افك

آيه «افک» و شبهه ای در این مورد

بسم الله الرحمن الرحیم

حادثه اِفک در اصطلاح به ماجرایی در تاریخ صدر اسلام گفته می‌شود که بخشی از آیات سوره نور (آیات ۱۱ تا ۲۶) بدان اشاره دارد. این واقعه در سال ۵ هجری قمری در مدینه به وقوع پیوست که گروهی از مردم به یکی از مسلمانان که بنابر روایت مشهور، عایشه همسر رسول خدا(ص) بود، تهمت فحشاء زدند. خداوند در این آیات، مردم را به دلیل تهمت زدن و دامن زدن به شایعات سرزنش کرده است. بر اساس روایت دیگری که در منابع شیعی نقل شده است، فردی که به او تهمت زده شده ماریه قبطیه همسر دیگر پیامبر(ص) و مادر ابراهیم بوده است.

طبق متن آیات :

الْخَبِيثَاتُ لِلْخَبِيثِينَ وَالْخَبِيثُونَ لِلْخَبِيثَاتِ ۖ وَالطَّيِّبَاتُ لِلطَّيِّبِينَ وَالطَّيِّبُونَ لِلطَّيِّبَاتِ ۚ أُولَٰئِكَ مُبَرَّءُونَ مِمَّا يَقُولُونَ ۖ لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَرِزْقٌ كَرِيمٌ

زنان بدکار و ناپاک شایسته مردانی بدین وصفند و مردان زشتکار و ناپاک نیز شایسته زنانی بدین صفتند و (بالعکس) زنان پاکیزه نیکو لا یق مردانی چنین و مردان پاکیزه نیکو لایق زنانی همین گونه‌اند، و این پاکیزگان از سخنان بهتانی که ناپاکان درباره آنان گویند منزهند و بر ایشان آمرزش و رزق نیکوست.

اما شبه ای که در این میان وجود دارد این است که مگر زن فرعون حضرت آسیه مگر زن شایسته ای نبوده پس چگونه نصیب فرعون شده است ؟ یا مثلا زن حضرت امام حسن مجتبی که به ایشان زهر داده و ایشان را به شهادت رساند چگونه نصیب امام حسن مجتبی شده است ؟

یا حتی زن حضرت نوح و لوط که در خوده قرآن آمده مگر انسان های عاقبت بخیر شده و صالحی بوده اند که نصیب پیامبر خداوند شده بودند ؟

علاوه بر این ها مگر طبق نظر شیعه عایشه رستگار شد ؟ با توجه به جنگ هایی که با حضرت علی داشتند و ...

پاسخ موجود در نت را مطالعه نموده ام اما مطلب قانع کننده ای پیدا نکردم لطفا شما پاسخ قانع کننده ای به ما بدهید .