جمع بندی دعای محبت

تب‌های اولیه

11 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
دعای محبت

با سلام.واقعا ندونستم این موضوع رو باید توی کدوم تالار قرار می دادم و در نهایت اینجا گذاشتم.می خواستم بپرسم آیا ذکر خاصی است که باعث شود مهر ما در دل هر که ما را میبیند و با ما صحبت میکند بیوفتد و هر چند غریبه باشد و ما را نشناسد با دیدن ما مهرمان به دلشان بنشید.خواهشا احادیث و ذکر های موثر رو به طور کامل ذکر کنیدممنون

با نام و یاد دوست


کارشناس بحث: استاد اویس

[="Georgia"][="Blue"][=georgia]با عرض سلام خدمت دوست گرامی kooh و با تشکر از شما بخاطر سوالی که مطرح نمودید.
اینکه انسان محبوب قلوب دیگران گردد و مهر او در دل دیگران متمکن شود ارزویی است دست یافتنی که حتی انبیای عظام الهی نیز در دعاهای خود در پیشگاه الهی چنین خواسته ای داشتند. مثلا در قرآن کریم می خوانیم که حضرت ابراهیم علیه السلام در پیشگاه الهی عرضه می دارد: «فَاجْعَلْ أَفْئِدَةً مِّنَ النَّاسِ تَهْوِی إِلَیْهِمْ » پروردگارا دلهای گروهی از مردم را متوجه ذریه و خانواده ی من کن، که آنان را دوست داشته باشند و بطلبند و محبوب بین مؤمنان گردند.
قرآن کریم که بهترین دستورالعمل انسان سازی است راه محبوب شدن بین قلوب مؤمنین را چنین بیان فرموده است: «
[=georgia]إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا»(مریم/96) یعنی آنان که از نظر عقیده مؤمن و از نظر اعمال صالح اند، خدا برای آنها محبت قرار داده و آنان را محبوب دلهای دیگران می کند.
آنچه به عرض محضر رسید راهکار اصلی و ریشه ای برای جلب محبت خداوند و خلق اوست اما علاوه بر این دستور العمل شریف راهکارهای دیگری نیز برای نیل به مطلوب پیشنهاد داده شده است.
مثلا در روایتی آمده است زیاد خواندن سوره نجم موجب می شود فرد نزد مردم محبوب واقع شود(ثواب الاعمال 116)
و یا مثلا در کتاب منهاج العارفین آمده هر کس آیة الکرسی را هفت روز بعد از اذان صبح قبل از آنکه با کسی حرف بزند رو به قبله یازده مرتبه بخواند و ما بین دو میم (یعلم ما بین ایدیهم) هلاک دشمن را قصد کند البته آن دشمن هلاک گردد و هر گاه در ما بین دو عین (یشفع عنده) محبت احدی را قصد نماید البته آن شخص دوست او گردد و مجرب است به شرط آنکه مقصود او حلال باشد.( منهاج العارفین ص 247)
پیشنهاد حقیر برای دستیابی به مطلوب، پیشروی از همان طریق پیشنهادی قرآن کریم است یعنی تقویت ایمان به خداوند و انجام عمل صالح.

Kooh;518231 نوشت:
با سلام.واقعا ندونستم این موضوع رو باید توی کدوم تالار قرار می دادم و در نهایت اینجا گذاشتم.می خواستم بپرسم آیا ذکر خاصی است که باعث شود مهر ما در دل هر که ما را میبیند و با ما صحبت میکند بیوفتد و هر چند غریبه باشد و ما را نشناسد با دیدن ما مهرمان به دلشان بنشید
:Moteajeb!:مگه همچین چیزی میشه؟:moteajeb::eek:

اویس;518912 نوشت:
اینکه انسان محبوب قلوب دیگران گردد و مهر او در دل دیگران متمکن شود ارزویی است دست یافتنی
[=comic sans ms]بسمه تعالي

[=comic sans ms]محبوب و عزیز بودن در بین مردم نیاز طبیعی و فطری هر انسانی است. هر کس دوست دارد او را دوست بدارند و از منفور و مبغوض بودن گریزان است.
در زیارت امین الله که از بهترین و معتبرترین زیارات شیعه و از زبان حضرت سجاد (علیه السلام) است آمده است:
واجعلنی ... محبوبه فی ارضک و سمائک. خدایا ! مرا در زمین و آسمانت، محبوب ودوست داشتنی قرار ده .
انسان‌ها معمولا دوست دارند محبوب دیگران باشند و این امری است طبیعی. مهم این است که برای محبوبیت, از راه‌های شرعی و موافق با اخلاق استفاده کنیم
[=comic sans ms].
ادامه دارد

