به نام خدا
جواب: حضرت نوح علیه السلام
سوال بعدی:
ایام شهادت امام جعفر صادق علیه السلام
سوالی در این خصوص: امام صادق علیه السلام اوتاد زمین را چند نفر نامیدند و اسمشان چیست؟
ممنون از تاپیک خوبتون
جواب سوال بالایی: امام صادق علیه السلام اوتاد زمین را چهار تا دانستند:
محمد بن مسلم -برید بن معاویه-لیث بن البختری-زراره بن اعین
سوالی هم ازتون بپرسم:
داریم کم کم به غروب روز جمعه نزدیک می شیم
چه دعایی در این وقت شریف می خوانیم؟
منظورم (غروب جمعه است؟)
در مورد نذری دادن برای امام حسین علیه السلام حدیثی در بحارالانوار (44/ 287) مبنی بر تأئید این عمل وجود دارد: قال علی علیه السلام:
«انّالله اختارنا واختار لنا شیعه ینصروننا و یفرحون لفرحنا و یحزنون لحزننا و یبذلون أموالهم و أنفسهم فینا اولئک منّا و الینا. »
همانا خداوند ما را برگزید و گروهی را برای ما برگزید تا یاریمان کنند و به سبب شادی ما شاد باشند و به خاطر حزن ما اندوهگین باشند و اموال و جان هایشان را در راه ما بذل کنند. آنان از ما و به سوی ما هستند
سوالی بعدی: خانمی که به یازده امام محرم بود و به یک امام نامحرم؟
سلام.
فاصله بین حق و باطل چهار انگشت است، یعنی فاصله بین چشم و گوش
چیزهایی که با چشم خود دیده ای و چیزهایی که فقط شنیده ای و مطمئن نشده ای.
***
قطعه زمینی که فقط یکبار خورشید به آن تابید کجا بود؟
[quote=builder;176397]کدام ایه از قران است که اگر ان را از از اخر به اول بخوانیم باز خود ایه میشود؟[/quote] ربک فکبر
توضیحات: [FONT=Times New Roman]پاسخ این سؤال بخشى از آیه 3 سوره پنجاه و ششم قرآن یعنى سوره مدثّر است. عبارت (رَبَّکَ فَکَبِّر) را که در این آیه آمده اگر از آخر به اوّل هم بخوانیم باز هم مى شود: (رَبَّکَ فَکَبِّر) آیا مى دانید معناى این جمله از قرآن چیست؟ (رَبَّکَ فَکَبَّرْ)یعنى خدا را به بزرگى یاد کن. سوال بعدی: [FONT=Times New Roman]کدام آیه است که اگر آن را هنگام خوابیدن بخوانیم هر زمان که بخواهیم بیدار مى شویم؟
ببخشید ولی فک کنم یه خورده که نه خیلی سوال با معما فرق داره به نظر من سوالایی که اینجا پرسیده میشه یه جواب درست داره که حالا باید توی قرآن یا کتب مذهبی یا توی روایات و مکاتب دین دنبالش گشت. بیشتر از یک جواب هم نداره.
معما بستگی به ذهن و خلاقیت یه آدم بستگی داره و اینکه ممکنه بیش از یک جواب داشته باشه و با راه حل های مختلف.:ok:
یكی علم و دانش و دیگری حلم و بردباری می باشد.
