همسران پیامبر

بکارت ، ملاک پاکدامنی در قرآن

انجمن: 

سلام
در سوره تحریم دو آیه میخونیم:

عَسَى رَبُّهُ إِنْ طَلَّقَكُنَّ أَنْ يُبْدِلَهُ أَزْوَاجًا خَيْرًا مِنْكُنَّ مُسْلِمَاتٍ مُؤْمِنَاتٍ قَانِتَاتٍ تَائِبَاتٍ عَابِدَاتٍ سَائِحَاتٍ ثَيِّبَاتٍ وَأَبْكَارًا ﴿۵﴾ اگر پيامبر شما را طلاق گويد اميد است پروردگارش همسرانى بهتر از شما مسلمان مؤمن فرمانبر توبه كار عابد روزه‏ دار بيوه و دوشيزه به او عوض دهد (۵)

اینم ایه اخرشه:
وَمَرْيَمَ ابْنَتَ عِمْرَانَ الَّتِي أَحْصَنَتْ فَرْجَهَا فَنَفَخْنَا فِيهِ مِنْ رُوحِنَا وَصَدَّقَتْ بِكَلِمَاتِ رَبِّهَا وَكُتُبِهِ وَكَانَتْ مِنَ الْقَانِتِينَ ﴿۱۲﴾ و مريم دخت عمران را همان كسى كه خود را پاكدامن نگاه داشت و در او از روح خود دميديم و سخنان پروردگار خود و كتابهاى او را تصديق كرد و از فرمانبرداران بود (۱۲)

ایا دختریکه بکارت نداره پاکدامن محسوب نمیشه؟

آیا سانسور و پنهان کاری علت سرزنش خداوند در آیه 3 سوره تحریم بوده؟

انجمن: 

دلیل سرزنش خداوند در آیه 3 سوره تحریم چه چیزی بوده؟
آیا به خاطر سانسور خبر بوده که میفرماید: عرف بعضه و اعرض عن بعض؟
آیا این آیه میتونه دلیل بر این باشه که گفتن نیمی از حقیقت در حکم دروغ است؟

دلایل ازدواج پیامبر اسلام (ص) با همسران شان

سلام لطفا دلیل و ضرورت ازدواج پیامبر با هریک همسرانی که داشته اند را شرح دهید.

ابعاد شخصیتی ام المومنین خدیجه کبری قبل از اسلام

[="Arial"][="Blue"]عرض سلام وادب خدمت همه اساتید وکاربران گرامی
سوال من این است که قبل از اسلام حضرت خدیجه چه دینی داشتند؟
قطعا در عفاف وپاکدامنی نظیر نداشتند که در غیر این صورت مادر فاطمه زهرا سلام الله علیها نمی شدند ولی در جامعه آن زمان عرب زن را انسان حساب نمی کردند چگونه ایشان با اینکه تجارت می کردند واموال زیادی داشتند شایستگی ازدواج با پیامبر اسلام را به دست آوردند؟
[/][/]

••●●::انتشارنرم افزار پرسش و پاسخ پیرامون همسران نبی(ص)::●●••

بنام خدا

سلام علیکم

به دنبال ساخت فیلم موهن در باره پیامبر اسلام (ص) ، مرکز ملی پاسخگوئی به سوالات دینی در پاسخ به برخی شبهات در این زمینه اقدام به انتشار نرم افزار پرسش و پاسخ با موضوع همسران نبی (ص) نمود.

حجت الاسلام و المسلمین مخدوم ، رئیس مرکز ملی پاسخگوئی دینی با بیان این نکته که در آموزه های اسلامی پاسخ گفتن به پرسش ها و شبهات دینی از مهم ترین وظایف متولیان دینی و از سنتهای ماندگار پیامبر اسلام و امامان و عالمان دینی است، تا جایی که عالمان ادیان دیگر به راحتی سوالات و ایرادات خود را پیرامون مهم ترین باورهای اسلامی مطرح، و پاسخ می گرفته اند .

در این میان کسانی که در مصاف استدلالات عقل پذیر دینی توان هم آوردی ندارند به حربه هایی چون توهین و استهزاء چنگ می زنند .