Kooh;518231 نوشت:
می خواستم بپرسم آیا ذکر خاصی است که باعث شود مهر ما در دل هر که ما را میبیند و با ما صحبت میکند بیوفتد و هر چند غریبه باشد و ما را نشناسد با دیدن ما مهرمان به دلشان بنشید.خواهشا احادیث و ذکر های موثر رو به طور کامل ذکر کنیدممنون

در بین ادعیه ای كه از معصومین نقل شده است گاه ادعیه ای بدین مضمون به چشم می خورد كه این خود تقریری بر این مطلب است.(ر.ك. به"مهج الدعوات"، تألیف سیدبن طاووس)
ولی با همه اینها باید این مطلب را مدنظر داشت كه محبوب شدن بیشتر به عمل و كردار انسان بستگی دارد.

توجه به این نکته ضروری است که هر یک از راه‌های تأثیرگذاری محبت و علاقه در دل مردم، فقط به خواست و اراده‌ی خدا مؤثر است. به بیان دیگر ما هرگز نمی‌توانیم از هیچ راهی در قلب دیگران نفوذ کنیم، مگر این که خدای متعال که عالم به مصالح و مفاسد امور است و همه چیز عالم به دست اوست، راه نفوذ ما را باز فرماید چرا كه او مولف القلوب است. البته از طریق راه‌هایی که خود بیان فرموده است.

آیه‌ی شریفه‌ی 63 سوره‌ی انفال نیز مؤید همین مطلب است ؛ زیرا در این آیه خداوند به رسول گرامی‌اش می‌فرماید: اگر تمام آن چه را که روی زمین است هدیه بدهی، نمی‌توانی (به تنهایی و بدون یاری خدا) بین دل‌های مردم الفت و محبت ایجاد کنی. ولیکن خدایتعالی این الفت را ایجاد فرمود : " لَوْ أَنْفَقْتَ ما فِی الْأَرْضِ جَمِیعاً ما أَلَّفْتَ بَیْنَ قُلُوبِهِمْ وَ لکِنَّ اللَّهَ أَلَّفَ بینهم"
بنابراین تنها انجام عملی از سوی ما بدون پشتوانه‌ی رب‌العالمین که تأثیرگذار حقیقی هم اوست، کارساز و محبت آور نخواهد بود.

از آیات قرآنی استفاده می شود که ثمره ایمان و عمل صالح، محبوب شدن در دل ها ی مردم است:
ان الذین آمنوا و عملوا الصالحات سیجعل لهم الرحمن ودا [2]؛ کسانی که ایمان آوردند و عمل صالح انجام دادند خداوند رحمان محبت آنا را در دل ها می افکند .

دلیل این امر این است که در ایمان و عمل صالح جاذبه و کشش فوق العاده ای وجود دارد ؛

امام صادق (عليه‏السلام) نيز فرمودند: «اگر مؤمن با قلبش متوجه خداي سبحان شود، خدا هم وجه خود را متوجه او خواهد كرد و دلهاي مؤمنان را نسبت به او دوست مي‏كند»[1]
و چه چيز بهتر از اينكه انسان محبوب خدا شود. و بندگان مؤمن او را دوست داشته باشند.


ادامه دارد
[1] سوره مريم، آيه 96
[2] امالي شيخ مفيد، ص 164، مجلس 18، ح 7

امير1;519096 نوشت:
ادامه دارد

در برخي از روايات ما بعضي از اموري كه موجب محبوبيت مي شود ذكر شده است كه به عنوان نمونه به چند مورد اشاره ميشود:
1-
امام صادق (عليه السلام) فرمودند: «سه چیز محبت را به دنبال می آورد: دین داری، فروتنی و دست و دل باز بودن»[1]
تواضع می تواند مایه تقویت دوستی شود. برعکس، هرگونه تکبّر و خودبزرگ بینی در بین دوستان، صمیمیت را از بین می برد و موجب تفرقه می شود.
2- شخصی از رسول خدا(ص) پرسید: «چه چیز باعث محبوبیت بین مردم می شود؟ فرمودند: ازهد فیما عند الناس یحبک الناس؛ هیچ چشم داشتی به آنچه مردم دارند نداشته باش تا محبوب مردم شوی» [2]
مردم کسی را که چشم داشتی به دارایی آنها ندارد و خالصانه و صمیمانه دوستی می کند، دوست دارند[2]

