بیم می دهم که بعد از من روی خواهد داد:فتنه ای از مدینه،فتنه ای در مکه،فتنه ای از یمن،فتنه ای از شام،فتنه ای از شرق،فتنه ای از غرب و فتنه ای از قلب شام که آن فتنه سفیانی است.
رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)
الملاحم والفتن ص16،الزام الناصب،ص76

این احادیث نیزا به تحلیل صحیح دارند که توسط کارشناسان باید پاسخ داده بشه.
مثلا در حدیث اول از چند فتنه صحبت شده.آیا این فتنه ها به وقوع پیوستند؟یعنی میشه با جریانات این زمان تطابق داد؟
تشکر

سؤال:
آیا در مورد فتنه‌های آخرالزمان از احادیث، چیزی نقل شده است؟


پاسخ:
در خصوص آن روایات به طور جداگانه مطلبی از بزرگان دین ذکر نشده؛ ولی به طور کلی این مطلب مفید که در پاسخ سؤالاتی بیان شده که ذیلا تقدیم می‌شود:
به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه فارس، حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (قدس سره) در کتاب «پرسش‌های شما، پاسخ‌های آیت‌الله بهجت» به پرسش‌هایی از قبیل چرایی غیبت امام زمان {علیه‌السلام}، فتنه آخرالزمان و نحوه مقابله با آن پاسخ گفته‌اند که مشروح آن در پی می‌آید:
1. چرا امام زمان {عجل‌الله تعالی فرجه} غایب هستند و ما از فیض حضورشان محرومیم؟
- سبب غیبت امام زمان (عجل الله تعالی فی فرجه) خود ما هستیم! وگرنه اگر ظاهر شود چه کسی او را می‌کشد؟ آیا جن آن حضرت را می‌کشد؟ یا قاتل او انسان است؟!
ما از پیش، امتحان خود را پس داده‌ایم که چگونه از امام تحفظ و یا اطاعت می‌کنیم، و یا این که او را به قتل می‌رسانیم! انحطاط و پستی انسان به قدری است که قوم حضرت صالح (علیه السلام) ناقه صالح را با اینکه وسیله ارتزاق و نعمت آن‌ها بود، پی کردند، چنان که قرآن کریم درباره آن می‌فرماید: «وَلَکُمْ شِرْبُ یَوْمٍ مَّعْلُومٍ» یعنی یک روز، آب سهم شما باشد و روز دیگر سهم آن، و روزی که آب چاه را می‌خورد در عوض به آنها شیر می‌داد!
آن آقا گفت: چرا برای تعجیل فرج دعا می‌‌کنید؟ آیا می‌خواهید بیاید و او را هم بکشید؟ برای این که مزاحم خط، مردم، حکومت و حاکمیت شما خواهد بود! آنان که سایر ائمه را کشتند، دیوانه که نبودند! بلکه سبب آن بی‌دینی بود! آیا الان دیگر آن طور نیست؟!...
2. این «فتنه آخر الزمان» که می‌شنویم چگونه فتنه‌ای است؟
- خدا کند ولو با تقیه کردن از طریقه اهل حق و اهل بیت (علیهم السلام) مخذول نشویم. گرفته شدن ایمان از اهل ایمان، از کشته شدن آنها بدتر است. در روایت است که فتنه‌هایی بر اهل ایمان می‌آید «فتن کقطع اللیل المظلم» فتنه‌هایی همانند پاره‌های شب تاریک!
ما این همه ابتلائات را می‌بینم و می‌گویید آیا «فتن کقطع اللیل المظلم» است یا نه؟! و آیا - نعوذ بالله - طریقه حقه اهل بیت (علیهم السلام) حق است یا باطل؟! با این همه رخدادها که می‌بینیم و برای ما پیش‌بینی و پیشگویی کرده‌اند، باز شک و تردید داریم!
3. این ابتلائات و گرفتاری‌ها تا چه اندازه است لطفا بیشتر توضیح دهید؟
- ائمه ما (علیهم السلام) هزار سال پیش خبر داده‌اند که گرفتاری و ابتلائات برای اهل ایمان به حدی خواهد بود که عده کثیری از آنان از ایمان خارج می‌شوند!
4. در عصر غیبت مسلمانان با گرفتاری‌ها و بلاهای زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند شما فکر می‌کنید که باید چه کار کنند و چه چاره‌ای بیندیشند؟
- خدا می‌داند که چه بلاهایی بدتر از این در زمان غیبت آن حضرت بر سر مسلمان‌ها آمد و می‌آید! آلمان در مدت کوتاه، چهارده کشور اروپایی را شکست داد که بزرگترین آن‌ها یونان بود و سقوط آن بیست و پنج روز طول کشید!
بنابراین، ممالک اسلامیه در نزد آن‌ها، هر کدام یک لقمه است! ولی پیشرفت به سرعت، لازمه‌اش غفلت از دشمن پشت‌سر است که خداوند هر کدام از قدرت‌های شرق و غرب را معذب و رقیب دشمن مقابل خود قرار داده است و ظاهر این است که تا قیام حضرت حجت (عجل الله تعالی فی فرجه) اسم اسلام باقی است: «لا یبقی من الاسلام الا اسمه» از اسلام به جز نام آن باقی نمی‌ماند.
اگر دو گروه در برابر هم قرار گرفته و با یکدیگر در حال جنگ باشند و یک فرد از این دو گروه را پیدا می‌کرد و رئیس گروه دیگر را می‌ربود، گروه بی‌رئیس یکی از دو راه را دارند: یا باید تسلیم شوند و یا بدون رهبر با دشمن مخالف بجنگند. حال ما مسلمانان با کفار تقریبا همین طور است...
آیا نباید مواظبت و محافظت کنیم؟
- See more at:
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13910718001315#sthash.BRAnjCrJ.dpuf

موضوع قفل شده است