فتح

فتح مکه در مقابل فتح اورشلیم

سلام داشتم به فتح مکه توسط پیامبر اکرم (ص) در قیاس با فتح اورشلیم توسط یهودیان فکر می کردم و میخواستم دلایل حقانیت فتح مکه و باطل بودن فتح اورشلیم رو که هر دو بازگشت به وطن مادری و منبع بود رو بررسی و مقایسه کنم. خوب فتح مکه بدون خونریزی بود و فتح اورشلیم برعکس. فتح مکه برای بنای مرکز خداپرستی بود و فتح اورشلیم برا بنای مرکز شیطان پرستی و به نیت یافتن حلقه سلیمان نبی (ع) و ... از طرفی فتح مکه فتح مکانی توسط سپاه پیامبر اسلام (ص) برای احیای سنن حضرت ابراهیم خلیل (ع) بود... در مقابل فتح اورشلیم توسط یهودیانی که می خواستند به سرزمین موعود حضرت موسی (ع) برگردند...اون هم بدون پیامبر خودشون... میخواستم دلایل شما رو هم بدونم..

24 رجب -فتح قلعه خیبر وبخشیدن فدک به حضرت زهرا-س-

[="Blue"]به نام خدا
دیدم روز بزرگی است هر کس مطلبی در این راستا دارد بگذارد:Gol:

[="DarkGreen"][/][/]

آيا حضرت امير المومنين و حسنين عليهم السلام در فتح ايران شركت داشتند؟

انجمن: 

آيا حضرت امير المومنين و حسنين عليهم السلام در فتح ايران شركت داشتند

در هیچ یک از منابعِ‌ کهن و معتبر تاریخی حضور امیرمؤمنان حتی در یکی از جنگ‌های زمان خلفا ثبت نشده است (و تنها نبردی که حضرت سلاح بدست گرفت زمانی بود که لشکر مرتدین به دروازه‌های مدینه نزدیک می‌شد. بسیاری از مسلمانان بدلیل عدم بیعت امام با ابوبکر و همچنین عدم حضور حضرت در این جنگ حاضر به همکاری و حضور در میان مدافعان شهر مدینه نبودند. امام بنا به مصلحت و برای حفظ اسلام تنها شمشیر به دست گرفته و در میان مدافعان حضور یافت و در همان حال نیز هرگز با شمشیر نجنگید.) در نتیجه می‌توان گفت که در زمان خلفا، حضرت هرگز با هیچ گروهی نجنگید.

عدم شرکت حضرت در فتوحات و انزوای ایشان این سوال را در اذهان مسلمانان بر انگیخت که چرا علی‌بن‌ابی‌طالب با آن همه سابقه درخشان در نبردهای گذشته، اکنون که زمان انتشار اسلام در سرزمینهای کفر و شرک رسیده است در جنگها شرکت نمی کند؟ به طور قطع بسیاری – اگر نگوییم همه – می‌دانستند که او به خاطر ترس از مرگ یا سستی از جهاد نبوده که در جنگها شرکت نمی کردند همانطور که خود حضرت نیز در این زمینه می‌فرمایند: «والله لو تظاهرت العرب علی قتالی لما ولیت عنها؛ به خدا سوگند اگر تمام عرب در کارزار با من روبرو شوند به آنان پشت نمی‌کنم». (1)از این رو خلیفه و یارانش می‌کوشیدند با شرکت دادن علی (ع) در فتوحات:

- از یک طرف زمینه طرح چنین پرسش و ابهامی را از بین ببرند و با ورود او به عرصه فتوحات، اعتبار و مشروعیت چنین اقدامی را در اذهان بسیاری از هواخوان ایشان به ویژه بنی هاشم مستحکم سازند.

- و از سوی دیگر از مهارت‌ها و تجارب جنگی آن حضرت در فتح شهرها استفاده کنند.

اما امام علی(ع) با عدم حضور و شرکت مستقیم در فتوحات هرگز مُهر تایید بر سیاست‌های خلفا در این زمینه نزد و در یک کلام، موید خلفا نبود.(٢)

اما در مورد حضور امام حسن و امام حسین(علیهما السلام) در فتوحات:

هیچیک از منابع و مآخذ معتبر شیعی از حضور حسنین(ع) در فتوحات ایران، شام و یا آفریقا سخنی نگفته‌اند. اما برخی از منابع اهل سنت از حضور امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در بعضی از فتوحات آن هم در زمان خلفا (و نه زمان امام علی(ع)!) خبر داده‌اند که به بررسی آن می پردازیم: