این چه استدالی است که قرآن کرده است؟
تبهای اولیه
به این آیات دقت کنید : فَمالِ الَّذينَ كَفَرُوا قِبَلَكَ مُهْطِعينَ (36)
عَنِ الْيَمينِ وَ عَنِ الشِّمالِ عِزينَ (37)
أَ يَطْمَعُ كُلُّ امْرِئٍ مِنْهُمْ أَنْ يُدْخَلَ جَنَّةَ نَعيمٍ (38)
كَلاَّ إِنَّا خَلَقْناهُمْ مِمَّا يَعْلَمُونَ (39)
چه شده است كه آنان كه كفر ورزيدهاند، به سوى تو شتابان،
گروه گروه، از راست و از چپ [هجوم مىآورند]؟
آيا هر يك از آنان طمع مى بندد كه در بهشت پر نعمت درآورده شود؟
نه چنين است. ما آنان را از آنچه [خود] مى دانند آفريديم.
اگر اینها ایمان نمی آورند باید گفته شود که شما هیچ وقت بهشت نمی روید چونکه مثلا گناهکارید یا زشت کردارید و ... جملاتی از این قبیل که به خواننده معنای جمله را بفهماند نه اینکه بگوید شما بهشت نمی روید، چون من شما را از خاک آفریده ام و یا از منی آفریده ام؟ این چه جور استدلال کردن است؟ چرا خداوند متعال در این آیه اینگونه سخن گفته است؟ اینکه ما می دانیم آنها را از چه آفریده ایم چه ربطی دارد به اینکه می گوید نه آنها بهشت نمی روند؟ خب همه از خاک آفریده شده اند. این جمله را برایم روشن کنید .ممنون
با سلام
به كدام روسفيدى طمع بهشت دارى ؟!
در آيات گذشته اين سوره بحثهائى پيرامون نشانه هاى مؤ منان و كفار و سرنوشت هر يك از اين دو گروه آمده است ، در آيات بالا بار ديگر به شرحى پيرامون وضع كفار و استهزاى آنها نسبت به مقدسات باز مى گردد.
بعضى گفته اند اين آيات در مورد گروههائى از مشركان نازل شده كه وقتى پيامبر (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) در مكه آيات معاد را براى مسلمانان مى خواند، آنها از هر گوشه و كنار مى آمدند و مى گفتند: اگر معادى در كار باشد وضع ما از اين افرادى كه به تو ايمان آورده اند در آن عالم بهتر است ، همانگونه كه در اين دنيا وضع ما از آنها بهتر مى باشد!
پاورقی :
30-در تفسير آيه فوق احتمالات ديگري نيز داده شده است از جمله اينکه منظور از جمله «ممايعلمون» اين است که ما آنها را با عقل و شعور آفريديم نه چون حيوانات و بهائم ، بنابراين در برابر اعمال خود مسئوليت دارند ، ديگر اينکه منظور اين است که ما آنها را براي هدفهائي که خودشان مي دانند يعني تکليف و اطاعت آفريديم ، ولي اين احتمالات بسيار بعيد به نظر مي رسد ، لذا غالب مفسران همان معني را که در بالا ذکر کرده ايم پذيرفته اند.
تفسیر نمونه