نشر اکاذیب

نشر اکاذیب و شایعات

سلام و عرض ادب
یکی از آسیب های اجتماعی در جامعه امروزی نشر اکاذیب، شایعه‌پراکنی است.
نشر اکاذیب به معنای انتشار اخبار خلاف واقع به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی است.

شایعه عبارت است از پیامی که در میان افراد جامعه دهان به دهان می­گردد ولی واقعیت آنرا تأیید نمی­ کند و افراد معمولاً بدون تعهد به واقعیت، شنیده‌ها را نقل می‌کنند و عملاً شایعه را نشر می‌دهند.

یه جایی خوندم شایعه در موقعیت هایی رواج می‌یابد که مردم مشتاق خبر باشند ولی نتوانند آن را از منابع موثق دریافت کنند. هر گاه آدم ها مشتاق خبرگیری درباره قضیه‌ای باشند ، به هر نوع اطلاعاتی در این باره متوسل می‌شوند و سپس آن اطلاعات را در میان خودشان پراکنده می‌سازند .‌

شایعه ها در زمان های حساس و تاریخی اثرات تخریبی زیادی خواهند داشت. در تاریخ از این نمونه زیاد داریم.
در جنگ احد در حالی که چیزی به پیروزی مسلمانان نمانده بود ناگهان در میان معرکه جنگ کسی فریاد زد :محمد کشته شد!

این شایعه دهان به دهان به سرعت در تمام جبهه جنگ پیچید و موجب تقویت روحیه دشمن و ضعف و ناتوانی سربازان اسلام گردید، آنچه که در تاریخ آمده این است که بیشتر مسلمانان بعد از شنیدن این شایعه فرار کردند و هرچه پیامبر(ص) فریاد زد: من رسول خدا هستم و کشته نشده ام گوش ندادند و فقط عده ای معدود تا آخر در کنار حضرت جنگیدند.

به نظر شما چرا واقعا در اجتماع شایعات رواج می یابد؟ مگر توصیه اسلام، فحص و بررسی از خبر قبل از انتشارش نیست. به راستی وقتی همه ما می دانیم که اسلام می فرماید تا از صحت خبری مطمئن نشده ایم، نباید آن را جایی بازگو کنیم اما چرا عمل نمی کنیم؟

آیا راهکاری برای حل آن وجود دارد؟
چگونه می توان از ترویج این فرهنگ ناپسند جلوگیری کرد؟

پیامد های رواج شایعات در اجتماع چیست؟
با تشکر

اشاعه فحشا و گناه در اینترنت با درج مطالب و تصاویر غیر اخلاقی

انجمن: 

بسم الله الرحمن الرحیم


زنان نیمه عریان و تحریک کننده، تصاویر بدون پوشش مناسبِ بازیگران خارجی و داخلی، داستان‌ها و کلیپ‌های تحریک کننده شهوت و مسائل جنسی، ترویج روابط غیر قانونی و غیر شرعی، پخش شایعات و اکاذیب، و سایر مسائلی که باعث تحریک شهوت و یا احساسات می‌شود، روزانه توسط برخی از افراد تولید شده و در فضاهای مجازی پخش می‌شود که اگر این افراد از کار زشت خود توبه نکنند و در جهت اصلاح خود نباشند به عذاب بزرگ الهی گرفتار خواهند شد همان گونه که خداوند در قرآن کریم می‌فرماید:

«إِنَّ الَّذینَ یُحِبُّونَ أَنْ تَشیعَ الْفاحِشَةُ فِی الَّذینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلیمٌ فِی الدُّنْیا وَ الْآخِرَةِ وَ اللَّهُ یَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ" [سوره نور آیه 19]كسانى كه دوست دارند زشتی‌ها در میان

مردم با ایمان شیوع یابد، عذاب دردناكى براى آنان در دنیا و آخرت است و خداوند مى‏‌داند و شما نمى‏‌دانید!»

انسان موجودی اجتماعی است که سلامت جامعه به سلامت او کمک می‌کند و اگر فضای جامعه به تصاویر مبتذل و تحریک کننده و سایر گناهان آلوده شود روح و روان او را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد، از این جهت در دین مبین اسلام با هر كارى كه فضای جامعه را مسموم یا آلوده كند شدیدا مبارزه شده است. اگر مى‏‌بینیم در اسلام با غیبت شدیدا مبارزه شده یكى از فلسفه‏‌هایش این است كه غیبت، عیوب پنهانى را آشكار مى‏‌سازد و حرمت جامعه را جریحه دار مى‏‌كند، لذا کسانی که گناهان و را منتشر می‌کنند از کسانی که پنهانی گناه می‌کنند عذابشان بیشتر می‌باشد، همان گونه که امام رضا (علیه‌السلام) می‌فرماید:
«آن كس كه گناه را نشر دهد مخذول و مطرود است و آن كس كه گناه را پنهان مى‏‌دارد مشمول آمرزش الهى است.»[1]

ادامه دار . . .