منبع: اندیشه قم
+ توضیحات:(البته جواب ذیل هم می توانیم بدهیم)
عَنْ عَلِيٍّ عليه السلام:
قَالَ هَبَطَ جَبْرَئِيلُ عَلَى آدَمَ ع فَقَالَ يَا آدَمُ إِنِّي أُمِرْتُ أَنْ أُخَيِّرَكَ وَاحِدَةً مِنْ ثَلَاثٍ فَاخْتَرْهَا وَ دَعِ اثْنَتَيْنِ فَقَالَ لَهُ آدَمُ يَا جَبْرَئِيلُ وَ مَا الثَّلَاثُ فَقَالَ الْعَقْلُ وَ الْحَيَاءُ وَ الدِّينُ فَقَالَ آدَمُ إِنِّي قَدِ اخْتَرْتُ الْعَقْلَ فَقَالَ جَبْرَئِيلُ لِلْحَيَاءِ وَ الدِّينِ انْصَرِفَا وَ دَعَاهُ- فَقَالا يَا جَبْرَئِيلُ إِنَّا أُمِرْنَا أَنْ نَكُونَ مَعَ الْعَقْلِ حَيْثُ كَانَ قَالَ فَشَأْنَكُمَا وَ عَرَج
على عليه السلام فرمود:
جبرئيل[عليه السلام] بر آدم [عليه السلام] نازل شد و گفت: اى آدم من مأمورم تو را ميان سه چيز مخير سازم تا يكى را برگزينى و دو تا را وانهى، آدم گفت: اى جبرئيل آن سه چيز كدامند؟ گفت: عقل ، حياء و دين. آدم گفت: عقل را برگزيدم جبرئيل به حياء و دين گفت: شما بازگرديد و او را واگذاريد آن دو گفتند: اى جبرئيل ما مأموريم هرجا كه عقل باشد با او باشيم. گفت خود دانيد و بالا رفت.
کدام فضیلت امیرالمؤمنین علیه السلام در قرآن است که امام رضا علیه السلام درباره آن فرمودند: برترین فضیلت امیرالمؤمنین علیه السلام در قرآن است؟
قرآن کریم آیه 61 سوره آل عمران: فَمَنْ حَآجَّكَ فِيهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْاْ نَدْعُ أَبْنَاءنَا وَأَبْنَاءكُمْ وَنِسَاءنَا وَنِسَاءكُمْ وَأَنفُسَنَا وأَنفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَةُ اللّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ هرگاه بعد از دانشي كه (درباره مسيح) به تو رسيده، كساني با تو به مجادله و ستيز برخيزند، بگو: بياييد ما فرزندان خود را دعوت كنيم، شما هم فرزندان خود را، ما زنان خويش را دعوت نمائيم، شما هم زنان خود را، ما از جانهاي خود دعوت ميكنيم شما هم از جانهاي خود؛ آنگاه مباهله كنيم و لعنت خدا را بر دروغگويان قرار دهيم.»
بیشتر در این مورد تاپیک اسک دین http://www.askdin.com/thread12080.html
بیشتر در این رابطه:
بزرگترین فضیلت امیرالمؤمنین (عليه السلام)
[FONT=B Badr] فضیلته فی المباهلة و أنّ رسول الله [FONT=Andalus]صلی الله عليه و آله و سلم[FONT=B Badr] باهل بعلیّ و فاطمة زوجته و الحسن و الحسین [FONT=Andalus]عليهم السلام[FONT=B Badr] و جعله منها کنفسه و جعل لعنة الله علی الکاذبین و قد ثبت أنّه لیس أحد من خلق الله یشبه رسول الله [FONT=Andalus]صلی الله عليه و آله و سلم[FONT=B Badr] فوجب له من الفضل ما وجب له إلّا النبوّة، فأیَّ فضل و شرف و فضیلة أعلی من هذا[FONT=B Mitra]؟
[FONT=B Zar] برترین فضیلت آن حضرت، در جريان مباهله است. همانا رسول خدا[FONT=Andalus]صلی الله عليه و آله و سلم[FONT=B Zar] به وسیله علی، فاطمه همسرش، حسن و حسین [FONT=Andalus]عليهم السلام[FONT=B Zar] (با نصاری نجران) مباهله نمود، و آن حضرت را همانند خویش دانست، و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار داد. و البته ثابت است کسی از آفریدگان خدا همانند رسول خدا [FONT=Andalus]صلی الله عليه و آله و سلم[FONT=B Zar] نبوده، بنابراین، همه فضایلی که رسول خدا [FONT=Andalus]صلی الله عليه و آله و سلم[FONT=B Zar] داشت، برای علی [FONT=Andalus]عليه السلام[FONT=B Zar] نیز [FONT=B Zar]می باشد [FONT=B Zar]جز پیامبری، پس کدامین فضل و برتری بالاتر از این فضل و شرف است؟
[FONT=B Mitra]مأمون گفت: [FONT=B Sara][FONT=Courier New]شاید رسول خدا[FONT=Andalus]صلی الله عليه و آله و سلم[FONT=Courier New][FONT=B Sara]با كلمه «انفسنا»، به جان خویش اشاره نموده است!
