جمع بندی رابطه انقلاب اسلامی و ظهور امام زمان
تبهای اولیه
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
رابطه بین انقلاب اسلامی و ظهور چیست؟
و اینکه میگویند انقلاب اسلامی زمینه ساز ظهور است یعنی چه؟
لطفا جواب ها دقیق، علمی و قانع کننده باشد.
اللهم عجل لولیک الفرج...
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
رابطه بین انقلاب اسلامی و ظهور چیست؟
و اینکه میگویند انقلاب اسلامی زمینه ساز ظهور است یعنی چه؟
لطفا جواب ها دقیق، علمی و قانع کننده باشد.
اللهم عجل لولیک الفرج...
سلام و ادب@};-
در پاسخ به پرسش شما یک مقدمه و نکاتی را تقدیم می کنیم:
الف- در مقدمه سخن، نکاتی در باره ماهیت انقلاب اسلامی را بیان می کنیم:
انقلاب اسلامی ایران با نارضایتی از وضع موجود به مقابله با رژیم پهلوی پرداخته و در اثر تلاشهای انقلابیون، در نهایت به رهبری امام خمینی (ره) این انقلاب، نه تنها نظام سلطنتی را برچید؛ بلکه برپا ساختن یک نظام اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جدید را بر اساس آموزه های دین اسلام ناب، بالخصوص آموزه انتظار را هدف خود قرار داد. برای این انقلاب تعاریف متعددی ذکر کرده اند، از جمله اینکه در تعریف آن این طور آورده اند: «انقلاب به مفهوم مکتبی، یعنی تغییر حاکمیت طاغوت به منظور استقرار حاکمیت الله است. این انقلاب یک انقلاب سیاسی یا دگرگونی اجتماعی محض نیست، بلکه تجدید حیات اسلام را در تمام وجوه و ابعاد در نظر دارد و متضمن بازگشت به اصول اساسی بعنوان تنها مکتب جامع، اصیل و حاوی طرح کاملی برای زندگی و تضمین کننده عدالت، صلح، امنیت، آزادی، ارتقای فرهنگی و معنوی انسان است».(1)
انقلاب اسلامى در کنار وجوه اشتراک و تشابهاتی که با سایر انقلابها (به لحاظ شرایط و عوامل پیدایش و پیروزى) دارد، ویژگیهاى خاص خود را هم دارد و تمایزات اساسی انقلاب اسلامی ایران با سایر انقلابات در ریشه مذهبی و ماهیت دینی (خدامحوری)، رهبری دینی (نقش روحانیت) و عنصر حرکت مردمی(2) بوده است. حال صرف نظر از روایات، مقایسه اهداف و آرمان های درخشان انقلاب اسلامی خصوصا در زمینه های فکری و فرهنگی و مطابقت و تناسب آن با شرایط ظهور و هدف های انقلاب جهانی امام مهدی (عجل الله فرجه)، اثبات کننده نقش ممتاز انقلاب اسلامی در زمینه سازی و فراهم نمودن زمینه ها و بسترهای ظهور و انقلاب بزرگ مهدوی می باشد.
ب- رابطه انقلاب اسلامی ایران و نهضت امام (ره) با ظهور و بسترسازی برای تحقق حکومت مهدوی:
وقتی مى گوییم نهضت امام خمینى زمینه ساز انقلاب بزرگ مهدوى است، مقصود این است که این نهضت در ادامه و در مراحل گوناگون خود و با تلاش رهبران و حامیان انقلاب و حتی نسلهاى آینده، زمینه ظهور امام مهدى (عجل الله فرجه) و تحقق حکومت جهانی حضرت را فراهم خواهند کرد. لذا برای اثبات چنین امری لازم است که ابتدا آرمانهای انقلاب اسلامی را شناخته و به علاوه با بررسی دستاوردهای این انقلاب در صحنه عمل، ارتباط آنها با اهداف انقلاب مهدوى و تناسبى که بین آنها وجود دارد را بشناسیم تا میزان صحت این سخن که نهضت امام خمینى زمینه ساز ظهور حضرت مهدى (عجل الله فرجه) است، شناخته شود.
