کدام آیات؟

تب‌های اولیه

3 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
کدام آیات؟

با عرض سلام و تبریک سال نو..

می خواستم بدونم خواندن کدام آیات پایانی سوره بقره بعد نماز عشا ثواب دارد

در برخی کتاب ها دو آیه آخر ذکر شده
و در برخی سه آیه آخر

کدام یک صحیح است
اگه ممکنه حدیث این موضوع رو هم پیوست کنید...

با تشکر:Gol:

دو آیه آخر سوره بقره است که به آمن الرسول معروف است

رخی از فضایل این دو آیه طبق احادیثی که از پیامبر اکرم آمده است‌، عبارتند از:
1. "هر کس این دو آیه را شب ]بعد از نماز عشا بخواند کفایتش می‌کند ]از بیداری برای نماز شب‌
2. "در آخر سوره بقره آیاتی است‌. این آیات دعا هستند و خداوند رحمان را راضی می‌کنند."
3. "...ملک نازل شد و گفت‌: ]ای رسول خدا[ خداوند تو را به دو نور بشارت می‌دهد که به هیچ پیامبری قبل از تو داده نشده است‌: یکی از آن‌ها "فاتحة الکتاب‌" و دیگری "آیات پایانی سوره بقره‌" است‌. هیچ کسی آن‌ها را تلاوت نمی‌کند مگر آن که حاجتش را خواهد گرفت‌;(مجمع البیان‌، علامه طبرسی‌، ج 1، جزء 3، ص 391، منشورات دارمکتبة الحیاة‌.)
4. "این دو آیه قرآنند، شفا بخشند، خداوند آن دو آیه را دوست دارد و آن دو خداوند رحمان را راضی و خشنود می‌کنند"
5. "...این دو آیه اگر سه شب در منزلی خوانده شود، شیطان به آن نزدیک نمی‌شود."(الدرالمنثور، جلال الدین السیوطی‌، ج 2، ص 136ـ138، داراحیأ التراث العربی‌.)
6. "هر کسی چهار آیة اول سورة بقره و آیة الکرسی و دو آیه بعد از آن و سه آیة آخر سوره بقره را بخواند، در جان و مالش مکروهی ]ناملایمتی‌[ را نخواهد دید، و شیطان به او نزدیک نخواهد شد و قرآن را فراموش نخواهد کرد".(نورالثقلین‌، عروسی الحویزی‌، ج 1، ص 368، مؤسسة التاریخ العربی‌.)
7. در حدیث قدسی آمده است که خداوند فرمود: "ای ]رسول گرامی‌[ برای تو و امتت گنجی از گنج‌های عرشم را دادم‌. این گنج فاتحة الکتاب و آخر سوره بقره است‌."(تفسیر صافی‌، فیض کاشانی‌، ج 1، ص 291، دارالمرتضی للنشر.)
8. "هر کسی شب دوازدهم رجب دو رکعت نماز بخواند. حمد یک مرتبه و "آمن الرسول‌" را ده مرتبه بخواند، خداوند به او صواب آمران به معروف و ناهیان از منکر و ثواب آزاد کردن هفتاد بنده را عطا می‌کند...(اقبال الاعمال‌، سید ابن طاوس‌، ص 654، دارالکتب الاسلامیة‌.)
9. روایات متعددی دربارة فضیلت خواندن این آیات در نمازهای گوناگون‌، مانند نماز روز یکشنبه‌، دوشنبه‌، سه‌شنبه‌، چهارشنبه‌

نوکر شهدا;200948 نوشت:
با عرض سلام و تبریک سال نو..

نوکر شهدا;200948 نوشت:

می خواستم بدونم خواندن کدام آیات پایانی سوره بقره بعد نماز عشا ثواب دارد

در برخی کتاب ها دو آیه آخر ذکر شده
و در برخی سه آیه آخر

کدام یک صحیح است
اگه ممکنه حدیث این موضوع رو هم پیوست کنید...

