مشایخ اجازه

سوالاتی راجع به قاعده رجالی مشایخ ثلاثه که « لا یروون و لا یرسلون الا عن ثقه »

با سلام

سوال این بود که در مورد مشایخ ثلاثه یعنی جناب « محمد بن ابی عمیر » و « صفوان بن یحیی » و « احمد بن محمد بن ابی نصر بزنطی » که در مورد ایشان آمده است « لا یروون و لا یرسلون الا عن ثقه » و ظاهر قضیه هم این است که علما و رجالیون ما آنرا پذیرفته اند ، آیا تنها راویانی که این مشایخ از آنها بدون واسطه نقل حدیث می کنند ثقه هستد و یا اینکه تمام کسانی که ایشان از آنها روایت می کنند چه با واسطه و چه بدون واسطه اینان ثقه هستند و یا بعبارتی آیا هر آنکس که در سلسله راویان قبل از مشایخ ثلاثه ذکر شده اند ثقه اند چه کسی که شیخ از او با واسطه روایت کرده باشد و چه بدون واسطه ؟

بطور مثال در سند مقابل چنین آمده است : « حدثنا فلان عن فلان عن ابن ابی عمیر عن زید عن ابی عبدالله علیه السلام یقول : ... » ؛ در این سند طبق قاعده فوق الذکر جناب «زید» قطعا ثقه می باشد و در این بحثی نیست .

حال اگر سندی چنین باشد : « حدثنا فلان عن فلان عن ابن ابی عمیر عن زید عن عمرو عن بکر عن رسول الله صلی الله علیه و آله یقول : ... » ؛ در این سند آیا تمامی اشخاصی که ابن ابی عمیر از آنها نقل حدیث کرده است (چه با واسطه و چه بی واسطه) یعنی زید و عمرو و بکر هر سه ثقه و مورد اعتمادند ؟

و سوال دیگر اینکه این « لا یروون » و « لا یرسلون » که در عبارت آمده است چه تفاوتی با هم دارند چه از نظر معنا و چه از نظر دلالت ؟

متشکرم ... :Rose:

آیا شیخ اجازه بودن مقام خاصی است؟

با سلام آیا فردی که شیخ اجازه است اعتبار و مقام خاصی دارد؟
آیا صرف اجازه نقل حدیث به شاگردان، به شیخ اعتبار می بخشد؟