گام اول- اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی
بررسی اهداف انقلاب اسلامی مبین این واقعیت است که این اهداف در راستای زمینه سازی و تحقق اهداف انقلاب جهانی امام مهدی (عجل الله فرجه)، شکل گرفته و تعقیب می شود؛ انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷، نه تنها یک انقلاب سیاسی جهت ساقط کردن و فروپاشی رژیم پهلوی بود؛ بلکه همچنین به منظور استقرار نظام سیاسی اسلام و تحقق آموزه های متعالی اسلام در عرصه های مختلف و بنا نهادن ساختارهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نوین در چارچوب ارزش ها و احکام اسلامی شکل گرفت. مهمترین عناوین برجسته و اساسی این اهداف و آرمان ها عبارتند از:
1. ایجاد محیط مساعد برای رشد فضایل اخلاقی براساس ایمان و تقوا و مبارزه با کلیه مظاهر فساد وتباهی. 2. استقرار عدالت به معنی گسترده و عمیق آن در عرصه های اقتصادی ، سیاسی ، قضایی ، و… 3. پرورش افراد جامعه و رشد علمی در همه ابعاد مورد نیاز. 4. تربیت و رشد معنوی و ریشه دار شدن ارزش های اخلاقی و انسانی در افراد جامعه . 5. آبادانی و پیشرفت اقتصادی برای تأمین رفاه عمومی و ریشه کن شدن فقر و محرومیت . 6. احیاء و اجرای حدود و مقررات الهی برای زمینه سازی حیات معنوی و فضای مناسب تعالی انسان . 7. گسترش اندیشه توحیدی و الهی در سطح جهان به منظور آشنایی جهانیان با اندیشه ها و ارزش های متعالی اسلام . 8. مبارزه با مظاهر فساد و تباهی و فراهم آوردن زمینه های مادی و معنوی سعادت دنیوی و اخروی افراد جامعه . 9. نفی هرگونه ستمگری و سلطه گری و سلطه پذیری. 10. دفاع از حقوق مسلمانان و مستضعفان جهان و تلاش برای برقراری صلح، عدالت و امنیت جهانی.
این اهداف و آرمان ها که به عنوان اصول و وظایف اساسی حکومت و دولت جمهوری اسلامی ایران در قانون اساسی بیان شده، ترسیم کننده جهت گیری اساسی و خط و مشی های اجرایی نظام اسلامی در سطح داخلی و بین المللی به منظور زمینه سازی برای حکومت جهانی حضرت مهدی (عجل الله فرجه) می باشد. حضرت امام (ره) با وقوف بر رسالت خطیر و الهی خود، هدف نهایی انقلاب اسلامی را امری فراتر از تغییر حکومت و مسائل اقتصادی؛ یعنی زمینه سازی انقلاب جهانی اسلام و فراهم آوردن مقدمات ظهور منجی عالم بشریت حضرت ولی عصر (عجل الله فرجه) می دانستند، و براساس همین اعتقاد، به هدایت و رهبری انقلاب اسلامی و تحولات ناشی از آن پرداختند. ایشان در ماه های آخر عمر پر برکت خویش، به صراحت در این زمینه اظهار می دارند: «مسئولان ما باید بدانند که انقلاب ما محدود به ایران نیست، انقلاب مردم ایران نقطه شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام به پرچمدارى حضرت حجت می باشد که خداوند بر همه مسلمانان و جهانیان منت نهاد و ظهور و فرجش را در عصر حاضر قرار داد… باید دولت جمهورى اسلامى تمامى سعى و توان خود را در اداره هر چه بهتر مردم بنماید، ولى این به آن معنا نیست که آنها را از اهداف عظیم انقلاب که ایجاد حکومت جهانى اسلام است منصرف کند.(3)
