اراده
تبهای اولیه
سلام
من در کنار درسم به حفظ قران البته خیر سرم مشغولم اما بسیار سست اراده ام در حفظ قران دوستانم حافظ شدند اما من نه تنها بسیار بسیار عقبم تنبل ترین شاگرد کلاسای قران هستم نه میتونم دست بکشم نه این سست ارادگی رو درمان کنم اگه راهکار خوب سراغ دارید بفرمایید.
نکاتی کلیدی درباره اراده
1- امتیاز ما نسبت به موجودات دیگر قدرت است.
2- بنای خداوند این است که ما با نیروی اراده خود برنامه زندگی مادی و معنوی خود را جلو ببریم.
3- اصل تلاش ما است و معجزه نادر است باید حرکت کنیم تا برکت هم بیاید.
4- اغلب ما راحت طلبیم و تمایل داریم با یک مشاوره با یک دستور العمل با یک ورد با یک قرص با یک دعا به خواسته خود برسیم. و این آفت اراده ما است البته به معنی این نیست که توفیق الهی را نادیده بگیریم.
5- مهم ترین چیز برای اراده عملی کردن تصمیمات است . مهم ترین آفت اراده ما تأخیر و فردا فردا کردن است.
6- توانایی خود نباید کم بگیریم باید مانند معدنچی آن را با کار و تلاش و فعالیت و مشورت شکوفا کنیم.
7- گاهی اراده ما به دلیل اضطراب، وسواس و افسردگی افت شدید می کند این جا از روان شناس بالینی و اگر لازم بود از دارو درمانی کمک بگیریم.
8- ما نمی توانید اراده دیگران باشیم موتور اراده هرکسی به دست خودش است اگر بخواهیم دیگران را با اراده خودمان تغییر دهیم و تنظیم کنیم و آن هم با تذکر و نصیحت مطمئن باشید شکست می خوریم مشکل والدین و همسران این است که می خواهند خودشان دیگران را تغییر دهند و این کار بسیاردشواری است. باید کاری کنیم که مصداق این شعر شوند
آب کم جوی تشنگی آور به دست
تا بجوشد آبت از بالا و پست
8- در کل به یاد داشته باشیم اوس کریم بخواهد هیچ چیز مانع نیست
این دعا ورد زبانمان باشد: قوِّ علی خدمتِک جوارحی و اشدُد علی العزیمه جوانحی
نیروی اراده برای تغییر
تکنیک ها و روش های زیادی برای تغییر رفتار و عادات و ایجاد رفتار مطلوب و مدیریت هیجان، اندیشه و رفتار بیان شده است اما
آن چیزی که مورد غلفت قرار می گیرد این است که ما به همه چیز بیشتر از نیروی اراده مان که نشانه خلیفه الهی ما است توجه داریم. تا زمانی که ما به قدرت اراده و اختیارمان به عنوان یک سرمایه و موتور حرکت نگاه نکنیم روش ها برای هر تغییری بی نتیجه است.
برخی از مشاور،پزشکان، عرفا و جادو گران و دعانویسان و رمالان می خواهند که با کلمات یا دارو یا وردی و....برای آنها معجزه کنند تا به یک چشم به هم زدن به خواسته خود برسند.
معجزه در خود ماست
و آن آشتی کردن با نیروی اراده ما ست
آزمون اراده ارادة ما؛ مهم ترین عامل تحول روان پزشكان عموماً معتقدند براى ترك هر نوع اعتياد قبلاز هر چيز اراده و تصميم لازم است، تصميمى قاطع و جدى ومحكم. ممكن است شما اين موضوع را يك موضوع ساده ومعمولى تلقى كنيد امّا ما به شما مىگوييم بيش از آنچه تصوّرنماييد اين موضوع مهم و مؤثّر است. براى گرفتن تصميم بايد نخست به زيانهاى ادامهء اينعمل خطرناك انديشيد و آنچه از زيانهاى آن در بحثهاىگذشته يادآور شديم با دقت چندين مرتبه از نظر گذراند. وعواقب شومى كه در انتظار معتادان است در نظر مجسمساخت، و با توجّه به شخصيت و قدرت فوقالعادهاى كه در هرانسانى نهفته شده -مخصوصاً در جوانان -بايد تصميم گرفت،تصميمى آهنين و خللناپذير. جالب توجّه اين كه و امّا اين كه بعضى مىگويند: «بارها تصميم گرفتهايم وشكستهايم» ما به اين افراد صريحاً اعلام مىكنيم: شكستنتصميم به معناى از بين رفتن همه آثار آن در وجود انساننيست، همين تصميم شكسته شده رسوباتى در اعماق دل وروح انسان باقى مىگذارد و زمينه را براى تصميم نهايى بيشاز گذشته، آماده مىسازد (دقت كنيد).
