مکی-مدنی

تفاوت کلام قرآن در سوره های مکی و مدنی برای چیست‌‌؟

با سلام؛

مدتی است سوالی ذهنم را به خودش مشغول کرده است، تفاوت کلام قرٱن در سوره های مکی و مدنی برای چیست...راستش اصلا قصد ایجاد شبهه ندارم،فقط برایم سوال پیش ٱمده است....خواهش میکنم جبهه نگیرید،من خودم قرآن را قبول دارم و به ٱن اطمینان دارم... میدانم ممکن است برای خیلی ها در این مورد، سوالاتی پیش ٱمده باشد... مثلا این آیات را در نظر بگیرید بعد سوالاتم را مطرح میکنم:

و آنها[= مشرکان فتنه گر ]را هر کجا یافتید، به قتل برسانید. و از آن جا که شما را بیرون ساختند، آنها را بیرون کنید و فتنه از کشتار نیز بدتر است و با آنها، در نزد مسجدالحرام [= در تمام حرم] جنگ نکنید. مگر این که در آن جا با شما بجنگند. پس اگر (در آن جا) با شما پیکار کردند، آنها را به قتل برسانید. چنین است جزاى کافران!
(بقره/191)

و هنگامى که با کافران (جنایت پیشه در میدان جنگ) روبرو شدید گردنهایشان را بزنید، تا آنها را از پا در آورید. در این هنگام اسیران را محکم ببندید. سپس یا منّت گذارید (و آزادشان کنید) یا در برابر آزادى از آنان فدیه [= غرامت ] بگیرید. (و آزادشان کنید. و این وضع را ادامه دهید) تا جنگ بار سنگین خود را بر زمین نهد. (آرى وظیفه) این است. و اگر خدا مى خواست خودش آنها را مجازات مى کرد، امّا مى خواهد بعضى از شما را با بعضى دیگر بیازماید. و کسانى که در راه خدا کشته شدند، خداوند هرگز اعمالشان را از بین نمى برد.
(محمد/4)

اى کسانى که ایمان آورده اید! اگر (آیین) خدا را یارى کنید، شما را یارى مى کند و گامهایتان را استوار مى دارد.
(محمد/7)

و هنگامى که ماههاى حرام پایان گرفت، مشرکان را هر جا یافتید به قتل برسانید.و آنها را اسیر سازید. و محاصره کنید. و در هر کمینگاه، بر سر راه آنها بنشینید. ولى اگر توبه کنند، و نماز را برپا دارند، و زکات را بپردازند، آنها را رها سازید. زیرا خداوند آمرزنده و مهربان است.
(توبه/5)

*بنام خداوند بخشنده مهربان* اى پیامبر! چرا چیزى را که خدا براى تو حلال کرده بخاطر جلب رضایت همسرانت (بر خود) حرام مى کنى؟! و خداوند آمرزنده و مهربان است.
(تحریم/1)

سوال 1- در سوره های توبه و محمد و بقره که همه سوره های مدنی هستند دستور قتل کافران داده شده است... سوالم این است که خداوند خودش کافران را میشناسد و میتواند آن ها را مجازات کند، برای چه دستور میدهد خودتان ٱن ها را به قتل برسانید؟؟ یعنی ممکن نبود آن ها تا اخر عمر مسلمان شوند؟؟ برای چه انقدر دستور شدیدی داده شده است؟؟

سوال 2-دلیل ٱنکه قرٱن در بیشتر ایات خطابش به پیامبر(ص) و زندگی اوست، ایا نیازی بود برای آن ها ایه نازل شود؟ مثلا در ایه اول سوره تحریم معلوم است یک موضوع شخصی بوده، یعنی خداوند نمیتوانست طور دیگری این مسله را به پیامبر(ص) اطلاع دهند؟؟ قرٱن که برای هدایت بشر تا قیامت است، برای چه باید به این موضوعات بپردازد و ٱیه نازل شود؟؟حادثه ای که سال های خیلی دور اتفاق افتاده است چطور میتوان درستی ٱن را در صد ها سال بعد تایید کرد که همچین ایه ای نازل می شود‌؟؟

سوال 3-در ایه 7 سوره محمد برای چه خداوند فرموده اگر او یاری کنیم، مگر خداوند یه یاری ما نیاز دارد؟؟

فردی را در نظر بگیرید در شرکتی کار میکند، او یک کارمند ساده است اما برای پیش برد اهداف خودش در آن شرکت مثلا نامه ای جعلی از یک مقام بالا رتبه میاورد تا به اهدافش برسد...همه هم مهر و نامه را می بینند و می گویند، بله ایشان درست می گویند و کارش را انجام میدهند...
خواستم راهنمایی کنید دلیل این تفاوت کلام قرٱن برای چیست؟میدانم ایات در شرایط خاص تاریخی نازل شده است، اما خب چه نیازی بود آورده شوند وقتی نمیتوان درستی ٱن را برای قرن های بعد تایید کرد؟؟