از آنجا که انتظار موعود یا به عبارتی انتظار تحقق وعده الهی در حاکمیت جهانی دین اسلام می تواند در احیای هویت اسلامی مسلمانان و مقابله با روحیه خودباختگی و احساس حقارت در مقابل فرهنگ و تمدن مغرب زمین بسیار مؤثر باشد، حضرت امام با ژرف اندیشی تمام احیای فرهنگ انتظار را به عنوان یکی از ارکان مهم احیای هویت اسلامی و وسیله ای برای تحقق دوباره شوکت مسلمانان در جهان مد نظر قرار داده و در یکی از بیانات خود که در اولین سال استقرار نظام اسلامی ایراد کردند، ضمن بیان مفهوم «انتظار فرج » وظیفه منتظران قدوم حضرت صاحب الامر (علیه السلام) را چنین برشمردند: «ما همه انتظار فرج داریم و باید در این انتظار، خدمت کنیم. انتظار فرج، انتظار قدرت اسلام است و ما باید کوشش کنیم تا قدرت اسلام در عالم تحقق پیدا بکند و مقدمات ظهور ان شاءالله تهیه بشود.»(4)
گام دوم- دستاوردهای انقلاب اسلامی
انقلاب اسلامی ایران نقطه عطفی در جریان مهدویت است که با تأثیرات جهانی خویش، نقشی مهم در زمینه سازی برای ظهور و انقلاب مهدوی (عجل الله فرجه) ایفا می نماید. در این راستا مهم ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی را می توان احیای ارزشها، گسترش بیداری اسلامی، برانگیختن روح حقیقت طلبی و جهاد در راه خدا، ترویج تفکر اسلام سیاسی و تقابل آن با ایدئولوژی حاکم بر جهان دانست.
یکی از مهم ترین دستاوردهاى نهضت امام خمینى، زنده کردن روح فداکارى، فرهنگ شهادت بود که از نهضت امام حسین (علیه السلام) الهام گرفته است. این روحیه قدرت اثرگذارى خود را – چه قبل از پیروزى انقلاب، چه بعد از آن – در مبارزه هاى بسیار سختى که استبداد داخلی و استعمار جهانى با اتحاد وسیع خود بر ضد آن انجام داده اند، نشان داده است. روشن است که زنده شدن این روحیه عامل بسیار مهمى در زمینه سازى انقلاب مهدوى دارد که همانا نابودى ستم، شرک و آزادى مستضعفان و پایان دادن به حاکمیت مستکبران و ستمگران مى باشد.
انقلاب اسلامی با زنده کردن نقش اسلام در دنیا، به ویژه در جهان اسلام و تشکیل یک دولت بر پایه اسلام که با تعهد و پایبندى به ارزشهاى اسلامى به نیازهاى عصر کنونى پاسخ داد، به طور عملى ادعاهاى غرب و غرب گرایان را باطل و نابود کرد و این در حالی بود که آنها تلاش براى تشکیل حکومت اسلامى در عصر کنونى را بى فایده مى دانستند؛ بدان خاطر که از نظر آنها اسلام در بهترین شرایط خود، یعنى چهارده قرن پیش فقط روش حکومتى خوبى بوده است، اما امروزه توان اداره کردن حکومت را ندارد و نمى تواند به نیازهاى این عصر و تحولات اجتماعى، اقتصادى، سیاسى و نظامى آن پاسخگو باشد.(5) انقلاب اسلامی ایران «به همگان ثابت کرد که مسئله بازگشت به اسلام تنها یک خیال و نظر نبوده؛ بلکه می تواند واقعیت داشته باشد»(6)؛ این در حالی بود که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، مسلمانان دنیا تحت تاثیر ایدئولوژی های قدرتهای بزرگ فکر می کردند که اسلام پاسخگوی نیاز مردم نیست و اصلا نمی تواند نیازمندی های جامعه مدرن و پیشرفته امروز را پاسخگو باشد.