3-

از امام علی(ع) روایت شده است که فرمودند: «سه چیز موجب محبت است: اخلاق خوب، همراهی و رفاقت نیکو و فروتنی»[3]

همه مى دانیم یکى از بزرگترین عوامل گسترش و پیشرفت اسلام «حسن خلق» و رفتار پسندیده پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) بود. این واقعیتى است که خداوند متعال خود آن را متذکر مى شود و مى فرماید: ( …وَلَوْ کنتَ فَظًّا غَلِیظَ لْقَلْبِ لاَنفَضُّواْ مِنْ حَوْلِک...[4]؛ «اگر تو مردى تندخو و خشن بودى، مردم از پیرامونت پراکنده مى شدند».
همه از معاشرت با افراد بداخلاق به سختى متنفر و گریزانند و از مصاحبت با آنان به شدت اجتناب و دورى مى کنند.

در جاى دیگر مى فرماید:«یا بَنى عبدالمطلب اِنَّکمْ لَنْ تَسْعُوا النّاسَ باموالِکمْ فألقُوهم بِطلاقة الْوَجْهِ وحُسْنِ الْبَشَرِ(5)؛اى فرزندان عبدالمطلب! شما با ثروت خود هرگز نمى توانید مردم را راضى کنید، پس با گشاده رویى و اخلاق نیکو آنها را راضى نمایید»

4- یکی از تأثیرگذارترین عوامل محبت انگیزی در مردم ابراز محبت به آنهاست. در روایات آمده که اگر کسی را دوست دارید به او بگویید و یا هدیه بدهید. بنابراین آشکار کردن محبت که در زبان عربی «مودت» گفته می شد، در جلب دلها و مهر و محبت بسیار نافذ است.
امام علی(ع) در این باره فرموده‌اند: «بالتودد تکون المحبه؛ با آشکار کردن مهربانی، محبت شکل گرفته و پدید می آید»[6]

روزی امام باقر(ع) و امام صادق(ع) با گروهی در مسجد نشسته بودند. کسی از کنار آنها رد می شد. یکی از اهل مجلس گفت: «من این شخص را دوست دارم». امام باقر(ع) فرمود: «اگر دوستش داری به او بگو و او را از دوستی و علاقه خود، آگاه کن. این کار، موجب دوام دوستی و تقویت پیوندها می شود»[7]

5- در روایت دیگری آمده است: کسی که بر اثر ایمان و انسانیت محبوب خدا می شود، خداوند محبت او را مانند اکسیری در آب می ریزد تا هر که از آن آب می آشامد. محبت او را در قلب خود جای می دهد. پس یکی دیگر از اسباب دوست داشتنی شدن، داشتن ایمان است. چنانچه در روایت دیگری امام صادق(عليه السلام) فرمود: اگر دیدی محبت و علاقه ات به برادر مؤمنت کاهش یافته، بدان که یکی از شما دو نفر گناهی مرتکب شده و همین باعث کم شدن محبوبیت او شده است.

همچنین در برخي روایات از رفتارهایی که سبب تنفر و سوء ظن می شود نهی شده است.

[1] میزان الحکمه، ح 3045
[2] میزان الحکمه، ح 3047
[3] میزان الحکمه، ح 3046 الإمامُ علیٌ‏‌علیه السلام: ثلاثٌ یُوجِبْنَ الَمحبَّةَ: حُسنُ الخُلقِ، وحُسنُ الرِّفقِ، والتَّواضُعُ. (غرر الحکم و درر الکلم ص۲۵۵)
[4]سوره آل‏ عمران، آيه 159
[5] كافي ج2 ص 103
[6] میزان الحکمه، ح 3051
[7] بحارالأنوار، ج 74، ص 181

Kooh;518231 نوشت:
با سلام.واقعا ندونستم این موضوع رو باید توی کدوم تالار قرار می دادم و در نهایت اینجا گذاشتم.می خواستم بپرسم آیا ذکر خاصی است که باعث شود مهر ما در دل هر که ما را میبیند و با ما صحبت میکند بیوفتد و هر چند غریبه باشد و ما را نشناسد با دیدن ما مهرمان به دلشان بنشید.خواهشا احادیث و ذکر های موثر رو به طور کامل ذکر کنیدممنون

به تضمین فرمایش کارشناس محترم جناب اویس؛

اویس;518912 نوشت:
پیشنهاد حقیر برای دستیابی به مطلوب، پیشروی از همان طریق پیشنهادی قرآن کریم است یعنی تقویت ایمان به خداوند و انجام عمل صالح.

