حج

دلیل عمر برای منع متعه حج چه بود؟

انجمن: 

با سلام بر کارشناسان گرامی سوال اینست که دلیل عمر برای حرام نمودن متعه حج چه بود؟


کارشناس بحث : صدرا

برچسب: 

نظر رهبری درباره خرید سوغات از سوی حاجیان

[="Tahoma"]نظر امام خامنه ای در مورد خرید سوغات از سوی حاجیان:

"من با سوغاتى خريدن مخالف نيستم، اما با اين بازارگردى‌ها چرا؛ خيلى بد است. يك عده‌اى عطش بازارگردى دارند؛ اينها ملت شما را، مردم شما را سبك ميكند؛ حيف است. ميروند يك جنسهائى را ميخرند، غالباً هم جنسهاى بى‌كيفيت از كشورهاى دوردستِ سودجو كه با همان كمپانى‌هاى داخل آن كشور ميزبان بندوبست دارند. براى حجاج جنس بدلى و بى‌كيفيت درست ميكنند مى‌آورند توى اين بازارها ميريزند، شما هم ميرويد اين ارز خودتان را و عِرض خودتان را ميريزيد براى اينكه اين كالاهاى بى‌كيفيت را خريدارى كنيد. امروز در كشور ما خوشبختانه كالاهاى داخلى با كيفيت خوب، متنوع، زيبا، ساخته‌شده‌ى دست كارگر ايرانى - برادر خودتان - فراوان است. بعضى‌ها قبل از اينكه سفر مكه بروند، سوغاتى‌هاى سفر را در اينجا ميخرند - كار خوبى است - نگه ميدارند؛ بعد كه برگشتند، همانهائى را كه در بازار شهر خودشان تهيه كرده‌اند، به عنوان سوغاتى ميدهند. هديه‌ى سفر است ديگر، خوب است. اين كار، خيلى كار خوبى است.
بعضى‌ها به عنوان چيز متبرك، از آنجا سوغاتى مى‌آورند؛ تبركى ندارد. اين جانمازهائى كه در سنندج و كردستانِ خودمان ميبافند، بمراتب از جانمازهائى كه از آنجا مى‌آورند، بهتر است. برادر خودتان را تقويت كنيد، ساخت دست او را كه هم زيباتر است، هم بهتر است، بخريد و اين را به عنوان سوغاتى بدهيد. اين را آنجا ببريد و به افرادى كه دوست داريد، سوغاتى بدهيد. همه‌ى اجناس خودمان همين طور است؛ حالا من جانماز را مثال زدم كه مقدس‌ترين است. اينها را رعايت كنيد."
دیدار با کارگزان حج در تاریخ 90/07/11
[/]

آن همه حج بر هوای نفس بود

آن همه حج بر هوای نفس بود

عبدالله ابن محمد نیشابوری از عارفان بزرگ اواخر قرن سوم و اوایلقرن چهارم هجری است.

ابوالفرج ابن جوزی در صفةالصفوة نوشته است که :

او را گفتند : فلانی بر آبرود1 . گفت : اگر خدای ، او را بر مخالفت هوا قادر فرماید، آن ، از رفتن بر آب ، بسی عظیم تر2بود.

شیخ فریدالدین عطار نیشابوری در ضمن بیان شرح حال ابومحمد مرتعشنیشابوری در تذکرةالاولیاء نوشته است که :

نقل است که گفت : سیزده حج کردم بتوکل3 ، چوننگه کردم4 ، همه بر هوای نفس بود5، گفتند ، چون دانستی؟

گفت: از آنکه ، مادرم گفت : سبوئی آبآر و بر من گران آمد 6. دانستم که آن حج بر شره شهوت بود و هواء نفس....

وفات ابومحمد مرتعش نیشابوری در سال 328 هجری در بغداد اتفاق افتاده است.

زیر نویسها :

1- بر روی آب راه می رود
2- با ارزشتر
3- 13 بار با توکل بر خدا به حج رفتم
4- به نیت اعمال خود توجه کردم
5- همه بخاطر هوای نفس و اعتبار دنیایی بود
6- مادرم از من کوزه ای آب خواست و من اخم کردم و با اکراه انجام دادم

اینترنت محمد صالحی – 30/10/90 http://mahsan.parsiblog.com/

۩ همــراه بقیع ۩ فیلم های کوتاه از بقیع و معرفی آن

قسمت اول:

··▪▪••●●: شهر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) :●●••▪▪··

زمان: 3 دقیقه و 38 ثانیه

حجم: 2.71 مگابایت



حاج آقا !!!!!!!!!حاج خانم!!!!!!!