بدین ترتیب پیروزی انقلاب اسلامی برخلاف اندیشه حاکم «نشان داد که ادیان بویژه دین اسلام، با گذشت زمان و توسعه مدرنیزاسیون نه تنها به پایان راه خود نرسیده اند؛ بلکه هنوز بعنوان مهم ترین راه نجات بشریت از ظلم و بیدادگری مطرح می باشند»(7). با پیروزی انقلاب و استقرار نظام سیاسی مبتنی بر اسلام، همه مسلمانان در جهان هویتى تازه یافته و احساس عزت و شخصیت اسلامى در آنان دمیده شد و در نتیجه کوششى که در طول دهها سال از سوى قدرتهاى استعمارى و استکبارى براى تحقیر مسلمانان به کار رفته بود، نقش بر آب گشته و در تمام عالم گرایش به اسلام روبه رشد و گسترش گذاشت و حتی اسلام گرایان در برخی از کشورها تا بدانجا پیش رفتند که در صدد تشکیل حکومت اسلامی در کشورهای خود برآمدند.(8)
همه مواردی که در این مختصر بیان کردیم و بسیاری که بدلیل اختصار نادیده گرفتیم بخش کوچکی از رابطه انقلاب اسلامی با مسأله ظهور و زمینه ساز بودن انقلاب اسلامی برای تحقق حکومت جهانی مهدوی (عجل الله فرجه) می باشد. بی شک؛ با توجه به تحولات به وجود آمده پس از انقلاب اسلامی، جهان معاصر، آبستن تحولات عظیمی بوده و عصر نوینی که انقلاب اسلامی با رهبری امام خمینی (ره) آغازگر آن بود، در حقیقت مقدمه ای برای انقلاب جهانی حضرت مهدی (عجل الله فرجه) می باشد. انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره)، هویت مصلح بزرگ را به جهان معرفی نمود و آثار این امر را در زیادشدن پرسش ها در میان مسلمانان و غیر مسلمانان از هویت مهدی منتظَر (عجل الله فرجه) و تلاش برای شناختن و انتظار ظهور او بعد از دیدن دستاوردهای انقلاب نائبش به خوبی قابل مشاهده است. بنابراین از وظایف و مسؤولیت های ماست که از نظام مقدس جمهوری اسلامی پاسداری نموده و در ترویج و کارآمدی ارزش های اسلامی و به ثمر رسیدن اهداف آن، به عنوان زمینه ساز قیام حضرت مهدی (عج) تلاش همه جانبه نمائیم تا انشاءالله با آشنایی هر چه بیشتر جهان با فرهنگ اصیل اسلام و اهل بیت (علیهم السلام)، زمینه ظهور حضرت قائم (عجل الله فرجه) را فراهم آوریم.(15)
پی نوشت ها:
1. علی آقابخشی و مینو افشاری راد، فرهنگ علوم سیاسی، تهران، نشر چاپار،۱۳۸۳، ص ۳۰۲
2. محمد رحیم عیوضی، «تحلیل و ارزیابی شاخصه های انقلاب اسلامی»، فصلنامه اندیشه انقلاب اسلامی»، سال اول، شماره اول، بهار ۱۳۸۱، ص ۱۰۳
3. امام خمینی، سید روح الله، صحیفه نور، نشر حفظ آثار امام، ج ۲۱، صص ۱۰۷- ۱۰۸،
4. همان، ج ۷، ص ۲۵۵
5. عرفان محمود، نهضت امام خمینی زمینه ساز ظهور دولت حضرت مهدی (عج)،ترجمه رحمت الله خالقی، روزنامه جمهوری ۳۰/۳/۸۷
6. منوچهر محمدی، بازتاب جهانی انقلاب اسلامی، تهران؛ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، ۱۳۸۵، ص ۵۱۸٫
7. همان، ص ۲۷
8. جمیله کدیور، رویارویی انقلاب اسلامی ایران و آمریکا، تهران؛ نشر اطلاعات، ۱۳۷۹، ص ۱۰۱٫
9. برگرفته از سایت بنیاد مهدویت و آینده پژوهی، پرسمان مهدویت: آیا انقلاب اسلامی ایران، زمینه ساز حکومت موعود جهانی است؟، با دخل و تصرف.
