جمع بندی با همسر بدبینم چه کار کنم؟
تبهای اولیه
با همسر بدبینم چه کار کنم؟
سلام من یه نامزد دارم که کلن افکارش منفیه افسردگی هم داره کمبود محبت از طرف مادرش داره واسه عمینم خیلی بهم گیرای بیخود میده یه موضوع کوچیک مث جواب اسمسشو ندادن پیش میاد هی بزرگش میکنه مشکل بدبینی هم داره اومده بود خونمون من رفتم توی حیاط بعد برگشتم اونم رفت توی حیاط نگاه پنجره ی همسایمون میکرد ببینه من با کسی حرف زدم کلن همش نگرانه منو برم با کسی یه مدت گیر داد من چادر سرن کنم با اینکه حجابم با مانتو عالی بود همش میگه به کسی اعتماد ندارم جامعه خرابه من لباسی میخرم اگه تنگ باشه میگه داداشم نگات میکنه یه مدت گیر میداد چرا هی همین یکم آرایشم میکنی؟ بد اخلاقم هست زود عصبانی میشه و خودش بهم گفت که من همش افکارم منفیه تابستونم بهم گفت تو با برادرم ارتباط داری چرا وقتی اون میاد بالا تو خونه توهم میری؟ بعد من یه خانوادم گفتم افتاد به غلط کردن ولی درکل هنوزم بدش میاد من با برادرش شوخی کنم حرف بزنم . حالا من گیر کردم نمیدونم چطور بفهمم این آدم بدبینه یا نه لطفا کمکم کنید و تماس نگیرید و پیام بدید
برچسب:
جمع بندی
پرسش:
من نامزدی دارم که افکارش منفی است و افسردگی هم دارد . از طرف مادرش کمبود محبت داشته است. اگر جواب پیامکش را ندهم بسیار بزرگش می کند. مثلا وقتی به حیاط می روم تعقیبم می کند که با کسی حرف می زنم یا خیر. همیشه می گوید به کسی اعتماد ندارم. حتی یک بار به من اتهام ارتباط با برادرش را زد. نمی دانم با او چکار کنم.
پاسخ:
زندگی با افرادی که با عینک بدبینی به دنیا و اطرافیان نگاه می کنند دشوارتر است. اما می توان با کمی تدبیر و حوصله و هوشیاری آن را مدیریت کرد و از آسیب های آن کاست. البته به شرطی که اختلال شدید نشده باشد.
اولین کاری که باید انجام دهید این است که به تمام موارد شک همسرتان فکر کنید و آنها را در یک کاغذ یادداشت کنید. سپس به نوع برخورد خودتان با این شکها توجه کنید و آنها را هم بنویسید. حالا میتوانید از این یادداشتها به یک نتیجه کلی برسید، شوهرتان در چه مواقعی از دست شما عصبانی میشود و به شما شک میکند؟ و شما در کمتر و بیشتر شدن این حس چه نقشی داشتهاید
ریشه شکهای همسرتان را پیدا کنید
به چه دلیل شوهر شما دچار شک میشود؟ در گذشته شما یا خودش موردی بوده که آن را تشدید میکند یا رفتارهای شما باعث پررنگ شدن حس شکاکیک در او شده است؟ خوب فکر کنید تا ریشه این شکها را پیدا کنید. پیدا کردن دلیل شکهای همسرتان میتواند برای کمتر شدن یا برطرف کردن آن نقش بسزایی داشته باشد. یادتان باشد که اگر میخواهید به این موضوع خاتمه بدهید نباید فقط از همسرتان توقع تغییر داشته باشید، بلکه شما نیز باید در این راه همراه او باشید.
مقابله به مثل نکنید
از همسرتان رنجیده خاطر شدهاید و میخواهید با او مقابله به مثل کنید؟ این اشتباهترین راه حل ممکن است. همسرتان را متهم نکنید و آرام باشید. در مواقعی که هر دو در آرامش هستید، با هم برای حل این مساله صحبت کنید و به دنبال راهکار باشید. وقتی همسرتان شاهد صبر شما باشد و ببینید که شما گوش شنوای او هستید، تشویق میشود که درباره احساسات منفی و دلهرههایش با شما صحبت کند و این رابطه بین شما را بهبود میبخشد.
به سوالات همسرتان در آرامش پاسخ بدهید
وقتی همسرتان باز هم سوالات ناراحت کننده از شما میپرسد و میخواهد که به او درباره اینکه چرا دیر به خانه آمده اید یا با چه کسی پشت تلفن صحبت میکردید، جواب بدهید، حالت تدافعی به خود نگیرید. در آرامش به سوالات او پاسخ بدهید و از به کار بردن جملاتی مثل: «وای! خواهش میکنم دوباره شروع نکن...» پرهیز کنید. چنین جملاتی فقط باعث میشود که همسرتان بیشتر به شما شک کند. در این مواقع گوش شنوای همسرتان باشید و اجازه دهید همه ناراحتیهایش را بیان کند و بعد شما حرفهایتان را بزنید.
همسرتان را با خود همراه کنید
اگر در نیمه شب به تلفنتان جواب میدهید یا در ساعات نامتعارف از خانه بیرون بروید، مطمئن باشید که باعث ایجاد شک در همسرتان میشوید. در این مواقع به او حق بدهید که احساس کند زندگیاش در خطر است. بهتر است که حتما برایش دلایل کارتان را توضیح دهید و حتی او را با خودتان همراه ببرید. اجازه ندهید شکاف میان شما و همسرتان زیاد شود و به زندگی مشترکتان لطمه بزند.
برای همسرتان در دسترس باشید
یکی از دلایلی که میتواند احساسات همسر شکاکتان را بیشتر کند، در دسترس نبودن است. سعی کنید همیشه برای همسرتان در دسترس باشید و جواب تلفنهایشان را بدهید. اگر قرار است در شرکت بیشتر بمانید یا به هر دلیلی دیرتر به خانه بروید، همسرتان را در جریان امور قرار بدهید. در جریان بودن خیلی مهم است. یادتان باشد که شما باید همیشه همسرتان را در جریان برنامه روزانه خود قرار دهید.
به همسرتان ابراز علاقه کنید
در هنگام صحبت کردن با همسرتان به او ابراز علاقه کنید و اطمینان خاطر بدهید که همیشه در کنار او خواهید ماند. به او بگویید که این کنترل شدنها از جانب او چقدر برای شما ناراحت کننده است. اگر گفتن این جملات برایتان سخت است میتوانید در قالب یک نامه همه اینها را توضیح بدهید. به همسرتان بگویید که همیشه از او حمایت میکنید و در شرایط مختلف حواستان به او هست. این را در عمل نیز به او ثابت کنید و فقط در گفتار بر آن تاکید نکنید. آخرین راه حل نیز در این مواقع مراجعه به یک مشاور خانواده و برای همسرتان مراجعه به یک روانشناس بالینی است.