حتماً مىدانم در اينجا بعضى از جوانان مبتلا، به منايراد مىكنند كه «ما قادر به تصميم گرفتن هم نيستيم وروى تصميم از ما سلب شده، بارها تصميم گرفتهايم و باز همشكستهايم»! ما به اين ايراد شما كاملاً توجّه داريم امّا شما هم به پاسخما كاملاً توجّه و دقّت كنيد:
من از اين گونه افراد مىپرسم: «آيا هرگز شده در پيشروى پدر و مادر و برادر، دبير و يا شخص محترم ديگرىآشكارا دست به اين كار بيالاييد هر قدر هم (مثلاً) ناراحتباشيد؟...
حتماً خواهيد گفت: نه.
مىپرسم چرا؟
مىگوييد آخر چنين كارى شرمآور است!
مىگوييم: معناى سخن شما اين است چون اين كارشرمآور است ما تصميم گرفتهايم در پيش روى آنها انجامندهيم!
اين موضوع به خوبى ثابت مىكند كه شما هرگز آن طور كهخيال مىكنيد بىاراده و بى اختيار به سوى اين عمل كشانده نمىشويد، اگر بىاختيار و فاقد اراده بوديد براى شما حضوراين افراد و عدم آن كوچكترين تفاوتى نداشت!شما بايد بكوشيد اين «اراده نيرومند خود» را كه در چنينمواردى به كار مى اندازيد به همه جا گسترش دهيد، اينسرمايه در وجود شما هست پس چرا از آن استفاده نمىكنيد؟ اين را هم فراموش نكنيد كه خدا در همه جا حاضر و ناظراعمال شماست و شما در همه جا در حضور او هستيد آياشايسته است در حضور چنين پروردگارى دست به چنينآلودگى بزنيد؟!
در يكى از سخنان پيشوايان بزرگاسلام امام صادق عليه السلام مىخوانيم: روزى يك نفر به خدمتشعرض نمود: بيچاره فلانكس مبتلا به «يك نوع انحرافجنسى» شده (نوع ديگرى غير از اين عادت) و از خود هيچگونه ارادهاى ندارد! حضرت با ناراحتی فرمود: چه مىگويى؟! آيا حاضر استاين عمل را پيش روى مردم هم انجام دهد؟!
عرض كردند: نه.
فرمود: پس معلوم مىشود به اراده و اختيار خود اوست...
اجازه بدهيد مثالى براى شما بيان كنم:
بسيارى از اوقات انسان مىكوشد با پاى خود از كوهى بالارود و يا با اتومبيل از يك سر بالايى تند بگذرد، دفعه اوّل ودوّم و گاهى دفعهء دهم عقبگرد مىكند و نمىتواند، ولىآخرين بار موفق مىشود و از آن مىگذرد، اين سخن به اينمعنا نيست كه در دفعات اوّل هيچ كارى انجام نداده بلكه هردفعه كه براى عبور از اين راه دشوار اقدام نموده و عقب رفتهبه طور ناخودآگاه يك مقدار آمادگى آموخته و ذخيره كرده وبالاخره در پايان پيروز شده است.
دانشمندان مىگويند براى حفظ يك قطعه شعر يا نثرممكن است در نخستين بار ۵ مرتبه تكرار آن لازم باشد، وپس از مدّتى ممكن است فراموش گردد امّا براى حفظ آن دردفعه آينده مسلّماً ۵ مرتبه تكرار لازم نيست ممكن است سهمرتبه هم كافى باشد. يعنى رسوبات تصميمها و يادگيرىهاىگذشته همواره در روح انسان باقى مىماند. مسائل مربوط بهروان انسان همه از اين قبيل است.
بنابراين اگر ده بار هم تا كنون تصميم گرفتهايد و شكستهايد هم اكنون آماده يك تصميم قاطع و جدّى و آهنينبراى ترك هر نوع اعتياد غلط شويد و تمام نيروهاى معنوى خود -مخصوصاً ايمان به خدا -را بسيج كنيد و اين گفتارپيشواى بزرگ ما على عليه السلام را فراموش نكنيد آنجا كهمىفرمود: «افراد با ايمان همچون كوه سرسخت و بااستقامتند». اكنون كه تصميم نهايى خود را گرفتيد دستورات ديگر آيندهرا دقيقاً به كار بنديد[1].
[1] .آیتالله مکارم شیرازی،مشکلات جنسی جوانان،ص158-160.رک: کتاب آیین شوخی وقوانین خوشی،کتابخانه سایت اسک دین دات کام.