[="Tahoma"][="Navy"]سم الله الرحمن الرحیم
سلام
رابطه بین انقلاب اسلامی و ظهور چیست؟
و اینکه میگویند انقلاب اسلامی زمینه ساز ظهور است یعنی چه؟
لطفا جواب ها دقیق، علمی و قانع کننده باشد.
اللهم عجل لولیک الفرج...
سلام
آنچنانکه که از علامه حسن زاده آملی نقل شده همانطور که غیبت امام تدریجی بود ظهور ایشان هم تدریجی است و انقلاب اسلامی بعنوان یک انقلاب اسلامی شیعی که آرمان های اسلام و تشیع رو در سطح ایران و جهان مطرح کرده و تا حدی اونارو داره پیگیری میکنه میتونه مقدمه اصلی ظهور آن منجی بزرگ باشه
یا علیم[/]
پرسش:
رابطه بین انقلاب اسلامی و ظهور چیست؟ و اینکه میگویند انقلاب اسلامی زمینه ساز ظهور است یعنی چه؟
پاسخ:
در پاسخ به سؤالات شما یک مقدمه و نکاتی را تقدیم می کنیم:
الف- مقدمه سخن؛ ماهیت انقلاب اسلامی: انقلاب اسلامی ایران با نارضایتی از وضع موجود و فساد همه جانبه طاغوت، به مقابله با رژیم پهلوی پرداخته و در اثر تلاشهای انقلابیون، در نهایت به رهبری امام خمینی (ره) این انقلاب، نه تنها نظام طاغوت را برچید؛ بلکه به برپا ساختن یک نظام اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جدید، بر اساس آموزه های دین اسلام ناب و آموزه های انتظار و مهدویت را وجهه هدف و همت خود قرار داد. برای این انقلاب تعاریف متعددی ذکر کرده اند.(1) انقلاب اسلامی ایران علاوه بر نقاط اشتراک، وجوه تمایزی نیز با سایر انقلابها در ریشه مذهبی و ماهیت دینی (خدامحوری)، رهبری دینی (نقش روحانیت) و عنصر حرکت مردمی(2) دارا می باشد. بعلاوه اینکه مقایسه اهداف و آرمان های درخشان انقلاب اسلامی با شرایط ظهور و اهداف انقلاب جهانی امام مهدی (عجل الله فرجه)، نقش ممتاز انقلاب اسلامی در زمینه سازی و فراهم نمودن زمینه ها و بسترهای ظهور و انقلاب بزرگ مهدوی را اثبات می کند.
ب- رابطه انقلاب اسلامی ایران و نهضت امام (ره) با ظهور و بسترسازی برای تحقق حکومت مهدوی: وقتی مى گوییم نهضت امام خمینى زمینه ساز انقلاب بزرگ مهدوى است، مقصود این است که این نهضت در ادامه و در مراحل گوناگون خود و با تلاش رهبران و حامیان انقلاب و حتی نسلهاى آینده، زمینه ظهور امام مهدى (عجل الله فرجه) و تحقق حکومت جهانی حضرت را فراهم خواهند کرد. فهم این پازل مستلزم بررسی دو گام است:
گام اول- اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی: بررسی اهداف انقلاب اسلامی مبین این واقعیت است که این اهداف در راستای زمینه سازی و تحقق اهداف انقلاب جهانی امام مهدی (عجل الله فرجه)، شکل گرفته و تعقیب می شود؛ انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷، نه تنها یک انقلاب سیاسی جهت ساقط کردن و فروپاشی رژیم پهلوی بود؛ بلکه همچنین به منظور استقرار نظام سیاسی اسلام و تحقق آموزه های متعالی اسلام در عرصه های مختلف و بنا نهادن ساختارهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نوین در چارچوب ارزش ها و احکام اسلامی شکل گرفت. مهمترین عناوین برجسته و اساسی این اهداف و آرمان ها عبارتند از: 1. ایجاد محیط مساعد برای رشد فضایل اخلاقی براساس ایمان و تقوا. 2. برپایی عدالت در همه ساحت های حکومت و جامعه و… 3. پرورش علمی و عملی افراد جامعه. 4. تربیت و رشد معنوی آحاد جامعه . 5. آبادانی و پیشرفت اقتصادی همه جانبه بمنظور ریشه کن شدن فقر و محرومیت . 6. احیاء و اجرای حدود و مقررات الهی برای تحقق حیات طیبه. 7. گسترش اندیشه توحیدی و الهی در سطح جهان. 8. مبارزه با مظاهر فساد و تباهی و فراهم شدن زمینه های سعادت دنیوی و اخروی افراد جامعه . 9. نفی هرگونه ستمگری و سلطه گری و سلطه پذیری. 10. دفاع از حقوق مسلمانان و مستضعفان جهان و تلاش برای برقراری صلح، عدالت و امنیت جهانی.
حضرت امام (ره) با وقوف بر رسالت خطیر و الهی خود، هدف نهایی انقلاب اسلامی را امری فراتر از تغییر حکومت و مسائل اقتصادی؛ یعنی زمینه سازی انقلاب جهانی اسلام و فراهم آوردن مقدمات ظهور منجی عالم بشریت حضرت ولی عصر (عجل الله فرجه) می دانستند، چنانکه در فرازی می فرماید: «مسئولان ما باید بدانند که انقلاب ما محدود به ایران نیست، انقلاب مردم ایران نقطه شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام به پرچمدارى حضرت حجت می باشد که خداوند بر همه مسلمانان و جهانیان منت نهاد و ظهور و فرجش را در عصر حاضر قرار داد… باید دولت جمهورى اسلامى تمامى سعى و توان خود را در اداره هر چه بهتر مردم بنماید، ولى این به آن معنا نیست که آنها را از اهداف عظیم انقلاب که ایجاد حکومت جهانى اسلام است منصرف کند.»(3) در جای دیگری ضمن بیان مفهوم «انتظار فرج » وظیفه منتظران قدوم حضرت صاحب الامر (علیه السلام) را چنین برشمردند: «ما همه انتظار فرج داریم و باید در این انتظار، خدمت کنیم. انتظار فرج، انتظار قدرت اسلام است و ما باید کوشش کنیم تا قدرت اسلام در عالم تحقق پیدا بکند و مقدمات ظهور ان شاءالله تهیه بشود.»(4)