با تشکر:gol:


با سلام

در احادیث هم به فضیلت تلاوت سه آیه و هم به دو آیه آخر سوره بقره اشاره شده است.اما آنکه بخصوص پس از عشاء و در آخر شب به آن تصریح شده،خواندن دو آیه می باشد و ظاهرا در روایت شیعه که سه آیه ذکر شده تصریحی به خواندن آن در شب نشده است:

فیض کاشانی در تفسیر خود به هر دو دسته روایات تصریح کرده است:

في ثواب الأعمال عن السجاد عليه السلام قال قال رسول اللَّه صلّى اللَّه عليه و آله و سلم
من قرأ أربع آيات من أوّل البقرة و آية الكرسي و آيتين بعدها و ثلاث آيات من آخرها لم ير في نفسه و ماله شيئاً يكرهه و لا يقربه الشيطان و لا ينسى القرآن.

و عن جابر عنه صلّى اللَّه عليه و آله و سلم في حديث قال قال اللَّه تبارك و تعالى و أعطيت لك و لأمّتك كنزاً من كنوز عرشي فاتحة الكتاب و خاتمة سورة البقرة.

و روي عنه صلّى اللَّه عليه و آله و سلم انزل اللَّه آيتين من كنوز الجنة كتبهما الرحمن بيده قبل أن يخلق الخلق بألفي سنة من قرأهما بعد العشاء الآخرة أجزأتاه عن قيام الليل.

و في رواية من قرأ الآيتين من آخر سورة البقرة كفتَاه.(تفسير الصافي، ج‏1، ص: 314)

منابع اهل سنت:« عن ابن مسعود عن النبي صلى الله عليه و سلم قال من قرأ الآيتين من آخر سورة البقرة في ليلة كفتاه‏

عن النعمان بن بشير ان رسول الله صلى الله عليه و سلم قال ان الله كتب كتابا قبل ان يخلق السموات و الأرض بألفي عام فانزل منه آيتين ختم بهما سورة البقرة و لا يقرآن في دار ثلاث ليال فيقربها شيطان‏»(الدر المنثور في تفسير المأثور، ج‏1، ص: 378)

طبرسی نیز به برخی روایات فوق و روایات دیگر اشاره کرده است:« از رسول اكرم روايت شده: كسى كه دو آيه آخر سوره بقره را در هر شبى بخواند او را از بيدارى آن شب كفايت و بى‏نياز ميكند (يعنى ثواب قيام و بيدارى يك شب را دارد.)

از عبد اللَّه بن مسعود روايت شده كه وقتى رسول اكرم بمعراج رفت و به سدرة المنتهى رسيد در آنجا به آن حضرت دو سوم نمازهاى پنجگانه و آيات آخر سوره بقره داده شد و خداوند آمرزيد همه گناهان كسانى را كه مشرك نباشند از امت آن حضرت جز آن دسته از گناهانى كه بزرگ‏اند و وارد كننده در آتش (يعنى عذاب بر آنها قطعى است.)

«ابن المنكدر» از رسول اكرم نقل ميكند كه فرمود: در آخر سوره بقره آياتى است كه هم قرآن است و هم دعا و خوشنودى خدا را جلب ميكند.

در تفسير كلبى از ابن عباس نقل شده است كه رسول خدا ناگاه صدايى شنيد سرش را بلند كرد درى از آسمان گشوده شد و فرشته‏اى فرود آمد و گفت: اى محمد خدا تو را بشارت مى‏دهد به دو نور كه پيش از تو به هيچ پيامبرى نداده است آن دو نور «فاتحة الكتاب» و «اواخر سوره بقره» اند كه كسى آن دو را نمى‏خواند جز آنكه حاجتش را برميآورم.(ترجمه مجمع البيان في تفسير القرآن، ج‏3، ص: 221)

«حضرت صادق عليه السّلام فرمود بخدا قسم ولايت امير المؤمنين در شب معراج مشافهة به پيغمبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله و سلّم وحى و نازل گرديده و پيغمبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله و سلّم فرمود هر كس اين دو آيه را كه سوره بقره بآن ختم ميشود در منزل قرائت كند شيطان داخل آن منزل نخواهد شد»(تفسير جامع، ج‏1، ص: 404)

موضوع قفل شده است