[="teal"]سلام دوستای عزیزم
بهتره قبل از شروع بحثم ازتون درخواستایی دوستانه بکنم که البته قوانین این تاپیکه:
1.نظر هرکس واسه ی خودش و البته دیگر افراد مهم و عزیزه پس به نظر دیگران توهین نکنیم
و اینکه موضوع تاپیک را دقیقا بخونیم وبحث را به بیراهه نکشیم
2. سلامتی آقا صلوات
میدونیم که شرط رفتن به حج تمتع وحاجی شدن استطاعت کامل مالیه ,یعنی انسان با درآمدش علاوه بر دادن مخارج زندگیش و پرداخت خمس و در صورت نیاز زکات بتونه مقداری هم پس انداز کنه...
حج از احکام دینه اسلامه و اگه کسی استطاعت مالی داشته باشه ولی این فریضه را انجام نده به دین یهود از دنیا میره....
حالا سوال من اینه که اگه واقعا توی مملکت اسلامیمون ما بخواهیم به شیوه ی زندگیه بنیان گذاران دینمون زندگی کنیم واقعا مستطیع میشیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
من خودم اصفهانیم ومیدونم اسم ما اصفهانیا همه جا (البته به غلط) به خساست در رفته!
این صفت بی دلیل نیست...از قدیم الایام اصفهان محله ی بزرگ یهودی نشین داشته و دارد...این صفت مربوط به یهودیهای اصفهانه و چون بیشتر جمعیت اصفهان و تجار این شهر در قدیم یهود بودند حالا این صفت به اصفهانیها اختصاص پیدا کرده!!!!!!!
البته درسته که صفت خساست برای ما مسلمونا زشته ولی برای یهودیها مقدسه چون اونا اعتقاد دارند که برای پیشرفت دینشون و افزوده شدن به تعدادشون فقط به هم کیشان خودشون کمک میکنند و در برابر مسلمانان و مسیحیان سره سوزنی هم انفاق ندارند..که البته بهتره ما!!!!!!!!!!
اما آیا منه مسلمون حاضرم حد اقل در حد یه یهودی برای دینم از مال خودم بگذرم؟
اصلا قصد توهین ندارم اما آقا یا خانم ایکس تمام عمرشو کارو تلاش کرده و سکه به سکه پس انداز کرده وحالا که پا به سن گذاشته اگه خیلی دست و دلباز باشه یک قسمتی از اموالشو گوسفند یا شتر میکنه و بعد از چرخوندن حسابی توی محل برای جمع کردن چند نفر ذبح میکنه و محل را دعوت میکنه تا بیاند بخورندو تا چند وقت روبروش پاچه خواریشو میکنند و پشت سرش هزارو یک صفحه میذارند....
یا اینکه با تشریفات خاصی به کمیته امداد میده که از نظر منه حقیر این باز بهتره!
اما با بقیه اش تا آخر عمر مکه و کربلا و سوریه میره ...
زیارت این این مکانهای مقدس خیلی لیلقت میخواد و خوشا به حال کسایی که مشرف میشند اما پدر من .مادر من .چندبار؟؟؟؟؟
واقعا درسته آدم چشماشوببنده و بگه منکه مستطیع شدم پس هرچی دلم میخواد برم زیارت....؟؟؟؟
از قدیم گفتند مکه ی هرکس جوونشه,جوونتو سروسامون دادی؟خدا خیرت بده ...اما جوون خواهرت یا برادرت(البته از لحاظ دینیها) جوون خودت نیست؟؟؟
به نظر شما اگه اغنیا مالشونو مال خدا بدونند و در راه خدا خرجش کنند دیگه خبری هم از فساد مالی و اخلاقی هست؟؟؟
دیگه جوونا از سره ناچاری و بخاطر فشارهای روحی و غریزه ای میاند و توی دین دنبال توجیح کاراشن بگردند؟
و اگه توجیحی نبود دینزده و مرتد بشند؟؟؟
[/]