گام دوم- دستاوردهای انقلاب اسلامی: انقلاب اسلامی ایران نقطه عطفی در جریان مهدویت است که با تأثیرات جهانی خویش، نقشی مهم در زمینه سازی برای ظهور و انقلاب مهدوی (عجل الله فرجه) ایفا می نماید. در این راستا بنحو کلی مهم ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی را می توان احیای ارزشها، گسترش بیداری اسلامی، برانگیختن روح حقیقت طلبی و جهاد در راه خدا، ترویج تفکر اسلام سیاسی و تقابل آن با ایدئولوژی های منحط و انحرافی حاکم بر جهان دانست. یکی از مهم ترین دستاوردهاى نهضت امام خمینى، زنده کردن روح فداکارى، فرهنگ شهادت بود که از نهضت امام حسین (علیه السلام) الهام گرفته است. روشن است که زنده شدن این روحیه عامل بسیار مهمى در زمینه سازى انقلاب مهدوى دارد که همانا نابودى ستم، آزادى مستضعفان و پایان دادن به حاکمیت مستکبران و ستمگران مى باشد. انقلاب اسلامی با زنده کردن نقش اسلام در دنیا، به ویژه در جهان اسلام و تشکیل یک دولت بر پایه اسلام به طور عملى ادعاهاى غرب و غرب گرایان را مبنی بر غیر ممکن و بی فایده بودن چنین حکومتی را باطل کرد. از نظر آنها اسلام در بهترین شرایط خود، یعنى چهارده قرن پیش فقط روش حکومتى خوبى بوده است، اما امروزه توان اداره کردن حکومت را ندارد و نمى تواند به نیازهاى این عصر و تحولات اجتماعى، اقتصادى، سیاسى و نظامى آن پاسخگو باشد.(5) انقلاب اسلامی ایران «به همگان ثابت کرد که مسئله بازگشت به اسلام تنها یک خیال و نظر نبوده؛ بلکه می تواند واقعیت داشته باشد».(6)
بدین ترتیب پیروزی انقلاب اسلامی برخلاف اندیشه حاکم «نشان داد که ادیان الهی بویژه دین اسلام، با گذشت زمان و توسعه مدرنیزاسیون نه تنها به پایان راه خود نرسیده اند؛ بلکه هنوز بعنوان مهم ترین راه نجات بشریت از ظلم و بیدادگری مطرح می باشند».(7) با پیروزی انقلاب و استقرار نظام سیاسی مبتنی بر اسلام، همه مسلمانان در جهان هویتى تازه یافته و احساس عزت و شخصیت اسلامى در آنان دمیده شد و در نتیجه کوشش قدرتهاى استعمارى و استکبارى براى تحقیر مسلمانان نقش بر آب گشته و در تمام عالم گرایش به اسلام روبه رشد و گسترش گذاشت، حتی اسلام گرایان در برخی از کشورها تا بدانجا پیش رفتند که در صدد تشکیل حکومت اسلامی در کشورهای خود برآمدند.(8) از این رو، انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره)، هویت مصلح بزرگ را به جهان معرفی نمود و آثار این امر را در زیادشدن پرسش ها در میان مسلمانان و غیر مسلمانان از هویت مهدی منتظَر (عجل الله فرجه) موجب شد چنانکه تلاش برای شناختن و انتظار ظهور او بعد از دیدن دستاوردهای انقلاب نائبش به خوبی قابل مشاهده است.(9)
پی نوشت ها:
1. ر.ک: علی آقابخشی و مینو افشاری راد، فرهنگ علوم سیاسی، تهران، نشر چاپار،۱۳۸۳، ص ۳۰۲.
2. محمد رحیم عیوضی، «تحلیل و ارزیابی شاخصه های انقلاب اسلامی»، «فصلنامه اندیشه انقلاب اسلامی»، سال اول، شماره اول، بهار ۱۳۸۱، ص ۱۰۳.
3. امام خمینی، سید روح الله، صحیفه نور، نشر حفظ آثار امام، ج ۲۱، صص ۱۰۷- ۱۰۸.
4. همان، ج ۷، ص ۲۵۵.
5. عرفان محمود، نهضت امام خمینی زمینه ساز ظهور دولت حضرت مهدی (عج)،ترجمه رحمت الله خالقی، روزنامه جمهوری ۳۰/۳/۸۷
6. منوچهر محمدی، بازتاب جهانی انقلاب اسلامی، تهران؛ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، ۱۳۸۵، ص ۵۱۸٫
7. همان، ص ۲۷
8. جمیله کدیور، رویارویی انقلاب اسلامی ایران و آمریکا، تهران؛ نشر اطلاعات، ۱۳۷۹، ص ۱۰۱٫9.
9. برگرفته از سایت بنیاد مهدویت و آینده پژوهی، پرسمان مهدویت: آیا انقلاب اسلامی ایران، زمینه ساز حکومت موعود جهانی است؟، با دخل و تصرف.