ایشان در ادامه افزود: برخی سوالات پیرامون همسران پیامبر مهربانی، حضرت محمد مصطفی (علیه افضل صلوات المصلّین) مطرح می شود که دارای پاسخ های روشن و متقن است و مرکز ملی پاسخ گویی به سوالات دینی در راستای رسالت خویش، در زدودن غبار ابهامات و شبهات از ساحت نورانی دین، مجموعه ای از پرسش ها در این موضوع را در قالب یک کتاب منتشر کرده است.

حجت الاسلام مخدوم، با اشاره به انتشار فیلم موهن به ساحت نبی مکرم اسلام (ص) و محکومیت عمومی آن، گفت به مناسبت انتشار توهین های اخیر بر آن شدیم که گزیده ای از کتاب مذکور را در قالب نرم افزار به تمام آزادگان و اهل اندیشه جامعه تقدیم کنیم.

این نرم افزار با امکان نمایش ، چاپ و جستجو در پرسش و پاسخ های دینی از طریق سایت مرکز ملی پاسخگوئی به سوالات دینی منتشر و به صورت رایگان در اختیار کاربران سایبری قرار داده شده است


برای دریافت نرم افزار بر روی تصویر فوق کلیک کنید

چه دلیلی وجود دارد که بین کار ها و مواضع عایشه و حفصه کاملاً هماهنگ بو

چه دلیلی وجود دارد که بین کار ها و مواضع عایشه و حفصه هماهنگی خاصی وجود داشته است؟
با مطالعه متون تاریخی مربوط به زندگی پیامبرو همسران وی متوجه یک نوع هماهنگی و متابعت در اعمال و مواضع گرفته شده بین حفصه بنت عمر و عایشه بنت ابو بکر می شویم که این روحیه متابعت در حفصه بیشتر بوده است. یعنی حفصه بیشتر شخصیتی تابع داشته و کارهایی را با عایشه هماهنگ می کرده است. در ادامه به نمونه هایی از این شواهد گزارشات تاریخی اشاره خواهد شد.
1- جریان افشاء سر پیامبر توسط عایشه و حفصه که باعث دل رنجی و ناراحتی پیامبر شدو این آیه در مورد آن نازل شد «وَإِذْ أَسَرَّ النَّبِيُّ إِلَى بَعْضِ أَزْوَاجِهِ حَدِيثًا فَلَمَّا نَبَّأَتْ بِهِ وَأَظْهَرَهُ اللَّهُ عَلَيْهِ عَرَّفَ بَعْضَهُ وَأَعْرَضَ عَن بَعْضٍ فَلَمَّا نَبَّأَهَا بِهِ قَالَتْ مَنْ أَنبَأَكَ هَذَا قَالَ نَبَّأَنِيَ الْعَلِيمُ الْخَبِيرُ التحریم3 »و مدتی از همسران خود کنار گیری کرد. آیه شریفه (وَإِن تَظَاهَرَا عَلَيْهِ)تحریم 4 ) در شأن حفصه و عایشه نازل شد و به این معنی است که آن دو زن پشت به پشت هم داده بودند که باعث اذیت پیامبر شوند.چرا که حفصه و عایشه دو تنى بودند كه مایه آزار پیامبر اكرم شدند و در آیه اول و چهارم سوره تحریم به این موضوع اشاره شده است ([1]). ( انساب الاشراف بلاذری،ج‏1،ص:424(چاپ‏زكار،ج‏2،ص:55)

- با توجه به تأثیر پذیری حفصه از عایشه میی بینیم که در جنگ جمل عایشه در میان زنان پیامبر حمایت کاملی را از جریان عایشه به عمل می آورد وحتی قصد همراهی داشته که با ممانعت برادرش نمی تواند با عایشه همراه شود ولی تاآخر به هرشکلی از عایشه حمایت میکند. دراین باره گزارشات متعددی نقل شده از جمله:در جنگ جمل همسران پیامبر وقتی از قصد عایشه برای خروج از مکه به سمت بصره با خبر شدند از همراهی او کناره گیری کردند ولی حفصه تنها کسی بود گفت :رای من تبع رای عایشه است حتی اگر هیچ راهی جز خروج باقی نمانده باشد.( [2])

- از دیگر آیاتی که درباره حفصه نقل شده آیه شریفه «إِن تَتُوبَا إِلَى اللَّهِ فَقَدْ صَغَتْ قُلُوبُكُمَا » (تحريم /4) که در تفسير این آيه شريفه نقل شده كه ابن عباس از خليفه دوم در شان نزول اين آيه شريفه پرسيد و چنين جواب شنيد كه؛ اين آيه در شان دو همسر پيامبر يعني عايشه و حفصه نازل گرديده است وقتيكه همسران پيامبر، ايشان را اذيت مي­كردند پيامبر از ايشان كناره گرفت و شايعه­اي مبني بر طلاق دسته­جمعي همسران پيامبر در شهر مدينه پخش شد وقتي خبر به عمر رسيد ناراحت شده و نزد پيامبر رفته و متوجه شد كه به خاطر رازي كه حفصه نزد عايشه فاش ساخته بوده و باعث اذيت پيامبر شده بود موقتاَ پيامبر از همسران خود كناره­گيري كرده بودند ([3])




- جریانی که پیامبر اسلام همسران خود را مخیر به ماندن در کنار خود ویا رفتن کرد که وقتی به حفصه رسید رأی عایشه راپرسیده و او نیز ماندن در کنار پیامبر را انتخاب کرد ،([4])
............................................................


[1] -محمدبن جریر طبرى، ذیل آیات؛ واحدى نیشابورى 685ـ689؛ احمدبن عبداللّه طبرى 140ـ144؛ ذهبى 2/ 229

[2] - الطبري،ج‏4،ص:451

[3] - بخاري3 /137ـ138؛ مسلم 4/190

[4] - طبقات الکبری ابن سعد 8/154

آیا پیامبر اسلام حفصه راطلاق داد ؟

آیا پیامبر اسلام حفصه راطلاق داد ؟
با رجوع به منابع تاریخی در مورد طلاق حفصه گزارشات متعددی نقل شده است. که در برخی از آنها از طلاق حفصه و در برخی دیگر از تصمیم پیامبر بر طلاق او خبر داده است. (المنتظم فى تاريخ الأمم والملوك ابن الجوزى ‏5/213)
برخی از علمای اهل سنت معتقدند که پیامبر حفصه را طلاق داده و بعداً به او رجوع كرد. (تسمیة أزواج ‌النبی ‌صلی‌ اللّه ‌علیه‌ و سلم و اولاده ابوعبیده، ص 77؛ مسند الامام احمدبن حنبل ابن‌حنبل، ج 3، ص 478؛ كتاب جمل من انساب الأشراف زبیر بن ‌بكّار، ص 40 ؛ المعجم الكبیر طبرانى، ج 23، ص 187ـ188)،
برخی دیگر از گزارشات بیان می کند که پیامبر تصمیم به طلاق حفصه را داشته که عمر به همین خاطر خیلی ناراحت شد، و دختر خود را توبیخ کرده وپیامبر به خاطر سفارش جبرییل دوباره رجوع کرد. در روایتی علت سفارش جبریل را ،کثرت نماز و روزه ای که حفصه به جا می آورده و یا همسری او در بهشت ،ودر روایت دیگری رحمت خداوند به عمر بیان کرده است. (الاستيعاب‏ فى معرفة الأصحاب ابن عبدالبر ‏4/1812؛ المعجم الكبیر طبرانى، ج 23، ص 188 ؛ طبقات الکبری ابن‌سعد، 8/ 84ـ85)
البته این اخبار عموماً در منابع اهل حدیث و حنبلیان رواج داشته است و درباره صحت آنها تردید وجود دارد به طوریکه ابن عساکر الدمشقی الشامی (کتاب اربعین فی مناقب امهات النبی ص 91) در این زمینه گفته است ؛ حدیث «همسری حفصه در دنیا و آخرت»در سند او افرادی است که آنها را نمی­شناسیم. و حدیث«کثرت روزه و نماز حفصه» حدیثی مرسل است.
آیات اول تا چهارم سوره تحریم در همین موضوع نازل شده است. (محمدبن جریر طبرى، ذیل آیات)