رونمایی از 10نرم افزار تخصصی حج و زیارت

مراسم رونمایی از نرم افزارهای حج و زیارت با حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در قم برگزار شد. ...
مراسم رونمایی از نرم‌افزارهای تخصصی حج و زیارت، امروز با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین قاضی عسکر در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی قم برگزار شد.
در ادامه این مراسم، حجت الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی به سخنرانی پرداخت و گفت: بسیاری از کشورهای بزرگ جهان تقاضای ارسال مبلغ از جمهوری اسلامی را دارند اما به دلیل مسلط نبودن روحانیون به زبان‌های خارجی این امر محقق نشده است بنابراین مبلغان باید این مهم را در نظر داشته باشند.
وی از ورود سازمان حج و زیارت به شبکه‌های اجتماعی در فضای مجازی خبر داد و اظهار کرد: غفلت در این زمینه سبب جلو افتادن دیگران می‌شود اما تلاش ما، مدیریت جهانی را در پی خواهد داشت و این امر در آموزه‌های مهدوی نیز وجود دارد.
در این مراسم که جمعی از محققان و پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی شرکت داشتند، حجت الاسلام روزبه برکت رضایی، مدیر پایگاه اطلاع رسانی حج به معرفی نرم افزارهای رونمایی شده در این مراسم پرداخت و توضیحات اجمالی در مورد هریک از آنها را در اختیار حضار گذاشت.
حجت الاسلام "روزبه برکت رضایی " مدير پايگاه اطلاع رساني حج و مجری طرح تولید نرم افزارها، هدف از تولید لوح های فشرده دهگانه را زنده نگه داشتن یاد و نام فقیهان و احیای میراث گرانسنگ آنان، ایجاد بستری مناسب برای تحقیق و پژوهش در حوزه دین و بویژه مباحث مربوط به حج و زیارت عنوان کرد.

وی افزود: دسترسی سریع و آسان به منابع دست اول علمی و تحقیقی، دستیابی به منابع اصیل و عرضه یک جای تالیفات حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت و راه اندازی جامع ترین کتابخانه ای تخصصی و غنی پیرامون مسائل حج و زیارت به شکل موضوعی از دیگر اهداف تولید این لوح فشرده به شمار مي آيد.

مديرپايگاه اطلاع رساني حج تصریح کرد: تمایل گسترده مجامع دانشگاهی و زائران فرهیخته به مباحث گوناگون ومتنوّع حج و زیارت ، و امکان دسترسی اکثریت آنان به رایانه همچنین ارائه مباحث اعتقادی و پاسخ به شبهات وهابیّت اهمیت این الواح را در جهان اسلام مضاعف می کند.

حجت الاسلام برکت رضايي اظهارداشت: در حال حاضر بيش از 5 هزار روحاني درامر حج و عمره و 10هزار روحاني در امر عتبات در شبکه روحانيون حوزه نمايندگي ولي فقيه در امور حج و زيارت مشغول به فعاليت هستند که اين نرم افزارها امکانات ويژه پژوهشي براي کارگزاران حج و عموم علاقه مندان به حوزه حج و زيارت را فراهم آورده است.

وی گفت : ده نرم افزاری کتابخانه ای با عناوین؛ "اسرار و معارف حج" ، "احکام و مناسک حج" ، "اماکن و آثار اسلامی" ، " سفرنامه و خاطرات" ، "اعتقادات و پاسخ به شبهات"،"عتبات عالیات و سوریه"، "مکتبه الحج"، "جامع حج"، "کتابخانه زائر "و "زائر همراه " تولید ودر اختیار پژوهشگران و زائران بیت الله الحرام قرار می گیرد.
حجت الاسلام حمید شهریاری، رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی و عضو شورای عالی فضای مجازی کشور نیز در این مراسم به سخنرانی پرداخت و با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت تشکیل این شورا گفت: شوراهای متعددی در کشور وجود داشته و این مسئله مانع از اتخاذ تصمیمات یکپارچه و اساسی در سطح ملی می‌شد، اما تشکیل شورای عالی فضای مجازی با حکم رهبری این مشکل را برطرف خواهد کرد.
وی افزود: ارتباط گسترده میان مردم مسلمان در کشورهای گوناگون، فرصتی استثنایی برای بیداری اسلامی و فرهنگ مسلمانی به وجود آورده است.










منبع