قاطعانه عرض می کنم هرکسی بندگی حقیقی خدا رو بکنه و فقط رضایت باری تعالی رو در نظر بگیره، محبتش تو دل انسان های شناخته و نشناخته که سهله، در وجود تمام کاینات می افته.

ولله العزه؛ عزت فقط و فقط از آن خداست، کافیه باهاش دوستی کنیم تا عزت و محبتی از جنس عزت خودش بهمون بده...و حتما هم میده.

امام علی علیه السلام: هر كس رابطه اش را با خدا اصلاح كند، خداوند رابطه او را با مردم اصلاح خواهد نمود.

به خدا گفتم: "بیا تا جهان را قسمت کنیم؛ آسمان برای من! ابرهایش برای تو!
دریا برای من! موج هایش برای تو!
ماه برای من! خورشید برای تو!..."
خداوند خندید و گفت:
"تو بندگی کن...همه ی دنیا برای تو!...من هم برای تو!
"

بله این دعا هست

ولی دیدم کسانی رو که دعا رو خوندن در طرف مقابل اثر کرد اما از خوندش پشیمون شدند و فقط به طرف ضربه عاطفی وارد شد!!من این دعاها رو جرائت نمیکنم بخونم...در واقع خوشم نمیاد کسی رو بزور دعا نسبت به خودم با محبت کنم!!

[="DarkSlateGray"]خب الان دعای محبت کدوم شد؟خواندن زیاد سوره نجم؟؟/[/]

سوال:
آیا با اذکار و ادعیه میتوان در میان قلوب مردم محبوبیت یافت؟

پاسخ:
اینکه انسان محبوب قلوب دیگران گردد و مهر او در دل دیگران متمکن شود ارزویی است دست یافتنی که حتی انبیای عظام الهی نیز در دعاهای خود در پیشگاه الهی چنین خواسته ای داشتند. مثلا در قرآن کریم می خوانیم که حضرت ابراهیم (علیه السلام) در پیشگاه الهی عرضه می دارد: «فَاجْعَلْ أَفْئِدَةً مِّنَ النَّاسِ تَهْوِی إِلَیْهِمْ»(1) پروردگارا دلهای گروهی از مردم را متوجه ذریه و خانواده ی من کن، که آنان را دوست داشته باشند و بطلبند و محبوب بین مؤمنان گردند.
قرآن کریم که بهترین دستورالعمل انسان سازی است راه محبوب شدن بین قلوب مؤمنین را چنین بیان فرموده است: «
إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا»(2) یعنی آنان که از نظر عقیده مؤمن و از نظر اعمال صالح اند، خدا برای آنها محبت قرار داده و آنان را محبوب دلهای دیگران می کند.
آنچه به عرض محضر رسید راهکار اصلی و ریشه ای برای جلب محبت خداوند و خلق اوست اما علاوه بر این دستور العمل شریف راهکارهای دیگری نیز برای نیل به مطلوب پیشنهاد داده شده است.
در برخي از روايات ما بعضي از اموري كه موجب محبوبيت مي شود ذكر شده است كه به عنوان نمونه به چند مورد اشاره ميشود:
مثلا امام صادق (عليه السلام) فرمودند: «
سه چیز محبت را به دنبال می آورد: دین داری، فروتنی و دست و دل باز بودن»(4)
تواضع می تواند مایه تقویت دوستی شود. برعکس، هرگونه تکبّر و خودبزرگ بینی در بین دوستان، صمیمیت را از بین می برد و موجب تفرقه می شود.
و یا شخصی از رسول خدا(صلی الله علیه و آله) پرسید: «چه چیز باعث محبوبیت بین مردم می شود؟ فرمودند:
ازهد فیما عند الناس یحبک الناس(5) هیچ چشم داشتی به آنچه مردم دارند نداشته باش تا محبوب مردم شوی»

پینوشتها:
1. ابراهیم، آیه 37.
2. مریم، آیه 96.
3. صدوق، محمدبن علی (م. 381ق.)، ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، تحقیق سیدمحمدمهدی موسوی خرسان، قم، الشریف الرضی، 1368ش، صفحه116.
4. ری‌شهری، محمد، میزان الحکمه، ترجمه حمید رضا شیخی، قم، انتشارات دار الحدیث، 1377ش، ح 3045.
5. همان،ح 3047.

موضوع قفل شده است