[FONT=B Mitra] امام رضا [FONT=Andalus]عليه السلام[FONT=B Mitra] فرمودند:
[FONT=B Zar]چنین اشارهای جایز نیست، چرا که رسول خدا[FONT=Andalus]صلی الله عليه و آله و سلم[FONT=B Zar]با همه آنها به سوی نصاری نجران بیرون آمده و با همه آنها به مباهله پرداخته است. اگر جان خویش را اراده فرموده بود، می بایستی علی[FONT=Andalus]عليه السلام[FONT=B Zar]را از مباهله خارج می نمود، در صورتی که به اتفاق همه مسلمانان، علی[FONT=Andalus]عليه السلام[FONT=B Zar]جزء آنان بوده است.
[FONT=B Mitra] مأمون گفت: [FONT=Courier New][FONT=B Sara]در آن هنگام که پاسخ آید، سخن ساقط میشود[FONT=B Sara]([FONT=B Mitra][FONT=Courier New][1][FONT=B Sara][FONT=Courier New])[FONT=B Mitra].
[FONT=B Mitra] و ابنحمّاد در شأن وجود مقدس امیرمؤمنان [FONT=Andalus]عليه السلام[FONT=B Mitra] اینگونه سروده است[FONT=B Mitra]:
[FONT=B Davat]سمّاه ربّ العرش فی الذکر نفسه فحسبک هذا القول إن کنت ذا خبر
[FONT=B Davat]و قـال لهم: هذا وصییّ و وارثـــی و مـن شدّ ربّ العالمیـــن بـه أزری
[FONT=B Davat]عـــلیّ کزرّی من قمیصی إشـــاره بأن لیس یستغنی القمیص عــن الزرّ
[FONT=B Zar]پروردگار عرش، علي را در قرآن، خود پیامبر خواند و این سخن برای تو اگر اهل خبری، بس است.
[FONT=B Zar] پیامبر خدا [FONT=Andalus]صلی الله عليه و آله و سلم [FONT=B Zar] به آنان فرمودند: این جانشین و وارث من است، و او کسی است که پروردگار جهانیان بوسیله او پشت من را محکم نمود. [FONT=B Zar] علی[FONT=Andalus]عليه السلام[FONT=B Zar] نسبت به من، مانند پارچهام نسبت به پیراهن من است اشاره به اینکه هرگز پیراهن از پارچه بی نیاز نیست[FONT=B Zar]. [1][FONT=B Badr]- این روایت از مناقب دیلمی نقل گردید ولی نظیر آن را علامه مجلسی [FONT=Andalus]رحمة الله عليه[FONT=B Badr] در بحار الانوار، ج35، ص 275 از «الفصوص المختارة» شیخ مفید [FONT=Andalus]رحمة الله عليه[FONT=B Badr] نقل کرده است. البته +توضیح بیشتر
یه روایت دیگه هم هست که می گه بهترین منقبت امام علی علیه السلام:(که باتوجه به سوال آیه مباهله -بالاتری صحیح است) شخصی خدمت امیرالمومنین علی علیه السلام رسید و عرض کرد :
بهترین منقبت شما چیست ؟
حضرت چند آیه از قرآن مجید که در شان ایشان نازل شده بود را قرائت نمود که از جمله آیه کریمه ۴۳ سوره مبارکه رعد :
« و یقول الذین کفروا لست مرسلا قل کفی بالله شهیدا بینی و بینکم و من عنده علم الکتاب »
کسانی که کفر می ورزند می گویند تو پیغمبر نیستی ، بگو کفایت می کند که خداوند
و کسی که علم کتاب در نزد اوست میان من و شما گواه باشد !
سپس امیرالمومنین علیه السلام افزود ، مقصود خداوند از « کسی که علم کتاب نزد اوست » ما هستیم .
پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله وسلم درباره گستره این علم می فرمایند :
معاشر الناس ! ما من علمٍ إلّا علّمنیه ربّی ، و أنا علّمتُه علیاً و قد أحصاه الله فیّ ، و کلّ علمٍ علمتُ فقد أحصیته فی إمام المتقین ، و ما مِن علمٍ إلّا علمته علیاً
ای مردم ! هیچ علمی نبود مگر آن که پروردگارم به من آموخت، و من به علی آموختم. خداوند آن را در من إحصا کرد و من آن را در امام المتقین قراردادم و علمی نبود مگر آن که به علی آموختم. (احتجاج ج۱ ص۱۴۴)
همچنین درباره تعبیر من عنده علم الکتاب ، تعبیر مشابه دیگری در قرآن مجید داریم که "من عنده علمٌ من الکتاب " یعنی کسی که جزئی از علم کتاب به او داده شده بود ، که وصی حضرت سلیمان علیه السلام بود که تخت بلقیس را در کمتر از چشم برهم زدنی از سرزمین سبأ به اورشلیم آورد . (نمل- ۴۰)
او آصف بن برخیا بن شمعیا(شمعون) بود و چنین علمی داشت .
امام صادق علیه السلام در مقام تبیین و نیز مقایسه این دو تعبیر می فرمایند :
آن که «عِلْمُ الْکِتابِ» نزد اوست همان امیرالمومنین علیه السلام است.
و از ایشان پرسیدند : آیا آن که «عِلْمٌ مِنَ الْکِتابِ» دارد اعلم است یا کسی که «عِلْمُ الْکِتابِ» نزد اوست؟
حضرت فرمودند : علم کسی که نزد او «عِلْمٌ مِنَ الْکِتابِ» است نسبت به کسی که «عِلْمُ الْکِتابِ» نزد اوست فقط به اندازه آن چیزی است که پشه با بالش از آب دریا بر می دارد.
(بحارالأنوار ، جلد ۳۵ ، صفحه ۴۲۹ از تفسیر قمی)
جبرئیل فرمود: اگر این دعارا بخوانید قسم به جا و مکانم و عزتم آن شخص خواننده ی این دعا را به بهشت تضمین می کنم؟
زیارت عاشورا
توضیحات بیشتر: عارف فرزانه آیت اللّه بهجت (ره) می فرمود: مضمون زیارت عاشورا گواه و روشن كننده عظمت آن است، مخصوصاً وقتى آنچه در سند زیارت ملاحظه می كنیم که امام صادق علیه السلام به صفوان مى فرماید: زیارت عاشورا را بخوان و در خواندن آن استمرار داشته باش، من به خواننده آن چند چیز را تضمین می كنم: زیارت او قبول، تلاشش مشکور و حاجت وى از جانب خداوند متعال بر آورده می شود و با دست خالى باز نخواهد گشت. اى صفوان! این را با ضمانتى از پدرم، و پدرم از امیرالمؤمنین علیه السلام و ایشان از حضرت رسول صلّى الله علیه وآله و رسول خدا از جبرئیل و جبرئیل از خداوند عزّوجلّ دریافت نموده، هر یك از آنها این زیارت را با این ضمانت تضمین نمودند، خداوند عزّوجل به ذات اقدس خود قسم خورده كه هركس زیارت كند حسین علیه السلام را به این زیارت از نزدیك یا دور و دعا كند به این دعا، زیارت و دعاى او را قبول مى كنم و خواسته اش هرچه باشد بر آورده سازم. پس از درگاه من با ناامیدى و زیان باز نگردد و او را به برآمدن حاجتش، و رسیدن به بهشت و آزادى از دوزخ خرسند و خوشحال مى كنم و شفاعت او را در حق هر كس كه شفاعت كند بپذیرم.(1) ___
پی نوشت:
1) زیارت عاشورا و داستانهاى شگفت آن، ص 56.
این متن قرآنی «إِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِيماً» که بعد از تمام شدن نماز مکبر میگوید در کجا آمده؟!!!!!
این متن قرآنی «إِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِيماً» که بعد از تمام شدن نماز مکبر میگوید در کجا آمده؟!!!!!
سوره احزاب،آیه 56
سوال بعد
آن چيست كه اساس دين است، اوّلش «ب» و آخرش «سين» است؟
[quote=آذر بانو;185228]اون چیه که توی دستشویی حرامه ولی توی نماز واجبه و توی وضو مستحب؟![/quote]
با عرض سلام ودرود رو به قبله
سوال بعدی: خم چو نگون گشت یکی نقطه ریخت
هوش زمدهوش در عالم پرید
راهنمایی:
مناسبت این ایام:Gol: